Widok

Se popadało..;)

image

Nauczony doświadczeniem i z poczuciem misji, narzuciłem sztormiak, w łapkę wziąłem solidną brechę i poszedłem zakładać dekle od studzienek (do Saura ani do Melioracji nie szło się dodzwonić).

Zdjątko zrobone o 19:53. Jakiś kwadrans później dało się zamknąć wcześniejszą studnię niż ta, widoczna na zdjęciu, fontanna.

Ostatnią, najniżej, udało się zamknąć tuż przed 22, jak napór wody zmalał i znalazłem dekiel, jakieś 15m dalej :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A tak to wyglądało kawałek niżej:

https://www.youtube.com/watch?v=x4SGT44omrQ&feature=youtu.be

Kilku "geniuszy", którzy MUSIELI przejechać, utknęło jakieś 100-150m wyżej. Potem ich lawety wyciągały ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fajne zajęcie na deszczowy wieczór ;)
Ja obserwuję z okna Radunię.... I tak myślę kiedy i gdzie sie wyleje nadmiar tej wody.... Zostało ok. 30 cm do niższego murku. Może być nie ciekawa noc dla wielu. Moja chatka na szczęście nie jest tak nisko jak sąsiadów - my idziemy spać bez obaw :) Rano zobaczę ja to sie skończyło ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z Radunią może być problem.
Deszcz nieco osłabł, ale główna fala dopiero do niej dociera. Kiepsko będzie, jeśli choć trochę przykorkuje się odpływ (choćby gałęziami i śmieciami spłukanymi z ulic).

> Fajne zajęcie na deszczowy wieczór ;)

ROk temu było gorzej.
Teraz tylko jeden dekiel odpłynął. Reszta była przy studzienkach.
Wtedy, z jakimś sąsiadem, szukaliśmy dwóch... ale dzięki temu dzisiaj wiedziałem, gdzie szukać ;)
O k..wa... jest źle :/

Pada dużo słabiej ale gdyby nie ciemność, mógłbym zrobić identyczne zdjęcie.
Znowu wywaliło dekle ze studzienek... znaczy.. odpływ nie nadąża :/

Ubezpieczenia podrożeją ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@sadyl, jakbyś potrzebował pomocy to daj znać.
@Kocio:

Dzięki. Mieszkam na piętrze ;)
Ale jeśli chcesz mi dodać otuchy, to wpadaj :D

BTW: właśnie się dowiedziałem, że sąsiadkę piętro wyżej (na szczęście - nie nade mną) zalewa woda z dachu.
Ma mieszkanie świeżo po remoncie... nie wiem, czy ubezpieczone (na pewno nie u mnie) :/
Ale dach to części wspólne a wspólnota raczej ubezpieczenie ma :)
Nie pada źle , pada też źle , nie dogodzisz ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogę Ci prywatnie wyjaśnić...na Forum tego robić nie będę ;)
Tu jest sytuacja, eufemistycznie mówiąc: nieco zagmatwana.
Oczywiście.. wpełzłem na poddasze i porobiłem zdjątka.
Spróbujemy powalczyć.. ale przekonania do skutku nie mam.

Aaaa... i już wiem, że mieszkanie nie było ubezpieczone. Ale będzie.. na przyszłość. I nawet wiem, kto to ubezpieczenie zrobi :D
> nie dogodzisz

Rozumiem, że to twoja, prywatna opinia, wynikająca z doświadczenia? ;>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a w jakiej firmie ? i dlaczego tam ....

P.S.
Ubezpieczenie mi się skończyło kilka dni temu , pada już drugi dzień, a sadyl świnia nie chce doradzić w jakiej firmie ubezpieczyć 4 kąty , jeszcze tak tydzień popada i powódź będę miał
> sadyl świnia nie chce doradzić w jakiej firmie ubezpieczyć 4 kąty

sadyl świnia może ci ZROBIĆ ubezpieczenie.
Od doradzania jest "wujek dobra rada".
Nikt mi za doradzanie prowizji nie płaci ;]

BTW: dobrze po pólnocy, polazłem w gaciach i sztormiaku, z brechą w ręku, obadać sytuację.
Zamknąłem dwa dekle.
Okazało się, że nie jestem jedynym wariatem, łazącym nocą w gaciach po mieście.
Spotkałem dwóch ludków, którzy w gaciach i klapkach "szli na miasto" zdjątka robić ;)

Kocham moją dzielnię :D
@sadyl świnia może ci ZROBIĆ ubezpieczenie.

no właśnie nie może, jakby mógł to by pewnie zrobił ... ;P

@Od doradzania jest "wujek dobra rada".

wujek też musi skonsultować od czasu do czasu swoją wiedzę z "ekspertem" (entuzjastą danego tematu) ;P

@Nikt mi za doradzanie prowizji nie płaci ;]

Nie samą prowizją człowiek żyje, ale jak już nie możesz bez tej zapłaty się obejść to - Bóg zapłać, a teraz polecaj ;P
Nieźle tam Wan popadało, nieźle.
http://www.wykop.pl/link/3270389/trojmiasto-pod-woda/
No popadałoooo !....Gdańsk masakra, u mnie większych podtopień nie było ale tunele w wodzie. Mam dobrze położoną chatę,nawet kałuż większych nie ma. Ze strachem patrzyłam jedynie na oczko wodne bo tam rybki z przychówkiem urzędują,szkoda by było gdyby na trawniku wylądowały.Na szczęście obyło się bez ofiar. Kurde, co to za lipiec się pytam?!?
No i noc za nami. Na razie ładne słonko świeci :o)
Radunia jakoś nie wylała, przynajmniej nigdzie w pobliżu mojego domku. Na podwórku nawet kałuży nie ma. Nic nie zalało, drzewa stoją. Nie ma strat, więc jest ok :) Ale fotki z różnych miejsc trójmiasta pokazują, że było ciężko. Gdańsk pływa... Współczuję tym co mają ręce pełne roboty po ulewie i tym co nie mogli sie rano dostać do pracy. Oby to już był koniec deszczu na ten tydzień....
Rozumiem, że nie ma się co spieszyć z powrotem do Gdańska (???)
Kiepsko jest. PKM stoi, bo nasypy rozmyte - czyli to bardziej kwestia tygodni niż dni.
Tramwaje nie jeżdżą a komunikacja zastępcza nie wyrabia. Wszędzie korki.
Koleżanka próbuje się dostać na Łostowice na 8 do pracy. Dzwoniła przed 9 - utknęła gdzieś w okolicach Kartuskiej

Weekend ma już być bezdeszczowy. I oby tak było, bo teraz nawet niewielki deszcz to będzie powtórka. Wszystkie zbiorniki retencyjne są przepełnione a niektóre wręcz wylały.

Ale za to jest szansa na grzyby w okolicznych lasach :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też sobie dzisiaj o grzybach pomyślałam :)

Inne tematy z forum Hydepark

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

do góry