Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tolerancja chamstwa i bandytyzmu

Dyrektor szkoły ?

- Nic na to nie wskazywało - twierdzi dyrektor szkoły w rozmowie z "Dziennikiem Bałtyckim". - Była to wychowawczo trudna klasa, ale wychowawczyni i pedagodzy na bieżąco pracowali z uczniami, żeby wyjaśnić pojawiające się problemy. Połowa klasy znała się jeszcze ze szkoły podstawowej. Ta dziewczynka nie sprawiała problemów. I z drugiej strony - nie mieliśmy sygnałów, żeby potrzebowała jakiejś pomocy. Z tego co wiem, była pogodna.
-----------------------------------
mozna sie usmiac!
MOJ SYN MUSIAL OPUSCIC POLSKE I SZKOLE SPORTOWA w GDANSKU NA WASAWICZA -
tam tez - wedlug dyrekcji i kuratorium - jest wszystko cacy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do łysy z bmw:

I od razu widać, komu zależy na sprawiedliwości. Wielki szacunek i pozdro.

kara smierci dla sprawcow i ich rodzicow

Do Kostuch:

Ja doskonale zdaję sobie sprawę z ograniczeń. Ale cóż innego zrobić?

Prawo nie ukarze suk***nów, szkoła to samo, rodzice - w to najbardziej wątpię. W co więc wierzyć jeśli nie w znalezienie gnojków na własną rękę?

Przecież takie bydle nie czuje respektu przed władzami szkoły, prawem, pewnie nie przed rodzicami. A stanie taki ktoś lat 22 twarzą w twarz ze zwyrodnialcem, przyciśnie - i zaraz się wszystko wyjaśni, zaraz dzieciar pokory nabierze. Na całe lata.

Jola- i do tego jeśli jest z rejonu.. to przeniesienie go

.. jest praktycznie niemożliwe.
Ciekawe na jak długo zamkną się przeciwnicy szkól specjalnych planowanych przez Giertycha

Za duża wolność

Za duża wolność z której nie potrafimy jako społeczeństwo korzystać powoduje takie rzeczy. Jesteśmy chyba nienormalni pozwalając swobodnie poruszać się takim zwyrodnialcom. Mamy prawo dla pedałów prawo dla bandytów, oczywiście bardzo liberalne , ale co ze zwykłymi ludźmi? Przyglądamy się w bezsilności.

Czarna BMW

Czasem za"spacer" do lasu z "klientem" biorę sporą kase. Teraz przewiozę ich z największą przyjemnością ZA DARMO !! Jeszcze zapłace za namiary do tych s*******i !! !! !! PODAĆ NAZWISKA !!

powiem Wam coś. w klasie mojego syna (VI podst) jest chłopak, który jest wielki, silny, bogaty i rozwydrzony. co robi? ściaga dzieciakom majtki, wsadza głowę chłopców między nogi i mówi śśij, na ostatnim spotkaniu poruszaliśmy ten temat ( na spotkaniu 10 rodziców na 30 w klasie)
wszyscy są oburzeni, co robić? nauczyciel mówi :szkoła ma ograniczone mozliwości: spotkania z pedagogiem wzywanie rodziców. i tyle. nic nie skutkuje. pytanie co mamy my robic jako rodzice zeby kiedys nie skończyło sie taką tragedia jak ta? wlac mu nie można, nastraszyc też nie. przeniesienie do innej klasy nic nie zmienia.a więc co jakie sa środki na takich małych bandytów?

PS

Wyrażam wspólczucie rodzinie Ani. Dziewczyna była normalna, miała poczucie wstydu i honoru, tak bardzo dzisiaj niepopularne. Gdy chodzi o gimnazja to w końcu powinny być tylko męskie i żeńskie, tam jest za dużo hormonów.

do Creasy

prawde mowiac to jestem z Toba, jest jedno ale...ci gowniarze znaja dzielnice jak wlasna kieszen wiec ukrywac sie i uciekac moga bardzo dlugo ...prawda kiedys do domu wrocic musza..ale to nie zmienia faktu ze mialbym ochote zacisnac na ich gardle reke ipopatrzec im w oczy po czym kopnac z calej sily w jaja ...kilka razy... przeciez trzymalbym takiego delikwetna wiec tak szybko by nie upadl...
ehh on juz upadl bo nizej upasc nie mozna

jaka spotka ich kara ?!

Według mnie nie spotka ich żadna kara ze strony prawa. Dzieci są teraz tak chronione przez prawo, że trudno jest ukarać takich zwyrodnialców.
Pewnie zostaną objęci opieką Kuratora i to wszystko. W końcu są niepełnoletni.
Przy okazji psycholodzy stwierdzą, że to dzieci z patologicznych rodzin, biedne pokrzywdzone. Negatywny wpływ środowiska ukształtował i wypaczył ich psychikę. Tego się można spodziewać i tego się właśnie obawiam.
Przypuszczam, że w związku ze śmiercią Ani i całym tym przykrym zdarzeniem wypłynie jeszcze wiele wątków powiązanych z tą sprawą. Kto wie, może dojść nawet do tego, że uznają Anię za prowokatorkę do takich zachowań. Sami wiecie co ludzie potrafią zrobić by zrzucić winę na drugiego człowieka.

Ja osobiście, ze strony prawa, oczekuję przynajmniej dożywocia. Wiem, to nierealne w naszym Kraju i pewnie w innych też.
Moją natomiast miarą wymiaru sprawiedliwości dla tego czynu jest śmierć bądź okaleczenie, które pozostawi trwały ślad - pozbawić ich męskości !!.

przestańce nękać w internecie przyjaciółkę Ani o nazwiska

janka, powaliło ciebie?

co ma piernik do wiatraka!

Q-wa, podajcie nazwiska !

DO IXI

ALEZ JA NIESTETY ZGADZAM SIE Z TOBA. WSPOMNIALAM O PAPIEZU PONIEWAZ BYL DLA MNIE AUTORYTETEM. A JA NIE UMIEM WYBACZYC TAK OKRUTNEJ ZBRODNI. TAK TAK DLA MNIE TO ZBRODNIA. CHCIALABYM ABY TA PRZYJACIOLKA ANI ZDOBYLA SIE NA ODWAGE I UJAWNILA NAZWISKA

Wyrazy współczucia dla Rodziców Ani, ale także dla wszystkich, którzy dopuścili do tej sytuacji. Jestem rozgniewana, ale bardziej przerażona tym co miało miejsce. Oburza mnie strona internetowa tej szkoły - nie można uogólniać, ale po tym co się stało - takie hasła programowe, do tego jeszcze z błędami... to beznadziejne.

Do wszystkich...

...kto wybiera się do rzeczonej dzielnicy Gdańska na prywatny "wywiad" ze sprawcami? Są jacyś odważniejsi?...

...czy pozostajemy na utyskiwaniu na kaleką sprawiedliwość?

Zmobilizujcie się, nie wierzę przecież, że nie można wyłuskać nazwisk - to robota na kilka godzin. A "rozmowa" z tymi zwyrolami - jeszcze krócej.

Kiedy sobie pomyślę, że to mogła być np. moja siostra... Ale może to ja po prostu jakiś przewrażliwiony jestem.

Komu jeszcze przeszkadza bierność?

z drugiej strony...

to moglo sie zdarzyc po szkole, wtedy nauczyciela i tak by nie bylo...jesli sprawcy nie zostana surowo ukarani to tylko umocni moje poglady JAKI BEZNADZIEJNY JEST TEN KRAJ a przy obecnym prezydencie i rzadzie robi sie jeszcze bardziej beznadziejny

do Anusi2201

Niestety rodzice sa ,, bardzo winni ,,sana jestem matka 13 latki, i to ja jestem odpowiedzialma, za jej moralna odpowiedzialnos wobec życia . To ja wpajam mojemu dziecku co jest dobre a co zle . I jeszcze raz powtażam to nie nauczyciele odpowiadaja za pomysły naszych dzieci . Ich wina to taka że nie było ich tam gdzie byc powinni .

NIe dość, że współczesna młodzież w więkrzości nie potrafi mysleć logicznie

nie potrafi pisać i czytać poprawnie ( dysleksja i inne debilizmy) to jeszcze jest bandą tchórzy!!! Ta cała wasza klasa to tchórze bez honoru!! POzatym co do tych zwyrodnialców to zorganizował bym w najblizszym czasie ich "export" na plantację niewolników w okolicach Foggi czy Bari, bo tylko do tego się nadają!! No i zobaczyli byśmy jacy z nich "twardziele" na miejscu rodziny zgwałconego i zamordowanego przez nich dziecka zorganizował bym to wcześniej czy póżniej, a to nie jest takie trudne wcale!!!

Ja dziś na swej drodze natknełam się na ekshibisjonistę.

Nie było to miłe, i nie odczułam tego jako komplementu. Niby, że ładna jestem i dlatego to zrobił. Zniesmaczyłam się i mam zepsuty cały dzień, a może i więcej.

Co do wszyskich zwyrodnialców gwałcących kobiety czy też ineczej je molestujący. To nie ma to nic wspólnego z tym, że kobieta musi być łada, młoda i skąpo odziana. Znam przypadek kiedy została zgwałcona około 60 letnia zakonnica. Trudno tu powiedzieć, że prowokowała ubiorem czy urodą.
do góry