Widok

Skandia 2011 terminy...

Skandia Maraton Lang Team 2011:
16 kwietnia - Kraków
14 maja - Chodzież
28 maja - Nałęczów
18 czerwca - Gdańsk
10 września - Rzeszów
17 września - Białystok
1 października - Kwidzyn

GP MTB 2011:
15 maja - Szczawno-Zdrój
29 maja - Nałęczów
(04 czerwca - „Jelenia Góra MTB Sprint”)
05 czerwca - Jelenia Góra

http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a4/7241/Skandia+Maraton+Lang+Team+i+GP+MTB+2011/
Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ustalanie terminu w toku :))
Jak coś będzie wiadomo - dam znać.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wszystko co mówisz się zgadza:) Ale na mazowszu czy podlasiu ciężko zrobić górską trasę...My mamy takie możliwości i powinniśmy się z tego cieszyć. A to że Lang wybiera takie a nie inne tereny to trudno, on jest organizatorem i na pewno te kwestie ma dokładnie przemyślane:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie lubisz długich prostych, nie lubisz szybkich odcinków, nie lubisz kręcić się w kółko. Wymagający z ciebie gość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
...ale lubi trase przejezdzac zapoznawczo i to jest plus :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to widze fanatyków dłgiej prostej którzy lubią rozwijać zawrtotną prędkość kręcąc się w kólko nie napotykając żadnej przeszkody w postaci kamieni i korzeni, czyli chłopy bierzcie swoje szosy i na Skandie się meldować :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Koledzy - nie generalizujmy, co ? :)))))
Nie powie mi nikt że Skandia w Rzeszowie, bądź Bielawie czy Sopocie była prosta. Nawet Nałęczów nie był taki prosty :)
eee tam szkoda gadać. można by tak pisać i pisać.

Pozdr.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a no można pisać, a co do Sopotu to trasa jak dla mnie była w skali od 1 do 10 na 7 jak na warunki Trójmiejskie :)
Gdynia fajniejsza ? ;)

Sopot był ok ale trasa Medio
maraton Gdynia wymiata!
Mazowia C.Zamana:

1 maja Chorzele
29 maja Olsztyn
26 czerwiec Szczytno
13 sierpnia Ełk
25 września Toruń
Skandia w Gdańsku jest w tym samym czasie co MP XC.
Skandia w Kwidzynie jest w tym samym terminie co Gdynia Maraton.

Na prawdziwy maraton MTB na Wybrzeżu mogę zaprosić za rok do Gniewina. Decyzja zapadła, będą bardzo dobre nagrody, w tym finansowe, trasa godna, na Giga (90 km) ok. 2 tys m przewyższenia. Mamy rok czasu, aby dopiąć szczegóły. Informacje będą ukazywały się na stronie Przemka Ebertowskiego: http://www.ebertowski-mtb.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=9
Z tego co wiem, maraton w Gdyni ma być 18.09, a w Gniewinie maraton miał być w zeszłym roku, później w tym roku, a teraz już w przyszłym roku. Hmm.... Więc może w przyszłym roku też się dowiemy, że będzie w przyszłym i tak co roku ;-))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Człowieku jak nie odpowiadają Ci trasy maratonów w naszym regionie, to jedź w góry. Piszesz, że trasa Skandii w Sopocie Ci nie odpowiadała, skoro tak to w tym roku postaraj się zaangażować i ułożyć lepszą w Gdańsku.

Prawda jest taka, że jak ktoś jest słaby to mu wszystko przeszkadza. Za płasko, za dużo ludzi, za mało napojów na bufetach itp.

Kolego ogarnij się! Jeszcze piszesz, że w Bike Tourach nie startujesz, i dodajesz, że mają one cięższe trasy niż tutejsze maratony. Może zmień specjalizację na XC.

Mamy w regionie kilka ciekawych imprez, na których można się pościgać. Trzeba się z tego cieszyć. Nawet Zamana idzie ze swoimi maratonami na Północ. A że są płaskie, cóż, gór sobie tutaj nie wybudujemy.

Bardzo fajnie powyżej podsumował to narzekanie Andrzej, nie trasa decyduje o trudności wyścigu, a rywale.

PS. Bardzo fajny maraton organizują w Kadynach. Górki większe niż w Trójmieście i trasa równie wymagająca.
Ale pewnie tam nie byłeś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
dotyczy kolegi "rzeka3m"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadza się, tak było i ubolewam nad tym. Zabrakło czasu na organizację, a nie sztuka zrobić coś byle jak. Na dzień dzisiejszy znalazł się sponsor główny, który chce mieć tą imprezę i daje spore nakłady na nagrody finansowe. Więc szkoda tego nie wykorzystać. W tym roku nie damy rady, bo w gminie wszystko jest pod kątem Euro 2012. Więc dostaliśmy zielone światło, aby to zacząć przygotowywać na sierpień 2012.
do koleżki TTT czy jak mu tam

Skandia w Sopocie nie powiedziałem że mi się nie podobała tylko oceniłem w skali, tak że czytaj dokladniej.

Tak jeżdże w góry pomimo iż jest to daleko, gdyż tam można naprawdę poczuć esencję znaczenia słowa MTB, a jakby ktoś potrzebowła miejscówki w samochodzie na te maratony to można się zgadać i gdybać w czasie podróży nad wyrzszością który maraton jest lepszy :)

a tak na marginesie dobrze że każdy ma własne zdanie gdyż inaczej nudno by było na tym forum :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
AdamL, skąd wiadomość o terminie maratonu w Gdyni? Na stronie GOSiRu jeszcze nic nie ma.
rzeka3m - ścigałeś się w Głuszycy ?

niestety nie miałem jeszcze tej przyjemności :( ale w tym roku jest w planie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry