Widok

Sala okolicznosciowa Filip Osłonino

Piękna sala godna polecenia osobiście ją wybrałam będziemy mieć
we wrześniu mało tego państwo mają jeszcze limuzynę marki Lincoln na wynajem
naprawdę polecam !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja mam pytanie ile zeszło Tobie Kasiu2012 wódki licząc razem z poprawinami?;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak będę miała zdjęcia to wyślę. Udziec płaciliśmy za świeże mięso, na podstawie paragonu się rozliczaliśmy
Kasiu a ten udziec to był w waszym zakresie?? czy w menu p. Bożeny?
Tak przejrzałam wszystkie pytania i odpowiedzi Kasi i tez przydały mi się :) Dziękuje. Tylko Kasiu jak nie zapomnisz to zdjęcie tortu :)
kasia1012, serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Póki co mój zestaw pytań się wyczerpał :)

nea86, nowa strona "Filipa" w moim odczuciu jest bardzo pozytywną zmianą :)
widzę, że pojawiła się nowa szata graficzna strony www :)
http://www.filip-oslonino.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przywieźliśmy jej kwiaty w piątek rano, sami zrobili bukiety i ikebanę przed Młodymi, oraz dekorację limuzyny( chciałam z żywych i delikatnie). Ja kupiłam 140 róż i jakąś zieleniznę. Kupowałam na renku,nie pamiętam dokładnie ceny chyba 400zł. Ja miałam swój tiul- czekoladowy- ale sama chciałam własny kolor. Pani Bożena ma kilka do wyboru
Świeczki długie na świecznikach chyba 5 ramiennych - płaciliśmy 100zł . 50zł- wesele, 50zł poprawiny.
Kieliszki do zbicia musicie dostarczyć. Owoce również kupowaliśmy sami- też na renku- nie pamiętam ceny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super sprawa z tym śniadaniem, zwłaszcza, że koszt też nie jakiś wybujały :) Skoro już tak wypytuję to pozwól, że zapytam jeszcze o przystrój stołów, oki? Kwiaty do wazonów na stole miałaś we własnym zakresie czy skorzystałaś z możliwości zrobienia ich za pośrednictwem p. Bożeny? Jaki mniej więcej koszt na to przeznaczyłaś? Jeśli korzystałaś z usług p. Bożeny to czy efekt był zadowalający? :) I jeszcze pytanie o świeczki do świeczników.. Kupowałaś sama czy za pośrednictwem p. Bożeny? Jaki to wyszedł koszt? Brałaś jakieś okrągłe czy długie? :)

I jeszcze na koniec jedno pytanie: kieliszki do szampana, które tłucze się na początku imprezy kupowaliście sami czy niejako dostawaliście je na gratisie od sali?

Sorki, że tyle pytam, ale z czasem coraz więcej pytań w głowie się pojawia, a jeszcze jest za wcześnie, aby z nimi "lecieć" do p. Bożeny i wypytywać ;)
Śniadanie dla wszystkich gości nocujących . Ja miałam 100 osób. 300zł za obsługę śniadania. kupowaliśmy też ser wędliny + sałatki i inne zimne zakąski z wesela + kawa herbata + ciasto
kasia2012, dzięki serdeczne za odpowiedź :) Pisałaś również, że miałaś rano śniadanie.. To było śniadanie tylko dla Młodych czy dla rodzinki nocującej? Wiązało się to z jakimś dodatkowym kosztem?
aaaa, nie płaciliśmy za orkiestrę i kamerzystę. To wszystko kwestia dogadania z Panią Bożeną, do każdego indywidualnie.

Ryby - 7 węgorzy po około 1kgz kawałkiem, i łosoś 2sztuki nie wiem ile kilo chyba około 2, pstrągi nie pamiętam ile ale wszystko wyszło 1800pln.
Dzięki Kasiu za odpowiedź :) Stołu wiejskiego i my nie chcemy, ale ryby gdzieś tam rozważamy, zatem Twoja wskazówka, że sporo ich zeszło da nam do myślenia :) A jeszcze tak orientacyjnie zapytam: jaka mniej więcej wyszła cena za te ryby? Tak pi razy drzwi, żebyśmy wiedzieli ile na to liczyć :)

Pytając ile płaciliście za orkiestrę, kamerzystę, fotografa, miałam na myśli cenę za talerzyk :) Płaciliście za nich normalnie jak za gości czyli 100% ceny, czy może jakieś 50% ceny, a może w ogóle nie płaciliście za ich jedzenie?

Sorki, że tak dopytuję, ale jesteś póki co skarbnicą informacji o tej sali :))
Nie miałam stołu wiejskiego. Ryby kupowałam dodatkowo( węgorza wędzonego, łososia i pstrąga) kupowała je Pani Bożena na podstawie paragonu się z nią rozliczyłam. Ryby warto mieć, u mnie zeszło bardzo dużo.
Dzieci liczy indywidualnie. Kwestia dogadania. Do 4 lat gratiss

Kamerzysta- video wspomnienia- płacę przy odbiorze filmu
fotograf- moja znajoma również po plenerze
Orkiestra - Familia Hp z Starogardu. Polecam nie w 100% ale w 10000%goście byli zachwyceni, brali od ich wizytówki, sama Pani Bożena właścicielka Filipa była nimi zachwycona.
Im płaciliśmy 80% 1,5 roku wcześniej:)dzięki temu uzyskaliśmy duży rabat
kasiu2012, a czy miałaś stół wiejski? Albo ryby? Jeśli tak to czy w ogóle miało to "branie" wśród gości? Czy może szkoda w ogóle na to kasy, bo praktycznie zostaje to nietknięte?

I jeszcze jedno pytanie: płaciłaś za orkiestrę, kamerzystę, fotografa 100% ceny? A może nie płaciłaś wcale? Miałaś jakieś zniżki dla dzieci? Jeśli tak to do jakiego wieku?

Będę wdzięczna za udzielenie tych kilku informacji :) Pozdrawiam i gratuluję stania się żoną :)
Jeszcze nie mam zdjęć. Ale tort był mega:) Ogromny stelaż na 4 torty- każdy inny smak. Fajnie też wyglądał udziec
Kasiu super. Dziękujemy za taka informacje. A czy masz może zdjęcie tortu jaki miałaś :) grytka3@vp.pl Dziękuje :)
kasia2012 - lubię to! :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej. Jestem już po weselu w Filipie. Powiem krótko, dziewczyny tyle jedzenia ile jest tam w żadnej restauracji w Trójmieście nie spotkałam. Wszystkiego jest tak dużo, że goście pytali czy do menu dopłacałam i mam wersję de lux. Bądźcie spokojni. Tyle było jedzenia i ciast, że każdy z gości dostał pakiet ciast na wynos i jeszcze mnóstwo do domu zabraliśmy. O mięsach i innych potrawach nie wspomnę !
Ja miałam jeszcze rano śniadanie od 11-12 , od 14 poprawiny.
Polecam Filipa w 100% i Panią Bożenę. Jakbym miała robić jeszcze raz wesele na pewno byłby to FILIP
O dziękuje bardzo za pomoc
Pamiętaj żeby uwzglednić miesiąc w którym będzie przyjęcie wiadomo latem pijemy więcej niż zimą.Jesli masz weselu u Filipa pamiętaj że oferuje 0,5 l na osobę w swoim menu, także 250 l w Twoim przypadku powinno wystarczyć ;)
Pozdrawiam.
do góry