Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myśle że to co stało się w tej szkole to jest porażka zróno nauczycieli jak i rodziców, przecież oni nie od dzisiaj ani nie od wczoraj wiedzą kim się opiekują. Zdegustowana jestem iż nauczyciel zostawił uczniów bez opieki ja nawet w liceum jak nauczyciel opuszczał salę to nie zostawała ona z uczniami sama sobie bo pochwili pojawiało się zastępstwo pedagogiczne. Natomiast co do tej czwórki zwyrodnialców powinni zostać potraktowani jak pełnoletni przestępc.
P.S.- Tłumaczenie że wychowawczyni zadzwoniła do rodziców dziewczyny poszkodowanej uważam za kpinę i beznadziejne tłumaczenie. W trybie natychmiastowym jak się dowiedzieli o incydencie i o tym że dziewczyna opuściła teren szkoły powinni udać się do miejsca zamieszkania dziewczyny wraz z psychologiem. PRZECIEŻ W TRAKCIE ZAJĘĆ LEKCYJNYCH ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA UCZNIA PONOSI SZKOŁA A ONA NIE ZOSTAŁA ZWOLNIONA PRZEZ OPIEKUNÓW ZE SZKOŁY ANI RODZICÓW.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na zawsze w naszych sercach Aniu..

Była nauczycielka

Pracoałam w tej szkole... wytrzymałam tam tylko 1,5 miesiąca.W ciągu tych kilkudziesięciu dni zdarzyło sie wiele złego, była juz tam próba samobójcza, alkohol, miałam grożby pobicia przez ucznia...,bałam sie wracać do domu.A dyrektor nie reagował prawie w ogóle. Musiałam zrezygnować z tego zawodu, przeżyłam załamanie nerwowe.Długo dochodziam do siebie.. Ta szkoła jest toksyczna, nie widać pracy wychowawczej rodziców i pedagogów. Tam żądzą uczniwie, a pedagodzy się ich boją!!! Jestem zszokowana tym wydarzeniem, brak mi słów, współczuje rodzinie. Drże na samą myśl o Tej szkole. Czy musiało dojść do takiej tragedii żeby ktoś zaczął reagować!!!?????

i jeszcze jedno - a moze teraz to czytacie i wam staje z radosci, ze tyle szumu i niezly czad wywolaliscie? Co, podoba wam sie, szkola byla w tv, jestescie sławni - presja na szkiełko zaspokojona?
Od rana nie moge przestac o tym myslec, to upadek czlowieczenstwa - ale prosze bardzo dalej nie inwestujcie w humanistyczna eukacje a tylko budujcie technokracje i niedlugo bedziecie mieli sme takie kwiatki jako obywateli.

ach rodzice...

winni są rodzice, otwórzcie ludzie oczy, tak rodzice ucza dzieci, najpierw nienawiść do sąsiadów i nnych , pogarda to wszystko rodzi się w czterech ścianach, później do kościoła

jak mogło dojsc do czegos takiego ? co nikt nie mogł sie nad nia zlitowac i jej pomuc kolezanki z klasy ? nauczycile z sal obok napewno słyszeli jakis chałas to nie mogło sie odbyc w ciszy i spokoju ;|
bezsensu

przychlasty

pedały

mordercy

Tak kombatant, niestety to nie nasze pokolenie bez honoru, bez szacunku do kolegów i kolezanek, w ogóle do ludzi

wspolczuje i rodzinie, i tym, co byli w tej klasie

Nie wiem, czemu nikt nie pomogl Ani. Czemu klasa biernie sie temu przygladala. Wierzyc sie nie chce. Jednak bez wgledu na to jakie ku temu byly powody to szczerze wspolczuje tym nastolatkom, ktorzy na 100% beda mieli juz do konca zycia wyrzuty sumienia. Pare lat temu moj kolega z klasy rowniez popelnil samobojstwo, skaczac z okna. Mimo, ze nie mialo miejsca nic az tak drastycznego, klasa czula sie bardzo winna. Pare dobrych miesiecy wszyscy byli w glebokim szoku. Ja do tej pory mam w glowie tulajace sie obrazy z jego pogrzebu i widok jego mdlacej mamy.
Az lzy sie cisna, ze wydarzyla sie taka tragedia. Szczere wspolczucia dla calej rodziny i przyjaciol Ani. A co do tych mlodych ludzi, ktorzy nie ZAREAGOWALI?! to blagam - w przyszlosci badzcie przewidujacy - nie jestescie juz dziecmi. A juz szczegolnie nie, po tym co sie stalo! Co do sprawcow...nie sadzmy, bo sami bedziemy sadzeni. Ale faktycznie z tymi psychologami to zenada. Szanse na resocjalizacje w naszym kraju sa bardzo marne....

Dlaczego jeszce nie upubliczniono nazwisk i zdjec tych @#!!@# - przeciez mozna uchylic ochrone danych osobowych w pewnych przypadkach - wizeruki i dane tych bandytow powinny zostac upublicznione!
Zreszta cała ta klasa trąci patologią i krwią tej dziewczyny na rękach. No jak sie czujecie jej koledzy i kolezanki? Tylko nie uzadzajcie teraz komedii inie placzcie w poduszke. Fajnie sie patrzyło jak ja macają? Stanął wam? Niezła beka co nie? Życze Wam z całego serca, kwiecie młodziezy" by kazdej nocy śnila wam sie twarz Anii i jej krzyk - bo niewątpliwie musiala krzyczeć.

:|

kre...tyni... 14 lat i takie rzeczy... nierozumiem jak mozna takie cos zrobic :| powinno sie ich tak samo upokorzyc przed cala klasa..

To jest niewyobrazalne

Gdzie do cholery byla nauczycielka niema niczego innego do roboty tylko sobie lazic gdzies biednaAnia ja ją znalam i nie jest to takie latwe dowiedziec sie ze twoja znajoma sie powiesila przez jakis gnoji co to sie dzieje w tych szkolach!!!!

e tam
takie cytaty znajdziesz na stronie każdej szkoły
co mają napisać?
że młodsi boją się korzystać z ubikacji a nauczycielowi angielskiego stroi sie łeb koszem na smieci niczym koroną a matoł ani be ani me ani kukuryku??

ZWIERZĘCA MŁODZIEŻ !!!!!

JESTEM "SĄSIADKĄ" TEJ SZKOŁY I BYŁĄ UCZENNICĄ. TO CO SIĘ STAŁO NIE MIEŚCI MI SIĘ W GŁOWIE! W TEJ SZKOLE BYNAJMNIEJ PRZEZ WIEKSZOŚ NAUCZYCIELI WPROWADZANE BYŁY ŻELAZNE ZASADY. TAKIEGO TYPU ZACHOWANIA BYŁY NIE DO POMYSLENIA! KIEDY IDĄC POPROSIĆ PANIĄ OD MATEMATYKI O ZDAWANIE EGZAMINU NA WYŻSZĄ OCENĘ USŁYSZŁAM " IDŹ UMYJ OCZY TO POROZMAWIAMY", PONIEWAŻ MIAŁAM TYLKO WYMALOWANE RZĘSY. NAPRAWDE NIE WIEM CO SIĘ STAŁO Z TA SZKOŁA! MŁODZIEŻ BYŁA POD OPIEKĄ, POD OPIKĄ PEDAGOGÓW, KTÓRZY NIESTETY NIE ZAUWAŻYLI PATOLOGII U NIEKTÓRYCH UCZNIÓW! MŁODZIUTKA, ŚLICZNA DZIEWCZYNKA, PRZED KTÓRĄ BYŁO CAŁE ŻYCIE ZOSTAŁA TAK UPOKOŻONA PRZEZ ZWYRODNIALCÓW! DLACZEGO DOROŚLI SĄ TAK OBOJĘTNI NA TO CO SIĘ DZIEJE DOOKOŁA NICH? DLACCZEGO Z ROKU NA ROK, Z POKOLENIA NA POKOLENIE JEST CORAZ GORZEJ??? PRZECIEŻ STRACH JEST TERAZ WYSŁAĆ DO SZKOŁY WŁASNE DZIECKO, PRZECIEŻ KAŻDY Z NAS POWINIEN REAGOWAĆ NA TAKIE SYTUACJE! NIE WIEM CZY JEST JAKAKOLWIEK RESOCJALIZCJA DLA TYCH CHŁOPCÓW, NASUWA SIĘ JESZCZE JEDNO PYTANIE... GDZIE BYŁA CAŁA KLASA????? NIE DAŁA RADY 4 14-LETNIM CHŁOPAKOM???????? ŚMIESZNE!!! KOLEDZY I KOLEŻANKI TEJ DZIEWCZYNKI POWINNI ZASTANOWIĆ SIĘ CZY TO BYŁO FAKTYCZNIE ZABAWNE, BO NIE WIERZĘ ŻE WSZYSTCY PODESZLI DO SPRAWY POWAŻNIE I CHCIELI JEJ POMÓC WG MNIE WIĘKSZOŚĆ ŚWIETNIE SIĘ BAWIŁA. I PO CO TO BYŁO???? WARTO BYŁO POZBAWIĆ KOGOŚ ŻYCIA??? KAŻDY POWINIEN PONOSIĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWOJE CZYNY, MAM NADZIEJĘ, ŻE ONI PONIOSĄ!!!!!!
WSPÓŁCZUCIA DLA RODZINY I PRZYJACIÓŁ ANI !!!!

"Przyjazna uczniom wykwalifikowana kadra pedagogiczna zapewnia bezpieczny pobyt w szkole."
A to taki maly cytacik, ze strony tej wspanialej szkoły. Brak słów.

dramatycznie odbiegająca od jakiejkolwiek normy jest postawa kuratorium i tej hallowej
wylać na zbity pysk za to co mówiła w TVP-3, że młodzież nie reagowała
zwaliła wszystko na młodzież!

Kolezanka

Jaki ten swiat jest podly do czego to wszystko dochodzi!!!!!!!!!!Nie winna dziewczyna przeciez nic nie zrobila a los ja az tak ukaral!!!KOSZMAR

bagno.....

hitler i stalin potrzebny

szok!!!

Brak mi słów by określić, to co zrobili ci zwyrodnialcy, ale jeszcze strasznniejsze jest to, że puszczasz dziecko do szkoły, która ma być bezpiecznym miejscem, a tu dochodzi do takiej tragedii. Każdy nauczyciel ma obowiązek na lekcji pilnować uczniów, a nie wychodzić na apel, nawet na przerwach nauczyciele mają obowiązek pilnować pożądku na korytarzu. Tyle się pisze i mówi w mediach o agresywnej młodzieży. Nauczyciele mówią, że klasa była trudna wychowaczo - to jaki odpowiedzilny człowiek pozostawia 25-30 osób samych w klasie, a dyrektor na to pozwala. Taki dyrektor powinien od razu zostać zdjęty z pełnienia funkcji i nauczyciel też. Aż strach puścić dziecko do szkoły, brak wyobraźni nauczycieli i odpowiedzilności.
Mam nadzieję, że nauczycielkę i dyrektora do końca życia będą dręczyć wyrzuty sumienia i klasę też za taką znieczulicę- mam nadzieję, że również poniosą odpowiednią karę.
Mam nadzieję że ludzie o to zadbają, aby ci zwyrodnialcy ponieśli odpowiednią karę.

Szczere kondolencje i wyrazy ubolewania dla rodzicow Ani.

nie bądź taki rozsądny i "sprawiedliwy"

"gdy emocje już opadną
jak po wielkiej bitwie kurz
gdy nie można mocą żadną
wykrzyczanych cofnąć słów..."

pierwsze o czym myśli człowiek w takiej chwili to ODWET! ZEMSTA! LINCZ!
co?? nie obiło ci sie o uszy słowo EMOCJE??
do góry