Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
LG83 trzymam kciuki :)

jak tam dziewczyny po długim weekendzie?

u mnie dopiero 8dc wiec czekam na kolejne zielone światło ;) kupiłam testy owu więc w tym cyklu będziemy monitorować ;) nie udało się na święta, na sylwestra to moze na walentynki się uda ;)
ja w evi- medzie płaciłam za toxo po 30zł, cytomegalię 45zł. Ceny aktualne bo z zeszłego tygodnia :)
Mi właśnie kończy się @, czekam na zamówione testy owu i za tydzień ruszamy ze staraniami :) Już nie mogę się doczekać :)
Pieczenienatalia, tak wysoka prolaktyna może być przyczyną problemów ze skórą, jeśli jest wysoka PRL to od razu adrogeny są wyższe, które mają wpływ na skórę. Tak samo jak Ty jak brałam anty (Yasmin) buzię miałam ok, przestałam brak i po paru m-cach zaczęły się jazdy z cerą- wysyp zaskórników i krosty (takie bolące burchle na szczęce, skroniach i czole).

Marti30 jeśli ma się wysoką prolaktynę można zajść w ciążę, choć jest to trudniejesz, ale ryzyko poronienia jest wtedy dużo wyższe. Też myślimy o dzidziusiu, ale moja endo kazała najpierw wyregulować PRL, żeby później nie było jakiegoś dramatu.
Marti30 ja np. brałam od lekarza rodzinnego skierowania na badania te co mogła dać czyli np. TSH dostałam. Ja robiłam badania w Gamecie w Gdyni i kosztowały tak:
- FT4 i FT3 są po 25 zł każde
- toksoplazmoza (dwa czynniki) każde po 28 zł
- cytomegalia (dwa czynniki) po 35 zł
- PRL z obciążeniem 60 zł

w sumie nie wiem czy gdzieś są inne ceny bo nie sprawdzałam
Tak sobie mysle , że może poroniłam przez zbyt wysoka prolaktyne skoro od pół roku mam mlekotok. Mój ginekolog mówił, że to skutek odstawienia tabl. anty Cilest i że wszystko sie unormuje. Po 4 mcach po odstawieniu tabletek zaszłam w ciażę i w 9 tyg poroniłam. Niby pisza , że jak jest wysoka prolaktyna to się nie zajdzie w ciażę więc juz sama nie wiem. Chcę zrobić badania toksoplazmowa i cytomegalia ale u nas to koszt 160zł. Może poproasze lekarza o skierowanie na te badania? To samo z tarczyca-na skierowanie czeka sie ponad pół roku a praywatnie 100zł:( Wizyte mam dopiero na 20. 01, to bedzie pierwsza wizyta po poronieniu...
sylwiaagnieszka

z polecenia kosmetyczki?
czy w takim razie zmiany skórne to też zasługa tego?
ja mam problemy z trądzikiem i tylko w czasie brania pigułek anty było ok

Jeśli chodzi o sprawy ciążowe to ja Ci nie odpowiem, ponieważ ja robiłam PRL z polecenia mojej kosmetyczki i przy okazji dowiedziałam się "z czym to się je".
Dziekuje za szczegółowe odpowiedzi :)
dobrze wiedzieć o skutkach ubocznych chyba jakby co bede prosic o ten drugi lek...
no ale to narazie tylko gdybanie... okarze sie wszystko po badaniu i wizycie u gin...

a czy powinnam zrobić jeszcze jakieś badania hormonalne??

To oczywiście było do pieczenienatalia :)
Dostaniesz leki, trzeba będzie je pobrać trochę (parę m-cy) i dopiero po obniżeniu PRL należy się starać. Wiem, że dziewczyny zachodzą w trakcie brania tabletek na obniżenie PRL, ale ja sama bym chyba nie ryzykowała.
Jeśli będziesz miała za wysoką PRL to prawdopobnie będą chcieli przepisać Ci bromergon, jest tani w porównaniu do innych leków ale efekty uboczne są koszmarne- mdłości, omdlenia, zawroty głowy. Sama biorę Dostinex ( 1/2 tab. na tydzień, w aptece Gemini na Obrońców Wybrzeża za 4 tab. dałam 145zł) i efektów ubocznych nie ma (czasami mam silne bóle głowy ale nie wiem czy to przez to).

Zbyt wysoka prolaktyna to ponoć plaga XXI wieku- tak powiedziała mi pani doktor:(
a czy niska prolaktyna również powoduje problemy z zajściem??
moja kumpela nie mogła zajść z powodu wysokiej prolaktyny, dostała tabletki i w marcu rodzi :)
lenka
3mam kciuki!!
a ja w tygodniu idę zrobić poziom prolaktyny i mam nadzieje, że to jedyny powód braku ciąży do tej pory... powiedzcie proszę, czy wtedy dostanę jakieś leki i będzie ok?

lenka, zaczekaj do przynajmniej 28dc i jak nie dostaniesz @ to po 30 dc zrob bete jeszcze raz :)
oby tak bylo, jest mi niedobrze i brzuch mnie pobolewa jak na okres ale biore to jako skutek uboczny bromergonu i duphastonu
znajoma robila hcg jak nie dostała na czas miesiaczki i wyszlo negatywnie, a pozniej po koljnych 2 tygodniach zrobila i nagle sie okazalo ze jest w ciazy :)
wiec chyba za szybko zrobilas ten test

Marti30, ja też poroniłam pod koniec listopada i też zaczynamy się już starać, mój gin także mówił, że można zacząć się starać już po pierwszym cyklu
Lenka to nie jest głupie, tak to już jest jak się bardzo chce :) Ja też się umiem ładnie nakręcić :) Łatwiej by Tobie było gdybyś mierzyła temperaturę, bo byś wiedziała na jakim poziomie się utrzymuje, ale 23dc to i tak by było za wcześnie...a co do bety to nie wiem czy było za wcześnie...nie tym razem to następnym, nowy cykl nowa szansa :)
bo od 12 dc mialam pozytywne testy owu i tak sobie przypuszczalam, wiem ze to glupie ale chyba chcialam sie ludzic..choc troszke

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry