Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Wszystkich w nowym watku, jako świeżo zafasolkowana :) dziś potwierdzony u ginekologa przełom 4/5 tydzień :) Teraz tylko czeka mnie sporo badań i leki i za 2 tygodnie kontrola, trzeba byc dobrej myśli :)

Dziewczynom starającym się życzę spełnienia tego największego marzenia! Wierze że każdej z Was się uda! Musimy w to wierzyć i nawzajem się wspierać! :*

Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja idę dzisiaj do apteki po porządny termometr i testy owu, no i folik. Jakie testy nie są zbyt drogie, zbyt skomplikowane??I jaki lepiej wybrać termometr rtęciowy czy elektroniczny?? Ja spróbuję mierzyć temp ale też wątpię że mi się uda bo zawsze mam słomiany zapał :)

Kiki a czemu w tym roku albo wcale?? Coś jest nie tak??
Kiki0 witamy ponownie :)
w pt planuje powtórzyć prl więc zastanowię sie czy zrobić jeszcze toxo.. w przyszłym tyg planuję odwiedzić gina niech się wypowie co dalej.. jak narazie nic nie wskuraliśmy :(
Cześć. Wracam do Was ponownie.
Co do toxo. Lekarze wypowiadają sie, ze zarazić się toxo od kota jest prawie niemożliwe. Dużo bardziej prawdopodobne jest zachorowanie po zjedzeniu zakażonego mięsa. I tu się "kłania" tatar , metki, próbowanie mięsa na mielone itp. Ale badania zróbcie. Ja byłam w szoku jak się okazało, ze toxo przeszłam, a nawet nie wiem kiedy.
W sobotę idę do gina i może (????) wyrazi zgodę na starania. I pewnie wtedy zacznę sie zastanawiać, czy nie zaopatrzyć się np w testy owu, bo do mierzenia temperatury to ja się nie nadaję. A czasu za wiele nie mam, bo albo w tym roku, albo wcale.
Piszą że głównie toxo jest przenoszona przez koty, ale może się zdarzyć że przez inne zwierzęta, surowe mięso lub zanieczyszczone owoce i warzywa. Także w sumie każda z nas może to mieć, dlatego warto zrobić moim zdaniem bo skutki toxo są niestety nieciekawe.
ja mam styczność dość często z psem, myślicie że też powinnam zrobić te badania? poza tym w domu mam fretkę...
Ja pojechalam dzisiaj przed pracą do evi medu w gdyni. O 7.30 rano nie było wogóle kolejki, a babeczka od pobierania krwi taka sympatyczna że nawet było oki. (Mi sie zawsze słabo robi przy pobieraniu krwi, a tym razem super)
ja mam kotka i tez bym chciala zrobic te badanie, ale nigdy czasu nie mam:/
mam od roku króliczka miniaturkę
a masz jakies zwierzatka w domu?
za toxo jedno i drugie po 30zł, a cytomegalię 45zł
napisz jak bedziesz miała wyniki to któraś z dziewczyn będzie wiedziała :)
ja nie robiłam tego badania więc nie pomoge :(
a ile placilas za toxo?
To widzę że wszystkie czekamy na @. Jytro odbieram wyniki z toxo i cytomegalii. może powiecie mi jak interpretuje się wyniki bo nie wiem kiedy uda mi się do mojej gin zapisać, a chciałabym wiedzieć czy wszystko jest ok.
mial byc nowy watek i nie ma:/

ja juz czekam 3 tyg na @:/ ale podobno do pol roku po odstwieniu moze tak byc:/ ale ja nie trace nadziei:P
ja też nie widze nowego wątku :(

u mnie chyba dziś przyjdzie @ bo mam już jakieś plamnienie :( chociaż jakoś dziwnie mnie jeszcze nic nie boli ;) ale pewnie lada chwila..
Fabiankowa! gratulacje
ale nadal czekamy na nowy wątek, albo ja jestem ślepa.

u mnie nic...
@ przyszła o 8 dni za wcześnie (pewnie wszystko przez dłuuugi lot samolotem i drastyczną zmianę klimatu),
i to taka dziwna, skąpa, nie krwawa, tylko jakaś taka "smarowa"
wiedziałam, że nic z tego nie będzie przez mega wysoką PRL, aięc nawetnie mam zbytnio depresji.
Gratulacje!! Ale prezent na nowy rok!! życzę spokojnych 9 miesięcy :) Ja nadal czekam na @, ale zaczyna mnie brzuch pobolewać także pewnie już się zbliża :)
Ja rano poszłam dzisiaj na badanka na toxo i cytomegalię. Jutro wyniki, mam nadzieję że wszystko będzie oki :)
Czekamy na założenie nowego wątku :) Bo stary znalzałam dzisiaj na 9 stronie :)
Dziewczyny jeszcze raz dziekuje i gratuluje kolejnej zafasolkowanej :) nie zaglądać do Was kilka dni i juz ma sie duuuzo do czytania :) ja rowniez bralam dostinex na zbicie prl i jak widac pomoglo :)

Pozdrawiam
anka - progesteron sie robi 6- 7 dni po owulacji czyli jezeli masz 28 dniowe cykle to 21-22 dzien ale jezeli nie to musisz wyczic kiedy masz owulacje i wtedy zrobic. plamienie srodcykliczne moze oznaczac problemy z progesteronem ale o to sie nie martw bo jest bardzo latwe do uregolowania, rowniez pocam mierzenie temp bo po owulacji powinna skoczyc do gory i sie utrzymywac az do okresu, kiedy gwaltownie spada, a wlasnie za to odpowiada progesteron, jezeli spada pare dni tem przed okresem albo w srodku fazy lutealnej (po owulacyjnej) to oznacza ze cos nie tak z progesteronem

I gratuluje nastepnej mamusi.
gratulacje dla kolejnej mamusi:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry