Widok

Se popadało..;)

image

Nauczony doświadczeniem i z poczuciem misji, narzuciłem sztormiak, w łapkę wziąłem solidną brechę i poszedłem zakładać dekle od studzienek (do Saura ani do Melioracji nie szło się dodzwonić).

Zdjątko zrobone o 19:53. Jakiś kwadrans później dało się zamknąć wcześniejszą studnię niż ta, widoczna na zdjęciu, fontanna.

Ostatnią, najniżej, udało się zamknąć tuż przed 22, jak napór wody zmalał i znalazłem dekiel, jakieś 15m dalej :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdjęli cały wątek.
@Aradash: czy to na twoje życzenie?

Bo jeśli nie, to decyzja administracji portalu jest zupełnie niezrozumiała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ sadyl

Napisałem do Ciebie u Aradasha i pojawił się komunikat że wątek zablokowany. Co się dzieje, woda wdarła się na portal ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ZJ:

Zajrzyj na wątek Aradasha. Tam o tym rozmawialiśmy.
@"władze Gdańska bezczelnie ogłosiły wszem i wobec na całą Polskę, że zdały egzamin i było lepiej niż 15 lat temu" ;P

w sumie jak czytać ze zrozumieniem to faktycznie mają rację - rozpierducha jest większa ;]
A taka jest ocena działań antypowodziowych po 15 latach od poprzedniej powodzi, podaję link:

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/300909-zdalismy-egzamin-reakcja-wladz-gdanska-na-powodz-w-miescie
> Reszty nie ruszam ;P

A ja sobie wyhodowałem szmaciaka przed domem.
Zdjątka niestey nie pstryknąłem...ale wypisz-wymaluj szmaciak :D

Zapadała mi się ziemia. Wręcz.. przetoka się zrobiła do kanalizy sanitarnej.
Rok temu z tym walczyłem. Melioracje stwierdziły, ze nie ich kanaliza, tylko Saura.. a Saur olał (Panie.. to szczury..)

W tym roku przetoka się zrobiła na jakies 10 cm średnicy,

Wziąłem piankę wysokoprężną. Założyłem na jej wylot jeszcze z 60 cm wężyka PVC...i napsikałem jakieś 2/3 zawartości do dziury. Aż pojawiła się na wlocie.
Następnego dnia wyrósł kalafior z pianki. Toczka w toczkę wyglądający jak szmaciak :D

Sąsiadka wie już (poglądowo) jak wygląda szmaciak... a od wczoraj wiiem, że moje sadzenie siedzunia było skuteczne, bo ani woda z jego "korzeni" nie wypływała..ani tam nie wpływała. Dziursko uszczelnione :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Borowiki, prawdziwki, koźlarze, kurki i..... szatany. Maślaków (tych prawdziwych) nie ma wcale, jedynie kilka miodówek, podgrzybków też nie ma.

Reszty nie ruszam ;P

To tak z ostatnich kilku audytów w lesie
Mam jeszcze niezużyte do końca zeszłoroczne :D

Ale.. od przybytku głowa nie boli... szczególnie, ze samo zbieractwo to frajda.. a czeluście mego zamrażalnika wiele zmieszczą :D
Hehe...to zapyrtalaj bo gdzieś te łany płachetek trzeba przerobić ;-)
btw:

@μ:
Nie będziesz żałowała wyboru farby.
Lecę drugą warstwę po suficie..
Nie różni sie nakładaniem, kryciem, kapliwością.. a przede wszystkim: efektem końcowym, od Flutex 2s. Jedynie ceną :D
> uwielbiam zbierać ,przetwarzać i zjadać

@inka²:
W skrytości, coś Ci powiem:
Królik na winie to pikuś. Zakład z μ to pikuś...
Zapierdalam z kuchnią, żeby się przed sezonem grzybowym wyrobić :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam jeszcze inny temat. Tak obok "Se popadało"

Dziś był Tour de Pologne (Podkarpacie). Mnóstwo moich znajomych w tych terenach mieszka, przez które tereny właśnie prowadziła trasa.

Z uwagą oglądałem dzisiejszą transmisję.
Mam tak samo. Wiele rzeczy w życiu lubię;-) robić;-) Choć życia nie doceniam.
Niech będzie duużo i zdrowych ;-)...uwielbiam zbierać ,przetwarzać i zjadać ...mniaaam
W ostatnią niedzielę wracałem do domu z Giżycka/Mikołajek to w Puszczy Piskiej stało mnóstwo ludzi z grzybami i borówkami (jagodami).

Jest wilgotno więc będzie grzybów coraz więcej.
Dla mnie masz piękniej ;-p
Grzyby są?!? Pora ruszyć w las :-D
Wcale nie mam piękniej, tylko inaczej. Do rzeki mam 1 km w linii prostej a 2 po zakrętach.
Zacząłem od wczoraj zbierać grzyby. Z takich co znacie to kurki, koźlarze i podgrzybki złotawe, wychylają się też maślaki. I całą furę tych, co nie zbieracie, w tym muchomory rdzawobrązowe i czerwieniejące oraz gołąbki bagienne i płowiejące.
Cyt. "Teren się po prostu zapadł. Pytanie..dokąd?

1000 lat w dół.

Może Ci od bursztynu by przekopali teren? Badań archeologicznych nie trzeba by było robić;-)))
Cyt. jest pięknie, las dookoła, rzeczka Bolszewka w pobliżu

Czyli co? Gdańska już nie polecasz? Czy jak to mam rozumieć?

Wszyscy do/w okolice Wejherowa walą? Jakie ku temu są przesłanki?
Coś mnie dzisiaj zastanowiło....

Idąc na spacer z suką w okolice ul. Nakielskiej, byłem przekonany, że będzie tam masa szlamu czy śmiecia naniesiona przez strumień na Małomiejskiej.
Tymczasem poziom terenu ewidentnie się obniżył.
Różnica jest rzędu 20 (miejscami nawet 30) cm.. czyli sporo. Nie wypłukało się to-to. Zniknęłaby warstwa nawierzchniowa.... a trawa nadal jest.
Teren się po prostu zapadł.

Pytanie..dokąd?

Inne tematy z forum Hydepark

Punki z Zabianki (19 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Hotel w Raciborzu (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry