Widok

SZKOLA PODSTAWOWA NA PRZYMORZU-KTORA?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich
Niedlugo posyłam córkę do podstawowki na gdanskim przymorzu. mieszkamy najblizej sp 46, 79 i 80. baaaardzo was prosze o opinie na temat tych szkol bo zupelnie niewiem ktora wybrac. ewentualnie wchodza w gre inne szkoly z okolicy. szukam szkoly gdzie dziecko bedzie bezpieczne, gdzie klasy nie beda bardzo liczne, gdzie bedzie swietlica i stolowka, no i najlepiej 2 jezyki obce...a przede wszystkim wysoki poziom!! wszystkich doswiadczonych bardzo prosze o szczere opinie!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to moze daj córkę od razu do prywatnej szkoły podstawowej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wybierz pierwsza z brzegu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam z całego serca 80 :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak się składa, że jestem nauczycielem w 79-ątej i w porównaniu z placówkami, w których wcześniej uczyłam, uczniów tej szkoły cechuje wysoko kultura osobista, średnia klas mieści się w granicach 4,5, więc jest to dość dobry wynik nauczania, klasy liczą około 20 uczniów, przy czym w klasach integracyjnych ta liczba wynosi 15 i jest nauczyciel wspomagający. Z doświadczenia odradzam jednak klasy integracyjne, bo program w tych jednostkach realizuje się duzo wolniej. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ojjka, napisz cos wiecej o 80-ce. Przymierzam sie do posłania tam syna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodziłam do 80 i z pośród 79.78 to 80 była najbrdziej zadbana szkoła ład i porządek nauczyciele ucza w niej do dziś mili sympatyczni ludzie i wogóle szkoła ze swoimi zasadami fajnie miło się ja wspomina za moich czasów do 78i 79 to takie sobie szkoły
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas 80 to taka tradycja rodzinna :-) mój brat w latach 70-tych tam chodził a ja w latach 80-tych.
Nauczanie było i jest na wysokim poziomie :-)
Jak rozmawiam ze znajomymi z osiedla, którzy chodzili do tej szkoły a teraz posłali tam swoje dzieci zawsze są zadowoleni.
Tradycja przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja chodziłam do 44 :)))))))
a ja do 24 jak byla jeszcze, ale to z innej czesci Przymorza...
image

image
izulucho! chodziłyśmy do 25!!!!!! buziaki. Marta:)
46 ! najlepsza ! przyjazna atmosfera,dzieci tam chodzą z przyjemnością.
Pozdrawiam ! :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wybór jest prosty - SP80
ojej dzieki za tak liczne opinie...czyli jak widac 80-tka górą...a nauczyciel ktory pracuje w SP 79 nie napisal nic o poziomie a szkoda ;/ 46 mam najblizej ale jest bardzo...smutna, wiec pewnie bede corke wozic codziennie do 80-tki. w razie czego jakbyscie mieli jeszcze jakies doswiadczenia czy uwagi piszcie!!! kazda opinia moze sie przydac ;)
Ahalia, pewnie się znamy, gdyz w ubiegłym roku pracowałam w 79.
Dobry wybór. Nowy ranking Gazety Wyborczej. Pierwsze miejsce wśród szkół podstawowych (niepublicznych) w Gdańsku.

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7790674,Najlepsze_szkoly_podstawowe_w_Trojmiescie___lista.html
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7790674,Najlepsze_szkoly_podstawowe_w_Trojmiescie___lista.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rewelacyjny wynik, biorąc pod uwagę, że większość to szkoły prywatne z czesnym 750 za miesiąc i przesiewem uczniów (zdolny tak - mniej zdolny nie).
i dzięki ojjka za poprawienie linka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z sentymentu napiszę SP 44 :) ale to było naście lat temu, więc tylko i wyłącznie sentymentalnie napisałam SP44 ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Kasia - to może znamy się ze szkoły??????????? :> :> :>
Aguś, ja troszkę starsza chyba jestem, 78 rocznik :) ale mogłyśmy się mijać na przerwie. ;) Pewnie mamy jakiś wspólnych znajomych i te same wspomnienia o pewnych ludziach z SP48 ;) szczególnie jedna rodzinka, znana chyba wszystkim w tej szkole ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Kasia - byłaś w klasie u Barańskiego czy u Cywińskiej? (obstawiam klasę "B" - zgadłam?)

ja byłam u Musiał :) może i mnie pamiętasz, bo raczej byłam widoczna w szkole ;) (tzn. dużo się udzielałam - kółko teatralne, muzyczne, taneczne, plastyczne :) pamiętam jak robiłam osobom z różnych klas "witraże" na plastykę ;) a później pół holu to były moje prace ;) albo występy na dzień dziecka w mini playback show :])
no i trzymałam się ze starszymi uczniami ;) ale raczej z klasy Barańskiego :P

ale to były czasy :)
79/80 odpada a 46 moze byc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja mogę polecić sp 5 to jest na meissnera, więc blisko 80. Jest tam dobry, wysoki poziom, klasy sportowe, duże sale do ćwiczeń, biblioteka, stołówka z dobrym jedzeniem. Później automatycznie może dziecko tam iść do gimnazjum i liceum, które również trzymają wysoki poziom.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
malutka22 a kończyłaś 14 LO właśnie w budynku 5 sp??
witam!
Podbijam temat bo dawno nikt sie nie udzielał. Przez lata wszystko sie zmienia także proszę o świeże opinie. Niedługo zamieszkam na przymorzu i muszę wybrać szkołę dla mojej córki. Kompletnie nie znam tej dzielnicy także będę wdzięczna za wszelkie info. Wiem że jedna ze szkół ma basen. Chyba nr 44 więc ta by była pierwsza do odwiedzenia ale czekam na opinie bo nie chciałabym wybierać w ciemno. Aha i czy ktoś może sie wypowiedzieć, może miał podobną sytuacje. Bo my będziemy wynajmować mieszkanie. Czy szkoły nie robią problemów? Jakie dokumenty będą potrzebne? Z góry dziękuje i pozdrawiam
Basen ma szkola 76-na Jagiellonskiej!!!
polecam 79 moje dziecko chodzi tam 2 rok ..jest na prawdę super ...mnustwo zajęć pozalekcyjnych , Cheerleaderki ,chórek dla kl.0-3 i 4-6, włoski dla 0-3 ,niemiecki dla 4-6 ,dodatkowe zajęcia sportowe , nauka gry na gitarze , na flecie , dodatkowe zaj plastychne , kólko przyrodnicze i nie tylko , dzieci biorą udział w zawodach i osiągają sukcesy ...wszystkie zajęcia są za darmo i w godzinach do 15,30 ....moje dziecko uczęszcza na wiele zajęc bo i tak musi czekać na nas na świetlicy . Poziom nauczania też bardzo dobry ...dzieci z problemami mają dodatkowe zajęcia ...gdzie nauczyciele nawet z własnej inicjatywy nieodpłatnie przychodzą wcześniej by pracować z dzieckiem .
w 100% polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam SP 46, mała kameralna ,cała gama nieodpłatnych zajęć dodatkowych. Super świetlica oraz co ważne opieka dla chętnych w ferie i miesiąc wakacji. Dal dzieci z deficytami zajęcia dodatkowe. Mistrzostwo Gdańska w Koszu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Popieram Renię zdecydowanie 79.Faktycznie dzieciaki czują się bezpiecznie, dla mnie było ważne i to ,że zerówki mają swoją nianię, i fajne panie .Mój syn chodzi z przyjemnością. Reszta Pań i Panów ,bo w szkole jest paru fajnych wychowawców też w porządku.A i bardzo dobre obiady.Zresztą z tego co wiem mają 6 kwietnia w sobotę Dzień otwarty. Przyjdż z dzieciaczkiem i zobacz.Warto ,bo na dniach otwartych jest mnóstwo atrakcji dla dzieciaków.Sama byłam w zeszłym roku i polecam.
Co myślicie o szkole nr 80? Jakie zajęcia dodatkowe oferuje? Jak liczne są klasy?
Właśnie wróciłam z dnia otwartego w 5. Jestem pod wrażeniem. Angielski, basen, balet, korekcyjna, zajęcia sportowe- wszystko bezpłatnie. I od września będą 3 świetlice. Osobno zerówka, osobno 1klasa i osobno 2 i 3. Mają też logopedę i jakąś terapię Tomatisa (jeszcze muszę poczytać co to, bo dziecko mi juz nie dało posłuchać). Przed szkołą nowy plac zabaw. Szkoła może duza, ale podstawówka ma osobne skrzydło. Każde dziecko ma w szatki szafeczkę. Może jedynie toaleta nie za piękna, ale to już szczegół. I klasy małe, bo integracyjne, w każdej dwóch nauczycieli.
80- niestety lubi odsiewać na poziomie I-III dzieci mniej zdolne bądź mające jakieś problemy .Zamiast pomóc proponuje się rodzicom zmianę szkoły.Nauczyciele okolicznych szkół mogliby coś na ten temat powiedzieć.Nie wszystko złoto co się świeci.Wysoka pozycja w rankingu szkół bywa zwodnicza .Ja osobiście nie polecam, nie chciałabym aby moje dziecko uczestniczyło w wyścigu szczurów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
w 80 jest dwuzmianowy system nauki , trzeba się liczyć z tym ,że dziecko 3 dni w tygodniu będze chodziło na 11,30 lub 12,30 , a 2dni na 8,00 ,salę lekcyjną dzielą ze sobą 2 klasy na zmianę . Pozatym na basen rodzice muszą dowozić dzieci sami i to w godzinach 14-15 ...ja na przykład w tych godzinach jeszcze pracuję i nie miałby kto dowozić dziecka na basen , i nie mam babci ani dziadka do pomocy .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
W sp5 na stronie jest ich cala oferta. wszystkie kolka i inne zajecia pozalekcyjne. oprocz baletu jest jeszcze szkolny zespol taneczny, taki hip-hopowy, nowoczesny. jest kolko ciekawskich, teatralne, jezykowe i inne. W sobote chyba o 10 jest dzien otwarty. klasy male, max 18 uczniow.
A i jest dowoz na basen. poza tym psycholog i logopeda. wydaje mi sie, ze bardzo sie staraja. co do poziomu, uwazam, ze jak dziecko nie chce sie uczyc to i najlepsza szkola na swiecie nic tu nie pomoze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
o jak takie fajne miejsca pracy te szkoły to może zmienie prace i ucieknę z przedszkola:) Ciężko dostac sie do pracy w szkole?
To ja może ponownie kilka słów o SP 79. Jestem nauczycielem w tej szkole w klasach 4-6 i właśnie zapisałam mojego 5-latka do zerówki.
1. Będzie oddzielna grupa dla 5-latków i 6-latków i w takiej konfiguracji dzieci przejdą do I klasy.
2. Oddzielna świetlica dla tej grupy wiekowej czynna do 17.15.
3. Zerówki mają swoją godzinę obiadową, po to, żeby wszystkie panie z obsługi stołówki i część ze świetlicy mogły pomóc dzieciom podczas jedzenia.
4. Na korytarzu jest dyżurująca pani, która zaprowadza do i odprowadza dzieci z toalety.
5. Zajęcia dodatkowe niepłatne: j. włoski, j. angielski, judo, gimnastyka korekcyjna.
6. Zajęcia dodatkowe płatne: balet, lekcje tańca nowoczesnego, rytmika.
7. Poziom nauczania w klasa I-III, wypadamy bardzo dobrze w teście trzecioklasisty Operonu.
8. Do dyspozycji dzieci sala zabaw, tzw. Wesoła szkoła z basenem z kulkami, zjeżdżalnią i innymi tego typu zabawkami.
9. W przyszłym roku planowana jest budowa placu zabaw dla maluchów.
Ja mogę się wypowiedzieć na temat sp79. Szkoła o dość przyjemnym klimacie.
Obsługa szkoły jest zawsze pomocna i życzliwa.
Pan dyrektor w porządku, taki normalny człowiek, można się zwrócić z każdym problemem. Pani dyrektor, aktywna i uśmiechnięta.
Na świetlicy bardzo miłe panie i pan Sławek :)
Zajęcia dodatkowe jak wyżej, ale judo jest płatne.
Obiadki z relacji dziecka raz smaczne a niekiedy nie ma któreś z dań ochoty. Ale to kwestia tego co lubi a czego nie. Na stronie internetowej rodzice mogą zobaczyć tygodniowy jadłospis.
Sala zabaw z basenem kulkowym bardzo się małym dzieciaczkom podoba a niebawem ma powstać plac zabaw dla najmłodszych:)
Pani logopeda też super.
Dziecku się podoba, ani razu nie powiedziało, że do szkoły nie pójdzie.
Czasem tak dobrze się bawi na świetlicy, że aż trudno się rozstać z kolegami i koleżankami.
Ja osobiście polecam tę szkołę, ale wiem że w każdej z placówek znajdzie się jakieś ALE, więc tak naprawdę trzeba się przejść po szkołach i wybrać tę, która przypadnie najbardziej do serca:)
A ja mam dziecko w SP 5 ( w pierwszej klasie) i jestem bardzo zadowolona z tej placówki:)
to ja polecam 71, pech chciał że już nie ma, alw co tu dużo gadać najlepsze szkoły zawsze się likwiduje :)
a może jakieś opinie o SP 44? :))) bo jestem ciekawa jak tam wygląda po tych nastu latach od mojego wyjścia ;)
Polecam 44. Klasy po 13 do 18 dzieci. Po Dwóch nauczycieli. Mam tam dzieci i jestem bardzo zadowolony. Po ukończeniu szkoły dzieci nie będą mieli problemów z poziomem gimnazjalnym.
na stronie SP 44 piszą coś o basenie? Dzieciaki chodzą na basen do sąsiedniej podstawówki?

Inne tematy z forum Przymorze Małe

gdzie chodzicie do stomatologa? (12 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Słupska 63 (7 odpowiedzi)

Apartamenty powstają na Przymorzu, przy mało ruchliwej uliczce, z której korzystają głównie...

do góry