Widok

Se popadało..;)

image

Nauczony doświadczeniem i z poczuciem misji, narzuciłem sztormiak, w łapkę wziąłem solidną brechę i poszedłem zakładać dekle od studzienek (do Saura ani do Melioracji nie szło się dodzwonić).

Zdjątko zrobone o 19:53. Jakiś kwadrans później dało się zamknąć wcześniejszą studnię niż ta, widoczna na zdjęciu, fontanna.

Ostatnią, najniżej, udało się zamknąć tuż przed 22, jak napór wody zmalał i znalazłem dekiel, jakieś 15m dalej :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam jeszcze inny temat. Tak obok "Se popadało"

Dziś był Tour de Pologne (Podkarpacie). Mnóstwo moich znajomych w tych terenach mieszka, przez które tereny właśnie prowadziła trasa.

Z uwagą oglądałem dzisiejszą transmisję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> uwielbiam zbierać ,przetwarzać i zjadać

@inka²:
W skrytości, coś Ci powiem:
Królik na winie to pikuś. Zakład z μ to pikuś...
Zapierdalam z kuchnią, żeby się przed sezonem grzybowym wyrobić :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
btw:

@μ:
Nie będziesz żałowała wyboru farby.
Lecę drugą warstwę po suficie..
Nie różni sie nakładaniem, kryciem, kapliwością.. a przede wszystkim: efektem końcowym, od Flutex 2s. Jedynie ceną :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hehe...to zapyrtalaj bo gdzieś te łany płachetek trzeba przerobić ;-)
Mam jeszcze niezużyte do końca zeszłoroczne :D

Ale.. od przybytku głowa nie boli... szczególnie, ze samo zbieractwo to frajda.. a czeluście mego zamrażalnika wiele zmieszczą :D
Borowiki, prawdziwki, koźlarze, kurki i..... szatany. Maślaków (tych prawdziwych) nie ma wcale, jedynie kilka miodówek, podgrzybków też nie ma.

Reszty nie ruszam ;P

To tak z ostatnich kilku audytów w lesie
> Reszty nie ruszam ;P

A ja sobie wyhodowałem szmaciaka przed domem.
Zdjątka niestey nie pstryknąłem...ale wypisz-wymaluj szmaciak :D

Zapadała mi się ziemia. Wręcz.. przetoka się zrobiła do kanalizy sanitarnej.
Rok temu z tym walczyłem. Melioracje stwierdziły, ze nie ich kanaliza, tylko Saura.. a Saur olał (Panie.. to szczury..)

W tym roku przetoka się zrobiła na jakies 10 cm średnicy,

Wziąłem piankę wysokoprężną. Założyłem na jej wylot jeszcze z 60 cm wężyka PVC...i napsikałem jakieś 2/3 zawartości do dziury. Aż pojawiła się na wlocie.
Następnego dnia wyrósł kalafior z pianki. Toczka w toczkę wyglądający jak szmaciak :D

Sąsiadka wie już (poglądowo) jak wygląda szmaciak... a od wczoraj wiiem, że moje sadzenie siedzunia było skuteczne, bo ani woda z jego "korzeni" nie wypływała..ani tam nie wpływała. Dziursko uszczelnione :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A taka jest ocena działań antypowodziowych po 15 latach od poprzedniej powodzi, podaję link:

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/300909-zdalismy-egzamin-reakcja-wladz-gdanska-na-powodz-w-miescie
@"władze Gdańska bezczelnie ogłosiły wszem i wobec na całą Polskę, że zdały egzamin i było lepiej niż 15 lat temu" ;P

w sumie jak czytać ze zrozumieniem to faktycznie mają rację - rozpierducha jest większa ;]
@ZJ:

Zajrzyj na wątek Aradasha. Tam o tym rozmawialiśmy.
@ sadyl

Napisałem do Ciebie u Aradasha i pojawił się komunikat że wątek zablokowany. Co się dzieje, woda wdarła się na portal ?
Zdjęli cały wątek.
@Aradash: czy to na twoje życzenie?

Bo jeśli nie, to decyzja administracji portalu jest zupełnie niezrozumiała.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (198 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

do góry