Re: Sałatka Szuba
Takie śledzie pod pierzynką zaczęłam jeść i robić dopiero wiosną tego roku ;) wcześniej nigdy nie robiłam :) pierwszy raz - kupiłam pyszną sałatkę w delikatesach rybnych na Zaspie :) później...
rozwiń
Takie śledzie pod pierzynką zaczęłam jeść i robić dopiero wiosną tego roku ;) wcześniej nigdy nie robiłam :) pierwszy raz - kupiłam pyszną sałatkę w delikatesach rybnych na Zaspie :) później robiłam już sama :)
używam śledzi solonych, wymoczonych w mleku :) poza tym cebula, marchewka, ziemniaki, buraki, jajka na twardo i ogórek kiszony :) majonez wymieszany ze śmietaną :)
Fajny jest też przepis Weroniki Marczuk z użyciem śledzi korzennych - ale jeszcze nie robiłam :) http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/sledz-pod-futerkiem-weroniki-marczuk,67116.html
zobacz wątek