Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no skonsultuj to z ginem najlepiej
chyba lepiej będzie jak zapytasz lekarza..
dziewczyny, czytam właśnie ulotkę od bromergonu...
czy z migrenami i atopowym zapaleniu skóry powinnam go jeść, czy lepiej upierać się na ten droższy...
ja szczerze mowiac nie wiem jak teraz wyglada moja prl :( musiałabym isc znow zrobic badania... tak myślę za na poczatek nowego roku sobie zrobie :)
ja tez jestem z tych ktore lykaja dostinex, zero skutkow ubocznych, cena troche zaporowa ale rowniez lykam 1/4 tygodniowo wiec do przyjecia a prl faktycznie schodzi ladnie po nim :)
no wszystko mozliwe...dlatego lepiej najpierw spróbowac bromka bo moze byc dobrze a i kasy mniej sie wyda
ja biore na plr bromegron i nic mi nie jest a jest tani jak barszcz ;)
to chyba zależy od organizmu wiec moze tobie tez bedzie służył :)
no, 1/4 to jeszcze znośnie :)
słonce pytaj o co chesz :)
badania: prolaktyna , hormony, toxo, no i moze warto pomyslec o monitoringu cyklu....
ja nie miałam zadnej ksiazki pytałam dziewczyn albo szukałam w necie :)
dzięki za odpowiedź :) Kurcze ja to zielona jestem, chyba nie uważałam za duzo na biologii i naukach przedmałżeńskich :D Chyba będę musiała zaopatrzyć się w jakąś książeczkę aby nie zamęczyć was pytaniami. Może jakąś polecicie?? Gdzie jest napisane kiedy najlepiej się starać, jaka dieta, jakie badania??

Ja również życzę wszystkim starającym się, aby starania przyniosły oczekiwane rezultaty :)
serdecznie gratulacje:), a wszystkim staraczkom (również i sobie) życzę szczęśliwej nowiny na Nowy Rok:); trochę przed czasem ale co tam
nie ja biore 1/4 raz w tygodniu wiec nie jest tak zle :)
ło matko, stówę za 2 tabletki? a bierze się to codziennie po jednej? te tabsy przebijają moje tryptany na migrenę...
ja miałam na poczatku bromergon i po nim czułam sie fatalnie jakies 2 miechy potem przestałam brac bo prl spadła...gdy znowu wzrosła dostałam dostenix jest drogi bo 2 tab kosztuja prawie 100zł ale zero skutków ubocznych ...a prl spadła szybciutko..cały czas go biore
mam wizytę 14 stycznia, więc pewnie dostanę receptę.
a jak Wasze doświadczenia z tymi lekami?
są jakieś "lepsze" albo "gorsze"?
tak testy sa w kazdej aptece ;)
Basienko mam nadzieje, ze rekinów nie bedzie ...moj mąż też sie smieje, ze musimy sie dodatkowo ubezpieczyc hehehe

agusia ja biore folik od poczatku kiedy zaczelismy sie starac czyli juz 18 cykli..to sa witaminki wiec nie zaszkodza..poza tym niby powinno sie zaczac brac 3 miesiace przed staraniami wiec ja bym brała...a skoro ci zapisała taka dawke to widocznie z jakis powodów musisz taka brac wiec posłuchaj sie babeczki i bierz ;)

hmm kiedy sie starac? zacznij mierzyc tempke ...albo stostuj testy owulacyjne..no i obserwuj swoje ciało, sluz płodny itd ;)
a jak robi się takie testy?? i czy w każdej aptece je dostanę??
proponuje zaopatrzyć się w testy owulacyjne... u mnie podziałało, za pierwszym razem.
Dziewczyny a powiedzcie szczerze czy branie foliku jest wskazane czy można sobie go odpuścić do czasu zajścia w ciążę.? Mi babeczka zapisała dawkę 800, nie wiem czy to nie za dużo. Bo są takie po 400.
Może pytanie głupie ale dopiero zaczynam starania i zbyt duzo na ten temat nie wiem.
I drugie pytanie kiedy najlepiej się starać przy dość nieregularnych cyklach- najkrutszy w tym roku 26 dni a najdłuższy 35. Doradźcie proszę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry