Widok

Skąd u Was tyle jadu ?

Czytam i czytam to forum... czytam na fb w grupie Cycling 3City. Nie pojmuję skąd u ludzi, którzy kochają jazdę na rowerze jest tyle nienawiści wobec drugiego rowerzysty ?? Pomijam te wszystkie nasze teksty o kierowcach, pieszych etc. Ale żeby "swój na swego" tak jechał ??? Masakra jakaś !

Co ktoś nie zacznie wątku, najpierw dostaje " złote rady " i setki obraźliwych postów, odbieganie od tematu, dopierda....nie na maxa, kto szybciej, kto bardziej, byle tylko dowalić.

Rozumiem racjonalną, rzeczową, merytoryczną dyskusję, ale jednak takowej tutaj ze świecą szukać.

Z czego to wynika ?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ze zbyt dużej ilości wolnego czasu (np Aradash), braku znajomych w realu i ze zgorzknienia w samotności własnych myśli?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 8
A czy nie lepiej jak każdy zajmie się sobą i zmiany zacznie wprowadzać od siebie?
Jak się uśmiechniesz bądź pozytywnie podejdziesz do krzyku drugiej osoby, która racji notabene nie ma to reakcja może Cię zaskoczyć ;)
Fakt, że dużo mówią, są głośni i klną Ci którzy dalecy są od prawdy bądź sami prawo, zasady naginają.
Pieszy, kierowca, rowerzysta to zazwyczaj ten sam człowiek, ciężko poruszać się tylko rowerem ;)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1
też tak myślałem jak emonika, gdy zaczynałem czytać to i podobne fora tak 10 lat temu. A było kiedyś znacznie gorzej, szczególnie w stosunku do pieszych i opisywaniu relacji na trasie jazdy z dreptakami. Najbardziej dziwiła mnie ta pogarda wobec piechurów wyrażana przez postacie bikerów te ze świecznika nieformalnej elity cyklistów.

@emonika: idzie się przyzwyczaić
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie by było.
Ale to nie działa.
Właściwie chodzi mi o to skąd takie " napięte stosunki " wśród rowerzystów.

A ja jak się uśmiechnęłam do pewnej pani w aucie jak wrzeszczała na mnie - to ją jeszcze to bardziej rozwścieczyło :)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak naprawdę sama dałaś sobie odpowiedziałaś.
Jak napisałaś nawrzeszczała na Ciebie kobieta w aucie, czyli nie tylko rowerzyści są dla siebie wredni.
Takie jest nasze społeczeństwo.
To że ktoś wsiądzie do samochodu lub na rower nie czyni go lepszym a wręcz gorszym bo w dużym ruchu pojazdów jeden drugiemu przeszkadza i pojawiają się negatywne emocje.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poprostu dużo chamstwa na rowerach, dlatego tego forum rzadko odwiedzam. Szkoda czasu na czytanie tych bzdur.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23
Słusznie. Lepiej odwiedź jakąś szkołę.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chodziło mi troszeczkę o coś innego niż to co się rozwinęło w dyskusji - to że rowerzysta - kierowca nigdy nie będą się "darzyć miłością" to wiadomo, ale nie pojmuję dlaczego w swoim własnym środowisku jeden rowerzysta drugiemu rowerzyście dopierdziela na forach i grupach? Zawsze znajdzie się ktoś kto jest lepszy, mądrzejszy, ładniejszy, lepiej jeździ, nie łamie przepisów, ma lepszy rower i fajniejsze ciuchy - ok niech ma - tylko po jasną ch....ę non stop się gdzieś "ciska" skoro nawet nie potrafi zdania sklecić w temacie ? I wciąż się doszukuje podtekstów, błędów, aby tylko dowalić drugiemu.

Nie mówię, że tak robią wszyscy - mówię tylko o tym co zaobserwowałam w ciągu ostatnich kilku lat, że coraz więcej jest tego "kalania własnego gniazda"
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
No właśnie, Tobie proponuję zajrzeć do szkoły, bo chyba swoją edukację zakończyłeś na podstawówce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 24
Jak jadę po DDR-że i nie spotykam nikogo innego oprócz rowerzystów?
Jeśli na DDR-że brak pieszych, a blaszaki zostały już wyeliminowane to co?
Jeśli na placu boju pozostał już tylko jeden gatunek, czyli cykliści.
To co nam pozostało?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Norwegii nartorolkarze śmigają po ddrach. Może się i u nas przyjmie. Ale to strasznie drogie :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16
Sot mógłby być twoim dziadkiem dzieciaku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23
@emonika:
No i masz swoją odpowiedź ;)
Pierwszy post tuż pod Twoim, który - nie dosłownie, ale... - świetnie wyjaśnia problem.

Nie dosłownie, bo post sam w sobie miał na celu obrazić mnie (niestety zgodnie z tym co autor napisał załapałem się tylko na 'dużą ilość wolnego czasu' - a inni dostali "brak znajomych i zgorzknienie" :( ).

Ten post i ilość łapek w górę jakie dostał - znaczy ilość ludzi, którzy nie zrozumieli, że częścią problemu jest post sam w sobie - dość klarownie tłumaczy skąd bierze się problem, który poruszyłaś.

Gość nawet się nie podpisał bo zbyt życzliwie traktował inteligencję społeczności myśląc, że ludzie wychwycą jad i będą ten krzywdzący mnie bardzo i uwłaczający mojej godności ( ;)))) post kojarzyć z jego osobą...

Ja swoje wiem, że to post mint bike'a :)
Napisał z telefonu bo z PC już próbował, i coś mu nie wyszło, teraz się boi...

Swoją drogą to wstyd mieć w dzisiejszych czasach światłowodów internet z sieci tel. na PC ;)

Co do samego poruszonego problemu:
Problem bierze się stąd, że jeśli osobie X się wydaje, że na czymś się zna, a osoba Y przychodzi i mówi zupełnie coś innego - to osoba X nie potrafi racjonalnymi argumentami wyjaśnić Y że ten jest w błędzie. Nawet jeśli Y używa racjonalnych, logicznych i prawdziwych udokumentowanych argumentów, to X najczęściej i tak brnie w zaparte. Bo jest głupi, niedowartościowany, przez co ma ogromne problemy z przyznaniem komuś racji lub przyznaniem się do błędu.

Zaczynają się przepychać i tak to trwa, bo nikt nie chce przegrać flame wara ;)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 14
ja SKIKE'am po lesie
równiej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
i dożył sędziwego wieku koło dziewiećdziesiątki (zakładając, że był jego młodym dziadkiem) tak skutecznie omijając szkołę?

gratulacje, nadzwyczajny sukces
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22
Swoją drogą to wstyd mieć w dzisiejszych czasach światłowodów internet z sieci tel. na PC ;)

Ha, no dałeś teraz do pieca. Wiesz skąd napisany był poprzedni post może? Różnica 350 km. Twój durny mózg jest mniej pojemny niż 20 letnie PC. Ty siedzisz w malutkim mieszkanku na kreche lub u mamusi, placacej za net z kabla, ciągle powtarzasz, że masz mnóstwo wolnego czasu, a teraz się sam faktów czepiasz?
Czas się leczyć zamiast zaprzeczać samemu sobie i zgarniac minusy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 27
Jedno jest w tym fajne. Piszesz o wiele mniej. Od razu forum ozylo i jest ciekawe.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 26
uderz w stół... ;))))
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5
>Swoją drogą to wstyd mieć w dzisiejszych czasach światłowodów internet z sieci tel. na PC ;)

Ale dlaczego, to chyba tylko autor wie :-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry