Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no, super - to mało powiedziane... ta kultura, jedzenie, świątynie... ech! WRACAM TAM!!! choćby jutro...
oczywiście mam też cichą nadzieję, że przywieźliśmy sobie prezencik... ale nie nakręcam się zbytnio, bo mam PRL po obciążeniu mega za dużą (pisałam o tym w poprzednim wątku) a do lekarki po leki nie dostałam się przed wyjazdem...
oj kochana trzymam mocno kciuki ...mam nadzieje ze sie wam uda...chociaz z prl to moze byc ciezko, chociaz zalezy o ile masz podwyzszona....ja tez miałam po obciazeniu wyzsza ale po dostenixie mi ładnie spadła i etraz jest idealna ;)
ja dostalam dzis ta parszywa @, wiec du.pa.
oszzz co za cholera wrrrr
takią mam:
Prl 18,78 ng/ml (norma 5,18-26,53)
Prl po MCP 368,15 ng/ml (norma 5,18-26,53)
Gosiu gratulujemy!! Kolejna doczekała tego cudu!! Życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży!!

Cieszę się że mogę do was dołączyć :) XXX wątek mi się nie otwierał wieć musiałam czekać aż któraś zafasolkuje :) No i się doczekałam :) My z mężem zaczynamy starania od nowego roku, mam nadzieję że nie zagrzeję długo tutaj miejsca i będę mogła przejść do wątku o mamusiach :) Ale zobaczymy na razie jestem dobrej myśli bo w sumie czemu nie mam być.

Już jutro z koleżanką i naszymi mężami będziemy puszczać latające lampiony na których napiszemy życzenie noworoczne- pewnie się domyślacie jakie będzie :) Może dolecą tam do góry i przyniosą spełnienie marzeń.

No a w pon powrót do rzeczywistości i badania na toxo i cytomegalię.
Asiunia prl po obciazeniu powinna byc do 5 razy wieksza od normalnej a u ciebie jest sporo za wysoko..wiec tabsy beda konieczne..wiec jak najszybciej do gina
Gratulacje i radość z nowego wątku :))))

Asiiek uważaj na rekiny w Egipcie:D

Powodzenia w Nowym Roku dla wszystkich starających:))) ja już też mogę do Was dołączyć, mamy zielone światło, obym mogła niedługo wątek założyć kolejny heh
Asiunia faktycznie prl jest duzo za duza, ja najpeirw mialam wyniki ze byla 11rzy wyzsza a niedawno zeszlam wlasnie do niecalych 5 razy w koncu. u Ciebie jest 20 razy wyzsza wiec szybciutko do lekarza po tabsy i bedzie dobrze :)
jeszcze raz gratuluje gosiunia:)
nulka tak po odstawieniu powinneam dostac ale ja w tym miesiacu luteiny nie bralam wcale:(
Dziewczyny a powiedzcie szczerze czy branie foliku jest wskazane czy można sobie go odpuścić do czasu zajścia w ciążę.? Mi babeczka zapisała dawkę 800, nie wiem czy to nie za dużo. Bo są takie po 400.
Może pytanie głupie ale dopiero zaczynam starania i zbyt duzo na ten temat nie wiem.
I drugie pytanie kiedy najlepiej się starać przy dość nieregularnych cyklach- najkrutszy w tym roku 26 dni a najdłuższy 35. Doradźcie proszę.
proponuje zaopatrzyć się w testy owulacyjne... u mnie podziałało, za pierwszym razem.
a jak robi się takie testy?? i czy w każdej aptece je dostanę??
Basienko mam nadzieje, ze rekinów nie bedzie ...moj mąż też sie smieje, ze musimy sie dodatkowo ubezpieczyc hehehe

agusia ja biore folik od poczatku kiedy zaczelismy sie starac czyli juz 18 cykli..to sa witaminki wiec nie zaszkodza..poza tym niby powinno sie zaczac brac 3 miesiace przed staraniami wiec ja bym brała...a skoro ci zapisała taka dawke to widocznie z jakis powodów musisz taka brac wiec posłuchaj sie babeczki i bierz ;)

hmm kiedy sie starac? zacznij mierzyc tempke ...albo stostuj testy owulacyjne..no i obserwuj swoje ciało, sluz płodny itd ;)
tak testy sa w kazdej aptece ;)
mam wizytę 14 stycznia, więc pewnie dostanę receptę.
a jak Wasze doświadczenia z tymi lekami?
są jakieś "lepsze" albo "gorsze"?
ja miałam na poczatku bromergon i po nim czułam sie fatalnie jakies 2 miechy potem przestałam brac bo prl spadła...gdy znowu wzrosła dostałam dostenix jest drogi bo 2 tab kosztuja prawie 100zł ale zero skutków ubocznych ...a prl spadła szybciutko..cały czas go biore
ło matko, stówę za 2 tabletki? a bierze się to codziennie po jednej? te tabsy przebijają moje tryptany na migrenę...
nie ja biore 1/4 raz w tygodniu wiec nie jest tak zle :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry