Widok

Sala okolicznosciowa Filip Osłonino

Piękna sala godna polecenia osobiście ją wybrałam będziemy mieć
we wrześniu mało tego państwo mają jeszcze limuzynę marki Lincoln na wynajem
naprawdę polecam !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A dokładnie jaki termin??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja mam pytanie do osób mających wesele w tym roku na tej sali- ile wynosi Wasza cena od talerzyka? Bardzo proszę o odpowiedź :)
Hej 180 za os
Ja nawet podejrzewam że wzrośnie do 200. Nie mamy wpisanej ceny na umowie.. w 2010 jak rezerwowaliśmy było wstępnie 160, teraz już 180, a ceny żywności idą ciągle w górę..

Natomiast ja mam inne pytanie: czy któraś z Was orientuje się czy można w Filipie kupić napoje? Np. płacisz 8 zł za osobę i masz napoje bez ograniczeń na wesele i poprawiny (tak jest u Grinholca w Rumi). Ktoś coś takiego załatwiał?
Dzięki 'tym' za odpowiedź :)
"Niulek"- my rezerwowaliśmy w 2011 i wstępną ceną było 180zł.. Ślub mamy w 2013 i mam nadzieję, że nie przywita nas cena 200zł.. :) Skoro w 2012 jest cena 180, no to rok później może być 190zł, ale nie 200.. to już w moim odczuciu byłoby nadmierne podniesienie ceny nawet przy obecnym wzrośnie cen za żywność..Tak na dobrą sprawę to ceny w umowę powinny być wpisywane od razu.. Jeśli coś pójdzie do góry to wtedy na kolejnych rocznikach można sobie odbić. Młodzi przy podpisywaniu umowy powinni wiedzieć jaki poniosą realny koszt za wynajem sali, a nie dopiero po 2 latach się dowiadują, że będzie to np. 2,5 tys. więcej niż planowali... W dniu podpisywania umowy właściciel powinien podać konkretną cenę i wtedy dopiero ŚWIADOMIE można zadecydować się na jego usługi i warunki, czy też nie. A takie mydlenie oczu, że wszystko idzie do góry i niewiadomo co to będzie za 2 lata jest trochę takie.. hm.. nadmiernie chroniące interes właściciela. Niestety w większości sal spotykamy się z takim podejściem i nie mamy innego wyjścia jak tylko godzić się na takie warunki.
180zł / osobę z poprawinami
No ale nawet 200 zł za osobę z poprawinami, z 15 rodzajami ciast, 4 tortami średnimi i jednym tortem 3 piętrowym, sokami do obiadu oraz z tak dużym menu nie jest duża. Tak ja uważam, chociaż mogłaby być cena w umowie + klauzula że może wzrosnąć np. max o 10%
No tak, ale wiesz jak to jest, trochę sami to napędzamy:)
Ja pojechałam tam w listopadzie 2010, to na 2012 był tylko wolny termin maj i październik:)
Wiem kasia:) Wyobraź sobie, że my oglądaliśmy salę w październiku 2010.. Wszystko ok, spodobało nam się, no i już na odchodnym jakoś spytałam jak wygląda sierpień 2012 - a pani wyjęła umowy i okazało się, że jeśli chodzi o lato 2012 to ostatni wolny termin.. Tydzień później był tam kuzyn mojego narzeczonego, bo też chciał rezerwować tę salę i rzeczywiście na lato 2012 terminów brak. Nieźle co? :D
A jaki Wy macie termin? :)
W ogóle muszę się tam niedługo wybrać, mam całą listę pytań :)
Dokładnie :)Mamy 26maja.
Jadę tam na początku lutego
Już załatwiłam noclegi w tym pensjonacie Anna .
Witam was, Tez mam w tym roku wesele i ja była rezerwowac w styczniu 2011 i mi powiedziała ze w tej chwili jest 170 zł/os a może w być w 2012 od 180-190 zł/os wiec nie wiem ile bede miała dokłanie.
A ile tak jest dokładnie pokoji ?? Do Kasi : a ten Pensjonat Anna gdzie sie znajduje?? jak wygladają pokoje i jaka jest cena??
I ja zapytam Was o noclegi w Osłoninie, bo będę musiała około 40-45 osób przenocować.. U filipa jest max. 19 miejsc do spania, pytanie zatem gdzie umieścić resztę gości? Znacie i polecacie jakieś sprawdzone miejsce? Najlepiej by było, aby goście ulokowani byli tylko w dwóch miejscach czyli 19 os. w u filipa, a reszta w innym miejscu.. Nie chciałabym ich rozrzucać po kilku miejscach. Znacie zatem jakieś miejsce, gdzie jest większa liczba miejsc noclegowych? A jednocześnie blisko sali i po przystępnej cenie?
Ja mam cały pensjonat tam jest 14 pokoi ( 1, 2 , 3 i 4) 40zł/ osobę
Namiary mam od Pani Bożeny z Filipa. Pensjonat blisko Filipa, jak się idzie na morze. http://www.pensjonatanna.com.pl
Bardzo fajna właścicielka pensjonatu.
A na ile maxymalnie osób przeznaczony jest ten pensjonat? Napisałaś, że jest tam 14 pokoi, a na stronie znajduje się informacja tylko o 10 pokojach.. Jak jest zatem w rzeczywistości? :) I jeszcze jedna kwestia- na jaki miesiąc rezerwowałaś ten pensjonat? Bo zastanawiam się czy cena 40 zł zmieni się w zależności od sezonu :)

A tak na marginesie... Ten pensjonat wygląda super od zewnętrznej strony, ale wnętrze już tak bardzo nie powala- bynajmniej na zdjęciach.. No, ale goście będą mieć nocleg za free, więc nie powinni narzekać ;p
Jest 14 . Może dorobili od czasu jak strona powstała, nie wiem.

Ja widziałam te pokoje, są ok. Płacisz 40zł / osobę nie 160zł :)

Na26 maja, a cena jest uzależniona od sezonu.

zadzwoń i zapytaj :)
Jeszcze mam trochę czasu, aby dzwonić i dopytywać, bo do czasu mego wesela może się wiele zmienić, ale i tak dzięki za wstępne informacje :) Chociaż już orientacyjnie wiem, gdzie noclegu szukać :)
Hmm to dziwne, bo jak my rezerwowaliśmy to pani nam powiedziała, że 30 zł za osobę. No i że jest w stanie załatwić noclegi dla wszystkich gości. Mówiła też, że mogą spać tam naprzeciwko tam gdzie jest parking. Teraz to trochę się przejęłam bo myślałam, że skoro jest w stanie dla wszystkich zapewnić nocleg to nie mam się co martwić.. Będę miała 100 gości i większość będzie brać noclegi... Hmm:/
w Filipie jest 8 pokoi, a reszta w innym pensjonacie. Może miała na myśli Annę, nie wiem. Ja od niej otrzymałam namiary do Anny. w tych 14 pokojach spokojnie się pomieści sporo osób pokoje są 1, 2 3 i 4 osobowe. A Pani od Anny powiedziała mi, że 40 zł / osobę .Ja mam 120 osób:)
Aaa to może właścicielce chodziło o to, że u niej w Filipie noclegi po 30 zł, a tamta pani Ania ma inne ceny:) No nic, będę musiała się tam wybrać popytać o kilka rzeczy, jeszcze o stół wiejski i o inne :) Jeszcze chciałabym mieć ten strzelający balon na 1 taniec, mam nadzieję, że można go gdzieś tam umieścić :)
Nam Pani w Filipie też mówiła, że u niej to po 30 zł, a resztę noclegów nalezy załatwiać się w sąsiedztwie, ale ceny tam mogą się troszkę różnić i na to większego wpływu nie ma. Choć obiecała pomóc w załatwianiu :)
do góry