Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej no my właśnie po poronieniu też możemy się starać, jestem przed płodnymi, ale jakoś zapał mi gdzieś uleciał...mam nadzieję, że wróci...jeszcze parę dni mam heh
mój mąż wcześniej brał witaminy dla przyszłych ojców, ale lekarz powiedział, że nie ma sensu - poza tym wyniki badania nasienia super więc tylko ja biorę kwas foliowy
Dziewczyny jak to jest z tą owulacją? Kiedy najlepiej się kochać? Jak bolą jak cholera jajniki? Przed... po.... kilka cyklów za mną i nici.... a w tym miesiącu tak mnie bolą jajniki że wczoraj myślałam że zwiariuję!

najlepiej chwilę przed owulacją, ale wiesz kiedy jest owulacja jak masz monitoring albo chociaż temperaturę mierzysz
ja polecam monitoring u ginekologa, mi akurat to poogło, samej czasem ciężko ustalić te dni :)
niestety nie zawsze ginekolog chce robić monitoring - tak słyszałam...a w szczególności kiedy nie ma do tego podstaw
witam w nowym roku, troche mnie nie było a tu tyle się działo.
gratuluje tym którym sie udało :)
u mnie znowu lipa, czekam na @ bo plamienia juz są :(
mąż wyjechał do pracki i kolejne stsranka może w lutym...

u mnie przyszła @ :(
:( , ja od tej @ chcialam mieć monitorowany cykl ale mąż wyjechał więc nie ma sensu wtapiać pieniędzy póki co.

Cześć dziewczyny

ja tak trochę nie na temat - czytając Wasze wpisy zauważyłam, że część z Was leczy się na hiperprolaktynemię.

Mam do sprzedania 4 tabletki Diostinexu data ważności 1/2012

dostałam je od mojej ginekolog bo narzekałam na skutki brania bromergonu, ale potem endokrynolog kazała mi nadal brać bromergon tylko mniejsza dawkę a te już kupiłam

Chciałabym za nie 50 PLN

jak jest ktoś chętny to podaję maila elakie@o2.pl
ja jeszcze nie mam @, ale brzuchol boli także pewnie przyjdzie :( Dzisiaj dowiedziałam się ze kolejna koleżanka urodziła i to w Sylwestra... zazdroszczę jej :)
Ja po 15 idę po wyniki toxo i cytomegalii, zobaczymy mam nadzieję że będzie oki :)
Agusia, skoro masz mieć lada dzień @, to nie możesz mieć za 12 dni dni płodnych... jedno wyklucza drugie...
ten suwaczek chyba źle działa :) wpisałam tam że ostatnia @ była 6 grudnia i tak on wyliczył :) Chyba go usunę, bo wprowadza w błąd
tesula napisalam maila w sprawie dostinexu :)
dziewczyny dzisiaj widzialam w aptece tabletki dla par starajacych sie o malenstwo - dla niej i dla niego
a dokładniej? co to za suplementy?
dokladnie to nie czytalam. ale widzialam ze na opakowaniu bylo napisane: kwas foliowy i omega 3
dziewczyny a na czym dokładnie polega monitoring u ginekologa? :)

ten suplement diety to może prental pro baby takie różowe opakowanie ale drogie, mąż kupował to około 100 zł płacił. tam jest 15 saszetek dla pań i 15 dla panów
monitoring cyklu polega na tym ze ginekolog poprzez usg transvaginalne ogląda twoje jajniki, ocenia wielkość pęcherzyków i na tej podstawie podaje ci ciąg około 3 dni kiedy wystąpi owulacja i wtedy należy działać :) mi podczas wcześniejszej wizyty ocenił ten ciąg dni i wtedy też pojechałam na drugą wizytę i okazało się że byłam w trakcie owulacji :) wiec starania daly upragniony sukces :) a co do monitoringu zrobi Ci je bez problemu lekarz prywatnie, niestety za to płacimy ale skoro jesteśmy gotowe na dziecko chyba warto, takie ja miałam podejście po odmowie monitoringu pana ginekologa przyjmującego państwowo... stąd zmiana lekarza i jak widać opłacalna :) polecam dr Raszczyka, mi pomógł gdy inni lekarze nie potrafili.

Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry