Widok

STRAJK

Zgodnie z pomysłem podsuniętym przez didas9@wp.pl zakłądam wątek dotyczący planowanego strajku/manifestacji.

Mam nadzieję, że tutaj coś ustalimy konkretnego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
OSOBY KTÓRE POPIERAJĄ PROTEST NIECH PISZĄ NA MAILA

bezrobotnetrojmiasto@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
godnie zyc... hahahahahahaha.... a skad twoj ew. szef ma wziac hajs zeby ci dawaj 2x wiecej?
a chcesz jeszcze socjal, auto sluzbowe do celow prywatncyh, komorke z ktorej i tak dzwonisz prywatnie, laptopa na ktorego sciagasz filmy itp itd....

kawa wypita w pracy tez jest twoim przychodem

UCZCIWOSC Z KAZDEJ STRONY!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
LOL , nie odpisują bo nie muszą.
Szukają konkretnych osób, na konkretne stanowisko , z konkretnym doświadczeniem . A Ty zapewne jestes strasznie wszechstronny/a skoro i do kadr i na magazyn się ciśniesz . Nie dziwię się , że nikt do ciebie nie odpisuje
k... to wraca do UK!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jestem za!!!!!
ale co gdzie i jak???
podajcie szczególy!

www.BEZROBOTNETROJMIASTO.PL

od jutra aktywna stronka
Jestem z wami!!!!!! WYJDZMY NA ULICE!!!!!!!!
i podpalmy kilka aut:) (zartuje)
a tak powaznie to trzeba wkoncu zareagowac na to co sie dzieje!!!
pewnie, że trzeba, Tusk ostatnio był w trojmieście i pie*rzył że tu 3% bezrobocia, rozwijający się region - p*****o szopenie! tylko o wyborach w tv, niech trochę realiów przytoczą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
3%? ehehe niewiem gdzie.. moze zero zgubił..
pomysł dobry ale nawet jeśli całość się uda zorganizować to trzeba najpierw trochę ochłonąć - pamiętajcie że media mogą przedstawić to różnie. Dajmy na to, jeśli Tomasz Siekielski z TVN się tym zajmie to mamy murowane że całość zostanie przedstawiona jako coś niedorzecznego, a sami protestujący, jako banda oszołomów.
Trzeba zbudować strukturę manifestacji - przewodniczącego, zastępce, może nawet jakiegoś rzecznika który by wyraził nasze wspólne zdanie, podkreślając co dokładnie jest nie-tak, co spowodowało że ludzie wyszli na ulice.
Po prostu chodzi mi o to żebyśmy w oczach mediów nie zostali przedstawienie na poziomie kiboli albo innych tępaków.
I dajcie spokój z tym kto co obiecuje... małe dzieci jesteście że wierzycie w obietnice? Obecna sytuacja nie jestem efektem pracy obecnej ekipy tylko sumą wszystkich dotychczasowych więc jak macie coś komuś zarzucać to wińcie PO PIS SLD LPR UW UP PSL itd. 15 luty to co najmniej o miesiąc za szybko - tak jak pisałem, jak będzie struktura i ew. lista chętnych osób to będzie można myśleć kiedy bo inaczej wyjdzie szydło z worka...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram tą akcje, pracodawcy lecą w kulki, a Powiatowy Urząd Pracy nic nie szuka. Sama akwizycja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no no, skinhead, a po jakiej szkole jesteś mądralo, co? lewus o prawicowych zapędach, twoi gdańscy koledzy się pewnie dołączą znowu krzycząc hitler 88 biała moc i inne debilizmy co? zastanów się czy chcesz brać udział w manifestacji gdzie będą ludzie popierający prawice, lewice, centrum, geje, lesbijki itd, bo tacy an pewno znajdą się w grupie ponad 100 osób

poza tym dla twojej grupy intelektualnej, czyli roboli, jest dużo pracy
Witam ja od 2 lat szukam pracy ile ja się nagadałem przez telef. i na rozmowach buta i k.,.,.,.przemawia przez pracodawców wyśmiewanie i do np. prostych prac fizycznych pytali się ile umiem języków przede wszystkim praca na czarno proponują legalnie bez obaw ewentualnie umowa o dzieło !!!!!!! to jak mam płacić składki na emeryturę !!!!!!!!!!! mam 39 lat i czuje się w tym kraju gównem a urząd pracy dajcie spokój proforma ile ludzi wcale się nie rejestruje !!!!!!!!! a rząd sie chwali zieloną wyspą !!!!!! Afera hazardowa tym się zajmują !!!!!! a gdzie afera z umowami o dzieło zlecenie kto na to dał zgodę !!!!! Mogę podać kilkadziesiąt firm mam na telef co oni ze mną robili mam tego dość chcę sobie odebrać życie ale przedtem chcę przemówić materiały mam jak u nas w trójmieście jest dobrze !!!!!!!! drożej z cenami jak na zachodzie !!! cena mieszkań to paranoja przez piszących kupuj dziś dziurę w ziemi bo jutro będzie drożej ilu ja znam młodych co przepłacili widać już za metr i nie mają pracy a raty spłacać trzeba !!! Kto na tym zarobił wiadomo wiecie !!!!!! MAM TEGO DOŚĆ
wkurzasz mnie swoimi wypowiedziami, ja szukam pracy bez samochodu słuzbowego, bez wygórowanych wymagań, kawe zawsze miałam swoja, zawsze angażowałam się w pracę i byłam lojalna w stosunku do pracodawcy- moze za bardzo, mam juz kupe lat doświadczenia - chociaz bez studiów- i nie moge znaleść pracy, po co takie głupie gadanie i obrażanie ludzi, którzy chcą pracować nie tylko na rachunki, eee szkoda słów na takich "pracujących na własny rachunek"
jeszcze jedno ja oczywiście jestem w temacie kto ma na umowach tyle albo najniższą krajową a resztę zarabia na czarno !!!!!! Kolega pracuje w firmie ma jakieś dziwne 2 umowy w 2 różnych spółkach gdzie oficjalnie legalnie zarabia groszę a co miesiąc dostaje 2500 tys wszystko idzie na rodzinę a potem np. emerytura np. jak zachoruje kopa w dupę i wio następny przypadek znajoma część wypłaty na czarno legalnie dostaje na konto oczywiście na nazwisko prywatne szok !!!
Przed chwilą napisałem maila do Wirtualnej Polski opisującego nasze przedsięwzięcie. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Będę oczywiście informował jak nadejdzie jakiś odzew.

Tutaj treść maila jaki wysłałem:

Witam serdecznie!

"Nie wiem, czy piszę w odpowiednie miejsce, ale wczorajszego popołudnia i wieczoru, na łamach portalu trojmiasto.pl powstała inicjatywa warta nagłośnienia.

Część czytelników portalu, którzy aktualnie poszukują pracy, przejęło we władanie serwis ogłoszeniowy portalu.

Ludzie, którzy są wykształcenii i mają świetne kwalifikacje, nie otrzymują jednakże żadnego odzewu na wysyłane aplikacje, zaczęli opisywać swoje przeżycia w kolejno dodawanych ogłoszeniach. Poniżej podaję link do serwisu ogłoszeniowego:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/?id_kat=151&cPage=0&order=added desc

W trakcie dyskusji powstała idea zamanifestowania swojego niezadowolenia z zaistniałej sytuacji na ulicach Gdańska. Powstał wątek na forum, w którym organizuje się społeczny zryw:

http://forum.trojmiasto.pl/STRAJK-t147805,1,30.html

W tej chwili, trwa akcja nagłaśniania sprawy. Zanim ludzie wyjdą na ulicę, społeczeństwo musi wiedzieć o przyczynach takiego zachowania.

Ja, oraz pozostali pomysłodawcy strajku bezrobotnych, mamy nadzieję, że Portal Wirtualna Polska, z siedzibą w Gdańsku, przyłączy się do akcji nagłaśniania społecznej idei jaką jest ten zryw.

Z góry dziękujemy!"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem też ZA.
Obecnie szukam pracy od stycznia tego roku ale przed tem od września do grudnia pracowałam u takiego "pseudo pracodawcy", co to najpierw nie dał mi przez miesiąc umowy,potem od pazdziernika do grudnia miałam umowe o prace na 1/2 etatu gdzie pracowałam po 220 h w miesiacu a na koniec w dzien sylwestra przyjechał i powiedział ze od jutra nie pracuje.No a po mnie przyszła kolejna osoba pewnie znów miesiac na czarno potem 3mce i dowidzenia.A chciałabym dodać ze byłam naprawde sumiennym i odpowiedzialnym pracownikiem.Nie oczekiwałam dużo chciałam poprostu pracowac i móc godnie życ,żeby starczało na opłaty i teraz od nowa znowu to samo zaczynam wchodzi w długi(bo przeciez z Polskiej pensji nie odłożysz-za 220 h miałam ok 1300 na reke) i zaczynam sie zastanawiać co dalej?!?
a wypowiadający sie tu osoby które bronią pracodawców chyba sami nigdy nie szukali pracy skoro zyją w takim świecie niewiedzy jakie sa naprawde polskie realia albo poprostu chca bronic swoich "dup"bo sami tak właśnie traktuja pracowników.
co do urzędów pracy i innych instytucji szkoda mówic.jak pracowałam kolezanka zgłaszała do inspekcji pracy ze na sklepie dodam ze odzieżowym gdzie jest przymierzalnia mamy tylko 10 st C i co i nic nie zrobili bo kolezanka by musiala napisac imienna skarge a kto to zrobi skoro kazdy chce pracowac?jeśli chodzi o urząd pracy nic nie oferuja,zastanawiam sie po co tyle ludzi tam pracuje bo ich wydajnosc pracy jest taka ze szkoda o tym pisac,prosząc ich o jakas oferte pracy zniesmaczona pani mówi ze jest tablica albo internet,o kursach juz nie wspomne 420 chętnych na 5 miejsc.Paranoja jakas co sie w tym kraju dzieje!!!!!jaka bezkarnosc jest osob zatrudniajacych ludzi.
ehhh ja może tak odległych czasów nie pamiętam bo mam 26 lat dziecko i niestety brak pracy a na portalu jedyne co non stop sie ukazuje to orifle aivon i przez internet żenada nic tylko usiasc i płakac matak wychowująca dziecko to juz kompletnie jest przegrana.....
popieram te akcje, wysyłam cv, a tu cisza, dzwonie na podany numer 20 razy a tu cisza, tylko sygnal, a juz pozniej to tylko poczte zastalem, wiem z tego wszystkiego nawtykalem hu..w temu pseudo pracodawcy. Żenada na pełnej piździe...zadzwonila do mnie pani wczoraj z agencji i zlozyła oferte pracy, ale nie skorzystalem, skoro mam pracowac w systemie 2/2 dni po 12 godz z czego wychodzi 170 godz w miesiacu, a wynagrodzenie za te prace to 900 zł, mozliwosc awansu po 2 miesiacach na 1100zł, co wy na to ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (108 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

do góry