Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zapomniały woły jak cielakami były

piszecie, że za waszych czasów szkolnych to było lepiej i jak cos się działo to reagowaliście

takie bajki to możecie wciskac swoim dzieciom bo takie rzeczy jak te które sa opisane w artykule zawsze sie działy w polskiej szkole,i nic się nz tym nie robiło bo był nakaz zmowy milczenia

piszecie czemu klasa nie zareagowała na to co siędziało, a bo sie bała tak samo jak wy się boicie i nie reagujecie na widok dresów bijących kogoś na ulicy i baliście sie za waszych szkolnych czasów

jestescie banda hipokrytów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nasze pokolenie(starsze)

wychowało sie poprawnie,natomiast teraz mlodzież pozwala sobie na co tylko chce,a rodzice boją sie im przeciwstawić!Okropne!Nas często nauczycielka zostawiala samych nawet na 20-30 minut,ale to nie znaczy,że mamy sobie głowy porozbijac!

KOszmar

nie mam pojecia jak do takiego czegos mogło dojsc!!!!Ty uczniów powinno sie wsadzic do poprzwczaka zeby doszło do nich to co zrobili!!!!!1

o ktorej godzinie odbędzie się pogrzeb i na ktorym cmentarzu ?

Skandal

Za pysk takich zwyrodnialców i do więzienia. Może tam jakby ich jakaś ekipa bandziorów "nagwintowała" to by się im odechciało takich zachowań. A właściwie to czemu mielibyśmy opłacać ich pobyt w ciupie - od razu za mordę i z dziesiątego na krawężnik.

M.

nikt nie pomógł?

Mogę zrozumieć, że w getcie faszyści gwałcili Żydówkę, a obok stała sparaliżowana rodzina, bo juz zabito ojca. Ale w Gdańsku, odważnym mieście AD2006? Podczas rozprawy muszą przesłuchać każdego ucznia z owej klasy. Niech każdy się wytłumaczy!

dyrektor polonistka oni nie powinni pracowac w szkole niech ktos kompetentny zrobi z nimi porzadek

!

oczywiscie ze wine ponoszą ci chlpcy ale nie moge uwierzyc ze reszta klasy niezaaregowala.,. zchecia sama bym ich wszystkich powiesila! jak mozna kogos w ogole postwic w takiej sytuacj...!

Ta szkoła to jądro ciemności .

TRAGEDIA to zbyt slabe slowo

1. Kim jest dyrektor tej szkoly, ze nie zainteresowal sie sprawa i osobiscie nie skontaktowal z rodzina dziewczynki
2. dlaczego do domu dziewczynki nie zostal wyslany psycholog szkolny
3. co robili od wrzesnia pedagodzy szkolni, skoro dzis wiadomo, ze dziewczynke nekano juz od poczatku roku szkolnego ?
I co to za nauczyciel, ktory przekazuje tak tragiczne informacje anonimowej osobie, nie sprawdza, czy rozmawia z rodzicami czy kimkolwiek przypadkowym w tak delikatnej sprawie ???
4. jakim prawem szkola pisze, ze dziewczynka miala problemy w domu i na ich karb zrzuca odpowiedzialnosc za zaistniala sytuacje ? jesli tak bylo na prawde, to tym bardziej wine ponosi szkola, ktora powinna otoczyc dziecko szczegolna opieka w sytuacji braku wsparcia w domu !
5. oprawcy - nie ma usprawiedliwienia - ciezkie roboty publiczne w oznakowanym ubraniu, zeby byli przykladem dla spoleczenstwa czego robic nie wolno !
6. na koniec zachowanie klasy - to dowod na to, ze w szkole musialo sie na prawde zle dziac. Wszyscy powinni byc przesluchani przez specjalistow sadowych, aby dokladnie wyjasnic przyczyny tej sprawy

wczoraj ktoś podał jako jednego z oskarżonych nazwisko ADAM STOINSKI - sprawdziłem to i ten chłopak nawet nie chodzi do tej klasy więc jest ewidentnie niewinny.

CYTUJE

jestem nauczycielk¹ w gimnazjum. dziœ w mojej szkole rano odby³ siê apel poœwiêcony temu wydarzeniu, poza tym wielu nauczycieli, w tym ja, rozmawia³o z m³odzie¿¹ o tym co siê sta³o, wielu uczniów bardzo to prze¿y³o, a wiele ich wypowiedzi by³o dojrza³ych i m¹drych.

ale... kilka godzin póxniej, na kolejnej lekcjki, kiedy jedna uczennica sta³a przy tablicy nie radz¹c sobie z jakimœ zadaniem, jej kolega skomentowa³ to tak:
"Teraz ona bêdzie skompromitowana i te¿ siê powiesi"
I nie rozumia³ zupe³nie, ¿e jego "¿art" nie by³ œmieszny.

CALE TO GIMNAZJUM TO BANDA FRAJERA, PANIE DYREKTORZE PROSILBYM ABY PRZED KAZDA LEKCJI, KAZDY JEDEN CHLOPAK DOSTAWAL BUTA NA RYJ

[*]

RODZICE TYCH NIELETENICH DZIECI Z URAZEM GLOWY, ZE TAK LADNIE POWIEM. BRONICIE ICH ?? PRZEPRASZAM, JESTESCIE TACY SAMI JAK ONI, FRAJERZY, OJCOWIE MOZECIE BYC Z SIEBIE DUMNI, JAKI OJCIEC TAK SYN - FRAJER. POWINNISCIE SIE WSZYSCY TERAZ POWIESIC

Brak słow!Jak można coś takiego zrobić?! I to przy całej klasie?!Tyle tam osób było i nic nie zrobili,bo co?!Bo się ich bali?!Siedzieli i się patrzyli jak ją...!Ja bym nie mógł i starałbym się im przerwać.

Aniu

Kiedy w szkole Podstawowej w Twojej dzielnicy powstała Drużyna Harcerska byłaś jedną z pierwszych druhen.Pierw Zuchem puźniej
harcerzem.Poznałaś co to odpowiedzialność,honor braterstwo. Byłaś lubiana i szanowana a kiedy potrzebowałaś pomocy zawiedli WSZYSCY!!!
- Dyr. Szkoły (moim zdaniem powinien być wydalony ze szkoły i pod Sąd)
- Polonistka (wydalenie ze szkoły)
-Wychowawczyni (za brak powiadomienia policji o przestępstwie oraz braku osobistej rozmowy z Tobą i Rodzicami powinna być wydalona ze szkoły i pod Sąd )
-Katecheta za co bierze pieniądze.
-Twoja klasa (moim zdaniem powinna byc rozwiązana)
W mojej pamięci pozostaniesz na zawsze jako człowiek prawy i
szlachetny.
Mieszkaniec Kiełpina

Tragedia [*]

Nie wyobrażma sobie że w mojej klasie mogłoby sięwydarzy coś takiego!!Nie rozumiem reszty klasy!Ja bym do tego nie dopuściła!Teraz dopiero będą się nami interesowac...

PROTEST

Przywrócić wszystkie opinie !!!!!!!

Szok, szok, szok

Jak czytam co wypisują dawni koledzy Ani to szok i oni jeszcze idą na pogrzeb.
Nie lubię Giertycha ale minister ma racje.
Dla takich osób powinny być odopsobnione szkoły z internatem by wszyscy inni wiedzieli, że to są społeczni zwyrodnialcy nie nadający się do szkoły.
Czego ich uczą rodzice?
Gdzie sa rodzice?
Jeszcze ktoś napisze, że koleżanki Ani chciały by być na jej miejscu.
Normalnie szok.
Jak dalej ci chłopacy będą chodzić do tej klasy to tym wszystkim biednym dziecią współczuje.

Czy ja nie widze tu danych tych chłopców biednych juz?
do góry