Widok
ja też mam władek, widać że dłubią strasznie mozolnie, właściwie widzę ludzi w mieszkaniach, jak coś robią, na korytarzach zastój, część kafelek jest, część nie. Podobno mają dowieźć, ale tych bajek to się nasłuchałem już. winda mechanizm już wstawiona. mówię o budynku a. Według mnie nie ma solidnej ekipy, a tak naprawdę zostały pierdy do wykończenia i garaż...na jedno wskazuje, kompletny brak kasy. Może koleś zainwestował naszą kasę w inne budowy, bo nie widzę kolejny rok pośpiechu, a przecież długi mu rosną. no i jeszcze jedno z bankami schody się robią...jak kroś ma kredyt, aneksy itp...
-może jakieś nowe informacje na dzień dziecka?
-ktoś może wie kiedy odbiory i koniec budowy?
-czy ktoś wie czy są i czy działają windy
oraz schody na taras na dachu?
-proszę o jakieś szczegóły jeżeli ktoś ma aktualne informacje
mam trochę daleko żeby pojechać
i stwierdzić że prawie nic się nie zmieniło...
-dziękuję wszystkim za wpisy na forum
-ktoś może wie kiedy odbiory i koniec budowy?
-czy ktoś wie czy są i czy działają windy
oraz schody na taras na dachu?
-proszę o jakieś szczegóły jeżeli ktoś ma aktualne informacje
mam trochę daleko żeby pojechać
i stwierdzić że prawie nic się nie zmieniło...
-dziękuję wszystkim za wpisy na forum
STMPB Władysławowo
Witam. Jestem z Włądka i też kupiłem tam mieszkanie. Śledzę na bieżąco. Mają odbiór straży wczoraj nie przeszli odbioru nadzoru budowlanego, mają to negocjować (cokolwiek to znaczy). Hala garażowa jest ok, zamontowane barierki, kraty, oświetlenie. Na korytarzach pomalowane, kafelki położone, kończą fugi. Niestety część mieszkań n ie ma jeszcze wylewek wiec cały czas wiąże się to z przyszłym hałasem i brudem. W księdze wieczystej w IV dziale pojawiła się kwota 1400000zł obciążenia. Przypuszczam że to Grabarczyk zaciągnął. Proponuję zebrać jak najwięcej osób razem, aby w razie czego razem walczyć. Chętne osoby piszcie do mnie na maila: mar.and@wp.pl będę informował.
Witam
ktoś się tutaj pytał czy Grabarczyk ma założone sprawy w sądzie (kary umowne za opóźnienie plus brak czynszów z najmu). Chciałabym przekazać, że ja dałam moje sprawy do prowadzenia kancelarii z Gdańska (mam kilka mieszkań we Władku, niestety). Tak więc sprawy są już w sądzie, mam już pierwsze wyroki na Grabarczyka. Jak by ktoś chciał to mogę podać namiary na tą kancelarię (jestem zadowolona jak dotąd).
anna.kowalska.gdansk2014@gmail.com
ktoś się tutaj pytał czy Grabarczyk ma założone sprawy w sądzie (kary umowne za opóźnienie plus brak czynszów z najmu). Chciałabym przekazać, że ja dałam moje sprawy do prowadzenia kancelarii z Gdańska (mam kilka mieszkań we Władku, niestety). Tak więc sprawy są już w sądzie, mam już pierwsze wyroki na Grabarczyka. Jak by ktoś chciał to mogę podać namiary na tą kancelarię (jestem zadowolona jak dotąd).
anna.kowalska.gdansk2014@gmail.com
A czy ktoś wie co ze wspólnotą. Po wyodrębnieniu 1 lokalu już się utworzyła i teraz musi być wybrany zarząd.
My jeszcze czekamy na podpisanie aktu własności. Ale jak u większości jest problem z karami.
Słyszałem, że STM sam chce zarządzać nieruchomością w imieniu wspólnoty, co oznacza, że nigdy nie wyegzekwujemy ukończenia inwestycji czy poprawek, bo przecież sami - siebie nie będą ścigać
My jeszcze czekamy na podpisanie aktu własności. Ale jak u większości jest problem z karami.
Słyszałem, że STM sam chce zarządzać nieruchomością w imieniu wspólnoty, co oznacza, że nigdy nie wyegzekwujemy ukończenia inwestycji czy poprawek, bo przecież sami - siebie nie będą ścigać
dzisiaj dostałam powiadomienie z sądu z Sopotu z którego wynika że Grabarczyk- tzn. cała jego spółka ma zajęte wierzytelności czyli poblokowane konta . Jestem właściciel mieszkania na rybackiej w lipcu szczęśliwie podpisałam akt notarialny / zawsze to cos / teraz na pewno już nic się na budowie nie będzie działo .Apeluję o kontakt do wszystkich osób które maja mieszkania na rybackiej 5 we Władysławowie. Koniecznie trzeba zwołać zebrani wspólnoty , zarząd , bo za chwile to wszystko zacznie niszczeć , nie wspomnę o tym że budynek działa na przyłączach budowlanych- woda, energia, co - brak liczników i co za tym za chwilę możemy mieś wszystko odcięte . podaję adres tombar@poczta.onet.pl
Trzeba się zebrać i wziąść sprawę w swoje ręce. Ja jestem z Władysławowa. Jestem w budynku co kilka dni. Na dzień dzisiejszy głucho i pusto i nic się nie dzieje. Mieszkań oddanych notarialnie jest już ok. 36 więc można założyć wspólnotę. Trzeba się spotkać, może za miesiąc i wybrać zarządce. Są propozycję aby była to firma Certus z Gdynia. Musimy zebrać jak najwięcej danych ludzi aby się z nimi skontaktować. Proszę piszcie do mnie na maila imiona i nazwiska oraz numery telefonów i numer mieszkania. Jeśli znacie innych z budynku to też niech przyślą namiary. Będziemy próbowali z wszystkimi się kontaktować i zorganizować zebranie w celu zalożenia wspólnoty. Mój mail: mar.and@wp.pl
zajecie wierzytelności przez komornika np. oznacza , że wszyscy którzy mieli Grabarczykowi jeszcze cos zapłacić np. kolejne raty / sami czy z kredytu / musza te pieniądze wpłacać teraz na konto komornika począwszy od dnia w którym odebrali polecony z kancelarii komorniczej . Komornik mógł też zablokować środki jakie mieli na koncie bankowym , więc fizycznie zostali odcięci od pieniędzy aż do momentu spłaty długu . A dług duuuuuuży ..........
popieram propozycję podaną wyżej , może ostatni tydzień września lub początek października byłby dobry . Trzeba się też zorientować w jaki sposób może sprawnie załatwić sprawę indywidualnych liczników .
popieram propozycję podaną wyżej , może ostatni tydzień września lub początek października byłby dobry . Trzeba się też zorientować w jaki sposób może sprawnie załatwić sprawę indywidualnych liczników .
byłam na Helu przed sezonem wakacyjnym. mieli wyciągnięte tylko mury bez dachu / ponoć coś w papierach z tym dachem im nie grało ale szczegółów nie znam / I chyba sprzedaż tych mieszkań szła bardzo licho ... przynajmniej w biurach nieruchomości mówili, ze nie było tymi mieszkaniami zainteresowania .
Witam.
byłem 15-22 sierpnia we Władysławowie w swoim mieszkaniu. Ogólnie bardzo dużo nie dorobek ale moim zdaniem do ogarnięcia. Żeby były liczniki energii muszą wykonać drugie przyłącze, są w trakcie uzyskiwania pozwolenie na budowę. Z rozmowy na miejscu z braćmi pana Grabarczyka wywnioskowalem że chcą to dokończyć. Ją całej sobie spokój z egzekwowaniem kar wolę żeby to skończyli i oddali. Mój mail ao32@gazeta.pl
byłem 15-22 sierpnia we Władysławowie w swoim mieszkaniu. Ogólnie bardzo dużo nie dorobek ale moim zdaniem do ogarnięcia. Żeby były liczniki energii muszą wykonać drugie przyłącze, są w trakcie uzyskiwania pozwolenie na budowę. Z rozmowy na miejscu z braćmi pana Grabarczyka wywnioskowalem że chcą to dokończyć. Ją całej sobie spokój z egzekwowaniem kar wolę żeby to skończyli i oddali. Mój mail ao32@gazeta.pl
Kolejny dług
Przyszło do mnie pismo o kolejnej egzekucji komorniczej na ponad 230000 plus odestki przeciwko spółce Grabarczyków. Także poza 5000000zł to kolejna egzekucja komornicza. A o ilu nie wiemy. Budowa na dzień dzisiejszy stoi, nic się nie dzieje, nikogo nie ma z pracowników. Jestem tam co kilka dni i widzę. Jestem za aby utworzyć zamkniętą grupe na FB. Łatwo było by rozmawiać.
Nie mam facebooka. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jakieś spotkanie jest w planach, dla tych co podpisali akty już? Czy te osoby jakoś się organizują?
Moja propozycja dla takich osób - 26.09 sobota wieczór, musimy się skrzyknąć i omówić wspólne działania. Bardzo proszę pisać do mnie na maila seweryn7@wp.pl te osoby, które już mają akty podpisane, bo nie ma na co czekać już. Dogramy miejsce i godzinę spotkania via mail.
Moja propozycja dla takich osób - 26.09 sobota wieczór, musimy się skrzyknąć i omówić wspólne działania. Bardzo proszę pisać do mnie na maila seweryn7@wp.pl te osoby, które już mają akty podpisane, bo nie ma na co czekać już. Dogramy miejsce i godzinę spotkania via mail.
Wydzielonych, tzn posiadających akt notarialny i księgę wieczystą już swoją?
Proszę o kontakt kiedy spotkanie będzie via mail/tel. który podałem. propozycja 26.09? widać strzeliłem dobrze powyżej:) . Dostałem maila, że narazie zbierane są dane osób, które mają księgi i o spotkaniu zostaniemy poinformowani mailowo, telefonicznie. Kto w końcu robi tą listę ? Pan Panie Marcinie? Poprostu niech ta osoba wrzuci tu adres maila na forum, bo nie wszyscy mają facebooka (ja np. nie mam), na który ludzie mają wysyłać swoje dane kontaktowe/teleadresowe (ja już wysłałem,zostało to jej przesłane pośrednio lub bezpośrednio) - ale nie wiem kto to dokładnie). tak więcej się zbierze pewnie, bo do mnie dwie osoby też napisały, jak tu wrzuciłem maila powyżej:)
Proszę o kontakt kiedy spotkanie będzie via mail/tel. który podałem. propozycja 26.09? widać strzeliłem dobrze powyżej:) . Dostałem maila, że narazie zbierane są dane osób, które mają księgi i o spotkaniu zostaniemy poinformowani mailowo, telefonicznie. Kto w końcu robi tą listę ? Pan Panie Marcinie? Poprostu niech ta osoba wrzuci tu adres maila na forum, bo nie wszyscy mają facebooka (ja np. nie mam), na który ludzie mają wysyłać swoje dane kontaktowe/teleadresowe (ja już wysłałem,zostało to jej przesłane pośrednio lub bezpośrednio) - ale nie wiem kto to dokładnie). tak więcej się zbierze pewnie, bo do mnie dwie osoby też napisały, jak tu wrzuciłem maila powyżej:)