Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 12:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to lecimy z nowym;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie brzucho daje się we znaki, dziś w nocy 4 godziny spałam. W ciągu dnia poszlam z psem na spacer i później tak mnie dopadlo,ze chyba póltorej godziny spałam,teraz już ok. Biedne te moje dzidzie,bo miejsca w brzuchu nie mają

a ja jem marchewki tonami:)i mam jakies ochotki na słodycze:)poza tym mam wrazenie ze moj brzuszek przestał rosnac:(a ja tak lubie ogromne brzuszki:)na SR mam najmniejszy(bo pewnie "najmłodsza"jest moja ciąża)...pewnie jeszcze na niego ponarzekam;)a powaznie czuje sie super troszke zmeczona remontem,ale daje rade;)
moja mała księżniczka od rana dzisiaj daje o sobie znać:)) Jeszcze leżeliśmy w mężem w łożeczu kiedy niunia domagała się pogłaskania po brzusiu przez mamusię i tatusia:)
hwj dziewczyny udalo sie "prawie" zakonczyc remont w kazdym badz razie z grubsza i juz z kurzacych i smierdzacych prac(malowanie,szlifowanie,kucie):)uff ale nie byłam na badaniach dzis bo sprzatałam do 2 w nocy i jakas padnieta jestem bałam sie ze moze miec to wpływ na wyniki jak taka przemeczona pójde....ja tu dzis zamierzałam odpoczywac a sasiedzi zaczeli burzyc scianki:(aaaaa juz mam dosc;(tego hałasu......mam nadzieje ze dzis dokoncze sprzatanie i od jutra bedzie lzej:)mała sobie kopie jak nie pracuje jak pracuje siedzi cicho:)ale chyba dlatego ze lubi jka mama ja wciaz kołysze:)
czesc wszystkim,

w pracy, ale wciąż tylko piję wodę by uzupełnić te moje nieszczęsne wody płodowe...:(
może coś pomoże....

image
Asia nie zamartwiaj się idź na badania i będzie dobrze,a woda Ci nie zaszkodzi:)

zobaczymy jak to bedzie.... niestety niewiele mogę zrobić:(

coś cisza na naszym wątku dzisiaj i spada niechybnie...

gdzie są styczniowe i lutowe ciężarówki????

image
Jestem!1poszłam po odbiór wyników z krwi i moczu i jestem pozytywnie nastawiona. Wszystko będzie dobrze. Wyniki w moczu ok, krwi również. Glukoza 50g po godzinie 121 więc w normie. A toxo nadal mnie nie zaatakowała i bardzo dobrze.Maluch kopie coraz mocniej.więc spokojniej dziś jadę na wizytę. Może zrobi nam niespodziankę i się ujawni ten nasz bobas.

Asia nie panikuj jest dobrze, gdyby było źle to na pewno nie siedziałabyś teraz w pracy a w szpitalu na monitorowaniu. A jak będziesz nerwowa,to będzie maluch ci płakał,a po co Ci to. Wszystko jest dobrze - powiedz to sobie na głos.

Wieczorem zdam relacje z wizyty u doktora i może podam Wam w końcu ta największa tajemnicę naszej dzidziuli.

staram się być dobrej myśli, zwłaszcza, że maluch raczej ruchliwy a to oznacza, że ma się dobrze i trenuje...

ciekawa jestem czy twoje będzie mniej skromne i pokaże co kryje między nóżkami:)

image
z doświadczenia powiem,że mój chlopak to wszystko otwarcie pokazuje:)dziewczynka specjalnie też nie ukrywała:)Za to buziek nie chciały pokazać

hej dziewczyny juz po badaniach:)?jak tam :)?czekam Maju z niecierpliwoscia na info od Ciebie:)..ja po SR dzis było o pielegnacji noworodka:)jak znajde chwilke to napisze później co połozna polecała do pielegnacji noworodka:)nie duzo tego tak w ogole:)
hej, już jestem"))))))) Z maluchem wszystko w porządku, serduszko pieknie bije, wszystko ma idealnych wymiarów. A płeć....no cóż nie chciało się specjalnie pokazywać,ale jak to lekarz określił " brakuje mu między nogami tego co powinien mieć chłopiec, więc stawia na dziewczynkę!!. Będzie dziewczynka.....nasza Ania. Super radość ogromna i od razu strach,aby mała nie odziedziczyła po mnie zbytnio choroby tarczycy - choć wiem,że to nieuniknione. Ale cóż najważniejsze, że jest zdrowa. A swoja droga mi dzięki tej informacji odeszły problemy z kupowaniem"męskich" ciuchów, mam pełno dziewczęcych i je wykorzystam. Ale fakt faktem jakoś mi tak fajnie wiedząc kto mieszka we mnie. Od dziś maluch staje się Anią!!!!!

Iza a Ty jak po wizycie. Jakie wrażenia z nowego gabinetu?

gratulacje:),to bedzie kolezanka zuzki;)a wiesz jaka duza jest malutka):?ja jutro bede odwiedzała lekarza:)i tez mam nadzieje ze wszytsko ok :)pozdrawiam Cie serdecznie:)
hej,ja witam z samego rana,spałam jak zabita (po raz pierwszy od wielu tygodni),a teraz wstałam wyspana jak nigdy.......no już nie pamiętam,kiedy byłam aż tak wyspana w doskonałym humorze. Pytałam się lekarza o maluszka (nie tak łatwo jest się przestawić już na małą i od razu na Anię), to wiem,że waży 790 g a wszystkie wymiary są ja kto określił "książkowe", pytałam się o serduszko, wątrobę, nerki, kręgosłup i zapomniałam o wzroście, ale skoro książkowe to pewnie długość ok. 21 - 25cm. Oby tak dalej. Ale wczoraj emocje wzięły górę i u lekarza ciśnienie mi skoczyło na 150/100!!! A potem mierzyłam w domu, a ciśnienie 112/59. Wszystko jest dobrze, z malutką również, bylebym jeszcze mogła rodzić naturalnie (ciśnienie bądź tarczyca mogą to wykluczyć, ale lekarz powiedział...będziemy próbować:)))))

Pełnia szczęścia. Dziewczyny teraz to chce mi się wrzeszczeć ze szczęścia, a uśmiech nie schodzi z buzi.

Iza też miała wczoraj wizytę, było opóźnienie w wizytach, ale jestem ciekawa jak u niej sprawa wygląda no i jak wrażenia z nowego gabinetu...?

majls to duża ta twoja dziewczynka:)
szybko widzę dzieci przybierają na wadzę między nami nie jest duża rózniaca wieku dziecka -ponad tydzień a prawie 200g róznicy:)

ja też emocjonuje się jak idę do lekarza a potem ciśnienie mi skacze....

ty chodzisz do dr śliwińskiego?

image
nie, dr Śliwiński leczy niepłodność, a ciąże prowadzi tylko do 7 tygodnia - czyli do zobaczenia bijącego serduszka. Potem przekazuje do lekarza ginekologa. a szkoda,bo jest on rewelacyjnym lekarzem. gdyby przyjmował ciężarne to na pewno bym do niej chodziła.

Ja chodzę do dr Krzysztofa Maciejewskiego, który jest również ordynatorem w Wejherowie, do niego chodzi również Iza 25

Majls gratuluję Ani:)u chłopców to bardzo dobrze wqidać jak są chłopcami:)

majls tak walsnie myslalam, kiedys trafilam do niego na zwykla wizyte z dwa razy i uwazam ze jest fantastyczny, ale niestety nie prowadzi "zwyklych przypadkow"....

image
wygrzebalam jakis cisnieniomierz w domu i zmierzylam sobie cisnienie- 121/59
kurcze, za bardzo się stresuję przed wizytą u lekarza no i ciśnienie osiąga prędkość kosmiczną....

image
Asia nie stresuj się wszystko będzie dobrze,zobaczysz po wizycie wpadniesz z uśmiechem na twarzy-tak jak Majls:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry