Widok

Serwis zmywarki

Szukam namiarów na rzetelnego i sprawdzonego serwisanta / punkt serwisowy do zmywarki Electrolux w zabudowie.
Może ktoś z Forumowiczów korzystał z usług takiej osoby / firmy i mógłby polecić?
Będę wdzięczny za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co się zepsuło?
Bo zmywarka to generalnie tylko kilka części na krzyż.

Jak pompowanie czy coś z samym praniem - techniczny kwasek cytrynowy zdaje się powinien załatwić sprawę.

Jak uszczelki, to north.pl i tam można zamówić konkretnie pod model.

Jak coś innego, to zakładam, że konieczna byłaby wizyta serwisanta z Trójmiasta. Np:
Gospody 3B, 80-344 Gdańsk
Telefon: 58 556 15 15
Zdaje się, że coś u nich naprawiałem, albo kupowałem jakieś części do pralki.

no i często łamią się przewody pod drzwiczkami i to w sumie tylko lutowanie lub wstawki

Zwierają się styki w elektronice i pompa chodzi non-stop. co ciekawe dopiero od pewnego momentu programu (każdego).

To albo problem programatora, albo przekaźnik podłączenia/odłączenia pompy.
Bo jeśli pompa jest taka jak w pralkach, to leci na ~230V.
Jak na gwarancji, to wzywać serwis. Jak już po, to można samemu sprawdzić w necie którędy kable do przekaźnika idą i gdzie jest programator i sprawdzić, czy tam nie ma jakiejś wilgoci czy śladów po zalewaniu. Bo może coś tam zwiera i wtedy daje taki efekt - wtedy uszczelnienie rozwiąże problem.

Jakiś czas temu zdechła mi zamrażarka - wezwałem faceta, bo stwierdziłem, że na tym się nie znam, pewnie freon się ulotnił czy coś. Okazało się, że w zamrażarkach jest dosłownie 6 rzeczy, które można wymienić. Tutaj winny był programator, bo po spięciu bezpośrednio działała. Facet zabrał programator, przywiózł 2 dni potem po przelutowaniu czegoś. I skasował coś około 3-4 stówek za naprawę.
Jakbym wcześniej wiedział, że tam nie ma filozofii żadnej, to bym pewnie sam to ogarnął.

No właśnie wolałbym sam w tym nie grzebać, dlatego szukam jakiegoś porządnego serwisanta :(

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

do góry