Widok
Skladanie dlugopisow. Oszustwo? Prosze o pomoc
Praca w domu - Stała lub dodatkowa
cena 1 680 PLN
opis ogłoszenia
Witam! Dziękujemy za zainteresowanie naszym ogłoszeniem. Pracuj w domu. Aktualne cały kraj. Składanie długopisów to prosta praca manualna, którą może wykonać każdy. Nie potrzeba tutaj żadnego specjalnego wykształcenia, umiejętności czy specjalistycznego sprzętu. Pracując przy długopisach można bardzo dobrze zarobić, nawet 0,75 zł. za 1 sztukę w zależności od rodzaju długopisu. Towar będą Państwo mogli zamawiać w ilościach jakie potrzebujecie, będą Państwo mogli wybrać rodzaj długopisów do składania lub zająć się kilkoma rodzajami. Pracując w domu mogą Państwo zarobić od 1680 - 2800 zł miesięcznie. Pracę można przerwać w dowolnym momencie bez ponoszenia żadnych konsekwencji. Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie do nas zgłoszenia pisemnego listem zwykłym lub poleconym na adres: Smart skr. poczt. 3 Warszawska 34 62-300 Września które powinno zawierać: - imię i nazwisko - dokładny adres zamieszkania wraz z kodem pocztowym - zaadresowaną do siebie kopertę zwrotną + dwa znaczki pocztowe za 2,35 zł (luzem) - numer telefonu lub adres e-mail. Po otrzymaniu zgłoszenia wyślemy do Państwa szczegółową ofertę oraz materiały zgłoszeniowe. Pozdrawiamy. Smart.
cena 1 680 PLN
opis ogłoszenia
Witam! Dziękujemy za zainteresowanie naszym ogłoszeniem. Pracuj w domu. Aktualne cały kraj. Składanie długopisów to prosta praca manualna, którą może wykonać każdy. Nie potrzeba tutaj żadnego specjalnego wykształcenia, umiejętności czy specjalistycznego sprzętu. Pracując przy długopisach można bardzo dobrze zarobić, nawet 0,75 zł. za 1 sztukę w zależności od rodzaju długopisu. Towar będą Państwo mogli zamawiać w ilościach jakie potrzebujecie, będą Państwo mogli wybrać rodzaj długopisów do składania lub zająć się kilkoma rodzajami. Pracując w domu mogą Państwo zarobić od 1680 - 2800 zł miesięcznie. Pracę można przerwać w dowolnym momencie bez ponoszenia żadnych konsekwencji. Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie do nas zgłoszenia pisemnego listem zwykłym lub poleconym na adres: Smart skr. poczt. 3 Warszawska 34 62-300 Września które powinno zawierać: - imię i nazwisko - dokładny adres zamieszkania wraz z kodem pocztowym - zaadresowaną do siebie kopertę zwrotną + dwa znaczki pocztowe za 2,35 zł (luzem) - numer telefonu lub adres e-mail. Po otrzymaniu zgłoszenia wyślemy do Państwa szczegółową ofertę oraz materiały zgłoszeniowe. Pozdrawiamy. Smart.
Oszustwo! Przeciez to oczywista oczywistosc! Adres ze skrzynka pocztowa :D trzeba byc naiwniakiem zeby w to wierzyc ze zarobisz min.krajowa. Jak jestes ciekawa/-y to wyslij zgloszenie, dostaniesz nr konta na ktory tzeba przelac kase i wtedy MOZE udostepnia ci dane firm ktore oferuja takie zatrudnienie,w praktyce nie ma takiej mozliwosci i takich firm
Oferta pożyczki,
Czy potrzebujesz prywatnych lub biznesowych pożyczek o oprocentowaniu 2,5% na różne cele? Jeśli tak; Skontaktuj się z nami, podając poniższe szczegóły, biorąc pod uwagę, że rozdajemy od 20 000 USDUSD do 10 milionów USD, w razie zainteresowania prosimy o kontakt poprzez e-mail: olgaeralta@gmail.com
Pełne imię i nazwisko:
Wymagana kwota:
Trwanie:
Kraj:
Stan:
Nr komórki:
Seks:
Z poważaniem
Pani, Tracy Smith.
Czy potrzebujesz prywatnych lub biznesowych pożyczek o oprocentowaniu 2,5% na różne cele? Jeśli tak; Skontaktuj się z nami, podając poniższe szczegóły, biorąc pod uwagę, że rozdajemy od 20 000 USDUSD do 10 milionów USD, w razie zainteresowania prosimy o kontakt poprzez e-mail: olgaeralta@gmail.com
Pełne imię i nazwisko:
Wymagana kwota:
Trwanie:
Kraj:
Stan:
Nr komórki:
Seks:
Z poważaniem
Pani, Tracy Smith.
To prawda. 49 PLN zapewne pójdzie w błoto...Nie zgadzam się za to z Inteligentem co do postrzegania ChRL i innych krajów dalekiej Azji jako zapadłej prowincji. Istnieją tam przecież wielkie miasta z wielkim przemysłem i ogromną strefą różnych usług (handel, spedycja itp.). Inna sprawa to poziom 'życia' w tych miastach (smog, choroby cywilizacyjne, getta osiedlowe, życie w ciągłym biegu i hałasie, brud i smród, bieda, przemoc itp.).
Istnieją też np. w Chinach prowincje do których dostęp jest na wszelkie sposoby utrudniany (nie tylko Tybet, ale i Mongolia Wewnętrzna czy - co oczywiste - tereny wokół baz wojskowych). Daleki Wschód to kraina wielkich kontrastów (w produkcji masowej w większości wciąż dziwi i niepokoi Nas poziom płac jakie są oferowane robotnikom).
Istnieją też np. w Chinach prowincje do których dostęp jest na wszelkie sposoby utrudniany (nie tylko Tybet, ale i Mongolia Wewnętrzna czy - co oczywiste - tereny wokół baz wojskowych). Daleki Wschód to kraina wielkich kontrastów (w produkcji masowej w większości wciąż dziwi i niepokoi Nas poziom płac jakie są oferowane robotnikom).
witaj ja zapłaciłam ale to dosytajesz instruktaz w 6 punktach co zrobic,,jednym słowe to jak przespis na pciasto...i za ten tzw przepis zapłacisz 49 zł..przekonałam sie ,żę to totalna bzdura ..tak naprawde to ci odpowiedzialni za internet powini miec jakis regulamin .....a nie pozwalac naciągac ludzi..
Ja kiedys wyslalam kase podobnej firmie. Nic od nich nie dostalam. Wyslala informacje, ze jesli nie zwroca mi kasy to zglosze na policje i napisze ogloszenie z ostrzezeniem. O dziwo zwrocili mi pieniadze. Jak widac kiedys sie bali. Mysle ze pozew zbiorowy nic tu nie da. Zglosic to na policje moze sie za nich wezma. Na przyszlosc radze zanim wyslecie cos firmie to przejrzyjcie internet z forami. Tu tez sa pozytwne opinie pisane zapewne przez oszustow, zeby to uwiarygodnic.
Mozna tez zglosic do mediow niech zajma sie tym procederem.
Zblizaja sie wakacje a oszusci musza na nie zarobic.
Pozdrawiam Anna
Mozna tez zglosic do mediow niech zajma sie tym procederem.
Zblizaja sie wakacje a oszusci musza na nie zarobic.
Pozdrawiam Anna
Wczoraj się tą ofertą zainteresowałem i napisałem . Rano dostałem ofertę i od razu odpisałem Czekam na odpowiedz
To nasza rozmowa :
W dniu 4 lipca 2015 09:03 użytkownik Praca w domu napisał:
Witam!
Dziękujemy za zainteresowanie naszym ogłoszeniem.
Pracuj w domu. Aktualne cały kraj.
Składanie długopisów to prosta praca manualna, którą może wykonać każdy. Nie potrzeba tutaj żadnego specjalnego wykształcenia, umiejętności czy specjalistycznego sprzętu. Pracując przy długopisach można bardzo dobrze zarobić, nawet 0,75 zł. za 1 sztukę w zależności od rodzaju długopisu. Towar będą Państwo mogli zamawiać w ilościach jakie potrzebujecie, będą Państwo mogli wybrać rodzaj długopisów do składania lub zająć się kilkoma rodzajami.
Pracując w domu mogą Państwo zarobić od 1750 - 2800 zł miesięcznie.
Pracę można przerwać w dowolnym momencie bez ponoszenia żadnych konsekwencji.
Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie do nas zgłoszenia pisemnego listem zwykłym lub poleconym na adres:
Smart
skr. poczt. 3
Warszawska 34
62-300 Września
które powinno zawierać:
- imię i nazwisko
- dokładny adres zamieszkania wraz z kodem pocztowym
- zaadresowaną do siebie kopertę zwrotną z naklejonym znaczkiem za 2,35 zł
- numer telefonu lub adres e-mail.
Po otrzymaniu zgłoszenia wyślemy do Państwa szczegółową ofertę oraz materiały zgłoszeniowe.
Zgłoszenia drogą pocztową są dla nas gwarancją, że trafią do nas osoby faktycznie zainteresowane pracą, a nie tylko zaspokojeniem swojej ciekawości kosztem naszej pracy i obsługi. Jesteśmy jedyną legalnie działającą firmą na rynku.
Pozdrawiamy.
Smart.
NIP 667-156-95-69
Regon 302692228
-----------------------------------------------------------------------------------------
. Zastanawia mnie jak są skalkulowane wyliczenia
" Pracując w domu mogą Państwo zarobić od 1750 - 2800 zł miesięcznie. "
Jestem po wypadku samochodowym unieruchomiony , ale z wykształcenia jestem ekonomistą .Organizacja pracy i koszty to moja profesja . Proszę o przysłanie mi zdjęć długopisików do skręcania (nie koniecznie z rysunkiem technicznym czy izometrycznym) i ich ceną za złożenie . Piszę pani o gwarancji. .Dla mnie gwarancją będzie jak Pani zechciałaby podać nr telefonu firmy Smart i mam nadzieję że zamiast tego nie przyśle mi pani wyglądu Tam-tam, abym w tym samym tonie się z panią kontaktował w sprawie ewentualnej współpracy . Koperty 2 znaczki potraktowałem ,ze jest pani prezesem , właścicielem firmy z poczuciem humoru .
Jestem w stanie u mnie na starym mieście tak pracę zorganizować ,że zapewne nie wyobraża sobie pani ile człowiek z samego rana jest w stanie zrobić ,aby się wódki napić, tak zwanej ślepkówki za 5 polskich złotych (tyle kosztuję ) Proponując mu 5 gr od sztuki to tylko 100 długopisików do skręcenia i ma swoją upragnioną flaszkę robioną ze spirytusu haha , a tak to nieraz cały dzień biedulek stoi i zaledwie wyprosi na biedną setunię .
Trochę pani porozmawiała ze mną o ekonomii (gwarancja, koperta ,dwa znaczki ) no i trochę ja . Humor i dobre samopoczucie jest dobre na wszystko . Mam nadzieję ,że przyśle mi pani oczywiście e-mail zdjęcia tych długopisików z opisem i jakie koszty za skręcenie ok.
Mam też cichą nadzieję , ze nie ograniczy mnie pani w te upały abym stał nad brzegiem rzeki i czekał na zakorkowaną pustą butelkę z korespondencją w środku z wiadomością od pani z tymi wyliczankami i martwił się kiedy ta butla do mnie dopłynie .
Trochę mi pani poprawiła humor nie ukrywam tą korespondencją , ale jednak jeśli to naprawdę wiarygodna praca to jestem w stanie i zgodnie z literą prawa pomóc i podziałać z wekslami kupieckimi , które to weksle są w 100% honorowane według Kodeksu Handlowego . Pozdrawiam i miłego weekendu życzę .
Z niecierpliwością oczekuję o jak najszybszą odpowiedz z pani strony .
Mam nadzieję że dojdziemy do porozumienia i w najbliższym czasie podpiszemy umowę przedwstępną ,która solidnie sporządzę
Pozdrawiam Robert
To nasza rozmowa :
W dniu 4 lipca 2015 09:03 użytkownik Praca w domu napisał:
Witam!
Dziękujemy za zainteresowanie naszym ogłoszeniem.
Składanie długopisów to prosta praca manualna, którą może wykonać każdy. Nie potrzeba tutaj żadnego specjalnego wykształcenia, umiejętności czy specjalistycznego sprzętu. Pracując przy długopisach można bardzo dobrze zarobić, nawet 0,75 zł. za 1 sztukę w zależności od rodzaju długopisu. Towar będą Państwo mogli zamawiać w ilościach jakie potrzebujecie, będą Państwo mogli wybrać rodzaj długopisów do składania lub zająć się kilkoma rodzajami.
Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie do nas zgłoszenia pisemnego listem zwykłym lub poleconym na adres:
Smart
skr. poczt. 3
Warszawska 34
62-300 Września
które powinno zawierać:
- imię i nazwisko
Po otrzymaniu zgłoszenia wyślemy do Państwa szczegółową ofertę oraz materiały zgłoszeniowe.
Zgłoszenia drogą pocztową są dla nas gwarancją, że trafią do nas osoby faktycznie zainteresowane pracą, a nie tylko zaspokojeniem swojej ciekawości kosztem naszej pracy i obsługi. Jesteśmy jedyną legalnie działającą firmą na rynku.
Pozdrawiamy.
Smart.
NIP 667-156-95-69
Regon 302692228
-----------------------------------------------------------------------------------------
. Zastanawia mnie jak są skalkulowane wyliczenia
" Pracując w domu mogą Państwo zarobić od 1750 - 2800 zł miesięcznie. "
Jestem po wypadku samochodowym unieruchomiony , ale z wykształcenia jestem ekonomistą .Organizacja pracy i koszty to moja profesja . Proszę o przysłanie mi zdjęć długopisików do skręcania (nie koniecznie z rysunkiem technicznym czy izometrycznym) i ich ceną za złożenie . Piszę pani o gwarancji. .Dla mnie gwarancją będzie jak Pani zechciałaby podać nr telefonu firmy Smart i mam nadzieję że zamiast tego nie przyśle mi pani wyglądu Tam-tam, abym w tym samym tonie się z panią kontaktował w sprawie ewentualnej współpracy . Koperty 2 znaczki potraktowałem ,ze jest pani prezesem , właścicielem firmy z poczuciem humoru .
Jestem w stanie u mnie na starym mieście tak pracę zorganizować ,że zapewne nie wyobraża sobie pani ile człowiek z samego rana jest w stanie zrobić ,aby się wódki napić, tak zwanej ślepkówki za 5 polskich złotych (tyle kosztuję ) Proponując mu 5 gr od sztuki to tylko 100 długopisików do skręcenia i ma swoją upragnioną flaszkę robioną ze spirytusu haha , a tak to nieraz cały dzień biedulek stoi i zaledwie wyprosi na biedną setunię .
Trochę pani porozmawiała ze mną o ekonomii (gwarancja, koperta ,dwa znaczki ) no i trochę ja . Humor i dobre samopoczucie jest dobre na wszystko . Mam nadzieję ,że przyśle mi pani oczywiście e-mail zdjęcia tych długopisików z opisem i jakie koszty za skręcenie ok.
Mam też cichą nadzieję , ze nie ograniczy mnie pani w te upały abym stał nad brzegiem rzeki i czekał na zakorkowaną pustą butelkę z korespondencją w środku z wiadomością od pani z tymi wyliczankami i martwił się kiedy ta butla do mnie dopłynie .
Trochę mi pani poprawiła humor nie ukrywam tą korespondencją , ale jednak jeśli to naprawdę wiarygodna praca to jestem w stanie i zgodnie z literą prawa pomóc i podziałać z wekslami kupieckimi , które to weksle są w 100% honorowane według Kodeksu Handlowego . Pozdrawiam i miłego weekendu życzę .
Z niecierpliwością oczekuję o jak najszybszą odpowiedz z pani strony .
Mam nadzieję że dojdziemy do porozumienia i w najbliższym czasie podpiszemy umowę przedwstępną ,która solidnie sporządzę
Pozdrawiam Robert
Witaj, Raczej nie dostaniesz odpowiedzi drogą elektroniczną , bo to zwykli naciągacze, prześlą Ci jedną karteczkę do poczytania i zgłoszenie a i jeszcze poproszą o wpłatę kaucji 29 zł. Jak się zapoznasz z ich programem zarabiania i zapłacisz to dostaniesz jeszcze jeden list od Nich w którym będzie instruktaż jak masz otworzyć własną firmę ,bo oni nie zajmują się chałupnictwem. !!!
Pozdrawiam. Renata
Pozdrawiam. Renata
Witam !
Szanowny Panie Robercie,proszę mi napisać jak zakończyła się wspłópraca z firmą Smart-czy podjął Pan współpracę.Bo ja wysłałem zgłoszenie do tej firmy i otrzymałem od nich list tej samej treści co Pan.Jedynie co udało mi sie ustalić po regonie to takiej firmy nie ma we Wrześni na ulicy Warszawskiej,ale istnieje w Słupcy na ul.J.Tuwima i jej wlaścicielem jest Pani U.Cz.
Czekam na odpowiedź od Pana ma mój email: karol26087@wp.pl
Pozdrawiam
Szanowny Panie Robercie,proszę mi napisać jak zakończyła się wspłópraca z firmą Smart-czy podjął Pan współpracę.Bo ja wysłałem zgłoszenie do tej firmy i otrzymałem od nich list tej samej treści co Pan.Jedynie co udało mi sie ustalić po regonie to takiej firmy nie ma we Wrześni na ulicy Warszawskiej,ale istnieje w Słupcy na ul.J.Tuwima i jej wlaścicielem jest Pani U.Cz.
Czekam na odpowiedź od Pana ma mój email: karol26087@wp.pl
Pozdrawiam
Wątek słynnego składania długopisów, był roztrząsany na forum od roku! Wszyscy którzy wpłacili, 10 zł, 11 zł, czy 49 zł bezpowrotnie stracili pieniądze. Ludzie nie zaśmiecajcie tego forum, i jak jesteście naiwni wpłaćcie i sami się przekonajcie że po wpłacie pieniążków kontakt się urywa. Wpłacając stajecie się sponsorami oszustów. Powodzenia!
Witam.Byłabym wdzięczna za podanie namiarów na tą sprawdzoną firmę.Mój e-mail depeszka@gazeta.pl.Własnie dziś dostałam odpowiedz z "Smart" i dobrze,że mnie natchnęło,żeby poszukać opinii na temat tej firmy.Będę wdzięczna za pomoc,bo bardzo zależy mi na pracy a nie mam możliwości pracy po za domem.Pozdrawiam serdecznie
Poprosze o namiary na uczciwa firme bo po przeczytaniu komentarzy na tmat firmy smart jestem zaszokowana jeszcze nie wysłałam koperty i znaczków i chyba dam sobie spokój z ta firma a do pracy narazie nie moge isc bo mam 4 miesieczna córke w domu a grosz sie przyda prosze o kontakt na ewka_25_1985@o2.Pl pozdrawiam
Witam ,przeczytałam twój wpis .Przepraszam , że piszę ale mam trudną sytuację,jakbym mogła prosić o konkretny adres tej firmy co znajoma dla nich pracuje przy składaniu długopisów byłabym bardzo wdzięczna.Ci wariaci ze Smarta podali mi skrzynkę pocztową -taką firme każdy z nas może sobie założyć.podaje mój i-mail gracja33@interia.pl.Proszę o pomoc i dziekuje!
Jestem z Jeleniej Góry. Aktualnie pilnie szukam pracy i chętnie bym sobie dorobiła. Kilka dni temu wysłałam zgłoszenie do firmy SMART na tą ofertę (tj. kopertę zwrotną, 2 znaczki po 2,35zł. każdy). Wczoraj otrzymałam odpowiedź i żądanie wpłaty wstępnej kaucji w wysokości 48 zł., która rzekomo będzie zwrócona. Przed ewentualnym wysłaniem pieniędzy chciałam sprawdzić wszelkie informacje o tej firmie w Internecie. Trafiłam m.n. na Wasze wpisy oraz sprawdziłam w Panoramie Firm, czy taka firma rzeczywiście istnieje. Po wklepaniu w komputer adresu okazało się, że przy ul. Warszawskiej 34 we Wrześni mieści się Urząd Pocztowy, a nie firma pod nazwą SMART. Myślę, że oni podają do korespondencji siedzibę poczty i wynajętą przez siebie skr. poczt. nr 3.
Sądzę, że to wszystko ''kleptuś bajduś'' i ''wielka ściema''. To złodzieje żerujący na ludzkiej krzywdzie i bezrobociu. Jeszcze w poniedziałek zadzwonię do tego Urzędu Pocztowego oraz pod numer telefonu, który od tej pseudo firmy dostałam. Ciekawe, czego się dowiem. Jeśli ktoś z Państwa ma jakieś dodatkowe informacje o tym oraz o istniejących uczciwych firmach oferujących pracę chałupniczą to proszę o kontakt. Mój e-mail to: violetta197600108@gmail.com
Sądzę, że to wszystko ''kleptuś bajduś'' i ''wielka ściema''. To złodzieje żerujący na ludzkiej krzywdzie i bezrobociu. Jeszcze w poniedziałek zadzwonię do tego Urzędu Pocztowego oraz pod numer telefonu, który od tej pseudo firmy dostałam. Ciekawe, czego się dowiem. Jeśli ktoś z Państwa ma jakieś dodatkowe informacje o tym oraz o istniejących uczciwych firmach oferujących pracę chałupniczą to proszę o kontakt. Mój e-mail to: violetta197600108@gmail.com
Witam ponownie!
Sprawdziłam dokładnie informacje dotyczące firmy Smart. Rzeczywiście przy ul. Warszawskiej 34 jest Urząd Pocztowy we Wrześni, a nie siedziba firmy. Zadzwoniłam dzisiaj na nr telefonu poczty, wyjaśniłam wszystko i zapytałam, czy wiedzą cokolwiek o tej firmie. Pracownik poczty odpowiedział, że nie wie, ale gdyby nawet wiedział, to nie mógłby mi powiedzieć, gdyż obowiązuje go tajemnica służbowa, a skrytkę pocztową może sobie wykupić każdy. I to mi wystarczyło. Wynika z tego, że firma Smart to oszuści, gdyż nie podają do wiadomości publicznej swojego oficjalnego adresu, tylko kryją się pod skrytką pocztową, żeby trudniej było ich namierzyć w przypadku ewentualnych roszczeń.
Zobaczyłam okolice ul. Warszawskiej 34 we Wrześni na Google Street View. Nie ma tam żadnej firmy o nazwie Smart. Podaję link, który można sobie sprawdzić: https://www.google.pl/maps/@52.324603,17.568686,3a,15y,248.19h,90.39t/data=!3m4!1e1!3m2!1sazBvOG5rYmHBvG7m1_KRMQ!2e0
Próbowałam znaleźć stronę internetową firmy Smart - bez skutku. Taka strona nie istnieje. To dla mnie dziwne, gdyż firma, której zależy na rozkręcaniu biznesu, zatrudnianiu pracowników i sprzedaży produktów, powinna mieć stronę internetową, aby łatwiej wypromować się na rynku. Lecz firma Smart takowej strony nie posiada, gdyż musiałaby wtedy ujawnić swoją siedzibę i adres, a tego z jakichś powodów zrobić nie chce.
Postanowiłam także zadzwonić do tejże firmy pod nr telefonu widniejący na jej pieczątce i porozmawiać z właścicielką Beatą Czeberak (nie wiadomo, czy jej nazwisko też jest prawdziwe). Nic z tego nie wyszło. Dzwoniłam kilka razy pod nr 786249767. Nikt nie odebrał, a po chwili dostawałam informację "Przepraszamy, poczta dzwoniącego jest pełna i nie przyjmuje wiadomości". To również dla mnie podejrzane, ponieważ właścicielka firmy, której zależy na interesie, powinna być dostępna dla ewentualnych pracowników, bądź klientów, i nosić telefon przy sobie.
Po próbach sprawdzenia uczciwości firmy Smart doszłam do wniosku, że to krętacze żyjący z wyłudzania pieniędzy od biednych ludzi. Być może nie zajmują się nawet składaniem długopisów, tylko żyją z tego, co wpłynie na ich konto (lub kilka kont) jako rzekoma kaucja od wielu naiwnych osób. Leżą sobie na plaży w ciepłych krajach, popijają drinki i cieszą się, że mają kasę i nie muszą pracować. Podejrzewam, że mogą działać także pod szyldem kilku innych nazw firm oferujących niby pracę przy składaniu długopisów i pobierający kaucję w różnej wysokości. Najprawdopodobniej oni nie zajmują się po prostu niczym, oprócz oszukiwania ludzi i zarabiania pieniędzy za nic. Wszystko to PIC NA WODĘ i próba "nabicia ludzi w butelkę". Ja na pewno 48 złotych im nie wyślę. Nie dostaną ode mnie ani złotówki. Państwu też odradzam sponsorowanie tych kanciarzy.
Pozdrawiam!
Sprawdziłam dokładnie informacje dotyczące firmy Smart. Rzeczywiście przy ul. Warszawskiej 34 jest Urząd Pocztowy we Wrześni, a nie siedziba firmy. Zadzwoniłam dzisiaj na nr telefonu poczty, wyjaśniłam wszystko i zapytałam, czy wiedzą cokolwiek o tej firmie. Pracownik poczty odpowiedział, że nie wie, ale gdyby nawet wiedział, to nie mógłby mi powiedzieć, gdyż obowiązuje go tajemnica służbowa, a skrytkę pocztową może sobie wykupić każdy. I to mi wystarczyło. Wynika z tego, że firma Smart to oszuści, gdyż nie podają do wiadomości publicznej swojego oficjalnego adresu, tylko kryją się pod skrytką pocztową, żeby trudniej było ich namierzyć w przypadku ewentualnych roszczeń.
Zobaczyłam okolice ul. Warszawskiej 34 we Wrześni na Google Street View. Nie ma tam żadnej firmy o nazwie Smart. Podaję link, który można sobie sprawdzić: https://www.google.pl/maps/@52.324603,17.568686,3a,15y,248.19h,90.39t/data=!3m4!1e1!3m2!1sazBvOG5rYmHBvG7m1_KRMQ!2e0
Próbowałam znaleźć stronę internetową firmy Smart - bez skutku. Taka strona nie istnieje. To dla mnie dziwne, gdyż firma, której zależy na rozkręcaniu biznesu, zatrudnianiu pracowników i sprzedaży produktów, powinna mieć stronę internetową, aby łatwiej wypromować się na rynku. Lecz firma Smart takowej strony nie posiada, gdyż musiałaby wtedy ujawnić swoją siedzibę i adres, a tego z jakichś powodów zrobić nie chce.
Postanowiłam także zadzwonić do tejże firmy pod nr telefonu widniejący na jej pieczątce i porozmawiać z właścicielką Beatą Czeberak (nie wiadomo, czy jej nazwisko też jest prawdziwe). Nic z tego nie wyszło. Dzwoniłam kilka razy pod nr 786249767. Nikt nie odebrał, a po chwili dostawałam informację "Przepraszamy, poczta dzwoniącego jest pełna i nie przyjmuje wiadomości". To również dla mnie podejrzane, ponieważ właścicielka firmy, której zależy na interesie, powinna być dostępna dla ewentualnych pracowników, bądź klientów, i nosić telefon przy sobie.
Po próbach sprawdzenia uczciwości firmy Smart doszłam do wniosku, że to krętacze żyjący z wyłudzania pieniędzy od biednych ludzi. Być może nie zajmują się nawet składaniem długopisów, tylko żyją z tego, co wpłynie na ich konto (lub kilka kont) jako rzekoma kaucja od wielu naiwnych osób. Leżą sobie na plaży w ciepłych krajach, popijają drinki i cieszą się, że mają kasę i nie muszą pracować. Podejrzewam, że mogą działać także pod szyldem kilku innych nazw firm oferujących niby pracę przy składaniu długopisów i pobierający kaucję w różnej wysokości. Najprawdopodobniej oni nie zajmują się po prostu niczym, oprócz oszukiwania ludzi i zarabiania pieniędzy za nic. Wszystko to PIC NA WODĘ i próba "nabicia ludzi w butelkę". Ja na pewno 48 złotych im nie wyślę. Nie dostaną ode mnie ani złotówki. Państwu też odradzam sponsorowanie tych kanciarzy.
Pozdrawiam!
witam jestem w trakcie szukania pracy i znalazlam wlasnie to ogloszenie o skladaniu dlugopisow i wyslalam zgloszenie i kase tez czyli 49zl bo tak bylo na kuponie zgloszeniowym jeszcze nigdy nie zostalam oszukana ale zeby dac sie tak nabrac poprostu szok jestem sama zla na siebie a ci ludzie co tak oszukuja to powinni zostac surowo ukarani
Witam.
Po przeczytaniu wypowiedzi ~Violetty spojrzałam na pismo, które rzekoma firma Smart przysłała również do mnie. Numer telefonu się zgadza (lecz skrzynka pocztowa jest cały czas pełna i chcąc, nie chcąc kontaktu nawiązać się nie da) ... Natomiast właścicielka na imię ma Urszula Czeberak (A nie jak wyżej w wypowiedzi ~Violetty Beata Czeberak) Poza tym podpis był że tak powiem "machnięty", więc podpisać mógł się każdy.
Kwota jaką miałam wpłacić to także 49 zł - Kaucja podlegająca zwrotowi.
Dobrze że się nie skusiłam.
Chociaż podany NIP i REGON na początku delikatnie zamydliły mi oczy.
Lepiej uważać na takie chwyty ;)
...I poszukać sobie normalnej pracy, bez robienia w "bambuko".
Pozdrawiam.
Po przeczytaniu wypowiedzi ~Violetty spojrzałam na pismo, które rzekoma firma Smart przysłała również do mnie. Numer telefonu się zgadza (lecz skrzynka pocztowa jest cały czas pełna i chcąc, nie chcąc kontaktu nawiązać się nie da) ... Natomiast właścicielka na imię ma Urszula Czeberak (A nie jak wyżej w wypowiedzi ~Violetty Beata Czeberak) Poza tym podpis był że tak powiem "machnięty", więc podpisać mógł się każdy.
Kwota jaką miałam wpłacić to także 49 zł - Kaucja podlegająca zwrotowi.
Dobrze że się nie skusiłam.
Chociaż podany NIP i REGON na początku delikatnie zamydliły mi oczy.
Lepiej uważać na takie chwyty ;)
...I poszukać sobie normalnej pracy, bez robienia w "bambuko".
Pozdrawiam.
Też znalazłam ich ofertę, wysłałam do Wrześni kopertę i znaczek. Dziś przyszedł do mnie list zwrotny. Właścicielka ma na imię Urszula Czeberak, też mam tu jakiś odręczny podpis. Żądana kaucja to u mnie -uwaga- 45zł.
Zastanowiła mnie treść deklaracji na kuponie zgłoszeniowym: "(...) Oświadczam, że zapoznałem/am się ze szczegółami oferty W SIEDZIBIE FIRMY. (...)"
Też coś mnie hamuje przed zaangażowaniem się w tą pracę
Zastanowiła mnie treść deklaracji na kuponie zgłoszeniowym: "(...) Oświadczam, że zapoznałem/am się ze szczegółami oferty W SIEDZIBIE FIRMY. (...)"
Też coś mnie hamuje przed zaangażowaniem się w tą pracę
pozostaje jedynie siedzieć na tej poczcie we Wrześni i czekać na delikwenta który otworzy ten numer skrytki a potem go śledzić aby dowiedzieć się co robi z zawartością skrytki tj. czy idzie do siedziby firmy czy do własnego prywatnego mieszkania. Gdybym tam mieszkała to pewnie bym tak zrobiła. Zaraz by wszystko wyszło. A że teraz ta firma prowadzi kolejny nabór to na pewno co najmniej raz dziennie ktoś tę skrzynkę opróżnia z następnych chętnych wybaczcie określenie: frajerów.
tak jak wiekszosc z was dalam sie nabrac,z tym tylko ,ze wyslalam list,ale wplaty nie dokonałam ,sprawdzam w necie tą firme SMART ,FIRMA ZAREJSTROWANA jest na Urszule Czeberak i takie dane mam na pieczatce ,ale adres inny bo ul.Tuwima SŁUPCA ,niedaleko Wrzesni regon i nip sie zgadza tylko ponoc to jest wydawnictwo,nie wiadomo tylko kto czyim kosztem sie zabawia,a telefon z listu ktoey odnich dostalam nieaktualny nie mam takiego numeru,kanciarze i tyle
Ja też jestem w takiej sytuacji ,wysłałem znaczki i otrzymałem kupon do zapłaty gdzie pisze że zapoznałem się ze szczegółami oferty w siedzibie firmy ,tylko siedzby firmy nikt nie widział .Co mnie jeszcze zainteresowało ,że adres jest na urząd pocztowy w Wrześni ,a list jest puszczony w Słupcy .Jeszcze następny szczegół z listu firmy Smart ; na końcu sami piszą że PROWADZĄ DZIAŁALNOŚĆ INFORMACYJNĄ , SPRZEDAJĄ POMYSŁ NA BIZNES .Pieniędzy napewno im nie wyslę .
Witam ja też wysłałam zgłoszenie z kopertą zwrotną i znaczkiem za 2,35.PO 2 dniach dostałam odpowiedż że mam wpłacić 49zł,kwota do zwrotu jeśli odeśle im przesyłkę w nienaruszonym stanie.Zainteresowało mnie to że wprzesyłce miał być instruktaż i partia próbna .Pani nazywała się Urszula Czeberak .Podpis na końcu odręczny ale to co zdecydowało że nie wysłałam im pieniędzy to to że na samym dole drobnym drukiem pisze że prowadzą działalność informacyjną i że sprzedają pomysł na biznes.FIRMA SMART OSZUŚCI .wydaje im się że ludzie którzy wyślą im te 49zł.nie mają się o co potem upominać bo stwierdzi FIRMA SMART że oni napisali w piśmie że oni tylko sprzedają pomysł na biznes.Jeśli macie jakieś namiary na sprawdzoną firmę dajcie znać anna.lubanska@onet.pl Dzięki i pozdrawiam
Dostałam od nich wiadomość że mam wysłać na ich adres Smart
skr. poczt. 3
Warszawska 34
62-300 Września zgłoszenie listem poleconym lub zwykłym na mój koszt nie wiem czy wysyłać czy to prawda z tą pracą raz już wysłałam do innej firmy składających długopisy 12zł na kuriela i kontakt się urwał sama nie wiem ale coś mi tu śmierdzi oszustwem takie duże zarobki
skr. poczt. 3
Warszawska 34
62-300 Września zgłoszenie listem poleconym lub zwykłym na mój koszt nie wiem czy wysyłać czy to prawda z tą pracą raz już wysłałam do innej firmy składających długopisy 12zł na kuriela i kontakt się urwał sama nie wiem ale coś mi tu śmierdzi oszustwem takie duże zarobki
Witam
Jestem z Augustowa (woj. podlaskie) i tutaj także natknęłam się na to ogłoszenie o składaniu długopisów. Jak widać mają zasięg krajowy... Od razu jak zobaczyłam, że trzeba zapłacić 49zł kaucji coś mi nie pasowało i postanowiłam sprawdzić firmę "Smart" w internecie.
Otóż na stronie http://stat.gov.pl/regon/ wpisałam dane firmy i okazało się, że ta firma została dopiero wpisana do rejestru 8 kwietnia a działa od 1 maja.. Adres firmy również jest inny. Zamiast wspomnianego 62-300 Września jest 62-400 Słupca.
Dobrze, że przeczytałam Wasze wpisy i dowiedziałam się, że pod tamtym adresem kryje się poczta, bo inaczej pewnie bym im wysłała te 49zł, a tak dzięki Wam tego nie zrobię.
Szkoda tylko, że tak żerują na ludziach, którzy chcą coś robić. Ja, mając malutkie dziecko i pozostając w domu, chciałam się czymś zająć, żeby jakiekolwiek pieniążki wpłynęły. Dobrze, że nie stałam się lżejsza o te 49 zł. Będę miała na pieluchy dla malutkiej :)
Pozdrawiam
Jestem z Augustowa (woj. podlaskie) i tutaj także natknęłam się na to ogłoszenie o składaniu długopisów. Jak widać mają zasięg krajowy... Od razu jak zobaczyłam, że trzeba zapłacić 49zł kaucji coś mi nie pasowało i postanowiłam sprawdzić firmę "Smart" w internecie.
Otóż na stronie http://stat.gov.pl/regon/ wpisałam dane firmy i okazało się, że ta firma została dopiero wpisana do rejestru 8 kwietnia a działa od 1 maja.. Adres firmy również jest inny. Zamiast wspomnianego 62-300 Września jest 62-400 Słupca.
Dobrze, że przeczytałam Wasze wpisy i dowiedziałam się, że pod tamtym adresem kryje się poczta, bo inaczej pewnie bym im wysłała te 49zł, a tak dzięki Wam tego nie zrobię.
Szkoda tylko, że tak żerują na ludziach, którzy chcą coś robić. Ja, mając malutkie dziecko i pozostając w domu, chciałam się czymś zająć, żeby jakiekolwiek pieniążki wpłynęły. Dobrze, że nie stałam się lżejsza o te 49 zł. Będę miała na pieluchy dla malutkiej :)
Pozdrawiam
witam, również znalazłam to ogłoszenie, wysłałam @ odpisali żeby przesłać swoje dane i @ znaczki pocztowe. Moja czujność kazała mi poczytać w necie na temat tej firmy ( bo inna podobna już zrobiła mnie w bambuko). Dziękuję Ci Violetto o tak szeroką informację o tej firmie. Obecnie jestem na macierzyńskim i zaraz będę zmuszona przejść na wyhowawczy bo mam małe dziecko, a niestety nie stać mnie na żłobek i nie mam z kim dziecka zostawić-więc powrót do pracy nie wchodzi w grę. Poprostu chciałam dorobić jak każda inna osoba w UCZCIWEJ firmie- jak widać nie ma takich!!!! Jeśli ktoś zna naprawdę uczciwe firmy chałupnicze proszę o podanie namiarów (mysiamisia@poczta.fm) będę bardzo wdzięczna, o przy małym dziecku każdy grosz się liczy.
Pozdrawiam serdecznie i jak najmniej takich oszustów!!!!
Pozdrawiam serdecznie i jak najmniej takich oszustów!!!!
W dzisiejszych czasach nikt nie składa długopisów ręcznie, temat można zamknąć gdyż tylko zabiera miejsce na forum, w latach 60-70 ubiegłego wieku, może się składało ręcznie, teraz taka maszyna do składania długopisów jest tańsza niż zapłacenie komuś dwóch pensji i z samego rachunku ekonomicznego, widać, że zatrudnianie do tego iluś tam usób jest nieopłacalne, jak całą produkcje można przeprowadzić automat
Dla zainteresowanych:
Firma istnieje, tutaj wystarczy wpisać NIP lub REGON aby sprawdzić:
http://stat.gov.pl/regon/
zajmuje się wydawaniem książek.
A tu siedziba firmy:
https://www.google.com/maps/@52.298597,17.880773,3a,90y,224h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sJUFQLuIEtngENDWRbCyP0Q!2e0
;))))))))))))))))))))))))))
tutaj wydają książki-chyba w garażu ;).
Temat dla policji-o ile ich to zainteresuje.
Szukajcie pracy rozsądnie, a jeśli chcecie przesyłać kasę proszę o kontakt-podam Wam mój nr.konta! -i gwarantuję, że ja przynamniej za tą kasę Wam podziękuję!! ;)
Firma istnieje, tutaj wystarczy wpisać NIP lub REGON aby sprawdzić:
http://stat.gov.pl/regon/
zajmuje się wydawaniem książek.
A tu siedziba firmy:
https://www.google.com/maps/@52.298597,17.880773,3a,90y,224h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sJUFQLuIEtngENDWRbCyP0Q!2e0
;))))))))))))))))))))))))))
tutaj wydają książki-chyba w garażu ;).
Temat dla policji-o ile ich to zainteresuje.
Szukajcie pracy rozsądnie, a jeśli chcecie przesyłać kasę proszę o kontakt-podam Wam mój nr.konta! -i gwarantuję, że ja przynamniej za tą kasę Wam podziękuję!! ;)
warto poczytać też ten artykuł:
http://www.blog.oszukany.pl/?p=14
http://www.blog.oszukany.pl/?p=14
Po otrzymaniu DZIWNEJ przesyłki, bardzo dobrze teraz rozumiem intencje ogłoszeniodawcy. Proszę o niezwłoczny zwrot przesłanych 49 zł. W przeciwnym razie zawiadomię UOKiK.
Z. W.
cena 1 680 PLN
opis ogłoszenia
Z. W.
cena 1 680 PLN
opis ogłoszenia
Imię i nazwisko: Aliaksandr Prykhodzka
Data urodzenia: 25 stycznia 1992
Obywatelstwo: Białoruś
Adres zamieszkania Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska
Telefon kom pl: +48 537 425 782
by: + 375 298 204 330
Email: aliaksandr.prykhodzka@mail.ru
Znajomość języków:
Polski (w stopniu komunikatywnym)
Rosyjski (bardzo dobry)
Bialoruski (bardzo dobry)
Prawo jazdy (kat. B,C)
Przynależność do narodu polskiego poprzez otrzymanie Karty Polaka.
Data urodzenia: 25 stycznia 1992
Obywatelstwo: Białoruś
Adres zamieszkania Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska
Telefon kom pl: +48 537 425 782
by: + 375 298 204 330
Email: aliaksandr.prykhodzka@mail.ru
Znajomość języków:
Polski (w stopniu komunikatywnym)
Rosyjski (bardzo dobry)
Bialoruski (bardzo dobry)
Prawo jazdy (kat. B,C)
Przynależność do narodu polskiego poprzez otrzymanie Karty Polaka.
Witam, dostałam dokładnie taką samą odpowiedź. sprawdziłam firmę na http://stat.gov.pl/regon/ okazuje się że adres firmy to UL. JULIANA TUWIMA 4 , SŁUPCA i jest oddalony od adresu podawanego przez pracodawcę o 24km i znajduje się w całkiem innej miejscowości.
Data rozpoczęcia działalności ** 2014-05-01
Data wpisu do REGON 2014-04-09
czyli jest to nowo założona firma. a co więcej jako działalność jest podane "wydawanie książek"
Podejrzewam ze ta firma to fikcja. A poza tym dlaczego nie wystarczy kontakt meilowy w sprawie oferty pracy? tylko jakieś namawianie na znaczki itp? ta jedna kartka którą otrzymałam mogła bez problemu zostać wysłana meilem. A co więcej nikt nie odbiera telefonu w tej firmie.
Data rozpoczęcia działalności ** 2014-05-01
Data wpisu do REGON 2014-04-09
czyli jest to nowo założona firma. a co więcej jako działalność jest podane "wydawanie książek"
Podejrzewam ze ta firma to fikcja. A poza tym dlaczego nie wystarczy kontakt meilowy w sprawie oferty pracy? tylko jakieś namawianie na znaczki itp? ta jedna kartka którą otrzymałam mogła bez problemu zostać wysłana meilem. A co więcej nikt nie odbiera telefonu w tej firmie.
Pewnie kolejny głuchy telefon i firma widmo :-(( Jak już ktoś wcześniej napisał: 'jeszcze chyba nikt nigdy nie zarobił na skręcaniu długopisów !!!' Chińczyki czy Wietnamce robią je w ekspresowym tempie i na masową skalę (widziałem niedawno długopisy zdaje się w Tesco za 0,80 gr / szt.), więc po co mieli by je robić Polacy (przepraszam za uogólnienie - bezrobotne mamy) na własnej działalności czy 'smieciówce' skoro koszty stanowiska pracy są zbyt wysokie, a tempo pracy potencjalnych 'pracowników' będzie zawsze 2-3 x wolniejsze od taniego wyrobnika z ChRL ?? Ile jeszcze można ten temat ciągnąć, ech...
Witam.
kolejne zamydlenie oczu, że niby uczciwi!!!!!
Dziś wysłałam dwa zgłoszenia w odpowiedzi na pracę związaną ze składaniem długopisów, pod dwa różne adresy.
Pierwsza zawierała standardową odpowiedź ( Z firmy SMART) , więc odpisałam z pytaniem , czy nie można materiałów zgłoszeniowych wydrukować sobie w domu , czemu nie wysyłają ino na pocztę osób zainteresowanych i dlaczego znaczek ma być " luzem" . dodałam komentarz,że są oszustami i takie tam. Odpowiedzi nie było.
Za chwilę przyszła odpowiedź z drugiego adresu ( oczywiście z firmy SMART) odpowiedz identyczna jak ta wcześniejsza , ale z dopiskiem :
Zgłoszenia drogą pocztową są dla nas gwarancją, że trafią do nas osoby faktycznie zainteresowane pracą, a nie tylko zaspokojeniem swojej ciekawości kosztem naszej pracy i obsługi.
no i znaczek ma być naklejony na zaadresowanej kopercie .
Skubani czytają wiadomości, które do nich wysyłamy i działają szybko.
Oczywiście dziękuję za współpracę z taką firmą.
jeśli ktoś zna namiary na uczciwą firmę z pracą chałupniczą to proszę o namiary: kacha_32@o2.pl
kolejne zamydlenie oczu, że niby uczciwi!!!!!
Dziś wysłałam dwa zgłoszenia w odpowiedzi na pracę związaną ze składaniem długopisów, pod dwa różne adresy.
Pierwsza zawierała standardową odpowiedź ( Z firmy SMART) , więc odpisałam z pytaniem , czy nie można materiałów zgłoszeniowych wydrukować sobie w domu , czemu nie wysyłają ino na pocztę osób zainteresowanych i dlaczego znaczek ma być " luzem" . dodałam komentarz,że są oszustami i takie tam. Odpowiedzi nie było.
Za chwilę przyszła odpowiedź z drugiego adresu ( oczywiście z firmy SMART) odpowiedz identyczna jak ta wcześniejsza , ale z dopiskiem :
Zgłoszenia drogą pocztową są dla nas gwarancją, że trafią do nas osoby faktycznie zainteresowane pracą, a nie tylko zaspokojeniem swojej ciekawości kosztem naszej pracy i obsługi.
no i znaczek ma być naklejony na zaadresowanej kopercie .
Skubani czytają wiadomości, które do nich wysyłamy i działają szybko.
Oczywiście dziękuję za współpracę z taką firmą.
jeśli ktoś zna namiary na uczciwą firmę z pracą chałupniczą to proszę o namiary: kacha_32@o2.pl
Witam,
je też wysłalem dwa znaczki dostałem list z firmy Smart Września wpłaciłem kaucję 49 zł dostałem jeden długopis i kartkę na której pisało jak założyć własna firmę i gdzie można sprzedać długopisy po złożeniu potem odesłałem ten długopis i kartkę listem poleconym ekonomicznym wysłałem E-amil i podałem swoje dane numer konta i w załączniku wstawiłem potwierdzenie wysłania listu i po 2 dniach dostałem zwrot tak jak było napisane w pierwszym liście że kaucji jest zwracana jeśli towar zostanie odesłany ja odesłałem więc mi kaucją zwrócili sprawa jest zakończona.
je też wysłalem dwa znaczki dostałem list z firmy Smart Września wpłaciłem kaucję 49 zł dostałem jeden długopis i kartkę na której pisało jak założyć własna firmę i gdzie można sprzedać długopisy po złożeniu potem odesłałem ten długopis i kartkę listem poleconym ekonomicznym wysłałem E-amil i podałem swoje dane numer konta i w załączniku wstawiłem potwierdzenie wysłania listu i po 2 dniach dostałem zwrot tak jak było napisane w pierwszym liście że kaucji jest zwracana jeśli towar zostanie odesłany ja odesłałem więc mi kaucją zwrócili sprawa jest zakończona.
Jak by ktoś potrzebował adres tych oszustów
Numer identyfikacyjny REGON302692228
Numer NIP6671569569
NazwaSmart Urszula Czeberak
NazwiskoCZEBERAK
Imię / imionaURSZULA
Adres siedziby:WojewództwoWIELKOPOLSKIE
PowiatSŁUPECKI
Gmina/Dzielnica lub DelegaturaSŁUPCA
Ulica, miejscowośćUL. JULIANA TUWIMA 4 , SŁUPCA
Poczta62-400 SŁUPCA
Numer identyfikacyjny REGON302692228
Numer NIP6671569569
NazwaSmart Urszula Czeberak
NazwiskoCZEBERAK
Imię / imionaURSZULA
Adres siedziby:WojewództwoWIELKOPOLSKIE
PowiatSŁUPECKI
Gmina/Dzielnica lub DelegaturaSŁUPCA
Ulica, miejscowośćUL. JULIANA TUWIMA 4 , SŁUPCA
Poczta62-400 SŁUPCA
Ludzie weźcie się ogarnijcie. Długopisy to teraz automaty składają i robią po kilka tysięcy na minutę. Wystarczy zobaczyć w programie "Jak to jest zrobione" na Discovery. W domu to możecie rękodzielnictwo robić, jakieś szydełkowanie itp i to próbować na allegro opchnąć. Takie firmy to naciągacze. Ile Wam można to tłumaczyć i wałkować temat?
Witam,tez zostalem oszukany.Na szczescie wydalem tylko okolo 5 zl na dwa znaczki gdyz jak przeczytalem ze trzeba dac 49 zl to zaczalem szukac info w necie na temat firmy smart. I trafilem na szczescie na te strone. Chce powiedziec ze napisalem do firmy i dostalem odpowiedz (wklejam ja tu )
Aby otrzymać zwrot kaucji prosimy o dokonanie zwrotu materiałów drogą pocztową (listem poleconym) na adres: Smart skr. poczt. 3, ul.Warszawska 34, 62-300 Września w ciągu 30 dni od otrzymania przesyłki w stanie nienaruszonym, kompletnym i oryginalnym opakowaniu. Prosimy także o podanie numeru rachunku bankowego na który zostanie zwrócona kaucja, nie zwracamy kaucji przekazem pocztowym. Jeśli nie posiadają Państwo konta można podać nr konta kogoś z rodziny lub znajomego.
Jak oddac nienaruszone,orginalne opakowanie,jak to przeciez otworzyc trzeba bylo,nie?!
W kazdym razie zostawiam swoj nr tel 884352763 jakby ktos sie ogarnal z oszukanych i chcial odzyskac pieniadze bo nie tyle co o te 50 zl chodzi a wlasnie o nie danie zarobienia zlodziejowi i o nie oszukiwanie kolejnych osob !
Aby otrzymać zwrot kaucji prosimy o dokonanie zwrotu materiałów drogą pocztową (listem poleconym) na adres: Smart skr. poczt. 3, ul.Warszawska 34, 62-300 Września w ciągu 30 dni od otrzymania przesyłki w stanie nienaruszonym, kompletnym i oryginalnym opakowaniu. Prosimy także o podanie numeru rachunku bankowego na który zostanie zwrócona kaucja, nie zwracamy kaucji przekazem pocztowym. Jeśli nie posiadają Państwo konta można podać nr konta kogoś z rodziny lub znajomego.
Jak oddac nienaruszone,orginalne opakowanie,jak to przeciez otworzyc trzeba bylo,nie?!
W kazdym razie zostawiam swoj nr tel 884352763 jakby ktos sie ogarnal z oszukanych i chcial odzyskac pieniadze bo nie tyle co o te 50 zl chodzi a wlasnie o nie danie zarobienia zlodziejowi i o nie oszukiwanie kolejnych osob !
Witam! Ja rowniez wyslalam zgloszenie na szczescie wydalam tylko na znaczki i dostalam dzis odpowiedz o kaucji.Cos mnie podkusilo by poczytać o tej Urszuli Czeberak i zobaczylam wasze opinie o tej firmie smart cale szczęście nie wplacilam i nie zamierzam wplacic tej oszusce kasy.Zeruje na ludzkim nieszczesciu ktos chce pracowac zarobic kase a oni wyudzaja i czyims kosztem zarabiaja.Wspolczuje tym ktorzy wyslali kase tym oszustom.Popieram zrobie zbiorowe zgloszenie do sadu.Mnie tez calkiem niedawno oszukal taki koles z krakowa sprawa znalazla sie na policji ale ze nie moge znalez innych poszkodowanych bedzie mi ciezko
zlozycz w sadzie spawe o liczne wyudzenia na tyle rzczerzeczy mnie na ciaglnal ze mam teraz przez niego 30 tys zl dlugu Jesli ktos
zna uczciwa firme ktora nie pobiera kaucji to prosze o
emaila dzagakrakow29@interia.pl
zlozycz w sadzie spawe o liczne wyudzenia na tyle rzczerzeczy mnie na ciaglnal ze mam teraz przez niego 30 tys zl dlugu Jesli ktos
zna uczciwa firme ktora nie pobiera kaucji to prosze o
emaila dzagakrakow29@interia.pl
Tak naprawdę oni nie piszą, że zapewnią ci zarobek za przesyłkę jakiś długopisów, które po złożeniu odeślesz i dostaniesz pieniądze. Piszą że masz zapłacić 49zł za poradę dla osób, które posiadają swoją działalność gospodarczą, a oni dają "pomysł" na zarobienie. Nie dajcie się nabrac!!!!
Poza tym gdyby "pomysłodawcy" trafili na ten wątek to pragnę gorąco przekazać, że są mistrzami wyłudzania pieniędzy od naiwniaków!
Poza tym gdyby "pomysłodawcy" trafili na ten wątek to pragnę gorąco przekazać, że są mistrzami wyłudzania pieniędzy od naiwniaków!
A wystarczy sprawdzić cały wpis adresu mail lub telefonu w google i zawsze wyskoczy ,że niestety ktoś naiwny wpłacił i opisał że OSZUSTWO , wszędzie gdzie jest wpłata jakakolwiek drobna czy do 100zł to jest naciąganie a spróbujcie napisać albo zadzwonić , że odbierzecie sami bo akurat jesteście pod tm adresem.Śmiech totalny.
Nie dajcie się nabierać!!!
Nie dajcie się nabierać!!!
Smart
skr. poczt. 3
Warszawska 34
62-300 Września
które powinno zawierać:
- imię i nazwisko
Pozdrawiamy.
Smart.
NIP 667-156-95-69
Regon 302692228
Z tego wynika ze dalej oszukują teraz podają nawet regon Pozdrawiam Was wszystkich oszukanych..
Smart
skr. poczt. 3
Warszawska 34
62-300 Września
które powinno zawierać:
- imię i nazwisko
Pozdrawiamy.
Smart.
NIP 667-156-95-69
Regon 302692228
Z tego wynika ze dalej oszukują teraz podają nawet regon Pozdrawiam Was wszystkich oszukanych..
Zarówno żądanie pieniędzy jak i skanu dokumentów tożsamości (m.in. D.O) przez potencjalnego pracodawcę jest prawnym naruszeniem Kodeksu Pracy (dokładnie praw pracownika do ochrony swoich danych osobowych i związanej z nią prywatnością). Z tego co pamiętam (mogę się mylić) Kodeks Pracy kwalifikuje ten czyn jako wykroczenie za które przewidziana jest kara w postaci grzywny (ok. 500 zł). Najlepiej jednak wejść na stronę GIODO i / lub Ministerstwa Pracy szukając szczegółowych informacji.
Chyba raczej tak w żadnym wypadku nie wysyła się skanu dowodu skoro mają kuriera do "rozworzenia" długopisów, to niecvh go przyślą i wtedy pospisuje się umowę na miejscu. Też wpadłam na to ogłoszenie, nie dałam się nabrać zaczęłam sprawdzać i okazuje się że ten sam nip i regon mi podali z tym że inny adres (wieliczka ul siercza 71)
Widzę że nikt nie zauważył prostej rzeczy. Że jeśli występuje bezrobocie powyżej 5 % to chałupnictwo a tym bardziej wysyłkowe nie ma logicznego uzasadnienia. Przecież pracodawca wystarczy że w swym miejscu pracy wywiesi ogłoszenie że potrzebuje chętnych to oni nie dość że sami do niego przyjdą, złożą mu te długopisy u siebie to jeszcze odniosą. Więc po kiego licha ma szukać po Polsce. Nie jest to oczywiste ? Wystarczy się minimum zastanowić. Jeśli szukasz możliwości zarabiania dodatkowego to może będę mógł pomóc, zajmuję się tym i dorabiam legalnie ok. 2 lat. Podeślę rozsądne oferty do wyboru, wystarczy napisać na adres - tuszybkakasa@gmail.com
Wydaje mi się że te wszystkie ogłoszenia to jedna i ta sama osoba ona robi już to lat 20 i będzie nadal oszukiwać ludzi,którzy są biedni i naiwni w poszukiwaniu zarobku.Że też tak długo działają napewno nie jedna chatę pobudowali za nasza kasę i nadal bedą bezkarni.widze ze każdy moze oszukiwać ludzi zawsze i wszędzie
Witam was wszystkich.
Reprezentuje firmę zajmująca się od ponad dwudziestu lat sprzedażą wyrobów piśmienniczych. Znam polski rynek podaży długopisów. Jestem na bieżąco informowany o wszystkich zmianach i nowościach pojawiających się na rynku, Bywam na targach handlowych otrzymuje email o nowościach.
NIE SŁYSZAŁEM ŻEBY JAKAŚ FIRMA SZUKAŁA PRACOWNIKÓW DO SKŁADANIA DŁUGOPISÓW.
CO NAJWAŻNIEJSZE POSŁUCHAJCIE : ŻADEN UCZCIWY PRZEDSIEBIORCA NIE WYMAGA KAUCJI - WADIUM ZA POZYSKANIE PRZEZ ZECENIOBIORCE INFORMACJI O WARUNKACH PRACY.
To zwykłe oszustwo. Legalnie działająca firma mająca uczciwe zasady nie ukrywa swojej tożsamości a ponadto informacja o każdym przedsiębiorstwie winna się znajdować w Centralnej Ewidencji działalności gospodarczej dostępnej w internecie
Wiem że wielu z was szukających pracy ma problemy finansowe i bardzo denerwuje mnie fakt że od was ktoś próbuje wyłudzić pieniądze. Autor tych oszukańczych ogłoszeń tak manipuluje informacją że mogło by to sugerować jakikolwiek związek z istniejącymi firmami. Nie dajcie się oszukać. Nie przekazujcie żadnych nikomu pieniędzy.
Reprezentuje firmę zajmująca się od ponad dwudziestu lat sprzedażą wyrobów piśmienniczych. Znam polski rynek podaży długopisów. Jestem na bieżąco informowany o wszystkich zmianach i nowościach pojawiających się na rynku, Bywam na targach handlowych otrzymuje email o nowościach.
NIE SŁYSZAŁEM ŻEBY JAKAŚ FIRMA SZUKAŁA PRACOWNIKÓW DO SKŁADANIA DŁUGOPISÓW.
CO NAJWAŻNIEJSZE POSŁUCHAJCIE : ŻADEN UCZCIWY PRZEDSIEBIORCA NIE WYMAGA KAUCJI - WADIUM ZA POZYSKANIE PRZEZ ZECENIOBIORCE INFORMACJI O WARUNKACH PRACY.
To zwykłe oszustwo. Legalnie działająca firma mająca uczciwe zasady nie ukrywa swojej tożsamości a ponadto informacja o każdym przedsiębiorstwie winna się znajdować w Centralnej Ewidencji działalności gospodarczej dostępnej w internecie
Wiem że wielu z was szukających pracy ma problemy finansowe i bardzo denerwuje mnie fakt że od was ktoś próbuje wyłudzić pieniądze. Autor tych oszukańczych ogłoszeń tak manipuluje informacją że mogło by to sugerować jakikolwiek związek z istniejącymi firmami. Nie dajcie się oszukać. Nie przekazujcie żadnych nikomu pieniędzy.
Witam.
Poszukuję pracy i zainteresowało mnie bardzo składanie długopisów ze względu na to że jestem młoda osobą i niedługo urodzę dziecko i w domu po prostu nie mam co robić.
Czy mogłabym liczyć na adres jakieś uczciwej firmy zajmującej sie tym? zależy mi na tym.
mój mail: emila.wachowicz28@gmail.com
Poszukuję pracy i zainteresowało mnie bardzo składanie długopisów ze względu na to że jestem młoda osobą i niedługo urodzę dziecko i w domu po prostu nie mam co robić.
Czy mogłabym liczyć na adres jakieś uczciwej firmy zajmującej sie tym? zależy mi na tym.
mój mail: emila.wachowicz28@gmail.com
Podszywają się pod firmy
Ludzie!! Ostrzegam Was przed WYŁUDZACZAMI INFORMACJI.
Ktoś PODSZYWA SIĘ pod sklep plastyczny Art-Serwis z Wieliczki.
Poproszono mnie o wysłanie zdjęcia dowodu osobistego. Na szczęście wydało mi się to podejrzane, znalazłam telefon do tej firmy i Pan od razu powiedział "Nie mam z tym ogłoszeniem nic wspólnego". Porządna firma a ktoś się pod nią podszywa. Współczuję temu sklepowi, a Was przestrzegam!!! Sprawdzajcie 50 razy zanim wyślecie swoje dane
Ogłoszenie wyglądało tak, plus na dole były dopisane szczegółowe dane firmy.
"Witam, jesteśmy zainteresowani Państwa kandydaturą. Jak sama nazwa
wskazuje, praca polega na montowaniu długopisów z detali, które
dostarczymy do Państwa. Zazwyczaj są to długopisy składające się z 4
lub 5 części. Zajęcie to jest proste i wykonuje się je szybko. Trzeba
tylko zorganizować sobie trochę wolnego czasu. Praca jest zdalna,
dostawa
i odbiór towaru następuje poprzez firmę kurierską a Państwo
nie ponoszą żadnych kosztów.
Oferujemy pracę na dwa okresy czasu:
- 2 tygodnie - w tym okresie czasowym (bądz szybciej) należy złożyć
2500 sztuk długopisów
- 4 tygodnie - w tym okresie czasowym (bądz szybciej) należy złożyć
5000 sztuk długopisów.
Jeżeli ukończą Państwo zlecenie przed upływem terminu, wystarczy
skontaktować się z nami a my odbierzemy gotowe produkty.
Za każda złożoną sztukę płacimy 0.20 zł co daje wynagrodzenie:
- 500zł za zlecenie 2tygodniowe
- 1000zł za zlecenie 4tygodniowe.
Podane kwoty są kwotami netto.
Wynagrodzenie płatne jest gotówką przy odbiorze skompletowanych
długopisów od Państwa. Jeśli są Państwo zainteresowani pracą w
naszej firmie oraz podanymi warunkami prosimy o przesłanie zdjęcia lub
skanu dowodu osobistego w celu sporządzenia umowy oraz potwierdzenia
autentyczności podanych przez Państwa danych. Umowa jest wysyłana
drogą
elektroniczną gotowa do podpisu , gdy Państwo podpiszą umowę
przyjeżdża kurier z towarem , odbiera umowę i możemy oficjalnie
zacząć współpracę. Jeśli chodzi o dowód osobisty(WYRAZNE ZDJĘCIE
BEZ FLESZA BĄDZ KOLOROWY SKAN ) aby były czytelne wszystkie dane, jest to
potrzebne
tylko do sporządzenia umowy i sprawdzenia autentyczności danych,
ponieważ formalności są sporządzane na odległość firma nie może
sobie pozwolić aby wysyłać kuriera z towarem w ciemno pod jakiś adres.
Oczywiście jako firme obowiązuje nas klauzula o ochronie danych
osobowych.
Pozdrawiam"
Ktoś PODSZYWA SIĘ pod sklep plastyczny Art-Serwis z Wieliczki.
Poproszono mnie o wysłanie zdjęcia dowodu osobistego. Na szczęście wydało mi się to podejrzane, znalazłam telefon do tej firmy i Pan od razu powiedział "Nie mam z tym ogłoszeniem nic wspólnego". Porządna firma a ktoś się pod nią podszywa. Współczuję temu sklepowi, a Was przestrzegam!!! Sprawdzajcie 50 razy zanim wyślecie swoje dane
Ogłoszenie wyglądało tak, plus na dole były dopisane szczegółowe dane firmy.
"Witam, jesteśmy zainteresowani Państwa kandydaturą. Jak sama nazwa
wskazuje, praca polega na montowaniu długopisów z detali, które
dostarczymy do Państwa. Zazwyczaj są to długopisy składające się z 4
lub 5 części. Zajęcie to jest proste i wykonuje się je szybko. Trzeba
tylko zorganizować sobie trochę wolnego czasu. Praca jest zdalna,
dostawa
i odbiór towaru następuje poprzez firmę kurierską a Państwo
nie ponoszą żadnych kosztów.
Oferujemy pracę na dwa okresy czasu:
- 2 tygodnie - w tym okresie czasowym (bądz szybciej) należy złożyć
2500 sztuk długopisów
- 4 tygodnie - w tym okresie czasowym (bądz szybciej) należy złożyć
5000 sztuk długopisów.
Jeżeli ukończą Państwo zlecenie przed upływem terminu, wystarczy
skontaktować się z nami a my odbierzemy gotowe produkty.
Za każda złożoną sztukę płacimy 0.20 zł co daje wynagrodzenie:
- 500zł za zlecenie 2tygodniowe
- 1000zł za zlecenie 4tygodniowe.
Podane kwoty są kwotami netto.
Wynagrodzenie płatne jest gotówką przy odbiorze skompletowanych
długopisów od Państwa. Jeśli są Państwo zainteresowani pracą w
naszej firmie oraz podanymi warunkami prosimy o przesłanie zdjęcia lub
skanu dowodu osobistego w celu sporządzenia umowy oraz potwierdzenia
autentyczności podanych przez Państwa danych. Umowa jest wysyłana
drogą
elektroniczną gotowa do podpisu , gdy Państwo podpiszą umowę
przyjeżdża kurier z towarem , odbiera umowę i możemy oficjalnie
zacząć współpracę. Jeśli chodzi o dowód osobisty(WYRAZNE ZDJĘCIE
BEZ FLESZA BĄDZ KOLOROWY SKAN ) aby były czytelne wszystkie dane, jest to
potrzebne
tylko do sporządzenia umowy i sprawdzenia autentyczności danych,
ponieważ formalności są sporządzane na odległość firma nie może
sobie pozwolić aby wysyłać kuriera z towarem w ciemno pod jakiś adres.
Oczywiście jako firme obowiązuje nas klauzula o ochronie danych
osobowych.
Pozdrawiam"
witam kiedyś w radiu centrum Kalisz usłyszałam ogłoszenie o pracy chałpniczej do robienia kartek okolicznościowych szukają chętne osoby podali nr tel i ulice w kaliszu to było pare lat temu i zgubiłam tel oraz adres ale wtedy pojechałam tam na miejsce i dali mi kartke wyciętą i wzór jaki miałam wykleić jeżeli zrobię im tam na miejscu taką samą kartke okolicznościową to dadzą mi pracę chałpniczą do domu ale niestety mi się to nie udało bo wtedy nie miałam zdolności plastycznych ale widziałam że panie przynosiły do nich gotowe zrobione kartki okolicznościowe i brały następne do domu i pieniądze im wypłacali na miejscu i zadnęj wpłaty nie żądali .Tylko tam był jeden warunek że sama odbierasz towar i sama przywozisz i pieniądze są wypłacane od ręki i drugi warunek że kartke okolicznościową musisz im zrobić tam na miejscu z takim samym wzorem jakim ci dadzą na wzór kartki wstążki bibuły kleje wszystko oni dawają na miejscu oraz do domu . SZUKAJCIE W Kaliszu robienie kartek okolicznościowych tylko niewiem czy ta firma jeszcze istnieje bo ja byłam tam na miejscu pare lat temu
Jeżeli ktoś poszukuje pracy w internecie polecam stronę http://iemoney.club/2237545544858/, można zarobić nawet 150 dolarów dziennie, sprawdzone.
Taka praca to czysty wyzysk. Najczęściej trzeba zapłacić jeszcze za materiały "instruktażowe" czyli kartkę papieru z instrukcją złożenia takiego długopisu. Praca jest katorżnicza, żmudna i za marne grosze...
Już lepiej zainteresować się np. zarobkiem na Instagram lub na Facebooku, gdzie faktycznie można sprzedawać lub promować to, na czym sie znamy i zarabiać na reklamach. Tutaj przykładowy poradnik http://make-cash.pl/prosta-metoda-jak-krok-po-kroku-zarabia%C4%87-nawet-50-dziennie-na-instagramie-t29469/
Po co robić w domu takie rzeczy jak składanie długopisów, skoro wystarczy podstawowa umiejętność obsługi komputera? Pieniądz z czasem będzie lepszy z Instagrama lub innych profili w sieciach społecznościowych, a na długopisach stawka jest sztywna i bez możliwości zarobienia większej ilości kasy. No i firma zawsze może się zwinąć :|
Już lepiej zainteresować się np. zarobkiem na Instagram lub na Facebooku, gdzie faktycznie można sprzedawać lub promować to, na czym sie znamy i zarabiać na reklamach. Tutaj przykładowy poradnik http://make-cash.pl/prosta-metoda-jak-krok-po-kroku-zarabia%C4%87-nawet-50-dziennie-na-instagramie-t29469/
Po co robić w domu takie rzeczy jak składanie długopisów, skoro wystarczy podstawowa umiejętność obsługi komputera? Pieniądz z czasem będzie lepszy z Instagrama lub innych profili w sieciach społecznościowych, a na długopisach stawka jest sztywna i bez możliwości zarobienia większej ilości kasy. No i firma zawsze może się zwinąć :|
witam panstwa i czytalem wasze wypowiedzi na te tematy pracy chalupniczej w domu , ja jestem mlodym chlopakiem niepelnosprawnym z mazowsz ktury zostal oszukany przez kilka firm w polsce w sprawie pracy chalupniczej przy produkcji birzuteji recznie robionej wyudzil odenmie ponad 5700 tysiaca zloty i nie dal zadnej pracy w domu wlasnie pracy chalupniczej wlasnie ponad rok czasu bylem oszukiwany przez kilka firm w polsce wlasnie , osoby niepelnosprawne musza bardzo uwazac na takich oszustow dajacych prace chalupnicza dla osob niepelnosprawnych w polsce calej , ja mlody chlopaka z mazowsza szukam pracy chalupniczej od reki moge wykomywac w domu sam przy skladaniu birzuteji i innych prac chalupniczych przez osoby niepelnosprawne w polsce , jestem z mazowsza gmina sulejowek , ul . szklarniowa .. osoby niepelnosprawne mogace jm polscjc jakas prace chalupnicza wykonywania pracy chalupniczej ...
Szukając pracy chałupniczej znalazłam ogłoszenie na stronie: pracewdomu@interia.pl. Po wysłaniu wiadomości, że jestem zainteresowana przedstawioną ofertą dostałam odpowiedź. Sęk w tym, iż życzą sobie 27 zł jako wpłata w celu dostarczenia towaru. Chciałabym żeby ktoś kto miał związek z taką oto firmą : U.I.H "Fionex" ul. Powstańców Śląskich 131/14. 53- 317- Wrocław. dał znać czy to uczciwa firma.
Też trafiłam na tą ofertę, tylko , w składnie kopert. Wysłałam przelewem 27zł, po prawie miesiącu dostałam list z książeczka o innym pracach chałupniczych. Zainteresowała mnie oferta adresowania kopert z ulotką reklamową. Wysłałam 18zł na pierwszą wysyłkę tak jak sobie życzyli w formularzu. Wysłałam w poniedziałek (13-stego) dziś jest wtorek (21-szego) i nadal nic nie otrzymałam. Jak pisałam do nich email to odpisali że wysyłki są w piątki. Tak więc czekam aż przyślą materiały
Ludzie, zanim się na dobre zainteresujecie, to zwróćcie chociaz uwagę na szczegóły oferty (polecam krótki artykul: http://www.kruczekprawny.pl/praca-wakacyjna-poznaj-swoje-prawa/) no i nic na gębę... Składanie długopisów to stary wał, potem zostaniecie ze stertą śmieci w domu, bez umowy i ani jednego długopisu żeby papiery do sądu móc podpisać.