Widok

Savoir vivre czyli winietka dla osoby towarzyszącej

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Część z moim gości weselnych jest osobamy samotnymi. Jednakże większość z nich przyjdzie z osobą towarzyszącą. Jak powinna być zatytuowana winietka dla osoby towarzyszącej skoro nie znam ani jej imienia i nazwiska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdy goście będą potwierdzali swoje przyjście to warto zapytać się o imię i nazwisko osoby towarzyszącej. mnie parę razy tak pytano i nie czułam się urażona bo trudno żeby znać szczegółowe dane osób, z którymi spotykają się nasi kuzyni, kuzynki itd. :)
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
nie widze nic złego w tym, by zadzwonić do gościa i zapytać jak nazywa się osoba towarzysząca ...
Ja pytałam o imiona i nazwiska. A jeśli nie będziesz miała takiej możliwości to możesz napisać: Osoba towarzysząca Annie Kowalskiej. (NIE: Anny Kowalskiej - ta osoba nie jest jej własnością) ;)
dokładnie tak jak piszą dziewczyny: zadzwoń i zapytaj - zawsze będzie to lepiej wyglądało niż napisanie "Osoba towarzysząca" :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
jeslinie powiedza ci z kim przyjdą to piszesz tak:

Osoba towarzysząca
Anny Kowalskiej

jest wtedy jak najbardziej OK i problem z głowy
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko jak Ci będą podawali szczególnie nazwiska tych osób towarzyszących to jeszcze się upewnij jak się dokładnie pisze bo już różne przekrecenia byly z nazwiskami i wtedy jest wpadka
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi :) Dzięki Wam udało mi się rozwiazać problem.
Pozdrowionka
Ostatnio, byłam na weselu znajomych i obok siedziała para, mężczyzna był przyjacielem Pana Młodego. Na winietkach było napisane "Jan Kowalski ",a na drugiej "osoba towarzysząca Jana Kowalskiego". Dziewczyna bardzo się zdenerwowała , że jest tylko "osobą towarzyszącą" i cała imprezę wypominała to swojemu partnerowi, ponieważ byli parą już 16 m-cy,więc Młoda Para powinna o niej wiedzieć. Po ślubie dowiedziałam się od znajomych,że winny bł chłopak ,ponieważ powiedział Młodym, że niewie z kim przyjdzie ;) Tak więc , warto obdzwonić znajomych i popytać, ale niestety czasem bywa i tak...:)
image

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

do góry