Widok

Salon sukien ślubnych Magda Wejherowo

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie forumki

W zeszłym tygodniu zrobiłam sobie z mamą wycieczkę po salonach sukien ślubnych w Wejherowie. Jako pierwszy salon odwiedziłyśmy malutki salon sukien ślubnych Magda na ul. Sobieskiego i powiem Wam szczerze że z trzech salonów ten salon w ocenie mojej i mojej mamy wypadł najlepiej. Co mi się podobało?
Pani która tam nas obsługiwała była bardzo sympatyczna, podobnie jak Pani w BJ ale za to Aspena to porażka, gdybyśmy nie zapytały się czy mogą nas obsłużyć to pewnie byśmy sobie stały i czekały jak na jakieś zmiłowanie.
Noszę rozmiar większy niż 40 czy 42 i tylko w Magdzie były sukienki które mogłam swobodnie przymierzyć aby zobaczyć jak będę w nich wyglądać w BJ ma duży wybór sukienek w rozmiarach max 40 (mniejszy niż jak w Magdzie ale jest ich sporo) za to w Aspenie podobnie, największy rozmiar to 40 ale sukienek moim zdaniem najmniej.

To właśnie z salonu sukien ślubnych Magda z Wejherowa będę kupowała moją sukienkę ślubną, bo obsługująca nas Pani była prawdziwym fachowcem a i wybór sukienek ogromny no i tam jest sukienka w której się zakochałam.

Dziewczynom noszącym rozmiary większe niż 42 gorąco polecam ten salon. Ceny też całkiem przystępne. ;)

Nie jest to żadna reklama po prostu chciałam się z Wami podzielić moją opinią.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasai82- chciałabym wierzyć, że to żadna reklama.

noszę rozmiar większy niż 42-szczególnie w biuście. odwiedziłam wszystkie salony w Gdyni i Wejherowie. Jestem bardzo wymagającą osobą!
i właśnie w Aspenie- nie dość, że przyjechałam tam bez zapowiedzi- zostałam mile potraktowana. Mogłam przymierzać i wymyślać różne udoskonalenia- wg. mojej osoby oczywiście.
Pani z Aspeny nie dość, że nic nie bylo dla niej problemem, doradzała i tlumaczyła co jest dla mnie właściwe a co niezbyt ładne dla mojej figury.
jestem po 1 przymiarce i uważam, że będę wyglądała ślicznie :)
nie pozwolę złego słowa powiedzieć na ten salon.
pozdrawiam.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bylam w tych 3ech i wlasnie z salonu Magda bylam najbardziej zadowolona, suknie piekne i przy moim biuscie 85F bylo co przymierzac!
polecam.. :)
i wlasnie raczej tam bede kupowac suknie:)
image
Ja także odwiedziłam salony w Wejherowie.
Zawiodłam się salonem BJ.
Natomiast najmilej zaskoczył mnie salon Aspena. Pani doradziła mi nawet w jakim dekolcie będzie mi najlepiej...
Salon Magda Ok i tyle :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hmm aspena, bylam tam umiowna na godzine 12.00 kiedy tam przyszlam punkt 12 , byla kolejka do obsluzenia chyba z 5 kobiet przedemna. Nie wiem po co w takim razie w soboty kaza sie umawiac? bezsens.
image
Jak ja byłam w Aspenie, to nikogo nie było... Cisza, spokój i profesjonalna obsługa... :)
Ile ludzi tyle opini...
Na tym forum o każdym salonie można znaleść plusy jak i minusy...

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
ja jak weszłam do Aspeny to zostałam potraktowana niemal jak powietrze, tylko w salonach Magda i BJ Panie były miłe

ja nie reklamuję niczego po prostu chciałam powiedzieć że tylko w Magdzie były sukienki które mogłam swobodnie przymierzyć i nie zastanawiać się przy tym "a jak to będzie wyglądało gdy to nie będzie tam odstawać itp"

Aspena w Wejherowie to dla mnie żenada a nie salon ale jeśli ktoś był zadowolony z obsługi to ja się cieszę z waszego szczęścia, być może trafiłam na zły dzień

a salon Magda polecam dla dziewczyn noszących trochę większe rozmiary ;)

Pozdrawiam
imageimage
Ok,czas na moje zdanie:-)jestem niezalogowana już od dawna,bo proste-hasła nie pamiętam:-)

Dziś z siostrą odwiedziłam trzy salony BJ,Aspena i Magdę

Pierwszy salon BJ,pani bardzo uczynna i miła,nie narzucała się za bardzo,ale widać było jej zaangażowanie,suknie w moim typie,jest z czego wybierać.Ceny bardzo korzystne i ten argument do mnie przemawia najbardziej:-)Można kombinować,szyć suknię swoich marzeń.

Drugi salon Aspena-jak dla mnie panie również bez zarzutu zwłaszcza taka młoda blondyneczka,skakała przy mnie,starała się,nawet mogłabym już iść do Kościoła,bo dała mi i welon i buty i bolerko:-)Suknie jak na moje oko ładne,ale dość monotonne,trudno mi dokładnie napisać o co mi chodzi,ale tak właśnie czuję i ceny atrakcyjne,ale nie aż tak jak w BJ.Chyba ten salon cieszy się sporą popularnością,bo w trakcie mojego mierzenia zrobiła się nagle spora kolejka i trzeba było się szybko filcować:-)

Ostatni salon,a raczej salonik Magda,faktycznie pani z lekka mimozowata,ale....z lekka,bo jak już wzięła mnie w obroty,to okazała się nadzwyczaj miła,a co najważniejsze,znająca się na rzeczy.Suknie najróżniejsze,jedno i dwuczęściowe,bardziej i mniej strojne,jest teraz wyprzedaż kolekcji i całkiem ładne sukieneczki można kupić poniżej 1000 zł,pani również wystroiła mnie w welon i bolerko i mogłam iść do Kościoła:-)Nie trzeba się umawiać na mierzenie,najwyżej troszeczkę poczekać,gdy przymierzalnia jest zajęta.

Nie byłam jeszcze w Lady Inez i chyba nie pójdę,moje faworytki to BJ i salonik Magda,w tych dwóch będę się obracać w wyborze i kupnie sukni:-)Serdecznie polecam,nawet jak ktoś nie chce kupić sukni z Wejherowa,myślę,że warto odwiedzić tamtejsze salony:-)
Osobiście nie jestem zachwycona sukienkami z Magdy,materiały z których są szyte pozostawiają wiele do życzenia a i samo wykonanie też dalekie od ideału.Myślę że na ten jedyny dzień w życiu trzeba wybrać coś wiele lepszej jakości ale oczywiście każda z nas kupi sukienkę tam gdzie będzie chciała.
Ja z Salonu Magda jestem bardzo niezadowolona...
Sukienka po dopasowaniu wygladala gorzej niz przed...
Kupowalam sukienke ponad roku temu ale jeszcze nie potrafie sie pogodzic z tym jak wygladalam...
Pani jest wogole nie sympatyczna, nie kontaktowna...
Jeszcze dodam ze suknia na poczatku miala kosztowac mniej, a przy odbiorze ku mojego zdziwienia musialam zaplacic wiecej...
Nie polecam ...
ja jak byłam w tym salonie z moją mamą to Pani była bardzo sympatyczna i życzliwa, przykro mi że Cię to spotkało, ale z tymi salonami to już tak jest że ja np byłam zadowolona z obsługi w Magdzie a w Aspenie nie, a inna forumowiczka znowu zachwala Aspenę ,Ty odradzasz Magdę ehhh jeśli dziewczyny nawet nie chcą kupować tam sukni to niech chociaż się przejadą i zobaczą oraz przymierzą coś w rozmiarze większym niż XS ;)
imageimage
Ja również polecam salon Magda, sama będę tam szyła sukienkę. W Aspenie podobnie jak moją poprzedniczkę potraktowano mnie jak powietrze.
Witajcie!
A ja w poniedziałek jadę na przymiarkę do salonu Agnes do Gdyni a jak nic nie znajdę to pewnie się udam do Wejherowa do Magdy skoro takie same dobre opinie myślę , że też coś na siebie wynajdę no i ceny jak piszecie też są nie złe ale bardzo podoba mi sie Agnes 1904 ale jak będę w niej wyglądać zobaczę w poniedziałek
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez trafilam do tych 3 salonow... odnosnie BJ kompletna klapa, osoba ktora mnie obslugiwala kompletnie nie potrafila doradzic.. najlepiej gdybym przyszla ze zdjeciem a oni uszyja dla mnie ta suknie, no ale wlasnie po to zrobilam wycieczke po salonach zeby sprawdzic w jakim kroju bedzie mi najlepiej, wiec...... :|
salon Magda jak najbardziej ale bez rewelacji, za to bardzo dobrze potrakraktowano mnie w Aspenie, kompetentna obsluga, super i fachowo :)
hmm...a ja myślę że są tam dwie panie po prostu i zależy kto na kogo trafi. jak ja byłam to obsługiwała mnie pani...młodziutka zgrabniutka drobniutka w bardzo kręconych włosach. i tu uwaga...znalazłam sobie sukienkę która mi się podobała ale była... w innym znanym salonie. i dla tej pani nie było problemem ciągnąć mnie gdzieś po schodach, do kogoś kto ma tam dostęp do internetu tylko po to żeby w ogóle sprawdzić co to za fason i czy to będzie dobrze na mnie leżało!!! ( a widać, że zna się na rzeczy kobitka).
nie wierzę, żeby pani, która mie wieczny uśmiech na twarzy i lubi to co robi(bo to widać) miała tak często gorsze dni. ale to tylko moje skromne zdanie...
(sorki, że niezalogowana)
black pearl czy Jesteś pewna że to był salon Magda ja tam nigdy nie widziałam młodej uśmiechniętej babeczki zawsze jest ta sama Pani i raczej bez uśmiechu na ustach ale ostatnio widziałam jak Pani z Magdy robiła dziewczynie przymiarkę przy oknie wystawowym masakra wszyscy przechodnie się gapią chyba powinno być trochęprywatności
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witajcie dziewczyny, też jestem na etapie kupna sukni slubnej, chcoiaż właściwie źle mówię - już po, bo wybrałam :)

pierwszy post kasi wygląda jak czysta reklama :D nie wiem, czy takie było zamierzenie, ale tak to wygląda.

Zwiedziłam wszystkie salony w Wejherowie - zachwycany salon Magda - jak tam weszłam z rodzicami była tam jeszcze ejdna rodzinka - i ledwo sie mieściliśmy. sukienki te do wypozyczenia odstraszały kolorem na odległość- nie miałam zamiaru wypozyczać, ale jak to zobaczyłam to aż mnie odrzuciło. a co do sukienek do kupna - żadnej rewelacji, mi sie tam nic nie podobało, ale wiadomo - każdy ma inny gust. ceny - bez szału, chociaż mam dwie znajome które chwyciły tam okazję za 1000 zł.

salon BJ - pani miła, sukienkę mierzyłam, była bardzo ładna, super się w niej czułam, chciałam wracać tam na mierzenie siebie, ale przypadkiem trafiłam do aspeny...

no i w aspenie zamówiłam już sukienkę :) przekonali mnie :D chciałam najpierw coś skromniejszego, ale tam mają mnóstwo sukienek na manekinacha - to jest ogromny plus, bo z wieszaka ciężko coś znaleźć bo to całkiem inaczej wygląda. a ta młodziutka pani bardzo miła, też dostałam welon i bolerko i buty i w ogóle bajka :D także tam szyję swoją suknię - klamka zapadła. Dałam 2.000 , w BJ ta ładna sukienka co sobie upatrzyłam kosztowała 1.600, no ale i materiał gorszy i skromniejsza.. także coś za coś :)
mam nadzieję, że będę zadowolona :)

salon lady inez - bardzo mały wybór, panie moga sciągnąć sukienkę, ale nikt chyba nie kupu kota w worku ;)
salon sukienek przy dworcu nanice - tam mi się żadna nie spodobała, sama wiocha :D poza tym bardzo drogo, chyba 1.800 wypozyczenie sukni! no i tylko 3 manekiny chyba..

dla zainteresowanych dziewczyn - koło rynku na rzeźnickiej jest sklep we wnęce, z sukienkami, tam na zewnatrz zawsze jakiś manekin stoi - tam mają pare sukienek ślubnych - mnie się akurat nie spodobała żadna, ale może której wpadnie w oko - a ceny rewelacyjne, bo ok. 1000 - 1200.
faktycznie może mój post wygląda jak reklama ale nie taki był zamiar chciałam tylko poinformować że to właśnie tam zostałam najlepiej obsłużona i to właśnie tam miałam możliwość przymierzenia sukienki w moim rozmiarze, jak jechałam do Wejherowa to tak naprawdę wcale nie chciałam tam za bardzo wchodzić a dokładnie to ten salonik chciałam sobie zostawić na sam koniec bo wydawało mi się że nic tam nie znajdę, ale wyszło inaczej i ten salonik był jako pierwszy i zrobił na mnie największe i najlepsze wrażenie

Fajnie dziewczyny że jesteście zadowolone z obsługi w Aspenie i że to tam właśnie znalazłyście swoje sukienki, mnie niestety potraktowano tam prawie jak powietrze, ale może dlatego że nie mieli tam sukienki w moim rozmiarze ;)

Pozdrowienia
imageimage
Natomiast ja jestem bardzo zadowolona z BJ, jesteśmy różne i nasze kontakty z osobami obsługującymi nas także mogą być różne, pozdrawiam i ważne, aby każda wybrała suknie, która będzie idealna na nią + świetna obsługa;)
imageimage
Dokładnie Basieniak, każda z nas jest inna i najważniejsze aby każda znalazła swoją idealną sukienkę, a to że czasami chcemy się podzielić swoimi spostrzeżeniami to chyba nikomu nie powinno przeszkadzać ;)

imageimage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
yyy ... miałam na myśli salon BJ:)
w aspenie też byłam...pani miła i sympatyczna...ale jakoś BJ bardziej przypadło mi do gustu
Jak dla mnie BJ rewelacja,a jeśli ktoś tam twierdzi,że materiały gorszego gatunku nic nie szkodzi,ja nic takiego nie zauważyłam;-)
ja w każdym z tych trzech salonów o którym pisałam przymierzałam sukienki i w żadnym z nich nie zauważyłam aby materiały były jakiegoś "gorszego" gatunku, ale widać Betinka że być może my się nie znamy ;) hehehe ale guzik mnie to obchodzi :D
imageimage
Witam!
Ślub 5 października - już niedługo. Postanowiłam odwiedzić salon Magda. Nie wiedziałam - kupić, wypożyczyć, uszyć...Wyszłam z projektem sukni, Panie uszyją mi taką o jakiej marzę!:) postanowiłam skorzystać z tak zwnaego 1 wypożyczenia - uszyta na mnie, nowa a potem oddaje do salonu;) Ceny bardzo przystępne i naprawdę fachowa obsługa;) Pani naprawdę bardzo w porządku - nie zachwala sukien jak leci, tylko naprawdę doradza;) I co najważniejsze nie ogranicza się do rozmiaru 40. Polecam naprawdę, zwłaszcza kobietkom w rozmiarach 40 plus;)

Inne tematy z forum Wesele

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry