Widok

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie wypowiedź @sam'a. Cytuję:
"żaden facet matki z dzieckiem na głowę sobie nie weźmie ot tak".
Zatem pytanie co znaczy "ot tak"? Czy samotna kobieta, która wychowuje dziecko/ci nie może być wartościową partnerką?
Poza tym absurdalnie dla mnie brzmi "nie weźmie sobie na głowę". Ja tam wolę chodzić po ziemi, niż siedzieć na czyjejś głowie :P A tak na poważnie dlaczego ma brać na głowę? Chodzi o stworzenie normalnego, partnerskiego związku.
Mam już swoje lata, większość samotnych facetów w moim wieku, też jest już po przejściach, często mają dzieci, zatem czy ja jestem gorsza od nich?

Bardzo chętnie wysłucham osób, którym może udało się stworzyć takie związki. Może panowie mnie trochę podbudują i się okaże, że mam jeszcze w życiu jakieś szanse, bo nie wszyscy myślą, jak @sam :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
@sam - zapomniałam dodać, ze nie mówię o kochance za pieniądze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@M-a-j-k-a
ale chyba jedno nie wyklucza drugiego? ;) kazdy zdrowy zwiazek nie zamyka partnerow jedynie w swoim obrebie, i jak najbardziej wskazany jest obszar 'dla siebie' (swoich pasji, znajomosci, zainteresowan...) poza domem (bez skojarzen :D) ;)
@mmm - czy Ty na pewno jest mężczyzną??? :-) bo aż mi się nie chce wierzyć, żebym tyle razy się z Tobą zgadzała :D

a wracając do tematu - masz w 100% rację, z podkreśleniem ZDROWY związek. Jestem jak najbardziej za, po prostu chyba zapomniałam, że takie też są...
@M-a-j-k-a
a swiatem rzadzi jakas regula ze kobiety moga sie zgadzac jedynie z kobietami a mezczyzni z mezczyznami? ;)

no wlasnie, a sa takie prawdziwe, zdrowe zwiazki? bo swiat idealny lekko sie rozjezdza z tym realnym ;)
@mmm - nie ma takiej reguły, ale jakoś tak mi wychodzi :D

Ja chcę wierzyć, że są takie związki. Zresztą, nieliczne, ale znam takowe.
@M-a-j-k-a
milo ze niektorym sie udalo ;) a zaobserwowalas co sprawilo ze sa szczesliwi? ;)
@Majka
tak mi się powiedziało, coby było ładniej :)
Mąż to tylko papier ale wiem, że czasem ma wpływ na zachowanie drugiej strony. Zresztą nie tylko taki papier ;)
Więc wolę partnera, takiego do wszystkiego, który będzie moim kumplem też! O.
:D
@mmm- ciężko stwierdzić. Chyba brak złotego środka. Myślę, że dojrzałość obojga + na pewno uczucie.

@M30+ - papierek potrafi zmienić wiele, nie tylko zachowanie. Jak chcesz potem "rozwiązać papierek" to dopiero jest problem. Tzn. nie musi być, ale może :-)
@M-a-j-k-a
tak, masz racje, nie ma reguly ani algorytmu po zastosowaniu ktorego bedzie sie szczesliwym ;)
a moze na randke warto wybrac sie na spacer do lasu, parku albo, jak juz ktos wyzej zauwazyl nad morze? wtedy nikt za nikogo nie placi ;)
Każdy musi się starać znaleźć własny :-)
@mmm - to nie ten wątek :-)
Ale, jak zwykle, rację mogę Ci przyznać :D
a racja :D
chociaz w tej dojrzalosci cos jest... ;)
myślę, że w dojrzałości jest wiele :-)

i nie chodzi mi wcale o wiek :D
Mało ważne jaki wątek grunt, że przekaz właściwy ;)

@sissel
wlasciwy to pojecie subiektywne ;)
"a racja :D"

cieszę się, że Ty mi również :-)
tak, jeden jest dojrzaly w wieku 30 lat, a drugi umiera jako emocjonalne dziecko ;) wszystko kwestia doswiadczenia ;)
Obiektywnie dwie osoby przyznały Ci rację ;)

Podsumowanie:

Wątek dyskusyjny porusza temat związków samotnych matek z mężczyznami, analizując stereotypy, doświadczenia i perspektywy obu płci. Uczestnicy debatują nad tym, czy mężczyźni akceptują partnerki z dziećmi, jakie są wyzwania w takich relacjach oraz czy możliwe jest zbudowanie szczęśliwego związku w takiej sytuacji. Dyskusja obejmuje różne punkty widzenia: od sceptycznych opinii o trudnościach wychowawczych i emocjonalnych, przez pragmatyczne analizy warunków sukcesu, aż po optymistyczne przykłady udanych związków. Uczestnicy podkreślają znaczenie szczerości, dojrzałości emocjonalnej, wspólnych wartości oraz gotowości do pracy nad relacją. Wątek zawiera również osobiste doświadczenia, rady oraz refleksje na temat miłości, odpowiedzialności rodzicielskiej i możliwości szczęścia po rozstaniu.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry