Widok

Sentoza Golf - proszę o opinie.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat Sentozy Golf prosze o wpisy.... Lokal wyglada ciekawie ale jest nowy wiec nie ma zadnych opinii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również będę wdzięczna za opinie. Najbardziej interesuje mnie ilość i jakość jedzenia oraz czy jest tam dużo miejsca do tańca. Na zdjęciach niestety niewiele widać.
http://ania1410.wordpress.com/2013/09/12/paulina-pawel/ - dziewczyny tu macie zdjęcia z Sentozy. Miejsce jest piękne. Tu akurat było wesele z okrągłymi stołami i miejsca do tańca przy weselu na ponad 100 osób bylo naprawde wystarczajaco. Jedzenie bardzo dobre. obsluga na 6 z plusem. ciagle zmieniane talerze, wszystko na czas. okolica bardzo zadbana.
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
www.ania1410.wordpress.com
ania.melrose@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję, bardzo fajne zdjęcia :] Miejsce wygląda naprawdę rewelacyjnie :)
A czy mozesz mi jeszcze powiedzieć czy byliście zadowoleni z jedzenia? bo wydaje mi się patrząc na to menu zamieszczone w internecie że jakoś mało tego jedzenia za tą cenę.....
ja tam fotografowałam, to nie było moje wesele :)
ale jedzenia wydaje mi sie, że było dużo. na naszym stoliku - czyli obsługi wesela - niczego nie brakowalo, wiec mysle, ze na stolach gosci moglo byc go jeszcze wiecej.
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
www.ania1410.wordpress.com
ania.melrose@gmail.com
Dziekuje serdecznie. Mysmy w koncu zdecydowali sie na sentoze wiec bede mogla powiedziec wiecej po slubie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ola a kiedy macie ślub? My również poważnie rozważamy Sentoze...jedyna rzecz która mnie zastanawia to że tak mało terminów mieli zarezerwowanych i ze hotel jest zamkniety na okres zimowy...mam nadzieje ze nie splajtują do czasu wesela :P
Ja organizowałam swoje wesele w Sentozie w lipcu 2013r.
i na prawdę nie mam się do czego przyczepić :)
Wszyscy goście zgodnie stwierdzili, że to było najlepsze wesele na jakim do tej pory byli. Miejsce jest piękne, czyste, zadbane.
Ta przeszklona sala na prawdę robi wrażenie.Jedzenia było tyle, że uginały się stoły (miałam menu za 180zł/osoba i myślę, że jak za taką cenę to na prawdę było bardzo dużo jedzenia). Obsługa baaardzo sympatyczna. Dziewczyny uśmiechnięte, życzliwe.

A co do sugestii o tym, że zimą hotel jest zamknięty...
Ej, no tam nawet sklepu nie ma... To myślicie, że turyści zimą przyjadą specjalnie do Sentozy zamiast zatrzymać się gdzieś w 3-mieście? ;P
No a z tego co się orientuję to jest Pole Golfowe niedaleko a zimą raczej w Golfa się nie gra, więc jak hotel ma funkcjonować zimą ?

Mam nadzieję, że pomogłam :) Mam też zdj z wesela ale nie za bardzo wiem jak je wstawić.
Pozdrawiam
Podbijam temat, również rozważam tam wesele :) czy ktoś może się opowiedzieć na temat Sentozy? Przydałoby się więcej opinii :)
Byłam w ten weekend w Sentozie żeby obejrzeć obiekt. Prezentuje się rewelacyjnie... sala jest duża z pięknym widokiem na stawek i las. Ceny w zależności od menu ale trzeba liczyć 200 zł z poprawinami. Jedyny minus jest taki że jezeli planujesz ślub w przyszlym roku to terminy zostały już tylko w maju i od września. Ja załapałam się na ostatni sierpniowy. Jak wychodziliśmy to już kolejna para czekala na ogladanie sali więc moze być cięzko...
Dziękuje za odpowiedź :) Nam pasuje i maj i wrzesień więc też gites :) Ciekawa jestem tego miejsca... niebawem się tam zjawimy :]
Hej! Ja mam tam wesele w lipcu 2014, więc podzielę się wrażeniami;) Też mieliśmy obawy, bo nowa sala, ale wszyscy, których spotkaliśmy (kamerzysta, orkiestra, dj) chwalą jedzenie i samą salę.
Będzie pięknie!!!;)
Natalia a jakiego DJ bierzesz?
W takim razie będę wdzięczna jeżeli podzielisz się wrażeniami po ślubie :D w głównej mierze chodzi mi o jedzenie czy jest smaczne oraz czy jest go dużo :) (my wzięliśmy menu za 190 zł) Odnośnie dj-a nie ukrywam ze mamy spory problem, ponieważ większość z tych polecanych ma już zarezerwowane terminy na przyszły rok :( w związku z tym może możecie mi kogos polecić?
my na wesele mamy orkiestrę z Tczewa- sprawdzona kapela, słyszeliśmy ich u znajomych. Z kolei na poprawiny wzięliśmy DJ Gucia z Pruszcza Gdańskiego. To z polecenia znajomych, którzy też go mieli na poprawinach i mówili, ze gości bawili się lepiej niż na weselu;) Spotkaliśmy się z P. Andrzejem Ślusarczykiem i od razu widać, że człowiek zna się na rzeczy- zapowiedział nam, że nie ma żadnych playlist z naszej strony (poza kilkoma utworami, które są dla nas ważne), bo on i tak dostosuje muzykę do ludzi. No i cena- poprawiny max700 zł w zależności do której będą;) a wesele plus poprawiny to koszt ok 2000 zł. Dodam tylko, że za orkiestrę płacimy 3500 zł ;) Więc porównanie jest!
My menu ustaliliśmy sobie sami. Zupełnie inne niż jest na stronie;) razem z poprawinami wejdzie ok 200-210 zł! Dziewczyny za 8 tygodniu podzielę się wrażeniami;)
I jak wrażenia po weselu w Sentozie?
My również rozważamy wesele w Sentozie. Byłam tam już jako gość i pewne rzeczy mnie martwią :-(. Jak np.siedzenie przy zabrudzonych talerzach :-( .Do jedzenia nie mogę się przyczepić bo naprawdę było dużo i smacznie.Takich zrazików nigdy nie jadłam, były przepyszne!
Kiedy brałaś udział w uroczystości bo ja nie dawno byłam na jubileuszu, i obsługa spisywała się na medal. W przyszłym roku zamierzam w Sentozie zorganizować Komunie.
hej dziewczyny;) ja już po! Wszystko się udało. Bardzo polecam to miejsce- sceneria bajeczna, kontakt z obsługą świetny ( szczególnie z Panią Teresą-menagerką obiektu), jedzenie gościom smakowało. (Ja jako Panna Młoda nie mogę za bardzo wypowiedzieć się w tej kwestii, bo byłam wszędzie tylko nie przy stole;)
co mnie pozytywnie zaskoczyło:
za poprawiny płaciłam za rzeczywistą ilość osób
dekoracja sali w gratisie (zresztą sala jest tak piękna, że niewiele trzeba;)
i generalnie wszystko na naszą korzyść.
Jeżeli macie jakieś pytanie, to chętnie odpowiem;)
Pozdrawiam
Link do zdjęć z Sentozy:

https://plus.google.com/photos/114824453780073497979/albums/6044467052267582065?authkey=CMmkmJqrm6vHOw

Było super, jedzenie 1 klasa, miejsca wystarczająco dla 130 osób pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bluenote wyglądałaś pięknie !! :) Mogłabyś podać namiary na fryzjera, kosmetyczkę i osobę która robiła Ci bukiet ?? :) Byłabym bardzo wdzięczna !!! :)
image
Na zdjęciach widać, że na stołach trochę pusto. Czy jedzenia było wystarczająco i mniej więcej przy jakim koszcie menu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam:)
Mam pytanko czy robilas poprawiny np. w wiacie grillowej czy tam jest tyle miejsca na gości???I jak z noclegami czy w pobliżu sa jeszcze jakies miejsca noclegowe bo tu jest tylko na 50 osob a co zresztą jak miała ochote zostać???
Hej:) Jeżeli chodzi o miejsca noclegowe to w pobliżu, dosłownie 300 metrów dalej znajduje się pensjonat noce i dnie.
Dzieki za odp tylko jak sprawdzałam to ten pensjonat nie jest za tani...wiec mam pytanie czy cos jeszcze w pobliżu nie ma, żeby tylko się można było przespać??
Mogę prosić o kontakt do fotografa?
do góry