Widok

Stokke xplory - pomoc dla fanek i niezdecydowanych :)))

Witam wszystkich zainteresowanych wózkami stokke:)
poczytałam trochę na forum i widzę,że brak jest konkretnych info na temat tego wózka:( chętnie pomogę, doradzę i odpowiem na wasze pytania :) użytkuje stokke od ponad dwóch lat i nie zamieniłabym go na żaden inny więc może komuś pomogę przy wyborze.

zapraszam również inne użytkowniczki do wklejania zdjęć swoich stokke!!!

image

image

image

pozdrawiam i zapraszam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ile on kosztuje?

Na początku nie podobał mi się w ogóle...takie "coś" na kiju ;) ale im dłużej go oglądam, tym bardziej mnie przekonuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę, że sprawa jest dość złożona. Jest wiele dziewczyn, którym wózek faktycznie się nie podoba i nie musi bo przecież, każdy może mieć inny gust i trzeba to uszanować, ale mam takie wrażenie,że te które tak ostro wypowiadają się na forum i nie chcą słyszeć nawet o tym, jakie są jego zalety tylko brną w ślepo w swojej opinni poprostu są w jakiś sposób zazdrosne, może nie o sam wózek bo jak piszą jest on obrzydliwy...:) ale o to że kogoś stać wydać ponad 3000.
wydaje mi się, że wózek STOKKE ma wiele zwolenników jak i przeciwników ale nie znam żadnego innego towaru, który miałby tylko samych zwolenników:) także jak pisze jedna z forumowiczek spór trawa i będzie trwał:)

Pozdrawiam przeciwniczki:)
Jako ciekawostkę napiszę,że kiedy Stokke pojawiły się w Polsce też miałam mieszane uczucia co do wyglądu ale po paru wizytach w sklepie i osobistym przetestowaniu wózka nie zamieniłabym go na żaden inny, więc może i Wam się kiedyś spodobaja:))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ie jest kwestia tego czy mnie stac na ten wozek czy nie, bo jesli naprawde by mi sie podobal to pewnie bym go kupila niezaleznie od ceny.

Nie zazdroszcze nikomu kto ma ten wozek.

Ach....
do aleksandra27 a to nie aby twoja wypowiedź?

to było dobre :))))) naprawde strasznie wszystkim "szczesliwym" posiadaczkom tego wozka zazdroszcze....... chyba sie poplacze z rozpaczy......

Nie przesadzajcie z ta tolerancja, ja tylko napisalam ze wedlug mnie jest obrzydliwy i zapytalam czy jest stabilny, nigdzie nie potepilam ani nie obrazilam nikogo kto kupuje ten wozek.
chodzi mi o to że ja nie chodze po forach i nie wyszukuję opinii na temat czegoś co mi się nie podoba tylko po to żeby komuś dopieprzyć.... a tu temat mówi sam za siebie dla fanek i wahających się....
ale ja nie chcialam nikomu dopieprzyc, napisalam ze wozek jest "nieładny" i nie rozumiem dlaczego krytyka na tym forum jest zawsze odbierana jako zazdrość.
agusiu... nie odczytalas ironii z mojej wypowiedzi ????
Żeczywiście wszystkie Twoje wypowiedzi są ironiczne, może czas wię opuścić ten wątek:)
jak chcesz to opuść bo ja na razie nie zamierzam :)
Trudno przeżyjemy Twoją obecność:) A może przekonasz się w końcu do Stokke:)))))
widzisz zadalabym pare pytan ale teraz to i tak kazde zostanie negatywnie odebrane.
Dlaczego:(? Po to zalożyłam ten wątek aby ewentualnie pomóc innym:) ale czasami zastanawiam się czy słusznie bo wielu osobom to chyba sie nie podoba:( wiem, że na forach kiedy pisze się anonimowo można spodziewać się wszystkiego ale jest mi trochę przykro:(
Śmiało więc odpowiem na każde Twoje pytanie odnośnie Stokke:)
na razie nie potrzebujemy wozka ale przy drugim dziecku to kto wie czy to nie bylby wlasnie ten ;)

Czy jest stabilny?
Czy dziecku jest w Nim wygodnie ?
Czy ma jakas ochrone przeciwdeszczowa?
Czy łatwo sie sklada aby przewozic go w samochodzie?
Czy jest ciężki?
Wersja z gondolą:)

image

image
nie ma miejsca na zakupy pod wózkiem?
Miło mi, że mogę Tobie pomóc:)
Pomimo wyglądu stailny jest bardzo, wiele osób pyta mnie na ulicy czy się nie przewróci:) Ja na to, daje im poprowadzić i są zaskoczeni :( mówią, że żeczywiście jest stabilny choć wygląd tego nie potwierdza:) Moja 2 letnia już córka ma czasami jakieś "jazdy" w wózku rzuca się na wszystkie strony i nie zdecydowałabym się wozić jej gdybym miała choć cień wątpliwości,że się przewróci.
Co do gondoli to jak widać na załączonych wyżej zdjęciach jest dość obszerna, niektórym wydaję się mała ale sama zdoświadczenia wiem, że gondolki używa się max 4/5 mieś, a spacerówka Stokke jest tak skonstuowana aby można było przewozić 2 mieśięczne niemowle. Moją córkę wcześniej woziłam Mutsy, Luną Mamas&Papas, i w żadnej spacerówce nie przesypiała całego spaceru:)
Ochrona przeciwdeszczowa oczywiście jest zarówno na gondolę i spacerówkę zakrywa całą część także o jakimkolwiek zmoknięciu nie ma mowy.
Składanie jest łatwe, może jeden minus to to, że kiedy siedzonko spacerowe jest skierowane w kierunku rodzica to aby złożyć wózek trzeba najpierw wyjąć podnóżek a potem dopiero siedzisko ot jedna czynność więcej.
Waga wózka to 12 kg łącznie ze stelażem.

W razie czego chętnie odpowiem na dalsze pytania:)
dziękuje :)
Jeśli przyjżysz się zdjęciom na samej górze wątku to z przodu na stelarzu jest widoczna złożona pomarańczowa torba- to jest właśnie torba na zakupy, która po rozłożeniu pomieści naprawdę niewyobrażalną ilość zakupów ( potrafiłam w niej przywieźć z 20 kg zakupów z carrefoura:))
a rzeczywiscie :) w dziecko nie jest za bardzo nie wiem....... pionowo w tym wozku?
Przepraszam stelaż oczywiście piszemy ż:) chyba lekko jestem zmęczona chyba czas się położyć:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

do góry