Widok

STM ul:Chwarznieńska 36 ,Gdynia

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Czy ktos kupił mieszkania na ul. Chwarznieńskiej 36.

Pilne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzisiaj dostałam powiadomienie z sądu z Sopotu z którego wynika że Grabarczyk- tzn. cała jego spółka ma zajęte wierzytelności czyli poblokowane konta . Jestem właściciel mieszkania na rybackiej w lipcu szczęśliwie podpisałam akt notarialny / zawsze to cos / teraz na pewno już nic się na budowie nie będzie działo .Apeluję o kontakt do wszystkich osób które maja mieszkania na rybackiej 5 we Władysławowie. Koniecznie trzeba zwołać zebrani wspólnoty , zarząd , bo za chwile to wszystko zacznie niszczeć , nie wspomnę o tym że budynek działa na przyłączach budowlanych- woda, energia, co - brak liczników i co za tym za chwilę możemy mieś wszystko odcięte . podaję adres tombar@poczta.onet.pl
Jeżeli ktoś ma opcję najmu to może tylko egzekwować zapłatę czynszu za zaległy okres. Przy czym zapłata może nastąpić dopiero po przeniesieniu własności i podpisaniu finalnej umowy najmu.

Kar czy odsetek za opóźnienie w budowie nie można wg mnie w takim przypadku egzekwować.

Albo jedno albo drugie.
W październiku mam już, albo dopiero wyznaczoną sprawę w sądzie w sprawie zapłaty odsetek za opóźnienie. Sąd Okręgowy, zobaczymy co powie Grabarczyk , na pewno jest wezwany.
Ha!
Alternatywy 5A!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoś wie co ze wspólnotą. Po wyodrębnieniu 1 lokalu już się utworzyła i teraz musi być wybrany zarząd.

My jeszcze czekamy na podpisanie aktu własności. Ale jak u większości jest problem z karami.

Słyszałem, że STM sam chce zarządzać nieruchomością w imieniu wspólnoty, co oznacza, że nigdy nie wyegzekwujemy ukończenia inwestycji czy poprawek, bo przecież sami - siebie nie będą ścigać
Zapłacił komuś odsetki za zwłokę? A jeśli tak to w jaki sposób? Mi nie chce zapłacić, pomimo 2 letniego opóźnienia.
Ja mam opóźnienie 2 lata. Nie chce wypłacić odsetek, próbuje wmawiać, że odsetki się nie należą.
Też się podłącze. Mam mieszkanie z opcją wynajmu. Grabarczyk też się do mnie nie odzywa. Opóźniony od marca 2014. W mieszkaniu brak wykończenia, nie mówiąc o wyposażeniu. Jak u Was to wygląda, robicie coś czy czekacie?
Witam
Ile masz opóźnienia zgodnie z wstępną umową i kiedy ostatnio miałeś kontakt z Grabarczykiem?
Żyjemy. Ja też mam się dobrze;)

Również mam mieszkanie z opcją najmu, jeszcze brak kontaktu, nie mówiąc o akcie. W mieszkaniu nie ma jeszcze żadnej aranżacji.
Czy Grabarczyk wypłacił kary tym którzy mają podpisane już akty?
Dajcie znać jak podpisze ktoś umowę z najmem.

pozdr.
Podpisanych jest podobno ponad 25 aktów. Ja dziś podpisałem, nie mam opcji najmu.
Masz mieszkanie z opcją wynajmu? napisz jak będziesz już po podpisaniu, bo ja wciąż czekam....
czy ktoś wie ile już aktów zostało podpisane, bo Pan Grabarczyk nie odbiera telefonu, bo podobno podpisuje akty....?
a dziękuję, już dobrze. co do aktu....notarialnego czekam na info od Grabarczyka kiedy co i jak, mam nadzieję że będzie dobrze :)
no właśnie...
jest tak dobrze...,
że już nikt nic nie pisze...
pozdrowienia dla Andrzeja-jak zdrowie?
I jak wygląda ta sprawa z hipoteką?
Jakie taksy notarialne za przepisanie własności ? Maksymalne stawki czy Grabarczyk załatwił jakiegoś notariusza który trochę taniej kasuje?
Żyjecie ludzie?!
co to oznacza i czego powinno się żądać od Grabarczyka przy akcie notarialnym. Mam wkrótce podpisać końcowy akt (miało być w tą środę ale z moich przyczyn zdrowotnych się nie dało) i nie chcę zeby jego długi obciążały moje zakupione mieszkanie.
Niestey, hipoteka na nieruchomosci jest zwykłą prywatna pozyczką Grabrczyka zaciągniętą od Wietnamczyków, a nie z banku. Banki nie chcą STM juz kredytować. Budowa jest opóźniona o 2 lata.
Witam

ktoś się tutaj pytał czy Grabarczyk ma założone sprawy w sądzie (kary umowne za opóźnienie plus brak czynszów z najmu). Chciałabym przekazać, że ja dałam moje sprawy do prowadzenia kancelarii z Gdańska (mam kilka mieszkań we Władku, niestety). Tak więc sprawy są już w sądzie, mam już pierwsze wyroki na Grabarczyka. Jak by ktoś chciał to mogę podać namiary na tą kancelarię (jestem zadowolona jak dotąd).

anna.kowalska.gdansk2014@gmail.com
Tak. Budynek odebrany, tylko jest sprawa hipoteki obciązonej. Pamiętajcie aby przy podpisywaniu aktu Pan Grabarczyk dostarczył zaświadczenie z banku o bezobciążeniowym wyodrębnieniu mieszkania, aby jego kredyt nie obciążył naszych mieszkań.
23 czerwca PINB odebrał budynek. Może sie wyrobi do końca lipca.
do góry