Widok
moja teściowa dodaje kiełków sojowych i czerwonej papryki - osobiście nie przepadam ale rodzinie bardzo smakuje
- ja latem dodaje ogórka gruntowego i różne świerze zioła: bazylię, tymianek lub polską pietruszkę z koperkiem.
- można zmienić sos np. z oddatkiem curry
- dorzucić ser zółty/fetę w kostkach
- zamiast ogórka kiszonego: korniszony w kostkę i pieczarki marynowane (będzie bardziej ostrzejszy smak)
- zamiast majonezu sos na bazie musztardy
- ja latem dodaje ogórka gruntowego i różne świerze zioła: bazylię, tymianek lub polską pietruszkę z koperkiem.
- można zmienić sos np. z oddatkiem curry
- dorzucić ser zółty/fetę w kostkach
- zamiast ogórka kiszonego: korniszony w kostkę i pieczarki marynowane (będzie bardziej ostrzejszy smak)
- zamiast majonezu sos na bazie musztardy
daję ogórki konserwowe zamiast kiszonych :] koniecznie jajka na twardo :] sos majonezowo-musztardowy :] koniecznie sól, pieprz biały i ziołowy :]
(ziemniaki, marchewka, korzeń pietruszki, seler, por, zielony groszek, kukurydza, jajka, ogórki konserwowe)
nie daję za dużo majonezu - nie lubię takich sałatek pływających w majonezie :P u mnie musi być "na klejąco", a nie "płynąco" ;)
(ziemniaki, marchewka, korzeń pietruszki, seler, por, zielony groszek, kukurydza, jajka, ogórki konserwowe)
nie daję za dużo majonezu - nie lubię takich sałatek pływających w majonezie :P u mnie musi być "na klejąco", a nie "płynąco" ;)
Ziemniaki,jaja,por badz cebulka drobno posiekana,marchwe,groszek,jabłko,ogórek kiszony,musztarda,majonez,kukurydza,próbowałam tez z makaronem z zupek chińskich i całkiem dobre;)
Można dorzucić fasole czerwoną,pekinkę posiekana ja to w sumię zawsze kombinuje co mam to wrzucam:) Papryczki troszkę skroić:)
Można dorzucić fasole czerwoną,pekinkę posiekana ja to w sumię zawsze kombinuje co mam to wrzucam:) Papryczki troszkę skroić:)
ja jedyną modyfikację jaką uważam w sałatce tradycyjnej to dodatek natki pietruszki (oprócz marchewki, ziemniaków, selera, pietruszki korzeniowej, jajka na twardo, jabłka, ogórka kiszonego i groszku). Teściowie robią z kukurudzą, ale nie lubię. sos zawsze robiłam z musztardą.
moja Babcia, natomiast, daje tylko ziemniaki,pietruszkę korzeń marchewkę i ogórek kiszony obrany ze skóry.
moja Babcia, natomiast, daje tylko ziemniaki,pietruszkę korzeń marchewkę i ogórek kiszony obrany ze skóry.