Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co ja wiem to wlasnie moze zablokowac owu. Ja mialam go brac od 16dc przez 10 dni ale robie tak ze jak wyjdzie mi test owu pozytywny to czema jeszcze 4 dni i wtedy biore, wiec np w tym miesiacu biore od 18dnia cyklu przez 10 dni robie bhcg jesli nie dostane okresu i jesli jest ujemny to odstawiam
Tak.
Od 25 dc, zakladajac ze juz jestesmy wtedy po owu.
Jesli Zahaczymy tym duphastonem przed owu to do owu nie dojdzie. Bo to po owu poziom progesterunu wzrasta,zeby doprowadzic do miesiaczki.
Dlatego ja zawsze i wszedzie doradzam mierzenie temperatury rano, codziennie o tej samej porze, najlepiej wg Roetzera max do 7.30.
To naprawde wchodzi w krew, najgorsze pierwsze moze z 2 tyg;)
englein no ja wlasnie za Twoim poleceniem dzis zalozylam sobie konto na tej stronce 28dni no i chyba zabiore sie za ta tempke, to mi pomoze na pewno. ja sie wlasnie oabwiam tego, ze lykajac tak slepo to przez swoja niewiedze potem sobie te owu zablokuje :/
ponawiam pytanko - kiedy robiłyście test na progesteron?
ostatnio mam plamienia w trakcie cyklu ... może któras też miała? trwaja często od 20 dnia cyklu aż do @ tj z 10 dni ;///
to ya się żegnam!
DWIE KRESECZKI ZOBACZYŁAM NA TESCIE !!! :)

ZYCZE BYŚCIE WSZYSTKIE ZOBACZYŁY TE SAME!! :*
:)
gratulacje i zdrowych 9 m-cy i nowy watek zaczynaj...
mam nadzieje ze i ja bede miala kiedys okazje zalozyc nowy watek
gratulacje!!!!
gratulcje i czas na nowy watek...
o jak suppper...gratki dla kolejnej mamusi no i nowy watek prosze zalozyc :)

ktoras pytala mnie o dostenix...po miesiacu mi spadł do normy ale gika kazala brac cały czas..doiero jak bede miala potwierdzoną ciaze to moge odstawic ;)
gratulacje :)))
a tu coś na temat duphastonu - mi on nie blokuje owulacji

http://www.rodzinko.pl/biore-leki/2999-duphaston-koniec-mieszania-w-g-owie-7.html
gratulacje dla kolejnej mamusi:)
anka - progesteron sie robi 6- 7 dni po owulacji czyli jezeli masz 28 dniowe cykle to 21-22 dzien ale jezeli nie to musisz wyczic kiedy masz owulacje i wtedy zrobic. plamienie srodcykliczne moze oznaczac problemy z progesteronem ale o to sie nie martw bo jest bardzo latwe do uregolowania, rowniez pocam mierzenie temp bo po owulacji powinna skoczyc do gory i sie utrzymywac az do okresu, kiedy gwaltownie spada, a wlasnie za to odpowiada progesteron, jezeli spada pare dni tem przed okresem albo w srodku fazy lutealnej (po owulacyjnej) to oznacza ze cos nie tak z progesteronem

I gratuluje nastepnej mamusi.
Dziewczyny jeszcze raz dziekuje i gratuluje kolejnej zafasolkowanej :) nie zaglądać do Was kilka dni i juz ma sie duuuzo do czytania :) ja rowniez bralam dostinex na zbicie prl i jak widac pomoglo :)

Pozdrawiam
Gratulacje!! Ale prezent na nowy rok!! życzę spokojnych 9 miesięcy :) Ja nadal czekam na @, ale zaczyna mnie brzuch pobolewać także pewnie już się zbliża :)
Ja rano poszłam dzisiaj na badanka na toxo i cytomegalię. Jutro wyniki, mam nadzieję że wszystko będzie oki :)
Czekamy na założenie nowego wątku :) Bo stary znalzałam dzisiaj na 9 stronie :)
Fabiankowa! gratulacje
ale nadal czekamy na nowy wątek, albo ja jestem ślepa.

u mnie nic...
@ przyszła o 8 dni za wcześnie (pewnie wszystko przez dłuuugi lot samolotem i drastyczną zmianę klimatu),
i to taka dziwna, skąpa, nie krwawa, tylko jakaś taka "smarowa"
wiedziałam, że nic z tego nie będzie przez mega wysoką PRL, aięc nawetnie mam zbytnio depresji.
ja też nie widze nowego wątku :(

u mnie chyba dziś przyjdzie @ bo mam już jakieś plamnienie :( chociaż jakoś dziwnie mnie jeszcze nic nie boli ;) ale pewnie lada chwila..
mial byc nowy watek i nie ma:/

ja juz czekam 3 tyg na @:/ ale podobno do pol roku po odstwieniu moze tak byc:/ ale ja nie trace nadziei:P
To widzę że wszystkie czekamy na @. Jytro odbieram wyniki z toxo i cytomegalii. może powiecie mi jak interpretuje się wyniki bo nie wiem kiedy uda mi się do mojej gin zapisać, a chciałabym wiedzieć czy wszystko jest ok.
a ile placilas za toxo?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry