Widok
standardowa, czyli sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, feta, świeże zioła, ta zawsze pasuje do potraw z grilla :), sos majonez z musztardą lub koperkowy knorr.
No i koleżanka zawsze robi b. prostą i smakuje wszystkim, ziemniaki gotuje w mundurkach potem kroi je w kostkę, dodaje cebuli pokrojonej w drobną kostkę i majonez i sól i pieprz, ot cała filozofia :)
No i koleżanka zawsze robi b. prostą i smakuje wszystkim, ziemniaki gotuje w mundurkach potem kroi je w kostkę, dodaje cebuli pokrojonej w drobną kostkę i majonez i sól i pieprz, ot cała filozofia :)
Mi kolezanka sprzedala lepszy sposob na ziemniaczana, pasuje extra do grilla;
ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i.drobno pokroic
boczek podsmazyc na patelni, dodac 2 lyzki majonezu do lekko ostudzonej patelni...powstanie super sosik
kopetek posiekac
pokroic pomidorki koktajlowe i wdzystko polaczyc...;-)
ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i.drobno pokroic
boczek podsmazyc na patelni, dodac 2 lyzki majonezu do lekko ostudzonej patelni...powstanie super sosik
kopetek posiekac
pokroic pomidorki koktajlowe i wdzystko polaczyc...;-)
ja do grilla lubię lekkie sałatki. Np. ryż, rzodkiewki, koperek i trochę majonezu.
Ale podam Wam przepis na absolutne mistrzostwo - robi furorę na każdym grillu i nie chcą nic innego jeść:-)
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na grube plastry. posypujemy solą, ziołami prowansalskimi. Układamy listek bazylii, plaster pomidora i plaster mozzarelli. Kładziemy na ruszcie. Do tego dobry sos czosnkowy i niebo w gębie:-0
Ale podam Wam przepis na absolutne mistrzostwo - robi furorę na każdym grillu i nie chcą nic innego jeść:-)
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na grube plastry. posypujemy solą, ziołami prowansalskimi. Układamy listek bazylii, plaster pomidora i plaster mozzarelli. Kładziemy na ruszcie. Do tego dobry sos czosnkowy i niebo w gębie:-0
u nas z reguły jest "śmieciowa" - pekinka lub sałata + pomidory + ogórek + rzodkiewki + kukurydza + koperek + szczypiorek + papryka + cebulka :] do tego sos Knorr czosnkowo-ziołowy albo koperkowy :] ten czosnkowo-ziołowy może być wymieszany z olejem lub majonezem/jogurtem greckim/śmietaną :]
ostatnio zrobiłam też niemiecką "Kartoffelsalat" :] gotowane ziemniaki ostudzi, pokroić w plasterki :] świeżego ogórka obrać i pokroić, do tego dużo szczypiorku, cebulka, kostka twarogu i kubek śmietany :] dużo soli i pieprz (musi być "przesolona") :] podajemy schłodzoną :)
jak mam mało składników albo chęci ;) to jest pekinka + jabłko + sos Knorr koperkowo-ziołowy :]
czasem ulubiona Gabrysiowa surówka z pekinki :]
czasem też colesław :]
ostatnio zrobiłam też niemiecką "Kartoffelsalat" :] gotowane ziemniaki ostudzi, pokroić w plasterki :] świeżego ogórka obrać i pokroić, do tego dużo szczypiorku, cebulka, kostka twarogu i kubek śmietany :] dużo soli i pieprz (musi być "przesolona") :] podajemy schłodzoną :)
jak mam mało składników albo chęci ;) to jest pekinka + jabłko + sos Knorr koperkowo-ziołowy :]
czasem ulubiona Gabrysiowa surówka z pekinki :]
czasem też colesław :]
bezpośrednio na grillu. Nie spada ponieważ ścinam końce tak, żeby były stabilne i nie brudzi rusztu. Proszę, to jest mój przepis ale teraz robię troszkę inaczej. http://www.gotujmy.pl/aromatyczne-grillowane-ziemniaczki,przepisy,143875.html