Widok

Skandia 2011 terminy...

Skandia Maraton Lang Team 2011:
16 kwietnia - Kraków
14 maja - Chodzież
28 maja - Nałęczów
18 czerwca - Gdańsk
10 września - Rzeszów
17 września - Białystok
1 października - Kwidzyn

GP MTB 2011:
15 maja - Szczawno-Zdrój
29 maja - Nałęczów
(04 czerwca - „Jelenia Góra MTB Sprint”)
05 czerwca - Jelenia Góra

http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a4/7241/Skandia+Maraton+Lang+Team+i+GP+MTB+2011/
Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kazdy wybiera to co mu odpowiada, Powerade jest w gorach i kto chce sie tam scigac to prosze bardzo, skadnia jest bardziej dostepna jest w roznych miejscach i dla niektorych jest to jedyna mozliowsc aby wyrwac sie gdzies blisko na wiekszy maraton. roznych wyscigow i cykli jest duzo kazdy wybiera to co lubi. na skadnii sa rozne niedociagniecia i wydaje mi sie ze zmierza to powoli do mini komercji ale to sa wybory organizatora. mysle ze powerade moglby spokojnie zagoscic w trojmiescie tereny sa rowniez bardzo wymagajace tyle ze bardziej interwalowe. ktos dobrze napisal ze poziom trudnosci zalezy od zawodnikow kazdy moze przeciez przejechac plaska trase z srednia 40km/h nikt nikomu nie broni tyle ze trzeba najpierw przejechac. skadnia w rzeszowie, gdansku czy bielawie wcale nie byla banalnie prosta mozna bylo sie troche spocic. osobiscie w tym roku stawiam na skadnie ale odwiedze tez kilka powerade czy mazovii, kazdy jezdzi co lubi i gdzie chce.

powerade jest super pod wzgledem terenow ale trzeba pamietac ze ogolnie jest drogi ( nie mowie o wpisowym) ale dojazdy nocleg jedzenie bo przeciez przydalo by sie zjesc cos pozywnego, a do tego na takich trasach sprzet dostaje duzo mocniej i trzeba czesciej go wymieniac a to tez koszta o ktorych trzeba pamietac.

odnosnie naszego pomorskiego cyklu to tez o tym myslalem: slupsk, gdynia , gdansk, bytow, koscierzyna i swiezy czluchow mozliwosci sa fajnie bylo by polaczyc kazda ta impreze w jakis jeden cykl(na pewno bedzie duzo problemow itp) ale wszytsko sie da w koncu robimy to sami i dla siebie !!

Ps. zapraszam wszytskich na Luiza-xc do czluchowa start 17 lipca, machina organizacyjna ruszyla juz jakis czas temu, w tym roku odrazu zaznacze ze za pomiar czasu odpowiadac bedzie Dom-Tel wiec o wyniki juz jestem spokojny =)
wiecej info na http://www.luiza-xc.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
patrz pierwszy post. Kwidzyn 1 października :))
pozdr.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakoś sie składa ze wyscigi w 2011 się nakładają; troche kiepsko co:)-
Gdańsk wiadomo w czerwcu a kiedy Kwidzyn?:)-
Gdańsk i Kwidzyn :-))
no jedno i drugie :-)
i co wybrać? Chodzież czy Gdańsk; no jeszcze troche czasu zostało zobaczymy!!!
•Zarejestruj się na Skandia Maraton Lang Team!
szkoda że zmienili

Skandia 2011 -zmiana I edycji

16 kwietnia I edycja SKANDII w Chodzieży, a 14 maja w Krakowie.
Reszta bez zmian.

"Bardzo fajny maraton organizują w Kadynach" i dobrze zorganzowany, i pewno tam byłem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak dla mnie Skandia w sopocie była super pod względem trasy, dla kazdego coś cikawego, a czy była trudna czy nie to juz indywidualna sprawa, tak tylko na marginesie napisze że jede ( nie początkujacy) z gosci układajacy trase nie dojechał do końca, i to bynajmniej nie dla tego ze miał awarie, po prostu odcięło zasilanie .., stopień trudnosci okreslają startujący zawodnicy i czyjeś indywidualne mozliwości, byłem tez w Kadynach i zdecydowanie mniej ciekawa trasa, ale i tak było na tyle fajnie ze jak w tym roku bedzie tez tam sie zjawie. Kazdy ma inne preferencje, na Tour de France tez nie ma tylko podjazdów, sa tez płaskie szybkie odcinki, taki sport, a MTB ma szeroki zakres..:). zaj.. ze mam y dużą impreze w 3 city,a Kwidzyn tez niedaleko..

pozdr
~TTT faktycznie maraton w Kadynach wymiata (mój ulubiony na pomorzu). Fajne górki tam mają. W 2010 dodatkową motywacją do szybkiej jazdy były gryzące gzy. Kto był ten wie. Mam nadzieje że w 2011 nie zabraknie tej imprezy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki
Na stronie kolarzy z Tczewa jest taka data, a dokładnie to 17.09. Terminy podobno potwierdzane u źródła
niestety nie miałem jeszcze tej przyjemności :( ale w tym roku jest w planie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
rzeka3m - ścigałeś się w Głuszycy ?

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
AdamL, skąd wiadomość o terminie maratonu w Gdyni? Na stronie GOSiRu jeszcze nic nie ma.
do koleżki TTT czy jak mu tam

Skandia w Sopocie nie powiedziałem że mi się nie podobała tylko oceniłem w skali, tak że czytaj dokladniej.

Tak jeżdże w góry pomimo iż jest to daleko, gdyż tam można naprawdę poczuć esencję znaczenia słowa MTB, a jakby ktoś potrzebowła miejscówki w samochodzie na te maratony to można się zgadać i gdybać w czasie podróży nad wyrzszością który maraton jest lepszy :)

a tak na marginesie dobrze że każdy ma własne zdanie gdyż inaczej nudno by było na tym forum :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadza się, tak było i ubolewam nad tym. Zabrakło czasu na organizację, a nie sztuka zrobić coś byle jak. Na dzień dzisiejszy znalazł się sponsor główny, który chce mieć tą imprezę i daje spore nakłady na nagrody finansowe. Więc szkoda tego nie wykorzystać. W tym roku nie damy rady, bo w gminie wszystko jest pod kątem Euro 2012. Więc dostaliśmy zielone światło, aby to zacząć przygotowywać na sierpień 2012.
do góry