Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie pzwólmy wyciszyć tej sprawy

psim obowiazkiem nauczyciela jest byc w klasie z uczniami. takie sa przepisy. nawet do toalety nie powinien wychodzic. 45 min. opieki, ze nie wspomne o dyzurach na korytarzu, na ktore wielu nauczycieli nie idzie, bo 'kolega"spojrzy. lenistwo i rutyna. ztego powodu juz nie ucze, mimo ze praca z mlodzieza dawala mi sporo satysfakcji. kontakty z kolegami nauczycielami byly nie do zniesienia. takie kiszenie sie we wlasnym sosie i wyciszanie mniejszych czy wiekszych afer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

szok

powini ich osądzic jako dorosłych.... albo zamknac w szpitalu psychiatrycznym.... i wszystko dokonca zycia ja bym tak zrobiła i jeszcze zeby z nimi to samo zrobili co z ta dziewczyna albo jeszzce gorzej...!!!

A co na to klasa??

Nie chce mi się wierzyć że 4 kolesi "zabawiało" się z dziewczyną a reszta klasy bezczynnie siedziała i patrzyła albo udawała że nie widzi. Koleżanki protestowały ale nic to nie dało - no jasne, słownie to one sobie mogą. Z takimi wyalienowanymi ludźmi od społeczeństwa to raczej trzeba siłą przekonywać a nie słowami bo to nic nie da. Najlepsze są tłumaczenia ojców tych chłopaków - żart sobie zrobili. Teraz wiadomo po kim to mają.

smierć za śmierć !!! kto sie ze mna zgadza ? kto wyrosnie z takich ludzi co mogli tak "upokorzyc" nie wiem czy to dobre slowo .albo smierc albo roboty do konca zycia .

Co z opieką nauczyciela nad klasą?!

i co robiły koleżanki tej biednej dziewczyny?? Na stronie szkoły zachwalają swoją szkołe "Przyjazna uczniom wykwalifikowana kadra pedagogiczna zapewnia bezpieczny pobyt w szkole." Mieszkam blisko gimnazjum nr.2 ,aż strach pomyśleć mam jeszcze małe dziecko ale z całą pewnością bałbym się je puścić do "2ki"

szok!!!!

gdzie była klasa???przecież ci idioci nie dorwali jej w ciemnym zaułku???ludzie,brak słow!!!!!!!

Po prostu horror i jeszcze raz horror

Jestem wstrząśnięta całą sytuacją.Jak mozna było d o tego dopuścic.Pytam gdzie był nauczycielka a co na to dzieci w klasie.Tylko obserwowali.Trzeba cos z tym zrobic.Jest coraz gorzej

BK

No dziwicie sie ze oni nie zareagowali ja sie niedziwie byla BK i tlye ja nie znam tej skzoly choc mieskzma bardzo neidlakeo pare krokow Ale ja i tak w tym wypadku bymn zareagowal a moi kumple jak przypuszczam BEKE by se robili i nakrecali ja podwojnie takie ejst moje zdanie i zal mi Ani ktora ucierpiala z tegop wypadku Hold dla niej w pi.... dla tych zboczenocw no i nauczyciele powini wyrwac buta za to ze tego neidpolinowali sieroty ruskie nic skzola zschodzi na debiluw

PATOLOGIA 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstyd mieszkac w takim kraju gdzie trzeba wychowywac pedagogow,bo nie potrafią sobie dać radę w pelnieniu obowiązków.Większość rodziców jest tego zdania.A patologia się szerzy.Brak współpracy z rodzicami.I to jestm jeden z powodów.

zną tą ANKE biedaczka spoczywaj w pokoju

szok

Nie mogę w to uwierzyć, od rana jestem w szoku. Nawet jeżeli my dziewczyny wkurzałyśmy chłopaków z naszej klasy, nigdy nic nam nie zrobili, pogadali sobie i na tym koniec, bo to przecież byli nasi koledzy z klasy, nawet z podwórka, a jak ktoś z zewnątrz się czepiał, stawali w naszej obronie. Dlaczego nadal nie może tak być??
Co z tego, że na 7 lat pójdą do poprawczaka? Poprawczaki mają przecież opinię fabryk przestępców. Po ukończeniu 21 roku życia do ukończenia przewidzianej kodeksem kary powinni być przeniesieni do normalnego więzienia. Gdy tam sami zostaną upokorzeni i będą molestowani, zobaczą, jak to smakuje. Z tą tylko różnicą, że nikt nie będzie się z tego powodu burzyć i protestować.
A swoją drogą uważam, że byli w pełni świadomi tego, co robią, więc powinni odpowiadać, jak pełnoletni. Mam nadzieję, że tak się stanie.

dramat

to wina reformy, która potworzyła gimnazja. To w nich jest wylęgarnia wszelkich patologii. Kładzie gówniarzom do głowy, że są już dorośli a młodzi w to wierzą. Dawniej było 8 klas i do końca było się traktowanym jak dziecko. A jak się szło do liceum to człowiek miał już w głowie tego oleju trochę. Jechać z gówniarstwem trzeba twardo!!!!!!!

OBŁĘD!!!

14 lat to juz nie dzieci ale jeszcze nie dorosli...
Kara powinna być jak dla bardzo dorosłych!!!

wczoraj smierc w sopocie dzis w gdansku a jutro..
zamkniemy sie w domach bo dzieci GRASUJA na ulicach??

czas przywrocic karę smierci

[']['][']

Pomodlcie sie za dusze tej dziewczyny...

do rawel

i tak trzymac!!!! szubienica!!!!!!

SZOK - malo powiedziane

to co sie stalo jest poprostu nie do opisania, ja gdybym byl bratem tej dziewczyny kazdego z tych 4ga mlodocianych przestepcow powiesil bym za "jaja" na tej skakance. Wspolczuje jej rodzinie

Powiesic gnoi

Powiesic gnoi w publicznym miejscu. Szkoda mi slow - taka wscieklosc we mnie jest po tym co przeczytalem.

Znieczulica !

Nie wiem dlaczego , ale pewnie osoby , ktory chcialy w jakis sposob zareagowac na to co sie dzialo podczas tamtej lekcji baly sie napewno konsekwencji jakie moga je spotkac , gdyby doniosly ! Teraz za wszystko mozna oberwac ... nawet jesli zle sie spojrzysz na kogos. Czasami mozesz nawet nie wiedziec , ze cos zle zrobiles! Tylko mi sie wydaje , ze jak sie jest w 2 klasie gimnazjum to kazdy powinien juz potrafic powiedziec NIE ! Mysle , ze tez bym sie bala zaprotestowac , ale napewno wiecej osob bylo przeciw =/

spoczywaj w spokoju

do spokojny

zazdroscic takiego faceta!!!! bo ja sie czuje niewasko na ulicach miasta
do góry