Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powiem szczerze, że jestem nastawiona na to , żeby dalej kontynuować starania choćby od zaraz no ale poczekam do wizyty, zobaczymy co powie lekarz
agusia przy bardzo nieregularnych cyklach powinno sie dodatkowo mierzyc tempke, ktora bedziecie Ci wtedy w stanie pomoc przy testach i wyznaczyc owu, chyba ze masz zawsze 33dniowe no to probuj tak jak Ci dziewczyny poradzily i wtedy w kazdym cyklu powinien byc ten sam schemat.
sama chyba tez sie zabiore za mierzenie jednak tylko ze ja chyba bede meiezyc w buzi bo dziwna jestem :)
ja tez w buzi mierze

Kobritta my musieliśmy czekać 1 cykl, ale tylko dlatego, że dostałam ja i mąż antybiotyk na chlamydię oraz był to już prawie 6 tc, ale poronienie samoistne i ginka na USG mówi do nas, że ma nadzieję, że już nie zaszliśmy w ciążę, bo widzi pęcherzyki więc wszystko od razu po wróciło do normy...więc w Twoim przypadku moim zdaniem możecie się starać...ja normalne okresy (bez podejrzeń ciąży) też mam takie ze skrzepami jak opisałaś, ale dla pewności swojej zapytaj się lekarza
ja mierzę waginalnie , kwestia przyzwyczajenia, a wiem, ze tempka będzie wiarygodna :)))
Dziewczyny pytanie mam:
gdzie w Gdańsku zrobić najtańsze badanie prolaktyny?
Moj pakiet w lux medzie nie obejmuję, a chcę zrobić jeszcze przed wizytą u ginekologa. W Lux Medzie to 33zł, czy jest opcja zrobić to taniej w innym punkcie pobrań?

w studenckim 20 zł jedno pobranie i kolejne 20 zł po obciążeniu

anioł a możesz powiedzieć co znaczy po obciążeniu? to sie 2 pobrania robi? przepraszam za pytania :)

ja miałam skierowanie na prl z mtc, najpierw normlne pobranie krwi dostałam tabletke i po godz kolejne pobranie, 1 wynik w normie a po obciażeniu już był za wysoki

pieczenienatalia ja mysle, ze w tym pakiecie Ci nie obejmuje tylko tabletki mtc a nie badania na prolaktyne, wiec moze spytaj czy mozesz miec pobranie krwi 2 razy na prolaktyne a zaplacisz za sama tabletke mtc?
ja tak robilam w swissmedzie.
ja bede mierzyc tempke od nast cyklu bo teraz to juz za daleko jestem, nie chce mierzyc waginalnie bo za przeproszeniem nie wiem jak daleko moge wlozyc termometr ;)
Basieniak bardzo dziękuję za odpowiedź i życzę szybkiego zajścia:)
no to nie wiem za bardzo co zrobic bo byłam dzis na USG i lekarz powiedział ze powinnam sobie wg niego zrobic badania prl ale to jeszcze do konsultacji z moim ginekologiem.
Wizyte mam dopiero 18!! Wiec wymyslilam ze pojde juz z wynikiem...
Jak myslicie? co robic?

dzwoniłam do Lux Medu i powiedzieli ze badania PRL pakiet nie obejmuje, ale w poniedzialek skladam wniosek w pracy o rozszerzenie :)

Kobritta zobaczymy, teraz mam dni płodne i działamy więc 25 stycznia się okaże co się nam udało skombinować:)

a z mierzeniem tempki to jak komu wygodniej, a termometru za głęboko się nie wsadza, jakbyś spróbowała to jakoś intuicyjnie po prostu się wie co i jak :)))
no i nie ma sensu od połowy cyklu mierzyć, bo wykres nie będzie pełny i za dużo Ci nie powie...powodzenia z mierzeniem tempki, ja jestem już od tego uzależniona :)))
u mnie tez mierzenie temp weszło w krew... jakoś bez tego bym nie zgadła kiedy mniej wiecej u mnie owu może być, zresztą na 100% i tak nie wiem kiedy jest :)
dziewczyny jakie są u was objawy dni płodnych?
bo u mnie z objawami to kiepsko

ja mierzylam w buzi a potem waginalnie i jest duza roznica na plus w tym drugim przypadku, bardziej warygodne wyniki, mnie skokow a co do jak gleboko, to jak masz mickrolife (nastepna rzecz warta zainwestowania) to tak prawie cala cienka czesc, wazne zebys zawsze na ta sama glebokosc. a co do buzi to musisz zawsze w to samo miejsce, zamknieta buzia(jak masz katar to jest problem) wiec prponuje sie przemoc.
u mnie ćmi podbrzusze, odczuwam okolice jednego z jajników, mam śluz jak białko kurze i widać po tempce, jest skok po owulce
jak robię testy owulacyjne to również wychodzi mi wzrost LH
no i dodatkowy objaw dziś test owulacyjny pozytywny :)
Basieniek

no to do pracy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry