Widok
Zamawiałam jakoś na początku lutego i dostałam w połowie lutego, więc tragedii nie ma, ale szału też nie. Chociaż spodziewałam się tego bo jest o tym info na ich stronie. Wzięłam na próbę kilka piżam i się nie zawiodłam, fakt że te tańsze są ze słabszych materiałów ale chyba o to z tymi tańszymi chodzi dlatego sa tanie xd kilka razy pisałam do nich na maila i odpowiedź zawsze dostawałam szybko, więc nie ma się co do czego czepić poza tą kwestią dostawy
W moim odczuciu mają dużo rzeczy o zróżnicowanej jakości w zależności od cen. Zrobiłam zamówienie Na 750 zł i część rzeczy jednak mi się nie spodobała, ale nie miałam większych problemów ze zwrotem jak niektórzy co tutaj piszą. Po nadaniu paczki w następnym tygodniu praktycznie miałam pieniądze za część zamówienia (200 zł). Fakt faktem paczki przychodziły oddzielnie od 2 do prawie 5 tygodniu na nie czekałam...
Potwierdzam, że zamówienie przychodzi w kilku paczkach i trochę się czeka chociaż w moim przypadku ostatecznie jestem zadowolona, bo:
1. Miałam problem z adresem, bo podałam zły. Napisałam im to od razu i poprawili dosłownie w 20 minut
2. Jak dostałam pierwszą paczkę i byłam pewna, że zostałam oszukana bo nie dostałam wszystkich zamawianych produktów to mi znowu w kilkanaście minut odpisali (i to o dziwo w niedzielę) i wyjaśnili, że jest kilka paczek i podali numery do ich śledzenia
3. Jedne majtki przyszły poprute, ale na swój koszt wysłali mi nowe. Znowu czekałam jakieś 3 tygodnie, ale z te lekko poprute mogłam sobie zostawić i ostatecznie je treoche sama naprawiłam
4. Jakość produktów jest adekwatna do ceny, dla przykładu zamówiłam 2 piżamki jedną za 30 a drugą za 90 złotych i widać różnicę w materiale sporą
1. Miałam problem z adresem, bo podałam zły. Napisałam im to od razu i poprawili dosłownie w 20 minut
2. Jak dostałam pierwszą paczkę i byłam pewna, że zostałam oszukana bo nie dostałam wszystkich zamawianych produktów to mi znowu w kilkanaście minut odpisali (i to o dziwo w niedzielę) i wyjaśnili, że jest kilka paczek i podali numery do ich śledzenia
3. Jedne majtki przyszły poprute, ale na swój koszt wysłali mi nowe. Znowu czekałam jakieś 3 tygodnie, ale z te lekko poprute mogłam sobie zostawić i ostatecznie je treoche sama naprawiłam
4. Jakość produktów jest adekwatna do ceny, dla przykładu zamówiłam 2 piżamki jedną za 30 a drugą za 90 złotych i widać różnicę w materiale sporą
Mam doświadczenie z tym sklepem, bo zamawiałam już ze 3/4 razy. Generalnie najważniejszym elementem jest czas dostawy, ktory jest po prostu bardzo długi, czasem czekałam 1,5 tygodnia, a czasem 1,5 miesiąca. Póki co zawsze wszystko mi przychodziło, jakościowo i rozmiarowo jak najbardziej w porządku, kontaktowałam sie też nie raz ze sklepem mailem i na fb i bez problemu odpowiadali. Na minus jest infolinia, która jest automatem i nie da się dodzwonić do konsultanta... Finalnie kupuję tam tylko dlatego, że są bardzo korzystne ceny, a boję się bezpośrednio zamawiać z chin, chociaż córka mnie do tego bardzo namawia
Mniej więcej potwierdzam to co napisała Zuza, chociaż akurat ja się nie pomyliłam w trakcie składania zamówienia :)
"Potwierdzam, że zamówienie przychodzi w kilku paczkach i trochę się czeka chociaż w moim przypadku ostatecznie jestem zadowolona, bo:
4. Jakość produktów jest adekwatna do ceny, dla przykładu zamówiłam 2 piżamki jedną za 30 a drugą za 90 złotych i widać różnicę w materiale sporą "
"Potwierdzam, że zamówienie przychodzi w kilku paczkach i trochę się czeka chociaż w moim przypadku ostatecznie jestem zadowolona, bo:
4. Jakość produktów jest adekwatna do ceny, dla przykładu zamówiłam 2 piżamki jedną za 30 a drugą za 90 złotych i widać różnicę w materiale sporą "
Ja zamówiłam dwa miesiące temu i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zamówionej rzeczy, po kontakcie z nimi odpisują mi że jeszcze raz zamówią dla mnie, Ja natomiast żądam zwrotu moich pieniedzy i nie chce mieć z nimi nic do czynienia! Nie będą kolejne dwa miesiące robili mnie w ci*la! Po czym otrzymuje od nich wiadomość że kasy mi nie zwrócą!
Witam w klubie , zamówiłam stój kąpielowy przez ich stronę którą reklamuje sama Natalia Siwiec , Strój przyszedł po 3 tygodniach i Uwaga
kompletnie inny krój niż zamówiony przeze mnie . Napisałam meil iż proszę o zwrot pieniędzy . Po wymianie 10 meili napisali że jeśli chcę 100 % zwrotu mam wysłać towar na swój koszt do Chin czyli około 20 zł za przesyłkę . To czysta kpina , towar jest po prostu niezgodny z zamówieniem i nie chcę jeszcze zwrócić kasy . Na ich stronie też nie pisze że te wszystkie produkty są z Chin ,banda oszustów. Zgłosiłam sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta .
kompletnie inny krój niż zamówiony przeze mnie . Napisałam meil iż proszę o zwrot pieniędzy . Po wymianie 10 meili napisali że jeśli chcę 100 % zwrotu mam wysłać towar na swój koszt do Chin czyli około 20 zł za przesyłkę . To czysta kpina , towar jest po prostu niezgodny z zamówieniem i nie chcę jeszcze zwrócić kasy . Na ich stronie też nie pisze że te wszystkie produkty są z Chin ,banda oszustów. Zgłosiłam sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta .
Jestem w takiej samej sytuacji. Przesyłka nie dotarła, nie chcą zwrócić kasy. Konsument ma prawo wyboru albo wysłania ponownie towaru albo zwrotu pieniędzy. Zamiast oddać kasę chcą ponownie wysłać towar, który po trzech miesiącach czekania nie jest mi już potrzebny i nie ma pewności, że on też dotrze. Nie zgadzam się na to. Wymiana maili nie pomaga, a mnie puszczają już nerwy.
Dzień dobry, chętnie skorzystam z Pani pomocy i Pani doświadczenia. Ja mam jak najgorsze doświadczenia. Coś przyszło jakości śmietnikowej reszta nie dotarła. Jak rozmawiać z nimi żeby uczciwie oddali pieniądze. Ja wybieram się też do sądu jeśli nie poczują się do odpowiedzialności..jesli będzie Pani uprzejma mi pomóc i wymienić swoje doświadczenia które mogą okazać się pomocne będę bardzo wdzięczna i zobowiązana. Może kiedyś ja będę mogła Pomoc Pani mój adres i dane do kontaktu to:michalina76malinowska@gmail.com
Witam
zamówiłam spodnie i według ich rozmiarówki okazały się za małe dużo za małe, więc napisałam do nich odpisali że mogę zwrócić towar na własny koszt i zamówić jeszcze raz a oni mi zwrócą kasę w ciągu 14 dni od dostarczenia zwrotu do sprzedawcy, tak zrobiłam odesłałam spodnie do Chin to było początkiem kwietnia a oni mi odpisują że kontaktowali się ze sprzedawcą i nie dostał mojego zwrotu, poprosiłam żeby jeszcze raz sie z nim skontaktowali i żeby on odesłał mi te spodnie na mój koszt, bo były na kopercie wszystkie moje dane, dziś do nich napisałam strasząc policją i że oszukują i kłamią nie wiem co mi odpiszą ale tak tego nie zostawię bo ani nie mam kasy ani spodni. Co Pani im jeszcze pisała że sie ugięli i oddali pieniążki ? Pozdrawiam
zamówiłam spodnie i według ich rozmiarówki okazały się za małe dużo za małe, więc napisałam do nich odpisali że mogę zwrócić towar na własny koszt i zamówić jeszcze raz a oni mi zwrócą kasę w ciągu 14 dni od dostarczenia zwrotu do sprzedawcy, tak zrobiłam odesłałam spodnie do Chin to było początkiem kwietnia a oni mi odpisują że kontaktowali się ze sprzedawcą i nie dostał mojego zwrotu, poprosiłam żeby jeszcze raz sie z nim skontaktowali i żeby on odesłał mi te spodnie na mój koszt, bo były na kopercie wszystkie moje dane, dziś do nich napisałam strasząc policją i że oszukują i kłamią nie wiem co mi odpiszą ale tak tego nie zostawię bo ani nie mam kasy ani spodni. Co Pani im jeszcze pisała że sie ugięli i oddali pieniążki ? Pozdrawiam
Muszę przyznać, że ekipa Valetty to naprawdę zawodowcy, jeśli chodzi o wystawianie sobie pozytywnych opinii. :D
Aż pusty śmiech bierze.
Nie polecam tego pośrednika. Chyba, że masz ochotę dołożyć się do biznesu Valetty i zapłacić za pośrednictwo z Aliexpress...
A i nie licz, że jak sobie biorą prowizję, to chociaż gwarantują Ci jakąś opiekę, zwrot pieniędzy w razie niedotarcia paczki.. o nie, oni tylko za Ciebie wypełnią formularz na Aliexpress i o ile masz szczęście to przesyłka dotrze...
Ma-sa-kra
Aż pusty śmiech bierze.
Nie polecam tego pośrednika. Chyba, że masz ochotę dołożyć się do biznesu Valetty i zapłacić za pośrednictwo z Aliexpress...
A i nie licz, że jak sobie biorą prowizję, to chociaż gwarantują Ci jakąś opiekę, zwrot pieniędzy w razie niedotarcia paczki.. o nie, oni tylko za Ciebie wypełnią formularz na Aliexpress i o ile masz szczęście to przesyłka dotrze...
Ma-sa-kra
W 100 % zgadzam się z Martą nie wiem, kto pisze te pozytywne opinie, wręcz nie chce mi się wierzyć, że są osoby zadowolone, ponad miesiąc temu kupiłam 3 rzeczy, po ok 3 tygodnia przyszła pierwsza przesyłka - bielizna nocna w zupełnie innym rozmiarze niż ten, który zamówiłam, próbowałam złożyć reklamację, jakaś panienka zrobiła wszystko, żeby tej reklamacji nie przyjąć - fakt w tym są perfekcyjni to zwykli oszuści, którzy zarabiają na takich naiwniakach jak ja. Czekam na pozostałe kupione rzeczy. A tak na marginesie na Aliexpress jest 50 % taniej. nie polecam :(
Słuchajcie, u mnie sytuacja jest taka jakiej jeszcze nie miałam. Zamówiłam łącznie od nich 5 produktów:
- 1 produkt przyszedł po 2 tygodniach, wszystko ok
- 2 i 3 produkt przyszedł po 3 tygodniach w jednej paczce i też wszystko ok. Po pierwszej dostawie nie zdziwiło mnie nawet opakowanie wyglądające bardzo tandetnie...
- 4 produkt przyszedł w złym kolorze... Zaproponowałam, że jak mi zwrócą za niego część pieniędzy to go sobie zostawię, bo reszta się zgadzała i... tego samego dnia zwrócili mi 30%, więc niby ok
- 5 produkt... Słuch o nim zaginął... Co prawda były to jedne stringi, ale tak łatwo nie popuszczam. Znowu do nich napisałam i wysłali mi je na nowo. Teraz hit, po kolejnych 2 tygodniach dostałam dwie paczki z dwoma stringami, czyli jedne mam za free xD
W związku z tym, że jest dlugi czas oczekiwania i jeszcze problemy jak wyżej to raczej tam więcej nie zamówię, mimo że mają fajne i tanie produkty, bo na allegro można znaleźć praktycznie to samo i za trochę większe pieniądze bym miała szybką dostawę. Jedyny plus że szybko odpowiadają na wiadomości i idzie się dogadać
- 1 produkt przyszedł po 2 tygodniach, wszystko ok
- 2 i 3 produkt przyszedł po 3 tygodniach w jednej paczce i też wszystko ok. Po pierwszej dostawie nie zdziwiło mnie nawet opakowanie wyglądające bardzo tandetnie...
- 4 produkt przyszedł w złym kolorze... Zaproponowałam, że jak mi zwrócą za niego część pieniędzy to go sobie zostawię, bo reszta się zgadzała i... tego samego dnia zwrócili mi 30%, więc niby ok
- 5 produkt... Słuch o nim zaginął... Co prawda były to jedne stringi, ale tak łatwo nie popuszczam. Znowu do nich napisałam i wysłali mi je na nowo. Teraz hit, po kolejnych 2 tygodniach dostałam dwie paczki z dwoma stringami, czyli jedne mam za free xD
W związku z tym, że jest dlugi czas oczekiwania i jeszcze problemy jak wyżej to raczej tam więcej nie zamówię, mimo że mają fajne i tanie produkty, bo na allegro można znaleźć praktycznie to samo i za trochę większe pieniądze bym miała szybką dostawę. Jedyny plus że szybko odpowiadają na wiadomości i idzie się dogadać
Podpinam sie do negatywnych opinii. To jest jakas kpina!!! Zamowilam strój kąpielowy 4 czerwca do dnia dzisiejszego nie otrzymałam przesyłki a mamy 15 września. Kontakt z firma to jakaś porażka! Podejście do klienta na poziomie 0.
Oczekuje od firmy zwrotu pieniędzy ponieważ nie bede czekala kolejne kilka miesięcy na paczkę która pewnie nie dojdzie tak jak i pierwsza zamowiona. Ale pieniędzy odzyskac nie moge jak twierdzi specjalistka ds. Obsługi klienta mam czekac kolejne tygodnie na paczke.
Oczekuje od firmy zwrotu pieniędzy ponieważ nie bede czekala kolejne kilka miesięcy na paczkę która pewnie nie dojdzie tak jak i pierwsza zamowiona. Ale pieniędzy odzyskac nie moge jak twierdzi specjalistka ds. Obsługi klienta mam czekac kolejne tygodnie na paczke.
Ostatnio wystawiłam negatywną opinię tej firmie na jednej stronie. Postanowili się do mnie odezwać. Zaczęło się od tego, że otrzymałam towar, który jest niezgodny z zamówieniem. Najpierw napisałam wiadomość e-mail z informacją, że otrzymałam towar niezgodny z zamówieniem i chce to wymienić lub zwrócić. Pani z która pisałam nie odpowiedziała na żadne z zadanych pytań. Za to otrzymałam wiadomość, że nie ma możliwości wymiany, a kasy nie odzyskam i zwrotu podobno nie mogę zrobić, a oni mogą mi oddać 20% kosztów. Na tym zakończyli kontakt ze mną, na kolejne wiadomości już nikt mi nie odpisał. Wystawiłam negatywną opinię, więc się odezwali. Nagle okazało się, że przecież mają tyle rozwiązań dla klienta. Dzisiaj otrzymałam 22 zł. Czyli 20% kosztów i wiadomość, że mam usunąć negatywną opinię
Niestety ale ja nie dostałam zamówienia. Pisałam maila, okazało się że wpisałam zły adres (co jest dla mnie żartem, bo zawsze sprawdzam) po czym nie dało się go zmienić. Kontakt mailowy to to informacja, że to moja wina, nic się nie da zrobić i umycie rąk. Paczka nie przyszła, zwrotu pieniędzy nie dostałam, no i oczywiście nic się nie da z tym zrobić. Nie wiem skąd te pozytywne opinie bo ja jestem zażenowana
Polecam zerknąć sobie na dresslily.com
A ja kupuje online ostatnio natrafiłam na fajne bluzki do pracy
https://perypetiekobieta.blogspot.com/2022/04/w-czym-do-pracy-jaki-ubior-jest-stosowny.html
bardzo dobra jakość i szybka wysyłka polecam
https://perypetiekobieta.blogspot.com/2022/04/w-czym-do-pracy-jaki-ubior-jest-stosowny.html
bardzo dobra jakość i szybka wysyłka polecam
Ten sklep to jeden wielki żart. Zamówiłam w październiku 2020 czepek i nie dotarł do teraz. Zgodnie z regulaminem, z którego zrobiłam screen, sklep ma w ciągu 60 dni dostarczyć przesyłkę... Fakt, moje niedopatrzenie, więc po 60 dniach napisałam maila z załącznikiem o odstąpieniu od zamówienia (z podpisem i dokładnymi danymi). Zamiast tego powiedziano mi, że w postępowaniu reklamacyjnym jedynie wysyłają zamówienie po raz drugi, a dopiero gdy tamto nie dojdzie, to łaskawie oddają pieniądze. Zacisnęłam zęby i poczekałam kolejne 60 dni. Nic. Regulamin w zaskakujący sposób zmienił się z 60 dni na dostawę na 90 dni (robiłam screeny). Wczoraj zgłosiłam, że zamówienia złożonego w październiku 2020 wciąż nie ma... Dostałam odpowiedź, że 90 dni mija 9.05.2021. To jakaś kpina. Mam serdecznie dość i przestrzegam wszystkich. Wątpię, że otrzymam zwrot. Mądry Polak po szkodzie...
Dokładnie tak, towar doszedł z chin w moim przypadku w jakoś 3/4 tygodnie. Zamówienie zostało rozbite na kilka osobnych paczek, ale w sumie większość rzeczy doszła w porządku rozmiarowo i jakościowo. Miałam problem z tym, że biustonosz przyszedł z wadą fabryczną, ale wysłali mi w zamian nowy, bez konieczności odsyłania. Jedynym minusem było, że czekałam kolejne 2 tygodnie ale w sumie nie jest najgorzej jak za te pieniadze. Napewno obsluge klienta maja w porządku bo naprawdę sprawnie odpowiadają na wiadomości i na fb i na mailu a nawet na insta z nimi pisałam :D z tym co tutaj niektorzy pisza ze made in china to tak szczerze... 99% rzeczy jest teraz z chin wiec nie mam z tym jakiegoś problemu
Mi paczka przyszła co prawda bez chińskich znaczków, ale na metce made in china, więc pewnie to samo. Sama bielizna i strój sportowy są dobrze uszyte i fajnie wyglądają na żywo ^^ Kontakt ze sklepep jest na dobrym poziomie, chociaż automatyczna infolinia jest zdecydowanie na minus :/ preferowalabym kontakt telefoniczny niz mejlowy
Czekałam na swoje zamówienie ponad dwa tygodnie i natknęłam się na negatywne opinie... Od razu zaczęłam ich straszyć policją, prokuraturą itp, a oni o dziwo bardzo miło mi odpowiadali i koniec końców paczka po kilku dniach dotarła. Oczywiście ich przeprosiłam i w sumie zauważyłam dopiero, że jak byk piszą na stronie o tym czasie dostawy... Z samego stroju kąpielowego i kompletu bielizny jestem całkiem zadowolona ;)
Sama zamawiałam u nich kilka strojów kąpielowych, które mają naprawdę w świetnych cenach i jestem bardzo zadowolona, chociaż pakowanie tych strojów mogłoby być ładniejsze, bo nie dodają żadnego kartonowego pudełka, ładnego foliopakubczy czegokolwiek. Z tego co widziałam maja bardzo dużo dostępnych rzeczy i może stad biora się bardzo zróżnicowane opinie 0.o
Zamawiałam z Aliexpress kilka razy, a z valetty dwa razy i faktycznie z obydwu miejsc towar leci z chin, aczkolwiek nie wiem czy to przypadek ale z valetty zawsze troche szybciej mi przychodziło... Na plus jest to, że jest polska obsługa klienta i bez problemu można się zapytać o jakieś rzeczy. Napewno przez zakupem w valetta jak ktoś potrafi to warto sprawdzić cenę na aliku czy aby za bardzo się nie przepłaca :)))
Mam podobne wrażenia, że jednak trochę szybciej dochodzi z valetty niż z alika, bo z alika zazwyczaj czekam 2 miesiące, a na valettcie czekałam ostatnio niecałe 3 tygodnie. Chciałam zamówić strój kąpielowy z alika, ale takiego nie mogłam znaleźć i finalnie zamówiłam pewnie troche przepłacając z valetta i się nie rozczarowałam
Ja wolę polskie produkty pracuję online więc ostatnio kupiłam sobie w pradlo.pl super dres
https://perypetiekobieta.blogspot.com/2022/01/czy-podsumowujac-rok-2021-bedzie.html
w kolorze zielonym z miękkiej bawełny
https://perypetiekobieta.blogspot.com/2022/01/czy-podsumowujac-rok-2021-bedzie.html
w kolorze zielonym z miękkiej bawełny
Nie polecam kupować tam, valetta jest sklepem który sprzedaje rzeczy z AliExpress za dziesięciokrotna cenę. Rzeczy przychodzą po 3 miesiącach. Może jakość jest dobra, ale jest identyczna jak na AliExpress tylko różni sie cena. Lepiej zamówić z Ali bezpośrednio o oszczędzić duzo pieniędzy niż bawić sie z tym sklepem. Ja jestem oburzona ich obsługa i czasem oczekiwana. Na stronie jest napisane ze średnio 2/3 tygodnie do 66 dni. A moje rzeczy i tak przyszły dopiero po 3 miesiącach. Nie polecam i dodatkowo większość opinii w internecie to opłacane reklamy na zasadzie wysyłają blogerka ubrania i one robią pozytywny post. A na ich stronie strefa opinii to jedna wielka ściema. Klienci nie mg posiać opinii co oznacza ze wszystko co tam widzicie to opinie osób odpowiedzialnych za stronę i właścicieli sklepu.
Dokladnie! Zgadzam sie. 3 miesiace czekania na bielizne, ktora przyszla w tak malym rozmiarze, ze to porazka. Pisalam z Pania z obslugi i zaznaczyla,ze biustonosz ma byc wiekszy(nosze.rozm.F, to co przyszlo, to nawet na B sie nie kwalifikuje) Zwrot jest oczywiscie, ale uwaga! Do Chin! Zenada! Nigdy wiecej nie zamowie z tego pozal sie sklepu.
Strój kąpielowy, który do mnie przyszedł po przymierzeniu okazał się jak dla mnie za bardzo wyzywający (szanuje się i nie chcę świecić tyłkiem jak modne instagramerki...). Napisałam im, że chce zwrócić i nie było żadnego problemu tylko zaznaczyli, że te wkładki intymne plastikowe które są w majtkach powinny być na swoim miejscu ze względów higienicznych. Zwrot do Chin w moim przypadku kosztował jakieś 15 zloty, a pieniądze po jakiś 10 dniach przesłali na konto, nawet nie musiałam się upominać. Finalnie nie wiem czy od nich będę zamawiać bo ten czas dostawy jednak nie zawsze jest ok no i w razie czego na zwrot tez troche dluzej niz normalnie sie czeka
U mnie było trochę inaczej,.. Zamówiłam piżamę w rozmiarze XXL i niestety okazała się za mała, zaproponowali mi zwrot do Chin lub 30% zwrotu pieniędzy. Zdecydowałam się na odesłanie do Chin za co zapłaciłam niecałe 16 zł, a pieniądze miałam po 2 tygodniach na koncie. Co do samej piżamy to tak mi się spodobała, że zamówiłam znowu od nich w większym rozmiarze (na aliku nie mogłam jej znaleźć :/) i po kolejnych 2,5 tyg doszła i jest w końcu dobra
U mnie to było 2,5 tyg i 3 tyg na swoje zamówienie, bo rozbili je na dwie paczki. Z samej obsługi klienta jestem zadowolona, bo co prawda jeden produkt przyszedł z wadą, ale szybko zareagowali i wysłali mi za darmo drugi raz ten sam produkt i przyszedł ok. Nawet nie musiałam odsyłać tego z wadą. Uważam, że mają bardzo dobre ceny i chyba będę zamawiać tam częściej zwłaszcza jak będę mogła trochę poczekać na paczki
Kupiłam w valetta kilka koronkowych kompletów, bezszwowe majtki i w sumie się nie zawiodałam, najdłużej czekałam na majtki, które szły ponad miesiąc, ale inne rzeczy przyszły w ciągu tych 2/3 tygodni od zamówienia. Faktycznie tak jak część tutaj pisze rozdzielają zamówienia na kilka paczek co jest według mnie słabe :/ Ale oprócz tego to mogę polecić jak ktoś ma czas rzeby kupić taniej na polskiej stronie i trochę poczekać
Ja jestem zadowolona. Zamawiałam strój kąpielowy i faktycznie przyszedł po 3 tygodniach ALE jest przy każdym produkcie informacja o czasie dostawy, więc się tego spodziewałam... Jakość bardzo dobra, kontakt z obsługa klienta wzorowy. Nigdy nie czekałam na odpowiedź na maila dłużej niż godzinę. Naprawdę jestem w szoku jak ludzie nic nie czytają a potem mają wielkie pretensje...
Sklep Valetta, to jedno wielkie oszustwo. Wystawiają zdjęcia zupełnie innego produktu.Zamówiłam satynowy koronkowy peniuar do kostek, przyszło mi coś na kształt firanki z obszyciem koronkowym, max długim do pół uda i za małym (doradzano mi rozmiar taki jaki noszę). Zwrot trzeba nadać jak się okazuje do Chin, więc resztę zostawię bez komentarza...
Dorota.
Dorota.
Również odradzam. Jest to pośrednik od...aliexpress, więc lepiej zamawiać już z Chin bezpośrednio, przynajmniej można dostać Paybacka. Zwrotów jak takich nie mają, musiałabym odesłać do Chin...na własny koszt. Rozmiarówka też odpowiednio chińska, czyli jak trafisz. No i na sam towar czekać około 2 mce((( do tego obsługa bardzo nie mila(( pozytywne komentarze w internecie to chyba same pracownicy sklepu piszą lub klienty którym baaardzo poszczęściło
Nie polecam, miało być 60 dni czas oczekiwania, a potem napisali ze zgodnie z regulaminem 90 dni sie czeka. Paczka nie dotarła, prosiłam o zwrot pieniedzy - nie chce zwracać, mówią ze ja nie odebrałam przesyłki, a do nich nie wróciła. nie chcieli również podać adresu do zwrotu. Przekazuje sparte do rzecznika praw konsumenta.
Odradzam zamawianie z tego sklepu. Minął już 3 miesiąc od mojego zamówienia i dalej go nie ma.Nie na możliwości kontaktu telefonicznego.Numer tel.jest podany ale to tylko automatyczna sekretarka i nie ma możliwości dowiedzieć się co się dzieje z zamówieniem.Najgorsze że zapłaciłam za zamówienie i czekam jak głupia. Nie ma mowy o zwrocie pieniedzy!Szkoda że nie poczytałam przed złożeniem zamówienia waszych opinii. Złodziejska firma.Nigdy więcej nie dam zrobić z siebie frajerki zapłacić za zamówienie i czekać miesiącami.Odradzam!!!!!
Nie polecam zamawiać z tej strony. Paczka przyszła po 15 dniach niby szybko, ale strój kąpielowy dostałam nie taki jak zamawiałam, a bielizna rozwala się przy samym wyciąganiu z opakowania. Kiedy napisałam maila z zapytaniem gdzie mam odesłać towar dostałam dwa chińskie adresy. Jeden towar na jeden adres, drugi na drugi adres. Odesłanie towaru jest na koszt nadawcy.
Miałam podobną sytuację z tym, że jeden strój kąpielowy był ok, a drugi za mały. Co do jakości to nie mogę się do niczego przyczepić, bo jest po prostu fajna. Po kontakcie ze sklepem zaproponowali mi:
- zwrot do Chin na chiński adres (sprawdziłam na poczcie i koszt to jakoś 15 zł)
- zwrot 25% środków i możliwość zostawienia stroju bez konieczności odsyłania
Zrobiłam tak, że strój kąpielowy zostawiłam i oddałam siostrze, a te 25% zwrócili mi w ciągu kilku godzin na konto. Zamówiłam potem ten sam strój w większym rozmiarze, czekałam tym razem jakoś krócej bo 12 dni. Ostatecznie kosztowało mnie to trochę czasów i nerwów ale bez wiekszych problemow idzie sie dogadac z ich obsluga klienta gdzie sprawnie odpowiadaja nawet w weekendy. Moja ocena to 4/5 bo jednak czas dostawy jest slaby ;/
- zwrot do Chin na chiński adres (sprawdziłam na poczcie i koszt to jakoś 15 zł)
- zwrot 25% środków i możliwość zostawienia stroju bez konieczności odsyłania
Zrobiłam tak, że strój kąpielowy zostawiłam i oddałam siostrze, a te 25% zwrócili mi w ciągu kilku godzin na konto. Zamówiłam potem ten sam strój w większym rozmiarze, czekałam tym razem jakoś krócej bo 12 dni. Ostatecznie kosztowało mnie to trochę czasów i nerwów ale bez wiekszych problemow idzie sie dogadac z ich obsluga klienta gdzie sprawnie odpowiadaja nawet w weekendy. Moja ocena to 4/5 bo jednak czas dostawy jest slaby ;/
Sklep ten zamawia na wasz adres rzeczy z AliExpress. Reklamowali się szybką wysyłką 2-4 dni, w mailu napisali mi do 15 dni, w regulaminie maja 60-90 dni. Mija 90 dni od wysłania jednego z produktów i dziś otrzymałam informacje, że nie ma możliwości zwrotu pieniędzy, mogą jedynie wysłać kolejny produkt, który ma przyjść w ciągu 60 dni. Drugiego produktu, który został wysłany 2 tygodnie po złożeniu zamówienia (04.02.2020) jak nie było tak nie ma. Trzeci produkt co prawda doszedł, chciałam go zwrócić, ale żeby to zrobić trzeb paczkę na własny koszt wysłać do Chin! Przy czym najprawdopodobniej nie przyjmą zwrotu bielizny. Kontaktu ze sklepem BRAK. Jedynie maile przy czym pani Beata z Valetta
Starsza specjalistka ds. obsługi klienta nie odpowie na żadne wasze pytanie, będzie was zbywać, i wklejać wam regulamin, który bardzo dynamicznie się zmienia. W tym momencie nie ma w nim pewnych zapisów, które były kiedy składałam zamówienie, nie ma już super dostawy 2-4 dni. Mam zamiar napisać do rzecznika praw konsumenta.
Starsza specjalistka ds. obsługi klienta nie odpowie na żadne wasze pytanie, będzie was zbywać, i wklejać wam regulamin, który bardzo dynamicznie się zmienia. W tym momencie nie ma w nim pewnych zapisów, które były kiedy składałam zamówienie, nie ma już super dostawy 2-4 dni. Mam zamiar napisać do rzecznika praw konsumenta.
Miałam dokładnie taką samą sytuację i jak po 90 dniach towar nie doszedł napisałam kolejnego maila o zwrot pieniędzy i wtedy dowiedziałam się, że jest im niezmiernie przykro, ale UWAGA nie dostanę ani zwrotu pieniędzy ani nie wyślą mi ponownie towaru ponieważ własnie minęło 101 dni od zamówienia a zgodnie z ich regulaminem muszę im to zgłosić w ciągu 100 dni !!!!.
Po konsultacji z rzecznikiem konsumenta wysłałam im listem poleconym oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość z informacją, że pismo zostało wysłane również do rzecznika. Na drugi dzień po odebraniu listu pieniądze znalazły się na moim koncie tadam!!!
Po konsultacji z rzecznikiem konsumenta wysłałam im listem poleconym oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość z informacją, że pismo zostało wysłane również do rzecznika. Na drugi dzień po odebraniu listu pieniądze znalazły się na moim koncie tadam!!!
co do obsługi klienta to też dziwią mnie takie wpisy, bo mi odpisywali nawet i w 5 min na maile. Bielizna doszła finalnie z opóźnieniem bo po 3/4 tygodniach w zależności od paczki, których dostałam kilka na jedno zamówienie i jakościowo szału nie ma, ale tragedii też nie, da się nosić, mam wrażenie że to po prostu azjatycka jakość jak w każdej sieciówce typu hm, reserved itd
ciekawe, bo mi odpisywali niemal od razu, co prawda zazwyczaj jakieś odpowiedzi wymijające czemu przesyłka długo idzie, no ale jednak... bielizna przyszła taka sama jak na fotkach poza tym, że jeden paniuar w kolorze czerwonym zamiast czarnym :/ Napisałam im o tym wkurzona, a oni stwierdzili ze wysla mi nowy tym razem czarny a czerwonego nie muszę odsyłać. Finalnie mam dlwa peniuary za cenę jednego, więc źle nie wyszłaam na tym xD
Absolutnie odradzam kupowanie z tego sklepu! Okropne traktowanie klientów, paczki z jednego zamówienia przychodzą osobno w odstępie tygodni. Ja na swoje zamówienie czekam grubo ponad 3 miesiące i nie otrzymałam go w całości. Po zgłoszeniu sprawy powiedziano mi, że muszę jeszcze poczekać, a jak faktycznie towar nie dojdzie do 90 dni to oddadzą pieniądze. Napisałam po ponad 100 dniach i okazało się że nic mi nie oddadzą - ba! - nawet nie wyślą ponownie, bo muszę zgłosić się do 100 dni od zamówienia. Regulamin z tego co czytałam w innej recenzji zmieniał się kilka razy! Dodatkowo fatalna jakość i niemiła obsługa. Tragedia. Odradzam każdemu!
Zamawiałam miesiąc temu od nich kilka rzeczy i moje wrażenia:
- czas dostawy od 13 dni do 23 dni od momentu zamówienia (jedno zamówienie rozbili na kilka paczek, trochę mnie to zdziwiło...)
- kontakt z obsługą klienta w porządku, szybko odpisują na maile i fb nawet w weekendy,
- z 5 rzeczy jedna miała zły rozmiar i chciałam odesłać. Okazało się, że trzeba odsyłać za granicę, ale koszt takiej przesyłki w moim przypadku to coś koło 15 zł, więc do przeżycia, zwrotu jeszcze nie dostałam ale zapewniają że jak paczka dojdzie to od razu zwrócą
- na paczkach jest naklejonych kilka naklejek adresowych, więc paczka idzie faktycznie z daleka (dokładnie są to chiny, bo tam robiłam zwrot)
- jakość produktów jest spoko, chociaż widać że tych najtańszych produktów z zamówienia jest trochę gorsza od tych droższych
- podsumowując ogólnie jest ok, ale czas dostawy mógłby być krótszy, o ten zwrot się raczej nie martwię bo nie wygląda mi to na sklep widmo, bo na maile odpisują itp itd ale w razie gdyby nie doszedł to dam znaka
- czas dostawy od 13 dni do 23 dni od momentu zamówienia (jedno zamówienie rozbili na kilka paczek, trochę mnie to zdziwiło...)
- kontakt z obsługą klienta w porządku, szybko odpisują na maile i fb nawet w weekendy,
- z 5 rzeczy jedna miała zły rozmiar i chciałam odesłać. Okazało się, że trzeba odsyłać za granicę, ale koszt takiej przesyłki w moim przypadku to coś koło 15 zł, więc do przeżycia, zwrotu jeszcze nie dostałam ale zapewniają że jak paczka dojdzie to od razu zwrócą
- na paczkach jest naklejonych kilka naklejek adresowych, więc paczka idzie faktycznie z daleka (dokładnie są to chiny, bo tam robiłam zwrot)
- jakość produktów jest spoko, chociaż widać że tych najtańszych produktów z zamówienia jest trochę gorsza od tych droższych
- podsumowując ogólnie jest ok, ale czas dostawy mógłby być krótszy, o ten zwrot się raczej nie martwię bo nie wygląda mi to na sklep widmo, bo na maile odpisują itp itd ale w razie gdyby nie doszedł to dam znaka
tragedia!
Klienta mają w d*pie. Nie dość,że paczka przyszła po bardzo długim czasie to jeszcze niekompletna. W środku żadnego paragonu, przy spodniach nie było nawet wszytej metki. Po wysłaniu maila ( nie jednego) dostałam informację,że nie otrzymam zwrotu pieniędzy za brakujący towar ani nie wyślą mi go kolejną paczką bo minął niby termin reklamacji! ( nie prawda!) zamierzam zgłosić sprawę do US oraz na Policję. nie polecam!!!!
Klienta mają w d*pie. Nie dość,że paczka przyszła po bardzo długim czasie to jeszcze niekompletna. W środku żadnego paragonu, przy spodniach nie było nawet wszytej metki. Po wysłaniu maila ( nie jednego) dostałam informację,że nie otrzymam zwrotu pieniędzy za brakujący towar ani nie wyślą mi go kolejną paczką bo minął niby termin reklamacji! ( nie prawda!) zamierzam zgłosić sprawę do US oraz na Policję. nie polecam!!!!
Miałam podobny problem, zamówiłam 6 rzeczy i przyszły tylko 2... Od razu do nich zadzwoniłam i zonk, automat. napisałam mejla i prawie od razu odpowiedzieli, że to normalne, że produkty przychodzą w kilku paczkach. Nastraszyłam ich policja na co mi napisali, że jak produkt nie dojdzie to zrobią reklamację lub zwrócą mi pieniądze i sie trochę uspokoiłam. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w ciągu kolejnych kilku dni doszły kolejne 3 rzeczy, a na ostatnia czekałam prawie 1,5 miesiaca... Ostatecznie bielizna przyszła w miarę dobra, ale ile miałam nerwów z tymi pojedynczymi paczkami to dwa razy pomysle zanim znowu u nich zamówię...
Koronkowe stringi i koronkowe figi kupiłam u nich w maju i przyszły na jakoś początku czerwca w kilku osobnych paczkach. Co do samej jakości i rozmiarów jestem bardzo zadowolona poza tym, że jedne majtki przyszły trochę za duże, ale nie chcę mi się nic z tym robić, bo w sumie nie spadają, a za 10 zł nie bede robic awantury xD Sklep jak sklep, bardzo słabe że czas dostawy jest długi, ale można ich napewno pochwalić za obsługę klienta, bo w 5 minut jeszcze nigdy nie otrzymywałam odpowiedzi jak u nich i to nawet w niedziele.
Podsumowując na minus:
- czas dostawy trochę zbyt długi
- zamówienie rozbite na kilka paczek
- z rozmiarami nie do końca jest idealnie, ale to standard przy zakupach online w moim przypadku
Na plus:
+ obsługa klienta
+ ceny, jakby nie patrzeć tym się sugerowałam akceptujac czas dostawy
Podsumowując na minus:
- czas dostawy trochę zbyt długi
- zamówienie rozbite na kilka paczek
- z rozmiarami nie do końca jest idealnie, ale to standard przy zakupach online w moim przypadku
Na plus:
+ obsługa klienta
+ ceny, jakby nie patrzeć tym się sugerowałam akceptujac czas dostawy
A czy Pani przeczytała dokładnie post autorki? O to własnie pytała.
Widocznie przeczytała regulamin i chciała sprawdzić, czy coś takiego faktycznie funkcjonuje...
Myślę, że trudno jest komuś normalnemu uwierzyć, że działa coś, co mianuje się sklepem, a nie posiada absolutnie żadnego towaru, za nic nie odpowiada i kosi tylko kasę, a w razie problemów nie ma z kim gadać, bo z drugiej strony automat i standardowa gadka - 60 dni na przesyłkę (bo tyle idą średnio przesyłki z Aliexpress). Każdy kto chociaż raz zamawiał, zdaje sobie sprawę, że często przesyłki nie dochodzą, z różnych względów... Co robi Valetta? Spoko, zamówimy ci jeszcze raz, czekaj sobie następne 4 miesiące... to nie jest normalne, no ale może zgodne z regulaminem...
Jeżeli przesyłka nie dociera, to należy zwrócić środki, a nie kazać czekać na wątpliwej jakości produkty 3-8 miesięcy. Wszyscy wiemy jak działa Ali, jak coś nie dotarło, klikasz brak produktów, w ciągu dnia masz środki na koncie, a nie jak tutaj będą Cię zwodzić rok, albo dłużej.... Koszmar!!!
Dziwię się, że coś takiego jest w ogóle zgodne z prawem. Pośrednictwo - owszem, ktoś woli zamówić na Valetta.pl i przepłacić, jego sprawa. Ale jeśli produkt nie dochodzi po 3 miesiącach (!!), to karygodne jest, że nie otrzymuje zwrotu środków, tylko Valetta łaskawie zamawia u Chińczyka kolejną paczkę, potem kolejną, i kolejną....
Kto do tego w ogóle dopuścił? Jakaś luka w prawie i tyle.
Widocznie przeczytała regulamin i chciała sprawdzić, czy coś takiego faktycznie funkcjonuje...
Myślę, że trudno jest komuś normalnemu uwierzyć, że działa coś, co mianuje się sklepem, a nie posiada absolutnie żadnego towaru, za nic nie odpowiada i kosi tylko kasę, a w razie problemów nie ma z kim gadać, bo z drugiej strony automat i standardowa gadka - 60 dni na przesyłkę (bo tyle idą średnio przesyłki z Aliexpress). Każdy kto chociaż raz zamawiał, zdaje sobie sprawę, że często przesyłki nie dochodzą, z różnych względów... Co robi Valetta? Spoko, zamówimy ci jeszcze raz, czekaj sobie następne 4 miesiące... to nie jest normalne, no ale może zgodne z regulaminem...
Jeżeli przesyłka nie dociera, to należy zwrócić środki, a nie kazać czekać na wątpliwej jakości produkty 3-8 miesięcy. Wszyscy wiemy jak działa Ali, jak coś nie dotarło, klikasz brak produktów, w ciągu dnia masz środki na koncie, a nie jak tutaj będą Cię zwodzić rok, albo dłużej.... Koszmar!!!
Dziwię się, że coś takiego jest w ogóle zgodne z prawem. Pośrednictwo - owszem, ktoś woli zamówić na Valetta.pl i przepłacić, jego sprawa. Ale jeśli produkt nie dochodzi po 3 miesiącach (!!), to karygodne jest, że nie otrzymuje zwrotu środków, tylko Valetta łaskawie zamawia u Chińczyka kolejną paczkę, potem kolejną, i kolejną....
Kto do tego w ogóle dopuścił? Jakaś luka w prawie i tyle.
Z tymi biustonoszami to jest trochę tak, że one są kilkurazowe, a czasem nawet i jednorazowe. Kiedyś kupiłam chyba na julimexie taki i po jednym razie byl do wywalenia. Od obsługi klienta dowiedziałam się że nie można ich nakładać na nabalsamowaną skórę i po każdym użyciu trzeba umyć go pod bieżącą wodą i zakleić folią z zestawu (ja to od razu odpakowałam i wywaliłam, więc pewnie dlatego tak się skończyło)
Ten butik jest śmieszny. Złożyłem zamówienie na początku lutego. W marcu i kwietniu pisałem do nich, że nie otrzymałem przesyłki. W odpowiedzi odpisali, ze czas realizacji to 60 dni. Po ponad 60 dniach napisałem odpisali, że jednak 90 dni. Dzisiaj otrzymałem odpowiedź:
Dzień dobry,
Od daty wysyłki zamówienia, o którym mowa, minęło 109 dni. W związku z tym nie możemy zwrócić pieniędzy lub ponownie nadać zamówienia. Nasze stanowisko jest ostateczne.
To jest zwykła kradzież.
Dzień dobry,
Od daty wysyłki zamówienia, o którym mowa, minęło 109 dni. W związku z tym nie możemy zwrócić pieniędzy lub ponownie nadać zamówienia. Nasze stanowisko jest ostateczne.
To jest zwykła kradzież.
Żałuje, że nie doczytałam, że są tylko pośrednikami. Jak się okazuje towar z chin, więc rozmiary też chińskie. A kiedy chcesz wymienić, cóż dozwolony tylko zwrot, gdzie na własny koszt musisz wysłać do Chin- chociaż niby masz na to 14 dni?? hmm jeżeli ich paczki idą 3 tyg lub więcej, nie wiem jakim expressem musiałabym wysłać. Nie polecam! lepiej wydać trochę więcej w polskim sklepie i kupić coś co w razie czego zwrócisz bezproblemowo i bez zbędnych kosztów.
Zamawialam w styczniu biustonosz i taśmę do ciała. Biustonosz przyszedł po dwóch miesiącach i jest ok, ale za to taśma przyszła 3 miesiące później i to taśma nie do ciała a do szycia, nie klejąca się w ogóle, napisałam, wysłali znowu. I przyszło oczywiście znów nie to co trzeba. Więc trzeba uważać co się zamawia i mieć szczęście.
Mam mieszane doświadczenia z tym sklepem. Kupiłam kilkanaście produktów i nie dość że przyszły podzielone na kilka paczek to czekałam od 2 tygodni do 5 tygodni na ostatnią paczkę. Jakościowo jestem połowicznie zadowolona bo niektóre produkty są naprawdę takie sobie, ale niektóre są bardzo dobre jakościowo. Majtki koronkowe przyszły mi w złym kolorze, ale o dziwo dostałam za nie 30% zwrotu. Jedynym + jest kontakt z nimi, bo odpisują szybko i wyjaśniają, podają linki do śledzenia itp itd
Nie polecam. Zamawiałam strój, czekałam na przesyłkę 2 i pół miesiąca, gdzie podobno miał przyjść od 3 tygodni do 2 miesięcy, nie miałam aktualizowanych informacji na temat paczki. W dodatku to co przyszło to jest zupełnie co innego niż zamawiałam i akurat ta rzecz co przyszła była kilkakrotnie razy tańsza niż miała przyjść i zapłaciłam
Ja od 3 miesiecy czekam na paczke, wysłali mi druga 5tygodni temu i wciaz nic. Napisalam to mowia ze jest dalej w transporcie ze to trwa 2-3 tygodnie blablabla No ja rozumiem wszystko ale trzy miesiace? Po kolejnym wysłaniu 5 tygodni? Paczki z AliExpress przychodzą szybciej, takiej samej jakości i w dodatku duzo taniej, takze nie polecam tego syfu z valletty:)
Zamowilam 3 tyg temu 3 kostiumy kąpielowe. Z czego do tej pory otrzymałam 2, każdy w innej paczce. Wszystko idzie z Chin. Tandeta. Nie warte nawet 5 zł. Nie polecam . Zwrot na własny koszt do Chin bo Valetta jest tylko pośrednikiem. Także każda rzecz trzeba wysyłać w inne miejsce. Nie warte uwagi, a co dopiero polecenia.
dwa tygodnie temu kupiłem żonie dres i parę innych rzeczy za kilkaset złotych, dziś zamiast zamówionego towaru przyszła jedna paczka i okazało się że przysłali zamiast kompletu bielizny tylko stanik, kompletnie odbiegający od tego co zamawiałem reszta ponoc została wysłana innymi paczkami , obawiam się że też przyjda zdekompetowane i jakosciowo kicha. to wszysko tandeta chińska przestrzegam wszystkich kasa w błoto te opinie które chwalą ten sklep są pisane przez podstawione osoby. kontakt z sklepem tylko mailowy. Ogolnie wyciagają tylko kase kolejny przekręt .
Mi też rozbili zamówienie na pare paczek i doszły w rozstrzale od dwóch do aż pięciu tygodni... Jakościowo w zależności od konkretnego produktu, raczej ok. Peniuar przyszedł w złym kolorze i generalnie powiedzieli że na swój koszt wyślą drugi, a tego nie musze odsyłac, ale póki co nic nie doszło, więc zobaczymy...
to banda oszustów, najważniejsze jest mały drukiem, Kupiłam czekałam dwa miesiące i produkty nie doszły a teraz odmawiają zwrotu kasy, wymyślając co chwila co innego. nie kupujcie tam, produkty to chińszczyzna, znalazłam takie same produkty na Aliexpresie 5 razy tańsze. Firma to jedna wielka ściema.
Mimo tego, że nie jestem jakoś super zachwycona valetta to musze powiedziec ze jednak te informacje nie sa malym drukiem, ponieważ pod każdym produktem i na każdej stronie są podawane wszystkie informacje. W moim przypadku czekałam 3 tygodnie na jedną paczkę i 4 tygodnie na drugą, jakościowo szału nie ma ale za te pieniądze akceptowalnie, napewno mają szybką obsługę klienta, bo kiedy nie napisałam to sprawnie dostawałam odpowiedzi. Raczej następnym razem zamówię prosto z chin bo po prostu jest taniej