Widok

Salony ślubne 2014

Myślę, że czas założyć świeży wątek! Ja wybieram się na przymiarki w przyszłym tygodniu, zaczynam od Celebrity Bridal, Madonny i Lisa Ferrera. Dam znać jak było, a wy dziewczyny napiszcie jakie macie doświadczenia w tej sprawie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Salon Beauty we Wrzeszczu. Za 2 tysiące szyją mi w całości ale plus inne dodatki wyjdzie 3 tysiące.
Bedziesz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny kiedy są wasze śluby, że już szukacie sukienek?
Ja mam w czerwcu i zamierzałam dopiero w styczniu zacząć szukać, ale teraz patrzę, że wszędzie wyprzedaże, do kiedy one trwają?
Ja dzisiaj przejeżdżałam koło Aspeny w Wejherowie i zajrzałam przez szybę z ciekawości (było już zamknięte) i zszokowały mnie ceny widoczne na karnecikach przyczepionych do sukienek 500/700/1000 zł, mają wyprzedaż i "przez szybę" sukienki wyglądały całkiem porządnie, bo te zdjęcia co mają na stronie to nie zachęcają:P Chyba się tam wybiorę, ale wydaje mi się, że to strasznie szybko będzie, że mi się odwidzi za jakiś czas:/
Chociaż z drugiej strony można zaoszczędzić sporo pieniędzy na nowej sukni.
To jak kiedy wasze śluby?;)

A pytanie do wery o salon Laura Romano - patrzę na zdjęcia na ich stronie i tak średnio to widzę, może to przez modelkę:> Jak jakościowo te sukienki się prezentują?

Mam jakieś takie dziwne opory przed kupowaniem takich tanich sukni w małych salonach, że będzie wyglądać kiczowato:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
wg. mnie Marietta to totalna porażka, dziewczyna obsługująca to chyba z łapanki za 900zł brutto pracuje! natomiast w Agnes pełna profeska- z zewnątrz myślałam że wejdę i wyjdę ale salon okazał się strzałem w dziesiątkę! Pani bardzo kompetentna i z kulturą! Byłam jeszcze w Celebrity Bridal ale tam też jakaś pomyłka- Panie to sobie radzą chyba tylko z chłopkami ze wsi w kaloszach (bez urazy) bo takim językiem się posługują :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam za sobą kilka wizyt w salonach w Gdyni.

Agnes - obsługa niezbyt uprzejma. Duży wybór sukien, ale nic nie przypadło mi do gustu, modele oklepane, mało zróżnicowane. I w rzeczywistości wyglądają gorzej niż na zdjęciach.

Maxima- suknie zupełnie nie w moim stylu, kiczowate. Aczkolwiek salon przyjemny, obsługa miła i ceny nie są powalające.

Laura Romano - atrakcyjne ceny. Mniej modeli niż w Agnes, ale za to więcej ciekawych modeli zgodnych z trendami, aż trudno wybrać najładniejszą. Chyba właśnie tu wrócę, bo jedna suknia nie daje mi spać:) Obsługa miła i kompetentna.

Celebrity Bridal - ładny salon. Obsługa miła i kompetentna. Suknie ładne w modnych fasonach. Niestety ceny są bardzo wysokie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja zdecydowałam się na sukienkę w Elizabeth Passion :) też trafiłam na super ofertę, bo aktualnie jest wyprzedaż. Dwie godziny po tym, jak wyszłam z salonu, zadzwoniłam czy mogę jeszcze raz wrócic i przymierzyć sukienkę i już wtedy wiedziałam że to jest to :) Warto było wziąć dzień urlopu i poszukać idealnej sukienki w rozsądnej cenie:)
Umowa spisana, suknia będzie czekać na mnie w salonie, pierwsze przymiarki w kwietniu.
Jesli chodzi o sam salon, to jak najbardziej polecam, 01.09 zaczęły się wyprzedaże - bez problemu mozna kupić suknię salonową poniżej 1,5tys, a nową za ok 2,5tys. Duży plus za to, że wolno robić zdjęcia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja swoją kupiłam wczoraj w Livii w Gdańsku :) byłam tam drugi raz i jestem bardzo zadowolona. Pani Julia i Pani Ida (właścicielka) miłe, szczere, uśmiechnięte i bez problemowe. Wszystko wyjaśnią, doradzą i sprawią, że wybieranie sukni staje się czystą przyjemnością. Wczoraj byłam w Livii dwa razy i za każdym razem mogłam przymierzyć suknię, którą finalnie kupiłam. Nikt nie patrzał na mnie jak na wariatkę ;) Kupiłam suknię z wyprzedaży, umowa została spisana, wszystko jest w niej zawarte - ile co kosztuje, co w gratisie, że suknia zostaje w salonie, kiedy odbiór.
Jeżeli miałabym komuś polecać salon, to na pewno Livię! I teraz mają super wyprzedaże :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Proponuję poszukać na tablicy. Ja swoją suknię kupiłam za 350 zł i jeszcze udało mi się ją odsprzedać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kiedy masz date ślubu? Ja mam w czerwcu i myslalam ze dopiero po nowym roku zacznę się rozgladac za suknia. Takie roznice w cenach? Boje sie tak szybko, bo obawiamsie, ze zmienie zdanie przez tyle miesiecy.
Dziewczyny a orientujecie się gdzie w Trójmieście są jakieś komisy sukni ślubnych.
Nie chcę wydać 3 tysięcy na suknię ślubną.
Bo mam ograniczony budżet.
I szukam miejsc gdzie mogę taniej kupić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja myślę, że wszystko zależy od tego co kto szuka...ja trafiłam do Langori po 4miesiącach szukania sukni bo wszędzie wszystko na jedno kopyto - princeski, syrenki albo literki "A"...Langoria współpracuje z projektantka Violą Piekut z Warszawy, która ma "świeży" pogląd na modę ślubną - dopiero tutaj znalazłam suknię z długim rękawem i dekoltem na plecach! Co prawda, niestety mają niewiele modeli z jej kolekcji ale te co są, są cudowne. Na moim ślubie wszyscy mówili, że byli na wielu ślubach ale tak pięknej sukni nigdy nie widzieli. Reszta asortymentu tak jak wszędzie.

Celebrity Bridal - ładne suknie ale na gruby portfel...i dość specyficzna obsługa

Madonna - można znaleźć coś oryginalnego, bardzo ładny salon, ale nie bardzo można się samemu rozejrzeć co moim zdaniem jest na niekorzyść salonu bo może mi coś wpaść w oko niekoniecznie takiego po co przyszłam. Także uważam, że sami sobie szkodzą.

Agnes - duży wybór i są otwarci na wszelkie zmiany w projekcie sukni, duży salon z miłą obsługą

Nie polecam salonów z Wejherowa - niestety moda ślubna zatrzymała się tam na 10-15lat wstecz
Dziewczyny,
postanowiłam odświeżyć wątek.
Ja jak na razie odwiedziłam 3 salony:

Maxima - 7/10, Pani bardzo miła, ceny ok, niestety sukienki nie do końca w moim stylu - tylko jedna mnie zachwyciła, ale nie na tyle żeby po nią wrócić. Niemniej salon polecam

Lisa Ferrera - 9/10, 2 lata temu pomagałam szukac sukni koleżance i już wtedy zrobili na mnie dobre wrażenie. Duży wybór sukni, spora część sukien z 2014 jest w wyprzedaży (ceny poniżej 2tys), jedna z nich do dziś siedzi mi w głowie, więc wracam tam na kolejną przymiarkę :) Panie są bardzo pomocne, zaangażowane, czasem proponują sukienki, których ja pod uwagę nie brałam, ale ich zdaniem warto spróbować, nie pospieszają. Jedyny minus - w przypadku sukni salonowych, poprawki i czyszczenie dodatkowo płatne :(
Ale ceny nowych sukni często poniżej 3tys, więc też nie jest źle.

Livia - 8/10 pozytywne zaskoczenie, bo biorąc pod uwagę, ile kosztują tam mieszkania, spodziewałam się drogich sukni, a tak nie było :) Sporo modeli jest też w wyprzedaży, niektóre suknie nawet po 1200PLN, Niestety wiekszośc sukni nie w moim stylu, tylko jedna mnie naprawdę powaliła, ale chyba nie na tyle, żebym przestała szukać dalej ;) Pani bardzo pomocna, pomaga dobrać bolerko, welon, biżuterię żeby można było zobaczyć efekt końcowy :) I pozwala robić zdjęcia!

Madonnę i Cybeline odrzuciłam z góry, bo jak szukałysmy sukni z koleżanką w 2012, to te salony zrobiły na mnie złe wrażenie - wysokie ceny, niezbyt miła obsługa, generalnie potwierdzam to, co już w tym wątku było kilka razy napisane

Kolejne w planie - Elizabeth Passion, First Lady (w Pruszczu), może Langoria, Agnes (choć 2 lata temu nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia), Langoria (sugerując się pozytywnymi opiniami na tym wątku), Aspen w Wejherowie... zobaczymy :)

Czekam na więcej relacji od Panien Młodych 2015, bo ja aktualnie mam mętlik w głowie, a chciałabym znaleźć tą idealmą suknię zanim skończą się wyprzedaże.
Pozdrawiam!
Ale sukni nie musisz brać konkretnej od nich ja parę przymierzalam
ale nie zdecydowałam się na żadną z nich wiec stworzyłam swoją a Pani uszyla i nie ma jej w salonie i cenowo bardzo fajnie
Ja bylam w Aspenie zima i tylko sie rozgladalam, bo bylo jeszcze sporo czasu. Pani bardzo mila, ale suknie nie dla mnie. Taniej, ale jakos nie w moim guscie.
ja nie polecam aspeny, marny wybór normalnych sukien, no chyba że poszukujecie 3 metrowej bezy to na pewno coś wybierzecie
Także polecam salon Aspena w Wejherowie, żaden inny;)
Ja mam szyta na własność ale można tez wypożyczyc
Moja jest już praktycznie gotowa byłam na 3 przymiarkach
i jestem zadowolona także mogę polecić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypozyczoną czy szytą?
Ona polecam Aspene w Wejherowie sama mam z tamtad suknię
Ja w tym tygodniu odwiedziłam salony: Langoria, Arttrend, Carmen i Livia.

Langoria- przesympatyczna Pani, pełen profesjonalizm, doradzała i odpowiadała na wszystkie pytania z uśmiechem. Spodobały mi się tam 2 suknie z kolekcji Violii Piekut,ja noszę rozmiar 38-40 i niestety w grę wchodzi tylko szycie na miarę za 3500.. Jest to dla mnie trochę za dużo.

Arttrend- tutaj już podczas rozmowy telefonicznej Pani podniosła mi ciśnienie, bo właśnie zaczęła od pytania kiedy ślub, i że nie ma jeszcze nowej kolekcji. Przymierzanie sukni trwało może z 10 minut- suknie małe i faktycznie przeciętne, jak to Pani stwierdziła: ja nie Anna Kara.

Carmen- sukienki raczej nie w moim stylu ale Pani przesympatyczna i można tam uszyć suknie swojego projektu za rozsądne pieniądze.

Livia- w tym salonie przymierzyłam najwięcej sukienek. Znalazłam tutaj swoje 2 faworytki. Pani zajmująca się mną (blondynka) przesympatyczna z uśmiechem od ucha do ucha, czułam się tam bardzo swobodnie. Polecam bo wybór jest bardzo duży.

Mam jeszcze w planach zajechanie do salonów w Gdyni. Ogółem trochę się zdziwiłam bo chciałam wypożyczyć suknię, albo kupić z wyprzedaży, ale po tych wszystkich przymiarkach nic na mnie nie pasowało na tyle abym mogła wziąć suknie z salonu-w grę wchodzi tylko szycie na miarę (nawet w przypadku wypożyczenia) i przy tych 2 sukienkach z Livii jest to koszt 2800 (za wypożyczenie..) Co innego jakby to była cena zakupu. Zobaczę jak będzie w kolejnych salonach i może okaże się, że będę szyła suknie na własną rękę na wzór sukni z salonu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry