Widok

Sęp

Sęp Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Sęp.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masa ludzi czeka na przeszczepy - to fakt, ale zauważ, że w tym filmie nie otrzymywali ich "przecietni" ludzie. Tam były jeszcze układy i powiązania finansowe na grube setki tysięcy złotych.
Ile Ty masz lat dziewczyno?? Wiesz ile ludzi czeka na przeszczep??? Nie musieli czekać, żeby mógł być "kiedyś" użyty. Biorcy czekają w kolejce, a nie na odwrót!
Przecież to proste, przestępcy byli pozbawiani różnych organów
(widać było blizny w różnych miejscach na ich ciele). Na ograny te czekali biorcy. Jeżeli nie było odpowiedniego biorcy na dany organ to musiał on poczekać w ciele przestępcy, aż będzie mogły być "kiedyś" użyty. Jak wiadomo zdrowy człowiek może odać ich kilka. Polecam jak ktoś nie oglądał film "Siedem dusz", jest tam też motyw oddania organów. A tablica? Cóż niektórzy tak maja, że są wzrokowcami i lubią mieć różne rzeczy zapisane i wtedy się lepiej im myśli. I nie muszą tam być zapisane madre długie przemyslenia a jedynie zdawkowe myśli. A jak widać w filmie SĘP-owi to pomogło. Ty Mariuszu pewnie masz inny tok myślenia i ... dobrze, co człowiek to inny charakter.
A nie rozumie słów "skoro nic mądrzejszego nie przełkniesz, to karm się szmirą i bzdetami"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Beznadzieja!

Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać! Naprawdę przerażająco słaby!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Proszę Aniu! Wykaż się swoimi przemądrymi myślami! Po co tak długo trzymano tych ludzi w celach???
I po co była Żebrowskiemu tablica? Cóż tak skomplikowanego zapisywał?
Widać dla niektórych to wyżyny! Dobrze Aniu, skoro nic mądrzejszego nie przełkniesz, to karm się szmirą i bzdetami!:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polska produkcja

W końcu dobra polska produkcja! Brawo! Może końcówka trochę za długa, ale zaskakująca. Warto było się wybrać i wesprzeć taką produkcję kupując bilet.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sęp

Dla innych DNO a dla mnie SUPER film polski. Gorąco polecam .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tablica, drewniana "gra" Olbrychskiego, przetrzymywanie zbrodniarzy w jakiś "kosmicznych" celach (niby po co tak długo?), - PONIEWAŻ NA TYM FILMIE WKOŃCU TRZEBA POMYŚLEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ufajcie piarowcom tudzież pracownikom kin!

Ci którzy tu piszą, że film jest super, ekstra itp, prawdopodobnie są profesjonalnymi naganiaczani od promocji! Sęp to ŻENADA, TANDETA i DNO! Odsyłam do opinii na filmwebie i odradzam wyrzucenie 20zł na bilet na to g..!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

bardzo dobry

Nareszcie dobry polski film.Polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dno, dno i jeszcze raz dno!

Pieniądze wydane na bilet, równie dobrze mogłem wyrzucić w błoto!
Film tak głupi, że aż śmieszny!
Jak to się dzieje, że jak Polacy zrobią film sensacyjny, to wywołuje on jedynie uśmiech politowania?
Tablica, drewniana "gra" Olbrychskiego, przetrzymywanie zbrodniarzy w jakiś "kosmicznych" celach (niby po co tak długo?), "spokojna" śmierć Robaczewskiego w karetce (żadnej reanimacji?), jak zwykle bardzo subtelne lokowanie produktów, itd itd Żenada!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
SUPERRRRRRRRRR!!1POLECAM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film rewelacja.

Właśnie z niego wróciliśmy, oby więcej tak udanych wyjść do kina na polskie filmy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
czytając wypowiedź J-a odnoszę wrażenie ze osoba miała chyba problem ze zrozumieniem filmu. Zagmatwane nic nie było-wystarczyło pomyśleć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

WARTO OBEJRZEC

zgadzam się z Pawłem.NAPRAWDĘ WARTO OBEJRZEC!!!nie będę się rozpisywać bo Paweł wszystko dokładnie opisał.Fronczewski idealny do roli.Olbrychski idealny w tym temacie/mnie się podobała jego rola/Żmijewski tak samo....można wymieniać.Zwroty akcji i zastanawianie się co będzie dalej.A muzyka...wbija w fotel. Polecam bo...warto!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto obejrzeć

Witam wszystkich! Rzadko piszę opinie o filmach na forum, ale czytając wpisy (w dużej mierze krzywdzące) postanowiłem opisać swoje wrażenia. Ogólnie po obejrzeniu polskich filmów wychodziłem z kina zawiedziony. Tym razem było ZUPEŁNIE inaczej. Nareszcie ktoś napisał świetny scenariusz, który udało się przenieść na ekran we właściwy sposób. Mimo długości filmu akcja jest wartka i trzyma w napięciu. Obsada gwarantuje wysoki poziom aktorski (Fronczewski nie kojarzy mi się z Getin Bankiem - reklam nie oglądam :-). Może rzeczywiście Olbrychski średnio pasuje do postaci, a Małaszyński momentami zbytnio "szarżuje" aktorsko, ale to wg. mnie nie jest wielkim problemem i nie rzutuje negatywnie na cały film. Uwagę zwraca ŚWIETNA muzyka, która momentami wbija w fotel. Dla mnie najważniejsze było to, że praktycznie DO KOŃCA nie byłem pewien kto organizuje porwania i jakie są ich prawdzie powody. Zaskoczenie było kompletne. A przecież właśnie o to chodzi w tego typu filmach :-) W filmie pada sporo kwestii, które dają do myślenia i zostają w głowie, co rzadko się zdarza po wyjściu z kina. Cieszę się, że żona namówiła mnie na ten film, bo zobaczyłem coś więcej niż "piękny choć zrobiony biust Przybylskiej" jak stwierdziła :-)))
Radzę nie sugerować się zbytnio negatywnymi opiniami - choć oczywiście je szanuję-każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Według mnie film bardzo dobry i wcale nie dodaję "jak na polski film".
Polecam i mam nadzieję, że takie filmy będą corz częściej gościć w kinach.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

rosy

beznadzieja!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Sęp

Świetny scenariusz i reżyseria, na reszcie ktoś nowy na polskim rynku filmowym.Brawo!!! Wychodzisz z kina i myślisz, kto ma rację.Polecam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patrąc na zwiastuna widać typowe polskie g..

może zajmijce się komediami to lepiej wychodzi. Polski triller nie może być dobry, zawsze będzie budził śmiech.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

bardzo dobry!!!

Ludzie idźcie do kina!!!!!! superr!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Filmy

Dobry chłopiec (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dobry chłopiec . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (17 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.

Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej . Przeczytaj o filmie.

do góry