Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 11****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
I ZARAZ LISTA

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to siusianie mnie dobija:/ szczegolnie w nocy, jak chodze i siedze jest ok ale jak tylko sie poloze to moge co 5min biegac:/
no i czesto mnie glowa boli, poza tym nic :)

Ja staram się nie pić wieczorem, wtedy czasem udaje mi sie przespac całą noc bez wstawania.
ja jestem przewlekle, notorycznie, permanentnie głodna ... ale nie tak normalnie głodna, tylko od razu na maksa ... aż do bólu żołądka ... czasem sie budzę z głodu i nie zasnę puki czegoś nie zjem ... poza tym ok, żadnych zachcianek, bóli i innych tego typu :)

papilio1@op.pl
Kurcze a ja wciąż nie mam specjalnie apetytu. Jem tylko z rozsądku.
ja to zachcianki mam....
ostatnio oglądam butelki z piwem....
jeju jak bym się go napiła.....

aaaa, co do rzeczy "zakazanych" :) ja cierpię z powodu niemożności napicia się redbulla !! :'((((

papilio1@op.pl
no to ja zupelnie odwrotnie, bylam niesamowitym piwoszem a teraz piwo mi smierdzi i wogle alkohol to bleee, juz nie wspominam o papierosach, palacych to bym pozabijala, tak mi smierdza fajki :/

mi też śmierdzą, a paliłąm przed ciaza, mój kochany pali, najważniejsze ż enie przy mnie teraz, ale i tak jak wraca z dymka to cały dom tym "apachem" przesiąka ... wogule mnie nie ciągnie do fajek ani alkoholu

papilio1@op.pl
Mi fajki zawsze strasznie śmierdziały, wogóle nie rozumiem ludzi, którym palenie sprawia frajdę. Ja bym chociażby z uwagi na ten smród nie dała się wciagnąć w nałóg, nie mówiąc już o przeciwskazaniach zdrowotnych.
Apropos palenia, ostatnio kilka razy przyłapałam się na zmniejszonej tolerancji wobec palaczy. Ogólnie uważam że palenie przy ludziach niepalących przy wspólnym stole jest nietaktem, ale kiedyś byłam w stanie to tolerować. A ostatnio podczas kilku spotkań ze znajomymi, palacze palili przy stole, wiedząc że jestem w ciąży i strasznie ale to strasznie mnie wkurzała ta ich beztroska i głupota i mają za to u mnie wielkie minusy.
mi kiedys papierosy pachnialy, ja lubilam ich zapach i wogle mi nie przeszkadzaly, teraz jest masakra i zaden z moich znajomych nie ma prawa przy mnie zapalic, jak chca to musza odejsc gdzies dalej.

a mi smutno moja fasolka nie chce pokazac kim jest :-( ma długie nożki i zdrowe serduszko a to najważniejsze. odwróciła się do nas pleckami i sobie czkała a płci pokać nie chciała. i kolejna wizyta dopiero 3 września, ale 21 umowie sie jeszcze na 4 d moze tam bedzie coś widać :-)

ale wstydnisia-fasolka :)
no trudno, czyli dopiero we wrześniu sie okaże :)

papilio1@op.pl
ja mam ciagle ochote na piwo zimne z sokiem,zastanawiam sie nad bezalkoholowym ale w sumie ono tez jakies sladowe ilosci alkoholu ma
:(ale jak widze ludzi w ogrodkach pijacych piwko to mi slinka cieknie

no niestety, przedemna byla znajoma u lekarza w 29 tyg i też nie wie co bedzie miala malo to pocieszajace. fasolka juz ma swoj charakterek i mozna sobie pomazyc zeby ja ogladac.

hihi, niedługo czas pokoik malowac a tu fasolka nie pokaże i stoicie z robotą :)

papilio1@op.pl
Ja w końcu podjęłam decyzję, że nie malujemy pokoju, zostanie taki jaki jest - zółto czerwony.
Po pierwsze nie lubię różu i niebieskiego
Po drugie to jakiś straszny stereotyp z tymi kolorami
Po trzecie przeczytalam w jakiejś książce o rozwoju niemowląt, że dużym błędem jest malowanie ścian na pastelowe kolory, bo takie kolory nie pobudzają mózgu dziecka. W zasiegu wzroku małego bejbika powinno byc duzo kontrastów np białe mazańce na czarnym tle, albo własnie połaczenie kilku konkretnych kolorów, bo to pobudza rozwój neuronów w małym mózgu i ma wpływ na pózniejszą łatwość uczenia się, zapamiętywania itp.
I ta kasiążka utwierdziła mnie w przekonaniu ze nasze zółto-czerwone sciany są super :)
piernik napisał(a):

> Po pierwsze nie lubię różu i niebieskiego

a kto powiedział, zę takie kolory mają być?????

> Po trzecie przeczytalam w jakiejś książce o rozwoju niemowląt,
> że dużym błędem jest malowanie ścian na pastelowe kolory, bo
> takie kolory nie pobudzają mózgu dziecka.

- co lekarz to inna teoria, ja wyczytałam, ze kolory nie mogą być intensywne, bo to męczy wzrok dziecka

> W zasiegu wzroku
> małego bejbika powinno byc duzo kontrastów np białe mazańce na
> czarnym tle, albo własnie połaczenie kilku konkretnych kolorów,

- a mazańce i wzory straszą dziecko, np ulubione przez mamy kubusie puchatki nad łóżeczkiem są dla budzącego się dziecka niezrozumiałymi posatciami które nie wiedzieć czemu czają sie nad nim :))

więc którą książkę przeczytasz, taką metodę będziesz stosowała ... :)
my pomalujemy pokoik na blady żółty z seledynowymi dodatkami dla chłopca, a jeśłi dziewczynka to nie wiem ... nie planuję dziewczynki :PPPP

papilio1@op.pl
No to chyba najlepiej nic nie czytac i robić po swojemu :)
hihi, może i masz rację :)))) czasem można wręcz zgłupieć od tych kolejnych rewelacji :) i nie wiadomo kogo słuchać ... nalepiej polegać na własnym instynkcjie macierzyńskim, oby tylko nie zawiódł :)

papilio1@op.pl
20.02.08

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry