Widok

STM ul:Chwarznieńska 36 ,Gdynia

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Czy ktos kupił mieszkania na ul. Chwarznieńskiej 36.

Pilne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co z tego ze zobaczą, czy to tajemnica ze ludzie wiedza o jego długach. Na moje może to być grupa otwarta nawet.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W drodze są już kolejne zajęcia komornicze i bajeczka Grabarczyków ze załatwili problem jest tylko niestety bajeczką
A jak chcecie weryfikować uczestników grupy? grabarczyki mogą logować się z dowolnym nazwiskiem - też będą przyjęci do grupy?

Grupa na facebook-u

Jestem za aby utworzyć grupę na facebooku. Jak ktoś utworzy to chętnie wstąpię.

Kolejny dług

Przyszło do mnie pismo o kolejnej egzekucji komorniczej na ponad 230000 plus odestki przeciwko spółce Grabarczyków. Także poza 5000000zł to kolejna egzekucja komornicza. A o ilu nie wiemy. Budowa na dzień dzisiejszy stoi, nic się nie dzieje, nikogo nie ma z pracowników. Jestem tam co kilka dni i widzę. Jestem za aby utworzyć zamkniętą grupe na FB. Łatwo było by rozmawiać.
Skoro nie podpisałeś , to jeszcze właścicielem mieszkania nie jesteś.
Ja również nie podpisałem, proponuje wywieźć tego oszołoma pseudodewelopera do lasu.. :)
Mam pytanie. Czy ktoś podpisuje teraz, we wrześniu akty bo niestety jestem też posiadaczem mieszkania w tym bloku i cały czas się to przesuwa :/
nie wierzę w facebook
i w to że grupa zamknięta da nam prywatność
poza tym nie uważam że powinniśmy komunikować się w tajemnicy,
jak byśmy robili coś złego
A może założyć grupe zamknieta na facebook
Witam.
byłem 15-22 sierpnia we Władysławowie w swoim mieszkaniu. Ogólnie bardzo dużo nie dorobek ale moim zdaniem do ogarnięcia. Żeby były liczniki energii muszą wykonać drugie przyłącze, są w trakcie uzyskiwania pozwolenie na budowę. Z rozmowy na miejscu z braćmi pana Grabarczyka wywnioskowalem że chcą to dokończyć. Ją całej sobie spokój z egzekwowaniem kar wolę żeby to skończyli i oddali. Mój mail ao32@gazeta.pl
Gdynia jeszcze.

coś nowego w temacie>?
...a może Ktoś coś słyszał o jakichś innych budowach STM ?
( oczywiście poza Helem i Władysławowem ).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdziłam na stronie STM - na Rybackiej w części A dwa mieszkania do sprzedania, w części B jedno, ale czy to prawda ?

na Helu w budynku na Kapitańskiej / za biedronką / czyli w budynku o którym napisałam poprzednio nic nie zostało sprzedane
byłam na Helu przed sezonem wakacyjnym. mieli wyciągnięte tylko mury bez dachu / ponoć coś w papierach z tym dachem im nie grało ale szczegółów nie znam / I chyba sprzedaż tych mieszkań szła bardzo licho ... przynajmniej w biurach nieruchomości mówili, ze nie było tymi mieszkaniami zainteresowania .
Na Helu jest ten sam problem. Budowa stoi, jest duze opóźnienie. Osttnio nadzór budowlany wstrzymał prace, bo porobili nielegalne zmiany w projekcie podczas budowy.
słyszałem że jest jeszcze jakaś budowa na Helu...
i że też ma kłopoty...
czy ktoś coś wie ?
co to znaczy ???
dług duuuuuuży............
jak bardzo duży ?
jak to rozumieć ?
i gdzie sprawdzić ?
zajecie wierzytelności przez komornika np. oznacza , że wszyscy którzy mieli Grabarczykowi jeszcze cos zapłacić np. kolejne raty / sami czy z kredytu / musza te pieniądze wpłacać teraz na konto komornika począwszy od dnia w którym odebrali polecony z kancelarii komorniczej . Komornik mógł też zablokować środki jakie mieli na koncie bankowym , więc fizycznie zostali odcięci od pieniędzy aż do momentu spłaty długu . A dług duuuuuuży ..........

popieram propozycję podaną wyżej , może ostatni tydzień września lub początek października byłby dobry . Trzeba się też zorientować w jaki sposób może sprawnie załatwić sprawę indywidualnych liczników .
Trzeba się zebrać i wziąść sprawę w swoje ręce. Ja jestem z Władysławowa. Jestem w budynku co kilka dni. Na dzień dzisiejszy głucho i pusto i nic się nie dzieje. Mieszkań oddanych notarialnie jest już ok. 36 więc można założyć wspólnotę. Trzeba się spotkać, może za miesiąc i wybrać zarządce. Są propozycję aby była to firma Certus z Gdynia. Musimy zebrać jak najwięcej danych ludzi aby się z nimi skontaktować. Proszę piszcie do mnie na maila imiona i nazwiska oraz numery telefonów i numer mieszkania. Jeśli znacie innych z budynku to też niech przyślą namiary. Będziemy próbowali z wszystkimi się kontaktować i zorganizować zebranie w celu zalożenia wspólnoty. Mój mail: mar.and@wp.pl
Co to znaczy w praktyce dla Tych co mają podpisane już akty u notariusza że cała firma ma poblokowane konta i zajęte wierzytelności? a co dla Tych co jeszcze nie mają?
do góry