Widok

STRAŻ MIEJSKA misja specjalna

ne mam najlepszego zdania o tej formacji.

Do tego wszystkiego coraz to nowe porażki Oddziałów Naszych Miejskich Włodarzy.

Idąc sobie spacerkiem nad stawkiem w Oliwie widzę naszych bohaterów z pod znaku SM ligitymujacych chłopców siedzących na ławeczce z małym pieskim na smyczy.
Bojowe auto patrolu zmotoryzowanego nr ,,02,, i siły w liczbie dwa straszaki SM, zaczynają wmawiać dzieciakom że ,,mają zgłoszenie o biegającym tu psie,,. Dopytują dzieciaków o narkotyki czy aby nie są siecią dilerską...
Oczywiście do głowy naszym bohaterskim straszakm SM nie przyszło by przedstawić się chłopcom.
Oczywiście zwiali jak zaczęli interesować się tym ludzie z okolicy jak ten zmyślony pies ( stary numer o wymyślonym zgłoszeniu SM ) co to niby tam latał .

Wstyd i dalej wstyd czepiać się bez powodu...dzieci...

Było to w piątek o godzinie 15: 45. Brawo SM !!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5
Strażnicy miejscy z Gdańska polując na nieprawidłowo parkujących kierowców sami mają w nosie przepisy. Przyłapaliśmy ich, gdy beztrosko zostawili swój radiowóz w zatoczce dla autobusów. Wypisali kilka mandatów, a tymczasem kara należała się właśnie strażnikom!

Lipo-XR.plGdańsk, ul. Powstańców Warszawskich. Na przystanek autobusowy wjeżdża radiowóz straży miejskiej. Mundurowi wychodzą z auta, wyciągają z bagażnika blokady na koła. Sokolim wzrokiem omiatają okolicę. Szukają źle zaparkowanych samochodów, co akurat trudne nie jest, bo w okolicy jest bardzo mało miejsc postojowych i kierowcy po prostu nie mają gdzie legalnie zostawić aut.

Uradowani łowcy mandatów zakładają blokady. Łup jest pokaźny, strażnicy z pewnością szybko wyrobią swoją dzienną normę mandatów. A że radiowóz blokuje wjazd na przystanek autobusom? Kto by się tym przejmował! Przecież oni są od egzekwowania przepisów, a nie od ich przestrzegania.

W niedozwolonym miejscu parkowali w sumie kilkanaście minut. Mieli jednak pecha, bo wszystko uwiecznił na zdjęciach fotoreporter Faktu. Teraz apelujemy do komendanta straży miejskiej: teraz sami sobie wlepcie mandat. Zgodnie z taryfikatorem, za parkowanie w zatoczce autobusowej należy się 100 złotych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co na to Cross? o_O
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
flaszkę chcieli zarobić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cross, co Ty na to? Nie mogę się doczekać Twojego komentarza:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ok. Spełnię Twoje oczekiwania.
Nigdy nie twierdziłem że wszyscy pracujący w formacjach zajmujących się egzekwowaniem przestrzegania prawa powinni taką pracę wykonywać. Niektórzy, w tym załoga pojazdu pokazanego na zdjęciu się do takiej pracy nie nadają. Ale nie tylko oni ponieważ w necie można znaleźć mnóstwo tego typu zdjęć gdzie pojazdy wszelkich służb porządkowych w tym i Policji parkują w miejscach gdzie parkować nie powinny.
Jaki z tego płynie wniosek?
Pracownicy służb egzekwujących przestrzeganie prawa powinni łamania tego prawa nawet w najbardziej błahych kwestiach unikać żeby dbać o pozytywny wizerunek własnych formacji i własnym zgodnym z prawem postępowaniem dawać przykład przeciętnemu Kowalskiemu.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ze zdjęcia nic nie wynika.

Z doświadczenia wiem, że najwięcej narzekają na straż miejską i policję ci, którzy notorycznie łamią prawo i dostają mandaty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Cross - "załoga pojazdu"...czyżbyś pracował kiedyś w resorcie? o_O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
a jak pracował to co ?

Chcesz go wyśmiać ? podziękować ?

Praca ciężka i niełatwa ... ale skąd ty halek możesz o tym wiedzieć skoro pół dnia na forum spędzasz.
Ass oczywiście masz rację. Polacy łamanie prawa mają "we krwi". Być może jest to zaszłość z poprzedniego ustroju politycznego gdzie sprzeciwianie się władzy poprzez łamanie prawa było formą protestu społecznego. Obecnie czasy są inne a aparat państwowy nie jest represyjny wobec obywatela. No i prawdą jest że na służby egzekwujące przestrzeganie prawa najwięcej pomstują ci którzy to prawo łamią.

Hal nie jest istotne gdzie kiedyś pracowałem a gdzie nie. Moje kontakty z przedstawicielami formacji pilnujących porządku zawsze były pozytywne. A jeżeli nawet zdarzyło mi się dostać jakiś mandat to była to słuszna kara za popełnione wykroczenie i nie zamierzam pomstować jak bardzo zostałem skrzywdzony.

Stanisław Lem
To zależy w jakim resorcie i w jakich czasach Cross "służył" - bo jeśli przed 1989r., to ma u mnie przekichane^^
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jakoś średnio mnie interesuje czy mam u ciebie przekichane ale gwoli wyjaśnienia po pierwsze nie służyłem w żadnym resorcie a po drugie w 1989 roku nie byłem jeszcze nawet nastolatkiem.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jesteś dla małolat. Masz u mnie dwa razy tak przekichane, szczeniaku :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Teraz to mnie zwyczajnie dwa razy mniej interesuje dziadku ;-)

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okaż szacun dla starszych!! o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na szacun trzeba sobie zasłużyć. Sama długość życia to za mało.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wyjdź na ulicę, podejdź jakiejś starszej osoby i powiedz: "Na szacun trzeba sobie zasłużyć. Sama długość życia to za mało." Zrobisz to?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
zaczepiał, zaczepiał aż mu się udało...
masz Hal się czym szczycić 50 na karku a zachowanie szczeniaka takiego co dopiero z budy się wydostał...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przecież to tylko gra słów, nie czepiaj się. A że Cross się dał zapędzić...cóż, młody jest^^ 50-tka? Przesadzasz:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wcale się nie dałem zapędzić... Nie widzę żadnego uzasadnionego powodu do tego żeby zaczepiać starsze osoby na ulicy głupimi tekstami. I nadal podtrzymuję moje zdanie. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Wiek nie ma tu nic do rzeczy.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry