Widok

Skąd u Was tyle jadu ?

Czytam i czytam to forum... czytam na fb w grupie Cycling 3City. Nie pojmuję skąd u ludzi, którzy kochają jazdę na rowerze jest tyle nienawiści wobec drugiego rowerzysty ?? Pomijam te wszystkie nasze teksty o kierowcach, pieszych etc. Ale żeby "swój na swego" tak jechał ??? Masakra jakaś !

Co ktoś nie zacznie wątku, najpierw dostaje " złote rady " i setki obraźliwych postów, odbieganie od tematu, dopierda....nie na maxa, kto szybciej, kto bardziej, byle tylko dowalić.

Rozumiem racjonalną, rzeczową, merytoryczną dyskusję, ale jednak takowej tutaj ze świecą szukać.

Z czego to wynika ?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4
Fajnie by było.
Ale to nie działa.
Właściwie chodzi mi o to skąd takie " napięte stosunki " wśród rowerzystów.

A ja jak się uśmiechnęłam do pewnej pani w aucie jak wrzeszczała na mnie - to ją jeszcze to bardziej rozwścieczyło :)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0
też tak myślałem jak emonika, gdy zaczynałem czytać to i podobne fora tak 10 lat temu. A było kiedyś znacznie gorzej, szczególnie w stosunku do pieszych i opisywaniu relacji na trasie jazdy z dreptakami. Najbardziej dziwiła mnie ta pogarda wobec piechurów wyrażana przez postacie bikerów te ze świecznika nieformalnej elity cyklistów.

@emonika: idzie się przyzwyczaić
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy nie lepiej jak każdy zajmie się sobą i zmiany zacznie wprowadzać od siebie?
Jak się uśmiechniesz bądź pozytywnie podejdziesz do krzyku drugiej osoby, która racji notabene nie ma to reakcja może Cię zaskoczyć ;)
Fakt, że dużo mówią, są głośni i klną Ci którzy dalecy są od prawdy bądź sami prawo, zasady naginają.
Pieszy, kierowca, rowerzysta to zazwyczaj ten sam człowiek, ciężko poruszać się tylko rowerem ;)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ze zbyt dużej ilości wolnego czasu (np Aradash), braku znajomych w realu i ze zgorzknienia w samotności własnych myśli?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry