Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

oO

no to przecież masakra... to ma być szkoła ??? Jeśli by to było moje dziecko to ja chyba bym ich wszystkich pozabijał. Dobra musze trochę ochłonąć...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do racjonalnego

sytuacja ktora opisales nie jest dla mnie nowoscią
i tez mialem wlasnie w gdansku takie sytuacje
i nawet dostalem smietnikiem w glowe
takim starym zelaznym kwdratusem

ale powiem ci co zrobilem
poczekalem, blizna wielka jest do tej pory

a teraz jestem pewien ze ten ktorem odplacilem pieknym za nadobne
w nikogo juz nie rzuca smietnikami

wiec nie mow mi o braku reakcji

strona szkoły

Przyjazna uczniom wykwalifikowana kadra pedagogiczna zapewnia bezpieczny pobyt w szkole.
taki txt znalazłam w ofercie szkoły...
śmiechu warte

nazwiska

K.....wa..... czy ktos w koncu poda ich nazwiska i adresy abym mogl zakonczyc ta bez sensu debate??

tak bedzie najlatwiej... nieco sie poznacam... przytne tu i owdzie... zrobie maly lifting... bedzie bosko

ale nie dla nich!!!!!!

Boże...

Ludzie... co się na tym świecie dzieje... jakie pomysły ja mam 14 lat i nawet mi do głowy to nie przyszło... żeby rozebrac jakiegos chłopaka i go molestowac jak ja mialabym kazdego chlopa ktory nie odwzajemnil moje uczucie molestowa ze swoimi kolezankami to wszyscy chlopacy z mojej szkoly by sie powiesili nie dziwie sie Ani ze sie powiesila.... przykro mi jest nawet o tym sluchac chce mi sie poprostu plakac na takich ludzi jak ci chlopacy Wieczny odpoczynek....

yhym.
najlepiej jest napisać 'to wina rodziców', 'ukarać całą klasę!'.

dżizas!
głupota niektórych ludzi mnie powala. x___X

a ludzie z klasy na pewno bali się zareagować.
cóż...
takie czasy.

nie można mieć zaufania do ludzi.
w ogóle.

tak miałem tak, to byłem ja Twoj kolega co wtedy spier..olił.

wina wszystkich...

....rodziców (głównie), nauczycieli, polityków, całego tego chorego czasu w jakim żyjemy!!!! Będzie jeszcze gorzej, niedługo całe to pokolenie wyjdzie z tych szkół, i co, poradzi sobie w życiu? NIE! Smutna sprawa:( A takich idiotów jak oni jest zdecydowanie więcej! LAć! Nic tylko lać tych degeneratów i izolować.

do Racjonalny

zdazyles zmiezyc ten noz?? czy moze sam im dales...

Racjonalny

Częśc pewnie się śmiała część się bała żeby to nie oni tam byli.

I jeszcze raz powtórzę:
Jesteście mądrzy głównie w gębie, rzucając się na 14 letnie dzieci, które są w szkole zastrraszane przez młodych bandziorów.
Czdemu nie zapobiegacie takim wydarzeniom wcześniej.
Idźcie i edukujcie takich ludzi... ktoś się podejmie, ale chwila może ktoś już to robił/próbował ... nie ... to zamknijcie japki w necie i dalej siedźcie w swoich norkach i dalej nic nie róbcie udając na każdym kroku że wszystko jest fajnie.
ŚLEPI Q..A byliście do tej pory ????????

Kiedyś obronił kolegę. Po minucie miałem 20 cm nóż przy twarzy i naćpanego kolesia (kolega tego z którym się szarpałem) zaćpani obaj na maxa. Miał ktoś tak ?? A mój kolega uciekł - fajnie nie.

.

chodze do tej szkoły. jestem w wieku ani. nie znałam jej. jest mi przykro, że coś takiego zdarzyło sie dosłownie za ścianą.

trzeba przemyśleć przyczyny i postarać się, by już nigdy coś takiego nie miało miejsca w żadnej ze szkół.

a pomyśleć, że pare tygodni temu nabijałam sie z tego motta.

wina rodzicow!!!!!!!!!!!!!

...

Każdy kto chociaż trochę zna realia polskiej szkoły wie że nauczyciel tak naprawdę nie ma żadnych narzędzi by reagować na takie zachowania, poza wezwaniem na rozmowę rodziców źle zachowującego się ucznia.

Dlatego dzisiaj w naszych szkołach dochodzi do takich paradoksów że pedagog prowadzący lekcję nie ma prawa wyrzucić za drzwi krnąbrnego ucznia "gdyż a nóż" coś się nie daj Boże dziecku stanie, albo zbroi coś poza salą z której został wyrzucony.

Oburza mnie podanie imienia ofiary

i zatajanie personaliów sprawców.

żałosne

reszta klasy miała pewnie niezły "ubaw".... chyba, że klasa liczy tylko 8 osóbi dlatego nie przerwali tego koszmaru...

cala klasa jest winna, bo zadna osoba sie nie przeciawstawila tym gnojom,co to ma by!!!prtzedstawienie sobie gnoj zrobil, a reszta mu pewnie lkaskala,a ta wychowawczyni to jakas niedoksztaolcona, zamiast zrobic wszystko i osobiscie poinformowac rodzicow to latwiej zadzwonic, co za krowa glupia, to po czesci jej wina, glupia krowa,szkoda ze sms ich nie powiadomila, ja powinni zamknac, gdzie tu od[powiedzialnosc nauczycieli, dzieciaki bez zastepstwa, od kogo maja sie uczyc tej odpowiedzialnosci!!!!!!!111

do s

chyba twoja lechia.
Ja po prostu wiem co to za typ ludzi
Jedyna wspólna cecha to taka że tam mieszkałem 20 lat i znam to środowisko od podszewki.
Też przyglądałem się takim rzeczom i nie reagowałem - miałem spokój.
Po dzielnicy chodziłem bezpieczny bo z nimi gadałem.

To że powinni być ukarani to prawda.
Ale tylko sprawcy.
Dzieciaki były zastraszone i to nie ich wina.

Jednak póki nie będzie przestrzegane surowe prawo (nie jestem pisowcem) póki rodzice nie będą wychowywać swoich dzieci, póki nie będzie szacunku to tak to będzie wyglądało.

A mnóstwo takich wypadków nigdy nie wyszło i nie wyjdzie na jaw bo dzieciaki są zastraszone. I nie powiedzą temu nikomu (chyba że kolegom) i wtedy się zaczynają regularne łapanki.

A michalski to miętka faja, . Pewnie sam się boi, a poza tym to jest dupek bo chodzi mu o "dobre" imię szkoły. Wsiun

zgadzam się...

zgadzam się z Wami wszystkimi, z wszystkimi tymi, którzy nie są w stanie pojąć, jak można tak się zachować, na to pozwolić...jak takie rzeczy rodzą się w ludzkich głowach...Mało co wyprowadza mnie z równowagi,doprowadza do łez. ta tragedia spowodowała, że pierwszy raz od długiego czasu napłynęły mi łzy do oczu.
Tyle jestem w stanie na ten temat napisać...

Jeżeli poleci dyrektor i nauczyciele jako odpowiedzialni za to co się stało, to wszyscy z czasem o tym zapomną.
Surowa kara powinna spotkać sprawców, nawet dobre i te 12 lat, plus wyrzuty sumienia.Może wtedy młodzież , która chodzi i ta która tam przyjdzie zmieni swoje postępowanie.
To zli uczniowie powinni być szykanowani, odrzucani przez
innych.Trudna droga , ale może się udać.Wart spróbować dla następnych pokoleń w tej szkole.

Dziwi mnie 20 minut straconej lekcji w sytuacji, gdy nauczyciele jęczą, że mają za mało lekcji

Co ona robiła w tym czasie? Gotowała obiad?
Młodzież jest zdziczała, dziecinnee zabawy nie przekraczały granic żartu, dziś są gorsze, niż sceny z horrorów. Jestem za surowymi karami dla rozwydrzonych gnojków. I to nie przez emocje, czy wstrząśnięcie takim zdarzeniem. Boimy się wychodzić na ulice po zmroku, obawiamy się o swoje pieniądze i zdrowie, a przecież już u dziecka widać, czy zapowiada się na przestępcę. Wtedy jest czas na reakcję, u dorosłego jest o wiele za późno. Może to brzmi radykalnie, ale wolałbym, żeby pieniądze z naszych podatków szły na pomoc potrzebującym, niż na eksluzywne urlopy dla ciężkich przestępców - tych należy raczej likwidować, zwłaszcza jeśli są to recydywiści.
do góry