Widok

Sala weselna z własnym jedzeniem ,kucharzem i obsługą

Kupię Temat dostępny też na forum:
Witam mam takie pytanie czy któras z Pań wie może gdzie mozna wynająć ładną sale w okolicach Gdynia/Kartuzy gdzie nie liczą od talerzyka tylko można miec własną kucharkę i obsługę kelnerska?Planuje wesele na ok 100osob i powiem szczerze ,że ceny obecne w lokalach są tak duże ,żę nie wiem czy mnie stać i chyba taniej by wyszło z własną kucharka.Pomożcie proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koleżanka robiła wesele w Wejherowie, sale miala duża i przestronną, kucharkę i obsługę kelnerską od tej kucharki - płaciła koło 100 zł za osobę, może 120 zł za kucharkę a jedzenia miała tak duzo, że stoły się uginały, smaczne i rożnorodne (w cenę wliczone były ciasta i tort) - jak chcesz mogę wziąć namiary :)

minusy były takie:
- sama musiała dekorować salę (chyba, że weźmiesz firmę, ale te z kolei sobie słono liczą ;) No i jest jeszcze nasza forumka Aga M :)
- musiała sama sprzątac po poprawinach (nie wiem czy kelnerzy tego nie robią, czy trzeba za to dodatkowo dopłacić)
image
Kurcze bardziej interesuje mnie kierunek w strone Kartuz aż po Sierakowice ponieważ ja jestem z Gdyni a narzeczony z Kartuz i Wejherowo raczej nnam nie po drodzę;/
Polecamy salę Orfeusz w Kłosowie (niedaleko Kielna). Są dwie sale: mała na 100 osób i duża - około 250 osób. Płacisz osobno kucharkom, za wynajem sali (sala masz od pt do pon), za sprzątanie (można sprzątać samemu w takim wypadku nic cię to nie kosztuje). Co jest fajne to to, że nie płacimy korkowego z czym nie spotkaliśmy się w żadnym z oglądanych lokali.
Od właściciela otrzymujesz proponowane menu, namiary na osoby, od których można kupić mięso, ryby, które pieką ciasta, itd..
Byliśmy tam na sylwestra (wesele mamy w tym roku we wrześniu). Ilość jedzenia - nie do przejedzenia :).
Sala jest bardzo oblegana. Termin wesela załatwialiśmy w kwietniu i był dostępny tylko jeden letni termin.
fajna sala koło straszyna złoty staw tylko zabiesz lepiej swojego kucharza jak by co to polecam p. tomka 605-209-133
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szkoda że w takim rejonie ja polecam salę z parkietem i po remoncie na Przymorzu vis avis kościół kolszt wynajmu naprawde niedrogi i sala na 100 osób tel.58 553 40 21

Inne tematy z forum Wesele

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

do góry