Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zabiłabym gołymi rękami!!!!!!!!!!!!!!!!Brak słów zamknąc tych zboczeńców!!!!!!!!A klasa to grupa tchórzy i uważam,że każdy z nich jest tak samo winny śmierci dziewczyny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój syn przeszedł takie rzeczy w liceum."Przywódca" zdaje się studiuje prawo (tragiczne). To dopiero będzie prawnik w przyszłości. Mam nadzieję, że zapłaci kiedyś za to co zrobił, jak nie on, to jego dzieci. Chociaż taki syn... nie powinien ich mieć. Złych genów się nie powiela.Skończyło się chorobą, długotrwałym leczeniem i właściwie spory potencjał intelektualny został zaprzepaszczony. To już nigdy nie będzie taki czlowiek jaki mógłby być. Niewiele brakowało, żeby koniec był taki jak u Ani. Kwalifikacja czynu jest oczywista-to tak jak w przypadku mojego syna- morderstwo. Dziewczynka nie zyje a mój sym bezpowrotnie został pozbawiony paru rzeczy. To też rodzaj smierci. W wypadku mojego syna ta klasa też nie reagowała, chociaż wszyscy wiedzieli, ktoś tam współczuł.... W wypadku klasy Ani zostawmy te bajki, że ktoś próbował coś zrobić. Przez 20 minut? Gdzie była nauczycielka? Sąd opiekuńczy ponoć ich czeka. Zwyrodnialców? Rodzice powinni zapłacić ogromne pieniądze. Jak takim mamuśkom i tatuśkom co to chronią swoje bachory dobrze, ale tak dobrze uderzy po kieszeni to może coś do tych wyjałowionych łbów dotrze. Pieniądze dla rodziców. Mogą przekazać na jakiś cel zrobić co trzeba, co chcą. Mam nadzieję, że rozumiecie, ze nie chodzi mi o pieniądze, ale ta współczesna hołota to najlepiej rozumie. A to nianiusie od poczatku, opiekunki odpowiedni system kar (tzn. bez kar, bezstresowo its.) zrpbiło to co jest. a poza tym temat rzeka. Przyczym jest trochę więcej, ale tu nie miejsce.

nasze państwo

zdecydowanie mamy brak autorytetów,w obecnych czasach autorytet to piniądze, nie ma szacunku dla samego siebie i dla otoczenia. Pewnie niech reforma szkolnictwa wprowadza wychowanioe seklsualne juz od żłopka.Pewnie policji będą sie tłumaczyc ze tylko praktyke robili tego czego sie nauczyli.Co bedzie z tymi chłopcami którzy to zrobili, co bedzie z pozostałymi dziecmi tej klasy. Co by nie było to i tak za mała kara,tym rodzicom Ani nikt juz nie zwróci córki.Do czego jeszcze popchniemy nasze dzieci. Nalezy sie głębiej zastanowic co bedzie dalej???

jaki wymiar, czego ??? sprawiedliwości

jedyne słowo jakie funkcjonuje w rzeczywistosci to w słowniku, czas rozliczać się bez wymiaru,sądu i ich sprawiedliwości w pierwszej kolejności wziąć się za nich

Niech coś zmienią w ustawach

..rażące kary, grzywny, prace na rzecz państwa bez pensji..po co leczenie- szkoda naszych podatków na takich zbirów!

Giertych niech coś zrobi!!!!!
A Ci studenci niech dadza mu spokój..może jak wrócą mundurki i jakaś zasada w tych szkołach coś sie poprawi.

generał 2006-10-25 12:13

Bona facille mutantur in peius "---- /Kwintylian/

co sie wyklada --To co dobre , łatwo zmienia się na gorsze

PODAJCIE NAZWISKA !

Dyrektor szkoły ?

- Nic na to nie wskazywało - twierdzi dyrektor szkoły w rozmowie z "Dziennikiem Bałtyckim". - Była to wychowawczo trudna klasa, ale wychowawczyni i pedagodzy na bieżąco pracowali z uczniami, żeby wyjaśnić pojawiające się problemy. Połowa klasy znała się jeszcze ze szkoły podstawowej. Ta dziewczynka nie sprawiała problemów. I z drugiej strony - nie mieliśmy sygnałów, żeby potrzebowała jakiejś pomocy. Z tego co wiem, była pogodna.

jak to mozliwe ze nikt nie pomogl tej dziewczynie??, widocznie inne kolezanki z zazdrosci nie pomogly !!
i co wyrosnie z takich bachorów, szkoda czasu psychologa!!!

Marysieńka:

słuchaj, ja studiuję psychologię, zajmuję się nią od lat i w głowie mi się nie mieści tłumaczenie drani...

Myślę, że to kwestia pewnych etycznych zasad, procedury i definicje psychologiczne są W TYM KONKRETNYM WYPADKU bardziej do zasłaniania własnej słabości niż właściwego postępowania.

gimnazjum 2

Dzielnica w ktorej znajduje sie to gimnazjum jest beznadziejna. Pelno pijakow i meneli, marginesu spolecznego to co sie dziwic. Do gimnazjum rejonowego musza przyjac wszystkich. Co do winny to winni sa wszyscy po kolei. Co robila reszta klasy, miala doskonale widowisko. Kilka -nascie lat przy budowie autostrady o chlebie i wodzie przez caly dzien to gowniarza odechcialoby sie wybrykow

Klasa nie dała rady??? Smieszne!

To jest klasyczny przykład - szkoda ze tylko tak TRAGICZNY!!! - jak obojetni i niewrazliwi są dzisijsi nastolatkowie!Jak cala klasa mogla do czegos takiego dopuscic??? Sama uczylam w gimnazjum przez 3 lata jeszcze do konca tego roku szkolnego i wiem ze nastolatkowie bardzo latwo potrafia sie zalamac i bardzo czesto mysla o samobojstwie! Trzeba miec to w pamieci jak sie innym robi GLUPIE zarty - to do was malolaty! A swoja droga - nauczyciel NIE MA PRAWA OPUSZCZAC KLASY W CZASIE LEKCJI!Ma obowiazek siedziec 45 minut i nic innego procz dopilnowania klasy nie jest w tym momencie wazne! To przestroga dla nauczycieli. Mam nadzieje ze biedna Ania bedzie szczesliwsza tam gdzie teraz jest a rodzinie skladam głębokie wyrazy wspolczucia

Mieszkam obok

Mieszkam obok tej szkoły i w 15 min dowiedziałbym się gdzie miejszkają te gnojki, a że w tym kraju nie ma sprawiedliwości wymierzyłbym ją sam. Życie za życie. A dzieciaki miały beke napewno, ale są jakieś granice i nie ma czegoś takiego że nie pomagało, cała klasa na 3 chłopaczków to bzdura, są współwinni i każdy obecny powinien ponieść konsekwencje!! Nic nie wróci życia młodej dziewczynce ale winni a jest temu winna cała klasa powinni za to odpowiadać.

NO TAK PSYCHOLOGOWIE BEDA TLUMACZYC TYCH ZWYRODNIALCOW. NIC INNEGO SIE NIE SPODZIEWAM. A GDYBY TAK ICH DZIECKO ZALATWILI W TEN SPOSOB. NIE MA WYTLUMACZENIA ZA TAKI CZYN

NIKT Z KLASY NIE POSZEDł PO NAUCZYCIELA !!!

Nikt nie zareagował.
Nauczyciel może wyjść z klasy w czasie lekcji - ale NIE NA 20 MINUT!!
Wg DB: Wychowawczyni zadzwoniła też do domu poszkodowanej i poinformowała o wszystkim 19-letniego brata ofiary, myśląc, że rozmawia z ojcem"

Ja piernicze... to wychowawczyni nie wie z kim rozmawiała ??
To jakiś obłęd.

Moja żona też uczy w gimnazjum, też wydzwania po rodzicach. Nigdy nie uważa sprawy za załatwioną jeżeli nie rozmawiała z rodzicem /opiekunem dziecka.

Po kolei: gówniarzy oskarżyć o spowodowanie śmierci i sądzić jak dorosłych !!! Panie Ministrze Ziobro możesz nawet wydać ZARZĄDZENIE w tej sprawie- a jak jakis mędrala z Helsińskiej Fundacji powie, że to nie humanitarne- to kij mu w oko. Albo w co innego, i skakankę na drogę.

Reszta dzieciaków z klasy.. szkoda słów .. wytatułowac im na czole.. "ja też zabiłem Anie bo jestem tchórzem" albo coś takiego.

Dyrektorka szkoły która nauczycielce w czasie lekcji zleciła inne zadania -BO TO ONA JEST WINNA- i nie zapewniła nadzoru pedagogicznego- na bruk. I sprawa sądowa o brak nadzoru nad powierzonymi dziećmi.

Co zrobić z rodzicami - nie mam pomysłu....

Anusia 2201

To nieprawda, że rodzice nie są winni. W większości bagatelizują wybryki małolatów, bo uważają, że biedne dzieciaczki musza się trochę wyżyć i oni się tak tylko bawią. Matka jednego z chłopaków, który pobił koleżankę mojej córki przy całej klasie stwierdziła, że zgłaszając sprawę na policję zrobiłam jej synusiowi wielką krzywdę, bo on nie bił koleżanki, on ją tylko trzymał!!!!!!!! a inni bili. Jak rodzice mają takie podejście to czemu tu się dziwić.

Nie da się ukrywać w nieskończoność...

Na pewno wieść już w miasto poszła o konkretnych nazwiskach, ciężko ukryć coś takiego, zwłaszcza z powodu wieku "świadków". A ja naprawdę chcę wierzyć, że poznamy nazwiska tych sk***li... Tylko wtedy ma to jakiś sens, tylko wtedy warto wierzyć w karę...

...naprawdę sądzicie, że ci zwyrodnialcy odczuwają teraz jakąś winę? Niech więc chociaż poczują strach...

czy ktoś nie zauważył dziwnej reguły?
im więcej mówi się o zasadach, wartościach itp. - tym tych zasad i wartości coraz mniej.
Pewnego dnia przechodzą deptakiem na Żabiance z okolicznej szkoły wypuszczono młodzież - gdyby nagrać treść rozmów i puścić w TV - wyszłoby same "pikanie" - i ze zgrozą należy zanaczyć że w tym brylowały przeważnie dziewczyny!

aniusia2201

skoro znałaś Anię to może i tych bydlaków.

Jeśli tak to podaj ich nazwiska!!!

Pisząc o marszu

miałam tylko nadzieję, że pokażemy iż nie godzimy się jako rodzice na bandytyzm w szkole i tuszowanie takis spraw. Nie wiem co możemy zrobić wiecej aby pokazać że jest bardzo bardzo źle. Wiem i każdy myslący wie, że należy zacząć od siebie. Wiem też że ludzie nie chcą się wtrącać w różne sprawy. Wiem też że jako mama 13 letniej dziewczyny boję się o nią. Wiem też, że w szkołach dzieci lepiej uczące się i grzeczne mają problemy, są wyśmiewane wyzywane od kujonów i społeczniaków. Wiem też że rodzice na wywiadówkach udają że ich dzieci nic nie zrobiły ( to przecież takie aniołki). Nie wiem co można zrobić ale zrobić coś trzeba. To mogło spotkać każdego z was.
do góry