Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marti30 nie wiem czy po zabiegu jest wszystko wygojone...co Twój gin na to? Ja po poronieniu samoistnym w 6tc musiałam odczekać 1 cykl i teraz już możemy, ale w pierwszym cyklu już wszytko wróciło ładnie do normy...może odczekaj 1 cykl, a nie 3 i działajcie
Lenka a skąd wiesz, że owu była 14dc?
28dc moze byc tak ze za szybko zrobilam?
Dziewczyny mam pytanie. 18 listopada poroniłam w 9 tyg. Miałam zabieg. Dostałam juz pierwszą miesiączkę i czuję się dobrze. Czy mogę juz się starać? Czy czekać te 3 mce??? Różne są opinie i różni lekarze. Zastanawiam się czy faktycznie macica sie "wygoiła" ?
mnie w owu tez boli jajnik, plus mam mega dużo śluzu ;)

a co do beta hcg w 23 dc to nie za szybko ?? ile dniowe masz cykle?
a ja zrobilam sobie dzisiej beta hcg w 23dc owu byla w 14 no i oczywiscie nici...szkoda gadac
słuchajcie dziewczyny powiedzcie mi gdzie w gdansku jest jakis w mire tani lekarz lub na ksiazeczke? bo chodziłam do salwacha ale chce zmieniec. mam wizyte 17 ale w osowie i z jasienia troche jest kawalek tym bardziej ze u nas zawsze sa korki:/ wiec myslalam o jakims innym lekarzu:)
witam sie, moja @ tez przylazla, w dzien , na ktory mialam spa, po rpostu pech to pech, a ja tak nie lubie Tamponow...

moja @ spoznila sie, wiec badanie progesteronu jest niemiarodajne, ale to byl cykl bezowulacyjny, wiec w tym miesiacu od 18dc co 2 dni badania progesteronu, jak beda w normie to oki, jak nie to niestety juz do specjalisty od nieplodnosci, ps.ja lecze sie w UK, na razie u swojego GP, ktory mnie nie olewa jak sie slyszy pewne historie itp..., bo tutaj GP ma prawa lekarza rodzinnego, ginekologa , pediatry itp...

u mnie mierzenie tempki nie wchodzi w gre, bo moje dziecko budzi sie o roznych porach, do tego stres i znow chora jestem, i w ogole rano musze wyszykowac siebie, dziecko itp, wiec nie wiem o ktorej wstawalabym na poczatek o 4 trano...
hahahahah dobre :)))
hehehe,
tak odpoczynek po takim maratonie wskazany :)
ja to się śmieje, że po płodnych to mój mąż nie może na mnie już patrzeć :P

hahah my już pracujemy od paru dni :))))) byle do środy wtedy lecę do UK bez mojego, odpoczniemy od siebie :)
Basieniek

no to do pracy :)

no i dodatkowy objaw dziś test owulacyjny pozytywny :)
u mnie ćmi podbrzusze, odczuwam okolice jednego z jajników, mam śluz jak białko kurze i widać po tempce, jest skok po owulce
jak robię testy owulacyjne to również wychodzi mi wzrost LH
ja mierzylam w buzi a potem waginalnie i jest duza roznica na plus w tym drugim przypadku, bardziej warygodne wyniki, mnie skokow a co do jak gleboko, to jak masz mickrolife (nastepna rzecz warta zainwestowania) to tak prawie cala cienka czesc, wazne zebys zawsze na ta sama glebokosc. a co do buzi to musisz zawsze w to samo miejsce, zamknieta buzia(jak masz katar to jest problem) wiec prponuje sie przemoc.
u mnie tez mierzenie temp weszło w krew... jakoś bez tego bym nie zgadła kiedy mniej wiecej u mnie owu może być, zresztą na 100% i tak nie wiem kiedy jest :)
dziewczyny jakie są u was objawy dni płodnych?
bo u mnie z objawami to kiepsko

no i nie ma sensu od połowy cyklu mierzyć, bo wykres nie będzie pełny i za dużo Ci nie powie...powodzenia z mierzeniem tempki, ja jestem już od tego uzależniona :)))
Kobritta zobaczymy, teraz mam dni płodne i działamy więc 25 stycznia się okaże co się nam udało skombinować:)

a z mierzeniem tempki to jak komu wygodniej, a termometru za głęboko się nie wsadza, jakbyś spróbowała to jakoś intuicyjnie po prostu się wie co i jak :)))
dzwoniłam do Lux Medu i powiedzieli ze badania PRL pakiet nie obejmuje, ale w poniedzialek skladam wniosek w pracy o rozszerzenie :)

no to nie wiem za bardzo co zrobic bo byłam dzis na USG i lekarz powiedział ze powinnam sobie wg niego zrobic badania prl ale to jeszcze do konsultacji z moim ginekologiem.
Wizyte mam dopiero 18!! Wiec wymyslilam ze pojde juz z wynikiem...
Jak myslicie? co robic?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry