Widok

Seks po porodzie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
Jak wyglądał wasz pierwszy raz po porodzie czy odczuwacie jakąś różnicę?
Ja po dwóch miesiącach spróbowałam i w trakcie rozpłakałam się ponieważ moja pochwa jest dużo luzniejsza i nic nie czułam dodam że karmię piersią rodziłam sn z nacięciem.Z tego powodu już nie chcę uprawiać seksu.
Jak myślicie czy pochwa z czasem jeszcze się zejdzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ala, tu super że u Ciebie lepiej

ja niedługo bede dwa lata po porodzie i dalej nie moge sie przemóc, nie miałam pojecia że poród sn może faktycznie zostawić tak głęboki uraz

jeszcze trochę i bez męża zostane :(
no widzisz, czas leczy rany, nawet tam ;)
ala, u mnie było wręcz odwrotnie, aż 5 m-cy po porodzie wydawało mi się, że jest strasznie ciasno i płytko, przy tym mnie bolało, stroniłam od seksu, mama mnie nastraszyła że miała identycznie, a minęło dopiero po drugim porodzie. Gin stwierdziła, że jest nadwrażliwość nerwowa w miejscu, w którym zaczyna się wew. szew (tzn. już blizna wtedy) i no faktycznie właśnie w tamtym miejscu miałam te odczucia. A potem nagle jak ręka odjął i jest super. Nie czuje żeby było luźniej, tak jak przedtem tyle że wrażliwsza na bodźce jestem co potęguje doznania, hehe ;)
ja też polecam Pankau jest świetny
hejka
wracam do tego tematu gdyż chciałam się pochwalić że dopiero teraz (6 miesięcy po porodzie) zaczęłam odczuwać przyjemność i już nie ma tego luzu o którym pisałam wcześniej ,czuję że jest ściślej i razem z mężem jesteśmy zadowoleni.
Dzięki dziewczyny za wasze wsparcie.
Pozdrawiam.
nie ma jak cc wszystkim radzę:)
ja właśnie rodziłam w Wejherowie.
Nie narzekam ani na personel medyczny ani na bliznę poporodową :)
i tu się z Tobą nie zgodzę :P rodziłam w Wejherowie i nie mogę złego słowa powiedziec... tak jak wszędzie zależy to pewnie na kogo się trafi (trafiło)...
OMG :P
za to w Wejherowie szyją beznadziejnie...
(chciałam napisać, że 'do dupy', ale aż tak dokładni to nie są ;) )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No mi tez jakos ciasniej babka chyba zszyla i to nie w Redlowie wcale ;)
I tez s seksem teraz jest spoko, tylko czasu brakuje :P
moze w Redłowie ciasniej szyją ;)
u mnie jest jakos ciasniej niz przed porodem :) dopiero po pol roku przestalam czuć blizne
u mnie jest ok tak jak przed
Ja też jestem zadowolona z seksu po porodzie;-) Po pierwszym synku to wręcz za ciasno było i kilka pierwszych razy bolało. A po drugim w sam raz;-)
agusia, ja sobie zażyczyłam "na 16-tkę", a lek. na to, że na "16-tke" już nie szyją ;) W dzisiejszych czasach szyją na 14-tkę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"nic tylko rodzić bo po porodzie lepiej haha ; autorko wątku niektóre forumki to mają takie waginy że lepsze niż u niejednej dziewicy"

Widocznie jeszcze mało wiesz na temat seksu i fizjologii kobiety po porodzie.

Bo to prawda wiadoma nie od dziś,że z powodu zmian hormonalnych i innych czynników seks może byc lepszy i bardziej satysfakcjonujący po ciąży niż przed.

O ile kobieta nie została źle zszyta i nie ma oporów psychicznych.
nic tylko rodzić bo po porodzie lepiej haha ; autorko wątku niektóre forumki to mają takie waginy że lepsze niż u niejednej dziewicy no i słonia w karafce też mają do kompletu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas lepiej niz przed ciążą :)
Lekarz który mnie zszywał zapytał mojego partnera przy porodzie : To zszywamy na dziewice?" ;)
ale było śmiechu ;))
pierwsze 2 miesiące po porodzie zero króliczkowania bo za bardzo bolało i czułam się nie komfortowo
dzięki dziewczyny za wsparcie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry