Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Satanie:

Co do mundurków nie masz totalnie racji!
Skonczyłem szkołę mundurową 12 lat temu i uwazam mundurki za durnote, bym nie mogl zobaczyc 80% ludzi ze szkoly na codzien ubranych jak normalni ludzie tylko jak pingwiny.

Mundury to byla durna sprawa i nigdy bym tego nie popieral.

Ubior to indywidualna sprawa czlowieka. Mozna byc chamem w garniturze jak i porzadnym czlowiekiem w ramonezce czy bojówkach.

Jak mozna tak ludzi klasyfikowac za wyglad. to podle i nic wiecej!

Druga sprawa: Wolnosc czlowieka to wolnosc do ubioru, a szkole nic do tego.

Chodzilem 4 lata w mundurze czy slonce czy deszcz do liceum to wiem! A nauczyciele w dzinsach wytartych. to bylo wszystko bez sensu kompletnie i jestem zdecydowanym przeciwnikiem mundurkow. to patologia wlasnie i niszczenie indywidualnosci czlowieka!

Nie szata okresla czlowieka, ale jego wnetrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinien byc ogloszony czas żałoby...

Moim zdaniem powinien byc ogloszony dzien zaloby w Trojmiescie i zorganizowany jakis marsz przeciwko przemocy...bo to co juz sie dzieje to jest masakra...jeszcze troche to dzieciaki po 12 lat beda z nozami biegac po ulicach...

10 lat

10 lat dla nich, 2 lata w poprawczaku reszta w więzieniu, niech ich wydupczą(wykorzystają seksualnie w brutalny sposób) to może przemyślą swoje czyny.

skandal.

20 MINUT??
KTOS LICZYL ILE TO ZAJESCIE TRWALO ??
LICZYL ZAMIAST POMÓC TEJ DZIEWCZYNIE??
NIE, TO SIE W PALE NIE MIESCI.
20 MINUT TO KUPA CZASU, KTORYM RESZTA KLASY MOGLABY POJSC PO POMOC, ALBO JAKKOLWIEK ZAREAGOWAC !!!
DLACZEGO W POLSCE PANUJE TAKA ZNIECZULICA NA LUDZKI BOL ???

do !!!!!!!!!!!!!!

wszyscy razem...... piekne, ale wydaje mi sie mało realne." znieczulica" (nie wiem gdzie slyszlam takie okreslenie, ale trafne) ktora obecnie panuje chyba jest rzecza nieodwracalną. sprzyjaja temu blokowiska, gdzie sasiad sasiad nie zna, a obecnie komputeryzacja, zapedzenie chroniczny brak czasu. nie chce nikogo oceniac, bo nie do mnie to nalezy. STAŁO SIĘ ZŁO....i zadne slowa nie oddadzabólu rodziców Ani. zalaczam wyrazy współczucia dla Nich.
zastanawiam sie nad nasza bezsilnoscia, bo owszem krzyczymy zeby ukarac i to surowo (jestem za rekami i nogami) gwałcicieli. tylko co my tak naprawde mozemy zrobic? nie idziemy do wyborów, albo wybieramyzle, nie uchwalaja odpowiednich ustaw, nie naprawiaja błedów w prawie i co ? kółko sie zamyka. czy przestępcy sie juz niczego nie boją?

Beznadzieja

boze i naco sa wogle szkoły zobaczcie co sie dzieje w tych piepszonych szkołach ;/;/

Gdzie PRL??

A wszystko dlatego,że polski popieprzony naród zachłysnął sie wolnością i demokracją. Czy takie rzeczy były możliwe w czasach PRL? Nie!! Bo wtedy były mundurki, uczeń miał jeden obowiązek i prawo - UCZYĆ SIĘ! A nauczyciel był święty. A teraz? Teraz na nauczyciela można wylać kubeł ze śmieciami i wina kogo? No na pewno nie bachorów, bo oni biedni potrzebują psychologa. Teraz uczeń w szkole robi wszystko tylko się nie uczy. Chodzi ubrany jak ostatni łachmaniarz, pluje, pali, pije, wyzywa nauczycieli, przeklina...wreszcze torturuje koleżanki i kolegów z klasy.
A dlaczego, bo mamy wolnośc, a uczeń ma swoje prawa. Uczeń prawa ma, a nauczyciel prawa żadnego nie ma. Niech tylko podniesie reke na biednego uczniaka. Zaraz rozpoczną się wszelkie możliwe petycje...Co więcej, rodzicom też odbiło. Przecież "moje dzieci są najwaspanialsze na świcie, jak Pan/Pani może je o to oskarżać" Zamiast lać po tym tępym łbie, takie gadanie.

Żałosne. Jest jedno wyjście. Są normalne kraje w Europie. Systemu się nie da zmienic, wiec trzeba go opuścić.

A tych czterech, to widziałbym w piecu!...ale jak znam życie wylądują u psychologa i trafią do specjalnej szkoły, a za 10lat obejmą we władanie jakiś gang.

I jeszcze jedno. Dlaczego w nalepszych szkołach na świecie nadal praktykowane są mundurki i zamordyzm gorszy niż w więzieniu?? No właśnie...

Smiech

Przeciesz 70% jest taka sama jak te pokurcze z ich bolaskimi rodzinkami te prymitywne tepe tluste pyski w ich mieszkankach ze swietymi obrazkami na scianie.Co mozna zmienic a no nic w niedzele do bozi a od poniedzalku nowa zabawa.

do wawa

ja ajestem z gdanska i tez mi trudno uwierzyc. popieram twoja decyzje

do s

do nastepnej wypowiedzi
ja bym tez wykastrowala

do s

wierzysz w to? ja jestem katoliczka i nie wierze, po tym co dzisiaj przeczytalam

do kijop

dokladnie, las jest niedaleko

SAMOSAD1

SAMOSAD 1

!!!!!!!

Nie siedżmy bezczynnie!zacznijmy reagować na zło, cwaniactwo,złodziejstwo itp... na codzień!Jeżeli nie jednostki ale większość społeczeństwa zacznie reagować i przeciwstawiać się bandytyzmowi to może nareszcie coś naprawimy!Jeżeli np. na pobicie przechodnia zareagują chociaż ze 2 osoby , to inni też się odważą, bo będą widzieć że nie są już sami,że mają poparcie innych i dadzą radę obronić się przed bandytami!Odosobnione akty odwagi(a generalnie normalności)nic nie dadzą , musimy działać wszyscy razem!

paraliz spoleczny

Slyszy sie o rozbojach na ulicy na ktore nikt nie reaguje... tak samo bylo w tym przypadku 4 chlopakow pastwi sie nad 14 letnia dziewczyna a reszta klasy kilkanasie osob nie potrafilo zareagowac !!! skandal, system wychowawczy nie dziala na te dzieci. Az strach jest sobie wyobrazic co bedzie jak dorosna... mozna sopdziewac sie tego iz gdy osiagna wiek pelnoletnosci znecanie sie nad druga osoba bedzie na porzadku dziennym. Rodzice zacznijcie zwracac uwage na swoje dzieci ... bo to glownie od was zalezy jacy beda w przyszlosci.

sukinsyny

i takie pierdoly chodza po swiecie, a pozadni ludzie umieraja bo nie wytrzymuja!

Aniu...

Gniew, gniew, gniew jest chyba w każdym z nas, niektórzy nawet deklarują wziąść sprawy w swoje ręce, potrzebne im tylko nazwiska sprawców. Zapewne po tych groźbach w internecie, to bydleta dostaną jeszcze ochronę, aby im włos z głowy nie spadł. Dlaczego nie można ich do ukończenia pełnoletności umieścić w zakładzie poprawczym i za 4 lata żeby odpowiadali za to co zrobili? Czy to nie słuszne? I wtedy po 12, albo 25 lat do odsiadki, mieli by wiele czasu na przemyślenia. Te wszystkie groźby to tylko pod wpływem wzburzenia, co rozumiem, ale tak faktycznie, to chyba nikt nie odważy się wymierzać sprawiedliwości tym bandziorom.

AWS - ie dzieki za gimnazja, Wy tez ponosicie moralna odpowiedzialność. W gimnazjach normalna młodzież terroryzowana jest przez Chwasty, które trzeba wyrwać !
do góry