Widok

Skąd u Was tyle jadu ?

Czytam i czytam to forum... czytam na fb w grupie Cycling 3City. Nie pojmuję skąd u ludzi, którzy kochają jazdę na rowerze jest tyle nienawiści wobec drugiego rowerzysty ?? Pomijam te wszystkie nasze teksty o kierowcach, pieszych etc. Ale żeby "swój na swego" tak jechał ??? Masakra jakaś !

Co ktoś nie zacznie wątku, najpierw dostaje " złote rady " i setki obraźliwych postów, odbieganie od tematu, dopierda....nie na maxa, kto szybciej, kto bardziej, byle tylko dowalić.

Rozumiem racjonalną, rzeczową, merytoryczną dyskusję, ale jednak takowej tutaj ze świecą szukać.

Z czego to wynika ?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4

ten "jad" wynika z tego ze, nie musimy się podpisywać z imienia i nazwiska. to czy jest ktoś cyklista czy wrotkarzem to, kompletnie nie ma znaczenia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest chore, ale jednak niestety dziś powszechne. Bardzo się zmieniliśmy na niekorzyść, wszyscy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Günter Grass "idąc rakiem (im Krebsgang)". Tam jest taki wątek internetowy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16
Najpierw musiał byś to udowodnić anonimku... a na to jesteś zbyt cienki w uszach.

A jak myślisz że podołasz - bardzo proszę! Chętnie zniszczę Cię w dowolnej dyscyplinie wykorzystującej pozostałości tego co masz w głowie. Powiedz tylko w czym jesteś dobry i daj mi z tydzień na przygotowanie :)
Osobiście sugerował bym na początek szachy :)))
Można w nich odnaleźć pewną analogię do dyskusji na forum... wykończę Cię powoli :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8
Może dlatego, że inni mają więcej cierpliwości i liczą na to, że w końcu sam zrozumie, że jest idiotą?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16
Po co odpisujecie na posty tego faceta.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17
Tomku, nie ma w tym nic obraźliwego - nigdy nie twierdziłem, że jest.

"chyba życie przed kompem spędzasz" - no 1/3 dnia na pewno ;)))

"A że wynosisz się ponad innych - to inna sprawa. Takie sprawiasz wrażenie."
Nie sprawiam takiego wrażenia, po prostu tak robię!

Podam Ci nawet przykład, który podejrzewam nie każdy na tym forum będzie w stanie zrozumieć - lub też będą twierdzić, że mają anielską cierpliwość - może mają... ja nie mam.

Wyobraźmy sobie, że masz wytłumaczyć swojemu koledze jakąś prostą rzecz, np. fakt, że jeśli dostanie 2zł od mamy, i 3zł od taty, to razem będzie miał 5zł.
Proste, prawda?

Co byś zrobił w przypadku, gdyby kolega uparcie twierdził, że razem nie jest 5zł, tylko 23zł?
Uznał byś taką osobę za idiotę czy nie?

Inna sprawa natomiast - czy dałbyś mu wyraźnie i bez wahania do zrozumienia, że jest idiotą... czy może pozostawił byś go w błogiej nieświadomości :)))
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7
kurcze, Aradash. Ty musisz mieć naprawdę w cholerę wolnego czasu - nie wiem co w tym obraźliwego. Piszesz i piszesz, więc chyba życie przed kompem spędzasz - taki wniosek. I tyle.
A że wynosisz się ponad innych - to inna sprawa. Takie sprawiasz wrażenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 18
O, nauczyłeś się poprawnie napisać mój nick, gratuluje biker...
Napisze Ci o co napisałem Ci ostatnio, widać nie dotarło za pierwszym razem, ale nie martw się - to dość popularne na tym forum.

Wskaż mi JEDNĄ osobę (i oczywiście miejsce, post na forum) z którą to ja PIERWSZY sprowokowałem kłótnie :)

A jak nie potrafisz, to milcz.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9
Aradash, spieprzaj z tego forum, bo nikt CIę tu nie chcę, naucz się trochę kultury. Zrób jakies badania, bo chyba masz problem z depresją.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28
to Ty mnie (znów) zaatakowałeś durniu :D
więc To Twoje olewanie trochę nie wyszło...

i to ja olewałem każdy twój post który nie odnosił się do mojej osoby od momentu jak Ci napisałem, że z Tobą więcej nie rozmawiam...

Od tej chwili wracam do tego postanowienia.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7
Odpowiadając mi potwierdziłeś tylko to co o tobie napisałem. Madrzej byś zrobił, gdybyś olał mój post tak jak ja olewałem ciebie przez ostatni tydzień. Ale niestety nie zrobiłeś mądrzej. Miłego kiszenia się, ja mam zamiarze pobić rekord czasu olewania ciebie i może parę rekordów rowerowych przy okazji :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26
"reszta świata"?
a który z Was czterech jest pępkiem?

"Aradash broni swoich racji"
od tego chyba jest forum ;)))

"Mnie to już znudziło, bo jest to zwyczajna strata czasu. "
piękna hipokryzja... skoro Cię znudziło, to dlaczego z kolegami próbujecie mnie obrazić w każdym poście? ;))) już Ci powiedziałem: nie jesteś w stanie mnie urazić, ale próbować możesz :)

" Znaczy, że to dla niego najważniejsze i wiele to mówi o treści jego życia."
rzeczywiście, że poświęcam 20 minut dziennie, żeby porozmawiać z normalnymi ludźmi, i ~10 minut żeby odpisywać jakimś burakom ;) co jeszcze wywnioskowałeś o moim życiu?

"sprowadza się do przepychanki Aradash kontra reszta świata"
no nie bardzo... bo ja w 100% zgadzam się z autorką wątku ;) tak więc już - w przynajmniej jednym z wielu zbyt skomplikowanych dla Ciebie poglądów - nie jestem sam...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mądrego to i warto poczytać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 25
Wiesz co, emonika?
Nie warto czytać tego forum, bo każdy temat sprowadza się do przepychanki Aradash kontra reszta świata. Mnie to już znudziło, bo jest to zwyczajna strata czasu.
Czytając jakiekolwiek komentarze pod artykułami, jak też wątki na forum, można odnieść wrażenie, że:
1) rowerzyści to idioci, ignoranci i terroryści
2) Aradash broni swoich racji jak niepodległości z uporem godnym lepszej sprawy i nie ma nic lepszego do roboty, skoro może się odrywać od codziennych zajęć, żeby odpowiedzieć na każdy post odnoszący się do jego osoby lub jego wypowiedzi. Znaczy, że to dla niego najważniejsze i wiele to mówi o treści jego życia.
3) Że rowerzyści to najbardziej znienawidzona frakcja a wręcz sekta poruszająca się po mieście w stanie totalnej wojny ze wszystkimi.
4) Strach i wstyd wychodzić na rower, żeby nie oberwać bejsballem za to że się "ma obcisłe gacie".

No więc mówię: Nie, tak nie jest. Świat na zewnątrz jest normalny, ludzie się uśmiechają, są życzliwi, czasem ktoś się zestresuje za mocno, ale to co się dzieje na ulicach jest odwrotnie proporcjonalne niż to, co dzieje się na trojmiasto.pl.
Radzę odstawić trojmiasto.pl bo można nabawić się agorafobii, internet to niebezpieczna iluzja rzeczywistości. Czasem się skuszę i wracam, ale coraz rzadziej, bo im rzadziej to robię, tym bardziej widzę jak pisanie o "rzeczywistości" tę rzeczywistość wypacza.
Napisałaś o jadzie i natychmiast dwóch dyżurnych adwersarzy skoczyło sobie do oczu, jakby tylko czekali aż ktoś im da powód.
A tym czasem piękna pogoda, zająłem się odkrywaniem nowych obszarów miasta z perspektywy roweru i odkryłem że lubię strome podjazdy, teraz zaliczam wszystkie górki w mieście po kolei. Nawet jak w piątek przed południem ulewa mi zmyła łeb do suchej nitki gdy jechałem rowerem, a poprawiło kilka samochodów, to i tak było to przyjemniejsze niż większość dyskusji na tym szanownym portalu.
Miłego dnia :-D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 26
im bardziej czytam to, co pisze ten wasz "aradasz", tym bardziej się umacnia we mnie przekonanie, że ten człowiek ma coś z dekielkiem. Policzy jeszcze może literki i wyrazy we wpisach, bo łapki już rozpykane. Może wyciągnie jakieś wnioski spiski?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 26
znawca internetów i transmisji :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Jakiś idiota nauczył się dawać kilka łapek w jednym poście ;)
I robi tak, żeby wyglądało, że to ja...

To ciekawe, bo GDYBYM to był ja, nie zostawił bym między kolejnymi postami w odstępie 3 minut z łapkami 0-7 a w następnym 13-2 ośmiu łapek różnicy ;))))

A może przewidziałem, że napisze niniejszy post i zrobiłem to specjalnie?

A może przewidziałem, że przewidziałem, że napisze powyższe, żeby odwrócić uwagę? :>

Nie, ludziska ;) mam ciekawsze rzeczy do roboty... a gdybym chciał tak zrobić, to odpalał bym sobie crona co 70 minut - na pewno nie robił tego ręcznie jak ten imbecyl który to robi :D - więc dziś miałbym już ze ~180 łapek w górę ;)

W każdym razie najwyraźniej komuś się ewidentnie wydaje, że mi się wydaje te łapki mają jakiekolwiek znaczenie :D Więc on pomyślał, że ja bym mógł dawać łapki sobie... więc daje łapki mi, żeby wyglądało, że to ja...

Czy wyrażam się jasno? ;)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 7
częściowo napompowaną i różową?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ty sam do siebie piszesz? Masz schizofrenię? To się leczy farmakologicznie. Zdecydowanie występuje u ciebie jakaś fluktuacja.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 34
do góry