Widok

Sala w okolicach Kościerzyny poszukiwana!

Witam! Poszukujemy sali na ok. 80 gości, musi być też możliwy nocleg dla około 30-40 osób . Chodzi o okolice Kościerzyny, tak do 30 km. Chcielibyśmy poznać Wasze opinie i propozycje, może wiecie gdzie wstąpić osobiście, bo np. nie ma strony internetowej a warto?? Pozdrawiamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, i jak się udało wesele? Też planuję zrobić imprezę w Bazunach :)
Zgadzam się z tobą sala super wszystko na wysokim poziomie
Fajny klimat (+PARKIET)

Z
Leśny Dworek Korne 67 a !
Mój brat miał tam w kwietniu wesele. Było super, wszystko na wysokim poziomie. Obsługa ok, pokoje również. Jeden minus to brak zasięgu na sali i bardzo śliska podłoga na sali.
Witam! Ja i mój narzeczony będziemy mieć wesele w sali weselnej Elipsa w Stężycy. Niestety dopiero w czerwcu 2013 r., ale po wszystkim napiszę czy warto było.

Sala jest duża, nowa (chyba 2 lata ma) z parkietem do tańca i wystrojem, który nie razi oka. Właścicielka cierpliwie odpowiedziała na chyba 50 pytań, które sobie przygotowaliśmy. Umowę mamy już podpisaną. A jak będzie z obsługą przekonamy się na weselu.
Czy ktoś ma doświadczenia z Sosnówką w Zgorzałym?
Ja słyszałem wręcz odwrotnie, że jedzenie słabe etc. Na tym forum przeczytałem też kilka komentarzy. Mnie osobiście zdziwiło, że w wakacje wesel nie robią (ok normalne, ośrodek wypoczynkowy w końcu), ale za to w wrześniu powinno być już obłożone. A tam wszystkie terminy były jeszcze wolne. Porównując to do innych sal i ich obłożenia to hmm trochę dziwne.
Z tego co się orientuje to hotel w garczynie ma dobrą opinię jeśli chodzi o wesela.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://meteor-turystyka.pl/noclegi,hotele,koscierzyna,60.html
np. Hotel Bazuny i wiele innych - tu jest lista:
Hej,

Mieliśmy wesele w Chmielnie w agroturystyce "U Chłopa". Mają teraz nową, przepiękną salę, bardzo przeszkoloną z pięknym widokiem na jezioro i zieleń (na 150 osób spokojnie). Rewelacja...

Byliśmy w czerwcu pierwszym weselem w nowej sali, sufit jeszcze nie był do końca wysuszony;) Ale warto było.

Noclegów mają około 90. http://www.uchlopa.com
Z tego co pamiętam to bardzo ładna sala jest w Ostrzycach. Kolezanik mojej siostry miały tam weseal z tym,że ponad rok temu. ALE BYŁO SUPER.
Ok dzięki za info.

O innych tak dużych salach ktoś jeszcze słyszał? Elipsa w Stężycy np, albo inne?
Ośrodek Wypoczynkowy "Hotel Szarlota" dobre ceny piękna sala, ośrodek, widok.
Witam, w Kornem bawiliśmy się w mienionym tygodniu. I tak ogólne wrażenie jest pozytywne, było miło, jedzenie przyzwoite - takie typowe wiejskie wesele. Wesele miło wspominamy.
Jednak poprawiłabym pare rzeczy niektóre mniej ważne jak rozplanowanie czasowe podawanych potraw - troszkę za często- co godzinę, jak i dużo ważniejsze sprawy np. podawanie do stołu.
Jeśli chodzi o częstotliwość to było mniej więcej tak : 17.30 obiad, 19,30 kawa i ciasto. 20,30 kolacja< mięso i zimne zakąski>. 21,30 tort, 22,30 indyk/szynka, i 1,30 barszcz. Sami widzicie najpierw ciągle jedzenie a potem nic tylko zimne zakąski. Ja Tort podałabym z 30min później, Indyka tuż koło północy < zaleznie od oczepin>a barszcz ok 2,00 w nocy.
Obsługa : Panie miłe i uśmiechniete,ale bardziej powinny skupic sie aby podzielić między siebie konkretne stoły . Myślę,że każda z nich powinna mieć swój rewir, bo niestety goście siedzący przy wejściu do kuchni dostawali jedzonko jak stół, gdzie siedziała Para Młoda kończył jedzenie.
I jeszcze ciast - krótko mówiąc stały na stole jakieś 15 minut, nie wiem czy było za mało ciasta i temu gdy każdy nałożył sobie po kawałku zostały zabrane patery czy był jakis inny powód- dopytałabym waścicieli organizatorów - TO CHYBA NAJWIĘKSZY MINUS LOKALU.
Stoły ładnie przygotowane, ogólnie czysto i schludnie, toalety zadbane, ogród ogólnie dostępny z ławkami i stołami.
Moim zdanie po dopasowaniu menu i czasu podawania potraw do siebie i swoich gości sala godna uwagi i chyba dość tania tylko nie wiem czy zmieści sie tam 160 osób- nas było ok.75 osób.
Radzę dobrze się zastanowić i życzę wszystkiego dobrego.
Szukam sali na około 140-160 osób w okolicy Kościerzyny.

Póki co znalazłem Szarlotę, Garczyn i Zajazd Leśny Dworek (Korne). Czy to są godne polecenia ośrodki?

Ktoś jeszcze może polecić coś "dużego"? Najlepiej z noclegiem, ale nie koniecznie, zawsze można gości dowieźć do hotelu jakiegoś.
Jaką salę wybrałaś.?
Ja także podpisuję sie pod tą opinia!
byłam tam na dwóch weselach i na każdym było super, sama też tam wyprawiam wesele :)
Pani z Szarloty dziękuję, do dziś nie dostałam od Was menu na następny rok - jeśli Wasz kucharz tak długo przebywa na zwolnieniu to nie wiem, jak się odbywają te wesela... Na szczęście salę już wybrałam. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko Szarlota !!!! miałam tam swoje wesele we wrześniu 2011 roku jestem mega zadowolona ze wszystkiego, nie mam żadnych uwag. Dotego goście zachwyceni jedzeniem, obsługa itp. rewelacja, poprawiny w wiacie gilowej tez polecam. Jak byś miała jakieś pytania to dzwoń 505750756.
do góry