Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kara dla zwyrodnialców....

Kara powinna być równomierna do popełnionego czynu (rozebrać na oczach całej szkoly i wymierzyć chłostę pokrzywami, rózgami.) mario
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Melania

Czytaj kto i jakie funkcje pełni w tej szkole...najlepiej to w ogóle zamknąc całą tę szkołę, tak?
To nie jest rozwiązanie, zastanów się dobrze czy to cokolwiek da?
A gdzie pójdą inni młodzi ludzie którzy zachowują się podobnie - do innych szkół. A w końcu spotka swój swego i historia może się powtórzyć...

znajomi krolika ??

Pomorska wicekurator oświaty Anna Lis komentując sprawę samobójstwa 14-letniej uczennicy gdańskiego gimnazjum, po tym, gdy jej szkolni koledzy wykorzystali ją seksualnie w klasie, powiedziała, że w tej sprawie robi się z "tragedii niezdrową sensację".

no i po co się denerwujemy .

Nauczicile owszem nie powinien opuszczac klasy na tak dlugo, ale nie mozna powiedziec ze to ze dziwczyna sie zabila to jego wina. Jego wina jest to ze nie poeinformowala rodzicow osobiscie- ale wychowawca a nei pani od polskiego. Nigdy o takiej sprawie nei rozmawialabym z rodzicami mojego cznia przez telefon. to zbyt delikatna sprawa. Nie rozumiem bezczynnosci klasy- wazniejszy jest wasz tylek? Ja rozumiem ze mozna sie bac szykanowania itp ale na litosc boska nie moza patrzec jak innemu dzieje sie krzywda!!!
Wolalabym sie na nich rzucic i mogliby mnie nawet pobic ale meialabym czyste sumienie ze cos zrobilam, poza tym moge sie zalozyc ze jakby sie chociaz jedna osoba ruszyla to by jej ktos pomogl!!!
Dyrekcja powinna wlasne naglosnic ta sprawe, zeby w koncu doprowadzic wszystkich gowniarzy do porzadkuj i pokazac ze nie moga sobie na takie rzeczy pozwalac!!!
Czego sie Pan.i dyrektor boi? ze renome szkola straci? ze uczniow bedzie mniej?
I tak i tak juz malo kto bedzie chcial do was swoje dziecko poslac!!!

PODOBNO W TYM WIEKU CO SĄ TE DZIECIAKI TO ROZRÓŻNIA SIĘ DOBRO I ZŁO, ROZSĄDEK TEŻ SIE MA. NIECH ODPOWIADAJĄ JAK DOROŚLI ZA POPEŁNIONE PRZESTĘPSTWO A NAJLEPIE ABY DOSTALI DOŻYWOCIE Z NICH I TAK JUŻ NIC DOBREGO NIE WYROŚNIE.

Nienawidzę.....

Gdyby mojej koleżance coś takiego robili, od razu bym skoczyła i im oczy wydrapała. Czemu nikt nie krzyczał, nie wzywał pomocy? Nikt nic nie słyszał? Jestem teraz w II klasie liceum, mam 17 lat i apeluję do wszystkich - wierzcie mi, gimnazjum to najgorsze piekło, przez które musi przejść uczeń. Mówię tu o tych kulturalnych i normalnych, bo to własnie oni mają najbardziej p********. To najgorszy wiek a nowe środowisko daje poczucie wolności i wtedy rosną rozbestwione ścierwa. Rodzice! Nauczyciele nawet nie mają zamiaru wychowywać waszych pociech! Nie liczcie nigdy na to, że będą bezpieczne w szkole, sama wiem jak to jest... oberwać piłką w głowę na lekcji wf'u i patrzeć jak nauczyciel się śmieje (nie lubił mnie, bo mam kiepską kondycję i nic mi nie wychodziło). I nie miejcie litości, gdy dowiecie się, że Wasze dziecko zrobiło coś strasznego - wiem, że je kochacie, ale tą miłością też można zepsuć. Poprawczak a potem więzienie to moim zdaniem lekka kara. Ta dziewczyna przecież się zabiła! Pomyślcie, jak ona się czuła, gdy leżała naga przed całą klasą, widziała ich twarze, a nauczycielki nigdzie nie było? Co czuła umierając? Pętla zecisnęła się na jej szyi, wrzynała się w skórę, powietrze zatrzymało się w płucach. NIENAWIDZE LUDZI, NIENAWIDZE RODZICOW KTORZY NIE UMIEJA WYCHOWAC WLASNEGO DZIECKA, NIENAWIDZE LUDZI-ZWIERZAT, NIENAWIDZE POLSKIEGO PRAWA, NIENAWIDZE WSZYSTKICH, KTORZY PATRZA A NIC NIE ROBIA!

"Do you want a message?.....Kill your local rapist...but torture him first...then serve him to one of your enemies for dinner...I'll cook."

ojcies śmiecia

Ten ojciec który tak się wypowiadał w tv sam jest bydlęciem. Mam nadzieje że spotkam go na osiedlu !!!

to prawda cala klasa powinna zostac ukarana - zamknac ich do poprawczaka jako wspoloprawcow.
Kryminal dla tych padalcow - to pomylka wyjda gorsi niz weszli do obozow pracy pozamykac :praca nauka i od czasu do czasu po dupie. i tak przez najblizsze 25 lat.
Dosc juz agresji - niech ten system raz zrobi pokazowy proces i pokaze ze za zło dostaje sie kare, a nie smiechu warte cos - bo inaczej sie tego nazwac nie da!
A ojciec tego bydlaka jest widac podobny do synalka -coz niedaleko pada jablko od jabloni.

widziałam przed chwila twarz rodzica odpowiedzialanego za syna bandytę,słuchałam jego słow , widziałam twarz dyrektora, słuchałam jego słow.i wszystkie moje "normalne" wcześniejsze emocje szlag trafił.
Dyrektor-do odwołania, nigdy i nigdzie niech już nie pełni tej roli
bandyci-koledzy pod sad, a jeżeli nie da rady ze względu na prawo, to pokażcie nam ich twarze,pokazcie twarze ich rodzin, matek, synów,ojców .TOTALNY BRAK POKORY.
WON Z TAKIM SPOŁECZEŃSTWEM. NIE POWINNO BYĆ ZMIŁUJ SIĘ.CI LUDZIE TO NIE LUDZIE, TO NAWET NIE ZWIERZĘTA.POZBAWIONE ETYKI, MORALNOŚCI BANDA GNOJÓW.
powinni zostać napietnowani , dla dobra ogólu.
nie można się godzić na to co sie dzieje.
esterminować takich ze społeczeństwa.

?????????????

To dopiero gdy ktoś popełni samobójstwo klasa przytomnieje?A gdzie wyobraźnia,rozsądek?Pewnie rodzice nie dali przykładu?!!!!!Dyrektorkę i nauczycielkę powinno usunąć się ze szkoły.Pewnie już nie raz dochodziło tam do różnych incydentów,skoro uczniowie są tak beznadziejni!Taką samą winę ponoszą pseudokoleżanki jak i pseudokoledzy z klasy!!!

lol

hahahahaha kolezanki protestowały hahahahahahaahahah dobhre hahahahahahahah

ukarać cała klasę !!!!! i nauczyciela

ukarać cała klasę !!!!! i nauczyciela

tych co to zrobili !!!! na maksa jak dorosłego 25 lat !!!

tego co krecił !!! z 15 lat

cała klasa !!! biernie sie przygladała, nic nie zrobili- mogli zawołac nauczyciela - poprawczak

nauczycielka !!! sami nie wiem

Giertych

Giertych pomoże, już to widzę, doppiero za pół roku, kiedy ci zwyrodnialcy już będą grzali dupy w diomach, ja ym ich wysłał minimum na 6 lat do prawdziwego pierdla, tam by się nauczyli, tam by zobaczyli co to życie które sobie zgotowali, a tak będą dalej choidzić i co tylko kureator będzie bo rodzice się złoża na prezent dla sędziego,
a giertych widać nie miał racji co do "chuliganów" jakich ukazał w swoim spocie

Dla mnie szok

Wogule to szkował mnie ojciec jednego z tych po.... dzieciaków bo inaczej ich nazwac cytuje" Oni sie tylko przypychali tam" No przeciesz aj bym mu za sam ten teks bendac baratem albo kims z rodziny tej dziewczyny wryja stzralil ze az by skruche zlapal. Mieszkam w Gdsnku ale jak by ktos zrobil to mojej iostrze to bym chyba zabil.

STRASZNE!

4 osoby urządziły widowisko z tej biednej dziewczyny. Sama nie umiała poradzić sobie z upokorzeniem. Nikt nie potraktował jej słów poważnie, nikt jej nie pomógł i oto efekt. Ci chłopcy niedługo zapomną o całym zdarzniu, a jej to życia nie wróci....

nie pozwolmy aby ci "młodzi gniewni" stali sie "starymi w****ionymi"..co to dopiero bedzie?!?!...poprawczak a póżniej wiezienie dożywotnie.wogóle wszystkie przestepstwa powinny byc karane dożywociem.nie ważne czy ktos ukradł coś,czy sprzedał narkotyk czy zabił..z ludzi co dopuszczaja sie takich czynów juz nic nie bedzie...to zwykłe śmieci nie warte recyclingu

ukarać jak za zabójstwo!!!!!!!!!!!

Ukarac nie tylko sprawców ale też i rodziców ,to oni od maleńkiego wychowuja uczą norm społecznych.. Kara powinna być bardzo wysoka!!!!!!

juz.

już wiem którzy to są jutro ich znajde!!!!!!

I takie jest polskie prawo!!

Dziewczyna nie dosc, ze zostala upokorzona to popelnila samobojstwo..... a kara dla tych chlopakow to
"Najwyższym wyrokiem, jaki mogą otrzymać jest pobyt w domu poprawczym do ukończenia 21 roku życia."
Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac..... takie jest chore polskie prawo, jesli jest ktos jest niepelnoletni to moze robic co mu sie tylko chce - krasc, napadac, zabijac i pozostaje to praktycznie bez konsekwencji!!!!!
do góry